Logg inn med Facebook eller Google!

Spse der grekerne spiser

Started by Heidrun, 28. Feb 14, 19:19:59

Previous topic - Next topic

Heidrun

Sitter her med Livsnyteren paa Kreta og funderer litt. Man skal spise der Grekerne spiser for aa vaere sikker paa aa faa god mat. Har spist mye godt her nede. Men det at Grekerne spiser der hvor maten er god, er en feil myte. I realiteten spiser Grekerne der det er billig. Ikke fordi maten er god
Yamas til livet og til

Tjorven

Det var da artig med et livstegn fra deg, Heidrun, og at både du og Livsnyteren har funnet sammen på Kreta og har det det bra  ;D ;D  Min erfaring er at standarden på matopplevelser har økt generelt de seneste årene, og det er jo bare et pluss, uansett om spisestedene er typisk greske eller mer" turistifiserte ". Fortell litt mer om hvordan dere har det, da  :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

Admirala

Quote from: Heidrun on 28. Feb 14, 19:19:59
Sitter her med Livsnyteren paa Kreta og funderer litt. Man skal spise der Grekerne spiser for aa vaere sikker paa aa faa god mat. Har spist mye godt her nede. Men det at Grekerne spiser der hvor maten er god, er en feil myte. I realiteten spiser Grekerne der det er billig. Ikke fordi maten er god


Æh, nei!
I den nå nåværende økonomiske situasjonen i Hellas, går grekerne sjeldnere ut og spiser. Når de gjør det, går de der det er god mat å få, eller der hvor en slektning, venn e.l. har taverna. Eller der de vet de kan få noe de virkelig liker. Og så spiser de IKKE nødvendigvis som en nordmann (forrett, hovedrett, dessert), men vet å velge de rettene på menyen som er gode. Sånn rent generelt, altså, når vi likevel generaliserer.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

polyanna

Har opplevd noe lignende, lenge før krisen. Husker en gang i Athen; hotellfrokosten var virkelig skral og reisefølget insisterte på at neste måltid skulle inntas i en sidegate 'der grekerne selv spiser'.  Maten var åpenbart stekt i svært 'velbrukt' og gammel olje, skikkelig u-smak. Men sånt skjer, uansett hvor i verden en befinner seg.

Heidrun

08. Mar 14, 18:49:34 #4 Last Edit: 08. Mar 14, 18:53:39 by Heidrun
Quote from: Admirala on 02. Mar 14, 21:49:01
Quote from: Heidrun on 28. Feb 14, 19:19:59
Sitter her med Livsnyteren paa Kreta og funderer litt. Man skal spise der Grekerne spiser for aa vaere sikker paa aa faa god mat. Har spist mye godt her nede. Men det at Grekerne spiser der hvor maten er god, er en feil myte. I realiteten spiser Grekerne der det er billig. Ikke fordi maten er god


Æh, nei!
I den nå nåværende økonomiske situasjonen i Hellas, går grekerne sjeldnere ut og spiser. Når de gjør det, går de der det er god mat å få, eller der hvor en slektning, venn e.l. har taverna. Eller der de vet de kan få noe de virkelig liker. Og så spiser de IKKE nødvendigvis som en nordmann (forrett, hovedrett, dessert), men vet å velge de rettene på menyen som er gode. Sånn rent generelt, altså, når vi likevel generaliserer.



Ikke nødvendigvis. De har dårlig råd ja, og møtes ofte der maten er billigst mulig. Og da blir det lett til at det blir på det billigste stedet på grunn av at for mange er det samholdet som betyr mest. Ikke nødvendigvis smaken
Yamas til livet og til

mouche

Min erfaring er at de billigste stedene ikke nødvendigvis serverer dårligere mat enn de dyrere restaurantene. Vi liker å spise på små lokale tavernaer litt utenom turistløypa, og har vel til gode å bli skuffet over matene et eneste sted på Kreta. Er ofte inne på kjøkkenet og ser hva de har (man inviteres jo inn), og da kan man jo ved selvsyn smake med øynene og velge det som ser best ut. Vår erfaring er at vi blir gode og mette for 10 euro inklusive et glass vin eller en øl og med en dessert on the house med raki til. Prisen er per hode og inkluderer litt tips. Og noen steder er jo desserten så stor at man nesten kunne klart seg med bare den samt brød, oliven og slikt som kommer før maten., og ofte også er on the house. 4,5 uke til avreise!

