Logg inn med Facebook eller Google!

HVA er dette ?

Started by filhellener, 02. Feb 11, 23:26:17

Previous topic - Next topic

marjana

Men hvis det er fra Asia/India over Balkan, og da har de det i Midt-Østen også.

Halva er felles i disse landene, men det er i fast form, som skiver av formkake, og ser slett ikke ut som toppen på en Irsh coffee med sukker og kanel...

HALVA under skummet? Men hva er det skummet?
Glika i zoi

filhellener

Quote from: \"marjana\"Nå begynner dette å bli virkelig irriterende siden det ikke er noe av det jeg kan komme på av gresk spiselig eller drikkelig...

Mikkes forslag er helt herlig! Premie til han!

Hva med eggedosis, det ser ut som pisket eggehvite med kanel og sukker oppå. Iskrem under kanskje? \"Omelette Norvegienne\"?

Ja, Mikke\'s forslag var kreativt og herlig  :grin:

Og, jeg forstår at det er irriterende, jeg er h e l t sikker på at du vet hva det er  :wink:

Men eggedosis/pisket eggehvite med, eller uten, is er det ikke :smile:
Kari

filhellener

Quote from: \"marjana\"Men hvis det er fra Asia/India over Balkan, og da har de det i Midt-Østen også.

Halva er felles i disse landene, men det er i fast form, som skiver av formkake, og ser slett ikke ut som toppen på en Irsh coffee med sukker og kanel...

HALVA under skummet? Men hva er det skummet?

 :grin:   :grin:    :grin:  Visst er det  HALVA !!!

- og det er ikke noe skum, kun halva, dette er varm/smeltet Halva, det var godt  :grin:

Som jeg skrev i en av de siste svarene mine :
Vi fikk denne desserten servert \"på huset\" i Athen, det er første gang jeg har sett denne\"versjonen\",
vanligvis har dette produktet en annen konsistens/fasong


Du kan kjøpe Halva i runde bokser,  eller, det kan se ut som en formkake, men prøv å skjær et stykke...  :wink:  :lol:
Kari

marjana

Jippi! Jeg klarte det!
Men jeg har aldri sett halva servert på denne måten.
Halva er jo søtt, og ikke minst fett, det er mye sesamolje i halva, så det blir vel sånn når det blir \"halva saganaki\"...

(Det finnes faktisk også halva med fruktose å få kjøpt for de som ikke tåler hvitt sukker).
Glika i zoi

filhellener

Quote from: \"marjana\"Jippi! Jeg klarte det!
Men jeg har aldri sett halva servert på denne måten.
Halva er jo søtt, og ikke minst fett, det er mye sesamolje i halva, så det blir vel sånn når det blir \"halva saganaki\"...

(Det finnes faktisk også halva med fruktose å få kjøpt for de som ikke tåler hvitt sukker).

\"Halva Saganaki\" - d e t må være navnet Marjana  :grin:

- og GRATTIS til deg  :grin:
Kari

marjana

Som takk så legger jeg ved denne forklaringen på HALVA.
Litt lenger ned i artikkelen skriver de at sesamfrø/olje er bindemiddelet i halvaen i Middelhavslandene.

Det er faktisk rågodt å ha en boks halva på lur med seg på stranda. Etter å ha badet en del, så vil man ha noe salt, og like etterpå litt søtt, og vann.

http://en.wikipedia.org/wiki/Halva

Så lærte vi noe i dag også!
Glika i zoi

Mixelite

Takk!

Både for løsningen, så jeg slipper å gnage mer på det ;-) og for halva. Jeg satt og så halva for meg uten å komme på hva det hette, så jeg ga opp hele greia. Tenkte at jeg var helt på viddene uansett... Så feil kan man ta :)

filhellener

Quote from: \"marjana\"Som takk så legger jeg ved denne forklaringen på HALVA.
Litt lenger ned i artikkelen skriver de at sesamfrø/olje er bindemiddelet i halvaen i Middelhavslandene.

Det er faktisk rågodt å ha en boks halva på lur med seg på stranda. Etter å ha badet en del, så vil man ha noe salt, og like etterpå litt søtt, og vann.

http://en.wikipedia.org/wiki/Halva

Så lærte vi noe i dag også!

Takk for linken, marjana  :grin:

- siden du heller ikke har fått servert \"Halva Saganaki\" så bekrefter det at det ikke er så vanlig  :smile:
Jeg ville teste det ved å bruke bildet i denne \"gåten\".

Takk til alle som har gjettet for interesse / utholdenhet  :grin:
Kari

Siste innlegg i forumet

Re: Syros mai 2024
by marjana | 13. Jun 24, 19:32:24
Hetebølgen fortsetter, og mye tyder på at det bl...
Re: Hvor er dette? 1032
by kaka | 31. May 24, 09:52:14
- og hva er fasiten, Katherina?...
Re: Sifnos
by Runar Solvik | 21. May 24, 14:46:56
Takker 👍 Har vært på Sifnos en gang før...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...