Logg inn med Facebook eller Google!

Det skjer ting på Mani...

Started by KyriaT, 08. Aug 08, 06:44:34

Previous topic - Next topic

KyriaT

Quote from: \"Athina\"
Quote from: \"KyriaT\"Om ikke annet så får du bli med til Platsa og høre på Spiros og Christos (bouzouki og gitar) - de er HELT fantastiske. Noe av det beste jeg har hørt \"live\" i Hellas. Faktisk.

Vet du noen dato for denne konserten, KyriaT? (Enn så lenge lever jeg i håpet om at det ikke er før 20. september :icon_smile:)

Den \"konserten\" har vi hver onsdag kveld så sant musikerne kan og vi har nok \"publikum\", så du er hjertlig velkommen!

Quote from: \"Athina\"Opplevde en fantastisk duo på bouzouki og gitar i Athen for et par år siden. Bouzoukispilleren het Christos Giannakopoulos, kan det være en av dem som skal spille i Platsa?
Nei det er det nok ikke, vår Christos spiller gitar.

Quote from: \"Athina\"At busstilbudet er blitt så bra, er helt utrolig flott og midt i blinken :cheers:  
Jeg skal nemlig bo første uka i Agios Nikolaos i september, mens Magnolia er i Kardamili. Da kan vi jo treffes både titt og ofte pluss at vi lett kan komme oss til og fra alle disse andre koselige landsbyene :cheers:
Vet du hvor lenge utover høsten dette tilbudet vil vare?
Det er det ingen som vet. Ikke vi, ikke KTEL og ikke bussjåførene heller for den sakens skyld. Men tanken er å holde på bussene fram til ca 1. oktober. Det er avhengig av at folk bruker dem, har de passasjerer fortsetter de, har de ikke, slutter de å gå.

Quote from: \"Athina\"Flott at du informerte om disse gode nyhetene på Mani, KyriaT :flower:
Ses i september!
Gleder meg!  :bounce:
Livet har ingen generalprøve, det er premiere hver dag!

KyriaT

Quote from: \"JohnS\"Det er ganske utrolige forandringer i kommunikasjonene i området som har skjedd på få år.  For 3 og et halvt år siden gikk det 3 -4 busser eller noe sånt pr.  dag langs kysten.  De gangene vi tok den i retning nordover, var den fra 45 min til 1t 15 min forsinket, mens ruten sørover holdt seg innen 20 min forsinkelse.
He-he, den ordinære rutebussen den går fremdeles Kalamata - Oitylo - Kalamata, og den er like forsinket som før! Det er ikke rart de fleste fastboende velger bil, så sant de har mulighet.

Quote from: \"JohnS\"Jeg håper bare at den raske forbedringen av rutetilbudet ikke betyr at interessen for dette området er så raskt voksende at man risikerer at det endrer karakter ved ukontrollert vekst i turismen?  Vet du noe om det Kyria T?
Det kan jeg aldri tenke meg, og tvert i mot så snakker vi om en nedgang totalt sett fra i fjor på mellom 20 og 40 % i Messinia fylke. Vi nordmenn er stabile - Lilleput har ett fly i uka, og det er snakk om toppen 150 mennesker i uka uansett. Nedgangen skyldes hovedsaklig fraværet av engelske og greske turister, og er merkbar, både for det blotte øye og økonomisk.

Det fjellrutene til badebussen kanskje vil føre med seg er en liten økonomisk oppgang i fjellandsbyene. Kanskje de små kafeneionene klarer å holde dørene åpne noen år til? Kanskje kan det bidra til at noen synes det er greit å bli boende og at landsbyene rundt ikke dør helt ut? Jeg er ikke engstelig for masseturisme på Mani. Jeg er mer engstelig for fraværet av turisme, for da er jeg redd de store, kommersielle stedene overlever, enten det er hoteller, tavernaer eller andre tilbud. Og det er den tradisjonelle familiedrevne tavernaen, og gamlemors lille butikk som forsvinner. Det ville være ødeleggende for området.
Livet har ingen generalprøve, det er premiere hver dag!

Athina

Tusen takk for svar, KyriaT :flower:
Gleder meg også til vi ses... og gleder meg til \"konsert\" i Platsa :bounce:
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

Magnolia

Jeg er \"redd\" det blir mer enn ett besøk i Platsa for meg denne gangen. :) Kjenner jeg meg selv rett, så havner jeg der den første onsdagen. Og selvfølgelig vil jeg oppleve konserten sammen med deg også Athina. :)
Herlige dager venter. Det er bare å slippe gleden og forventningen løs. :)
Dagen i dag er morgendagen du drømte om i går.

JohnS

Quote from: \"KyriaT\"[ Jeg er mer engstelig for fraværet av turisme, for da er jeg redd de store, kommersielle stedene overlever, enten det er hoteller, tavernaer eller andre tilbud. Og det er den tradisjonelle familiedrevne tavernaen, og gamlemors lille butikk som forsvinner. Det ville være ødeleggende for området.

Dette er jo ett av de store tankekorsene, som også kretensere har snakket om når det gjelder de mer avsides landsbyene, og som du sier også gjelder Mani.  Det er slike steder som avfolkes, eller husene kjøpes opp av utlendinger, selv om en god del av oss ser disse stedene som de aller mest interessante, hvor man kan oppleve det tradisjonelt greske.

