Logg inn med Facebook eller Google!

greske kjøttboller

Started by Margrethe, 31. Jul 07, 16:16:26

Previous topic - Next topic

Bjørg

Keftedes (Greske kjøttboller)

Kan serveres varme eller kalde



1 kg malt lammekjøtt (eller vanlig kjøttdeig)
4 daggamle loffskiver uten skorpe
2 egg
2 løk, finhakket
3 båter hvitløk, finhakket
4 ss vineddik eller sitron
oregano
2 ts salt
2 knivspisser malt pepper
2 ss hakket frisk mynte
4 ss hakket persille

2 dl mel
1 ½ dl solsikkeolje til steking

Loffskivene dyppes i vann (eller melk), la de trekke noen minutter. Klem ut overflødig væske.
Bland malt kjøtt, krydder, mynte og persille. Tilsett loff og egg og bland sammen.
Spe med 1 ½ dl. Vann + vineddik/sitron

La farsen hvile ½ time før steking.

Form bollene - 1 toppet spiseskje - rulles i litt mel - stekes pent brune i rikelig varm olje i en panne med høye kanter

Stek i flere omganger, ellers blir oljen for kald
 cxsdfafd

operafantomet

Jeg fikk dette tipset av en greker:
Ha i sesamfrø og bittelitt kanel.

Mitt uttrykk:  :sign11:

Men etter jeg faktisk hadde prøvd det:  :thumbup:

Kjempegodt! Det er virkelig ikke mye kanel som skal til, men det gir en herlig, udefinerbar gresk/\"midtøstensk\" smak, ditto for sesamfrøene. Har du 400 gram kjøttdeig, vil jeg anslå at 1-2 ss sesamfrø og et dryss (kanskje så mye som tuppen av en liten teskje...) kanel er nok.

Noen som vet om dette er mye brukt i Hellas? Har ikke sett det i noen oppskrifter så langt, men det smaker veldig \"riktig\".

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

polyanna

Quote from: \"Sigbjorn\"Hvis du tar litt kanel i deigen, så blir det kjøttboller fra Izmir.

Sigb
QuoteTar du i tillegg fersk, hakket timian i lammekjøttdeigen (og mye hvitløk) så blir det kjøttboller fra Telendos...

Siste innlegg i forumet

Re: Magiske øyeblikk i Hellas
by fila | 18. Jun 24, 23:03:45
I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et he...
Re: Innførsel av bil til Hellas
by mouche | 18. Jun 24, 10:23:03
Har sett dette spørsmålet stilt en rekke ganger ...
Re: Syros mai 2024
by marjana | 13. Jun 24, 19:32:24
Hetebølgen fortsetter, og mye tyder på at det bl...
Re: Hvor er dette? 1032
by kaka | 31. May 24, 09:52:14
- og hva er fasiten, Katherina?...
Re: Sifnos
by Runar Solvik | 21. May 24, 14:46:56
Takker 👍 Har vært på Sifnos en gang før...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...