IngeS

Nå har jeg bodd i Hellas i seks og et halvt år og blitt kjent med mange grekere. Både de som har god råd og de som ikke har. Jeg tror ikke det er noen forskjell på Pythagorion eller andre steder når det gjelder grekernes tavernabesøk.
Noen spiser på taverna flere i året, mens andre går ut bare en gang eller to. Felles for alle er at en middag på taverna sammen med familie eller venner er en sosial happening. Her er det ikke snakk om å oppsøke steder som er billigere enn andre. Grekerne spiser på de tavernaene hvor de får gode hjemmelagde greske retter. Tavernaene som har tilpasset sin meny til turister skygger de unna både av hensyn til menyutvalget og halvfabrikata. Du finner ikke en greker som går ut for å kose seg med mat som ikke er god. Faktum er at de tavernaer som grekerne bruker holder lavere priser enn spisestedene hvor turistene går.
Etter turistsesongen stenger de fleste tavernaene i små turiststeder som Pythagorion. Et par tre serveringssteder holder åpent hele vinteren. De legger vekk turistmenyene og presenterer den greske menyen som har langt lavere priser.
Holder jeg vekk steder som har basert seg på turisme er det fortsatt 25 landsbyer på Samos. Hver av dem har en eller to tavernaer. De ligger også lavere i pris gjennom hele året enn de turistbesøkte.
Athen, Pireus, Samos, Ikaria, Patmos, Marathi, Lipsi, Kalymnos, Telendos, Fourni, Leros..........    www.pithagorio.net

Heidrun

Quote from: mouche on 09. Mar 14, 08:05:37
Min erfaring er at de billigste stedene ikke nødvendigvis serverer dårligere mat enn de dyrere restaurantene. Vi liker å spise på små lokale tavernaer litt utenom turistløypa, og har vel til gode å bli skuffet over matene et eneste sted på Kreta. Er ofte inne på kjøkkenet og ser hva de har (man inviteres jo inn), og da kan man jo ved selvsyn smake med øynene og velge det som ser best ut. Vår erfaring er at vi blir gode og mette for 10 euro inklusive et glass vin eller en øl og med en dessert on the house med raki til. Prisen er per hode og inkluderer litt tips. Og noen steder er jo desserten så stor at man nesten kunne klart seg med bare den samt brød, oliven og slikt som kommer før maten., og ofte også er on the house. 4,5 uke til avreise!


Er enig der. Ingen selvfølgelighet at de billige stedene serverer dårligere mat. Men jeg har faktisk prata nå nettopp med noen Kretere, og de sier at det er forandring på hvor de går ut for å spise. Før så tenkte de faktisk ikke over det. Men i de senere år så har de blitt tvunget til å spise på rimeligere steder. Eller så spiser de mat som er billigere. Dette gjaldt Hania på Kreta
Yamas til livet og til

tovenor

For noen år siden ble det oppdaget at mange tavernaer i turistområder opererte med "merida-Ksi" og merida "E". Det betyr "porsjon turist" og " porsjon greker"....den porsjonen som skulle serveres til grekere var bedre og billigere og porsjonen til turistene var det ikke så nøye med, de regnet med at turistene ikke var så kresne i matveien som grekerne. Dette ble det slått hardt ned på, senere har vi ikke hørt mer om det..Poenget mitt er at grekerne er veldig nøye på hva de spiser, de vil ha maten laget fra bunnen av med gode råvarer. Matvanene i alle land er jo forskjellige, så det som en greker synes er godt kan det vel hende en nordmann ikke liker....Hvis vi reiser rundt i Hellas til nye plasser, spør vi bestandig lokalbefolkningen hvor det er godt å spise, det slår aldri feil...bedre og billigere mat...! ;)

Siste innlegg i forumet

Re: Magiske øyeblikk i Hellas
by fila | 18. Jun 24, 23:03:45
I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et he...
Re: Innførsel av bil til Hellas
by mouche | 18. Jun 24, 10:23:03
Har sett dette spørsmålet stilt en rekke ganger ...
Re: Syros mai 2024
by marjana | 13. Jun 24, 19:32:24
Hetebølgen fortsetter, og mye tyder på at det bl...
Re: Hvor er dette? 1032
by kaka | 31. May 24, 09:52:14
- og hva er fasiten, Katherina?...
Re: Sifnos
by Runar Solvik | 21. May 24, 14:46:56
Takker 👍 Har vært på Sifnos en gang før...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...