Logg inn med Facebook eller Google!

Magiske øyeblikk i Hellas

Started by fila, 21. Apr 13, 22:11:14

Previous topic - Next topic

kaka

Jeg var aldri der ute, - tenkte vel bare at det var en dyr restaurant der ute :) Takk for titt og info.
KariK

fila

11. Apr 19, 20:17:49 #193 Last Edit: 11. Apr 19, 21:14:20 by fila
Kalymnos ligger vest for den tyrkiske halvøya Bodrum, mellom øyene Kos og Leros. Kos ligger 12 km sør for Kalymnos og Leros ligger mindre enn 2 km nord og knyttet sammen med en rekke holmer og småøyer.
Kalymnos er den tredje mest folkerike av øyene i Dodekanesene etter Kos og Rhodos med ca 12.000 innbyggere. Det er gode muligheter for fjellklatring på øya og mange besøker Kalymnos av den grunn.


fila

Stoupa er en trivelig liten landsby på kysten av den sørlige Peloponnese- halvøya. Stopa ligger i området Messenia på Mani-halvøya. Nærmeste flyplass ligger i Kalamata som ligger litt over en times busstur unna. De siste årene har flere og flere turister oppdaget Stoupa. Det er rundt 20 restauranter som omgir veien langs stranden, noen få små hoteller og mange utleieboliger. Det er mange fine strender rundt området, inkludert Stoupa Beach, som er den mest populære. Like ved ligger Kalogria-stranden med en håndfull barer og restauranter. Ved denne stranden ligger hytten som den virkelige Giorgos Zorbas (fra filmen Zorba the Greek) bodde i. I vannet utenfor Kalogria-stranden er oppkommer av underjordisk ferskvann.fila

Anidri Beach er en nydelig steinstrand 4 km øst for Paleochora. Det tar ikke mer enn litt over en time å gå fra Paleochora til Anidri. Det smakte godt med en kald Mythos og et bad i det klare vannet der.


fila

Kourtaliuotiko er en av de vakreste ravinene på Kreta. Vertikale klipper kan ses på begge sider, noen så høye som 300 meter. Ravinen er 2,5 kilometer lang og høydedifferansen mellom inngangspunktet og utløpet er 150 meter.
Det er lite vegetasjon i ravinen. Den består for det meste av kalkstein, og derfor er det mange små grotter underveis. Mange sjeldne fuglearter hekker her.
Et lite pittoresk kapell finnes omtrent midt på ruten, på vestsiden av kløften, inne i en hule.
Den eksotiske stranden Falassarna ligger 59 km vest for Chania og nesten 17 km vest for Kissamos, på vestsiden av Cape Gramvousa. På den nordlige enden av stranden er det ruinene av den gamle gresk-romerske byen Falassarna.
Falassarna er en av de mest berømte strendene i Hellas. Den er kåret til den beste stranden på Kreta og som en av de 10 beste strendene i Europa.Kritios

Quote from: fila on 05. Jun 19, 09:13:14
Den eksotiske stranden Falassarna ligger 59 km vest for Chania og nesten 17 km vest for Kissamos, på vestsiden av Cape Gramvousa. På den nordlige enden av stranden er det ruinene av den gamle gresk-romerske byen Falassarna.
Falassarna er en av de mest berømte strendene i Hellas. Den er kåret til den beste stranden på Kreta og som en av de 10 beste strendene i Europa.

Det som er det beste med Falassarna er at det (nesten) aldri er overfylt av folk slik det er på Elafonissi.
Det er ingen busser fra hotellene på Falassarna så her finner man alltid ledige solsenger.
Kun en gang har vi opplevd å ikke finne ledige solsenger her, det var en søndag i august 2017.
Betjeningen på de to flotte tavernaene som er på denne stranda serverer ved solsengene fra ATVer.
Ønsker du et trivelig, stille og rolig feriested med panoramautsikt over Kretahavet ?
Velkommen til våre nyoppussede ferieleiligheter i Villa Marella i Tavronitis på Kreta:
http://www.villamarella.no
http://janneogfrank.blogspot.com/search?q=Kreta

fila

Grotten på Antiparos er kanskje øyens største attraksjon. Den er brukt både som et tilfluktssted og som et tilbedelsessted. Makedonske generaler brukte også grotten i det 4. århundre f.Kr. som et tilfluktssted etter deres konspirasjon mot Alexander den store.
Grotten ble utforsket i det 15. århundre. Den franske ambassadøren i Konstantinopel Marquis de Nouadel utførte i 1673 en julemesse på toppen av en stalagmitt som ligner et alter. Siden da ble stalagmitten kalt Holy Table og en innskrift ble plassert under det for å feire hendelsen.
Den eldste stalagmitten i hulen ligger ved inngangen og anslås å være rundt 45 millioner år gammel. Dette antas også å være den eldste stalagmitten i Europa. Det er totalt 411 trinn som fører til bunnen av grotten, som er rundt 100 meter dypt. Stalagmittene og stalaktittene er et fantastisk syn og danner unike og flotte former i alle størrelser. Ved inngangen til hulen ligger  kapellet Agios Ioannis Spiliotis, bygget i det 18. århundre.