Men samtidig er det kanskje feil av oss å ha nostalgiske oppfatninger rundt  det \"ekte\" Hellas som et nærmest musealt land hvor tiden  skal stå stille, og glemme at Hellas også er med i den samme utvikling i Europa som vi er en del av.  

Jeg synes det er vanskelig å sortere dette ut oppe i hodet mitt, og få en klar oppfatning av hva jeg egentlig mener om det, jeg!
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

filhellener

Quote from: \"KyriaT\"He-he, den ordinære rutebussen den går fremdeles Kalamata - Oitylo - Kalamata, og den er like forsinket som før! Det er ikke rart de fleste fastboende velger bil, så sant de har mulighet.

Forsinket  
- d e t  er nesten bedre, vi har opplevd at den gikk lenge før tiden :o - og det var lenge til neste buss til Kalamata den gangen!

FLOTT med de nye tilbudene, KyriaT - takk for fin Info  :icon_smile:
Kari

JohnS

Quote from: \"filhellener\"[Forsinket  
- d e t  er nesten bedre, vi har opplevd at den gikk lenge før tiden :o - og det var lenge til neste buss til Kalamata den gangen!

Det høres utrolig ut, det må nok ha vært forrige buss som var SÅ forsinket at du trodde det var neste buss som gikkk for tidlig...... :tongue:
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

filhellener

Quote from: \"JohnS\"
Quote from: \"filhellener\"[Forsinket  
- d e t  er nesten bedre, vi har opplevd at den gikk lenge før tiden :o - og det var lenge til neste buss til Kalamata den gangen!

Det høres utrolig ut, det må nok ha vært forrige buss som var SÅ forsinket at du trodde det var neste buss som gikkk for tidlig...... :tongue:

- kanskje det  :laughing8: - et alternativ jeg ikke har tenkt på  :wink:
Kari

Athina

Til KyriaT:
Er spent på om kaféen på torget i Kardamili er gjenåpnet :bounce:
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

KyriaT

Quote from: \"Athina\"Til KyriaT:
Er spent på om kaféen på torget i Kardamili er gjenåpnet :bounce:

Det har den, det har blitt veldig fint og nyoppusset. Dvs bortsett fra parasollene, de er de sammen forferdelige fra Expert.
Livet har ingen generalprøve, det er premiere hver dag!

kaka

Nå tåler jeg snart ikke flere gode nyheter fra Mani. Jeg blir helt sjuk av fantastiske bilder, reisebeskrivelser, og nå også bussrute med flere muligheter til å komme rundt (for oss som ikke leier bil eller sykkel)
Trodde jeg skulle et annet sted i høst, men Kardamili trekker mer og mer med alle disse meldingene. (Du hadde rett da du sendte meg linken til forumet, at dette er noe for meg)
Hils Pia (var innom Lesvos i juli, og de spurte etter henne)
KariK

kaka

Da er ny tur bestilt fra 6. sept. Så håper jeg bussen fortsatt går. Gleder meg! Hyggelig at flere ting også er tilbake, ikke minst at vi visstnok igjen kan går til Taki for en prat og litt mat.
KariK

Siste innlegg i forumet

Re: Kalo mina 2020
by Katherina | Today at 23:35:57
:99wywy: Kalo Mina,mars!  ;D I 2015 var vi s...
Re: Coronavirus
by Kritios | 28. Feb 21, 17:23:42
Hellas opplevde en svikt i turisttrafikken i fjor ...
Re: Mens vi venter...
by Ole | 26. Feb 21, 17:01:32
Nyheter om vaksinepass:  https://www.keeptalk...
Bygning kollapset i Ermoupolis
by marjana | 25. Feb 21, 19:54:43
Det har lenge pågått en organisert kampanje mot ...
Re: Blomstrende lengsel
by Katherina | 25. Feb 21, 13:21:09
:hfjjk:  :hfjjk: Da forlater vi Kardamilli f...
Re: Hvor er dette? 1001 LØST
by kaka | 24. Feb 21, 23:06:34
Fornøyd med den !Det var noe med broleggingen :) ...
Re: Hvor er dette? 999 og 1000
by JanBe | 24. Feb 21, 21:58:47
Takker for ordene om øyloffingsidene. Veldig glad...
Re: Nu lyssnar jag på.... (gresk musikk!)
by Ole | 22. Feb 21, 18:42:04
Vi tar en gresk en i dag også! :)  ...
Re: Imam bayildi
by kaka | 22. Feb 21, 10:41:46
Takk for tips, Kabi . Da har jeg mer å gå løs p...
Kortfilm fra Ermoupolis
by marjana | 20. Feb 21, 23:05:30
Her er det en fyr som vant den store gevinsten på...
Artige oversettelser, med Angelo Tsarouchas
by kaka | 20. Feb 21, 11:06:30
Litt humor for helgen, her med oversettelse av gre...
Re: Tips og råd om det å ha gresk bankforbindelse
by marjana | 17. Feb 21, 19:35:45
Når jeg er i Hellas i to-tre måneder så bruker ...
Re: Kuldebølge over Hellas 16.02.
by marjana | 17. Feb 21, 19:02:35
Det slo an i alle greske nyhetskanaler, og i norsk...
Re: Hellas i pressen
by Katherina | 15. Feb 21, 12:52:04
Veldig trist lesing om en fortvilet situasjon. ...
Re: Hvor er dette? 998
by Katherina | 15. Feb 21, 12:39:26
;D Takk for tipset både til Tjorven og Kabi. Ser...