fila

Georgioupolis ligger mellom Rethymno i øst og Chania i vest og tilhører Chania fylke. Byen ligger i området Apokoronas, med flere fine landsbyer og et frodige landskap.
Elven Almyros møter sjøen ved Georgioupolis. Like før byen danner den en liten innsjø som er hjem for mange fugler og dyr.
Byen er prydet av mange eucalyptustrær og sypresser. Georgioupolis er liten nok til å ha bevart sin sjarme og stor nok til å dekke de fleste behov.
Stranden er langgrunn med fin sand og der er flere gode spisesteder der.fila

I Lardos sentrerer livet seg rundt det brede, trekantede torget, hvor mange av lokalbefolkningen fortsatt går for å hente naturlig kildevann fra fontenen, og foretrekker det som drikkevann. Du kan nyte å sitte i kafeer på torget, drikke gresk kaffe eller den lokale ouzo, mens du ser på folkelivet. De mange lokale restaurantene tilbyr et utvalg av mat av både gresk og internasjonal opprinnelse. Det er vel 10 kilometer til Lindos og 2 kilometer til stranden i Lothiarika.fila

Lindos, med sine knappe 4000 innbyggere, er en by østkysten av Rhodos. Det er kjent for sin akropolis, som har sin opprinnelse i det 4. århundret og ligger på høyden over byen. Det tar 10 minutter å gå opp dit. I byens trange gater med sine hvitkalkede hus er det mye folk på dagtid. Ta heller turen dit om kvelden. Bystranden i Lindos er utmerket.Heidrun

Quote from: fila on 07. Oct 19, 08:26:13Lindos, med sine knappe 4000 innbyggere, er en by østkysten av Rhodos. Det er kjent for sin akropolis, som har sin opprinnelse i det 4. århundret og ligger på høyden over byen. Det tar 10 minutter å gå opp dit. I byens trange gater med sine hvitkalkede hus er det mye folk på dagtid. Ta heller turen dit om kvelden. Bystranden i Lindos er utmerket.
Eller besøk Lindos utenom sesong. Desidert bedre der da.
Yamas til livet og til

fila

18 km vest for Paleros, med utsikt over til Lefkada by, ligger Palia Plagia. Byen er fraflyttet etter et stort jordskjelv i området i 1953. Byen er nesten som et museum over gamle bygninger og gammel byggeskikk. Å parkere i utkanten av denne delvis ødelagte byen og spasere gjennom den er en spesiell opplevelse.


Siste innlegg i forumet

Re: Hvor er dette 987
by Kritios | Today at 15:48:06
Jeg søkte på vestsiden, jeg :) OK, jeg kjenner i...
Re: Coronavirus
by telma | Today at 14:40:42
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/P9W3VX/hellas...
Re: Hvor er dette 988
by kaka | 14. Aug 20, 22:10:26
Morsomt å lese ditt engasjerte forslag, Marjana :...
Re: Hvor er dette? 986 LØST
by kaka | 14. Aug 20, 10:58:24
Ups! Det kunne ha vært en bra finte det. Men Kaka...
Re: Egina sommeren / høsten 2020
by Ole | 13. Aug 20, 14:11:04
Agistri ligger bare et steinkast unna Egina, så h...
Re: Voldsomt regnskyll på Evia !
by kaka | 10. Aug 20, 10:40:32
Vondt å lese om de som ble fanget av flommen i kj...
Re: Kalo mina 2020
by marjana | 01. Aug 20, 01:18:13
Kalo mina, august! Bildet er tatt på Syros. Mykon...
Kalymnos eller Leros 21 aug ?
by linnelise | 31. Jul 20, 18:48:14
Så usikker på hvilken øy....tips ?...
Re: Hellas i pressen
by Kritios | 30. Jul 20, 11:49:21
Hellas blir den store slageren utover høsten for ...
Re: Soumela klosteret
by marjana | 29. Jul 20, 22:54:22
Ja, jeg tenkte det samme, kaka! Men dette klostere...
Re: Endelig på Kreta igjen !
by Kritios | 24. Jul 20, 06:49:30
Ja, enig med deg i at det er hyggelig å besøke K...
Re: Hva leser du?
by kaka | 20. Jul 20, 16:55:48
Jeg kom borti en tidligere kartmarkering på Googl...
Re: Ikke glem passasjer-lokasjons-skjemaet ved innreise !
by marjana | 19. Jul 20, 17:14:26
Her fant jeg reglene:https://travel.gov.gr/#/...
Re: Når sypressenne hvisker
by kaka | 19. Jul 20, 10:35:04
Jeg ser det bare er gode "anmeldelser" a...
Re: Alonissos 2020
by Stigra | 16. Jul 20, 08:50:38
Bw8Ixie68Mg  Øya gjør seg klar til en kort ...