Logg inn med Facebook eller Google!

ekte tzatziki

Started by eva, 06. Jul 08, 11:13:05

Previous topic - Next topic

Frost

Quote from: \"Liv\"Grekeren her i huset ,dvs mannen min,sier han har aldri sett gulrot i tzatzikien. Han ble veldig forbauset da jeg fortalte dette. Han mener det må være noe \"nymotens\" greie . Med det mener han at det ikke var gulrot i den tradisjonelle tzatzikien.
Det er vel som med mye annen mat at det settes til/utprøves med nye smaker.

Selvfølgelig kan det være veldig lokalt.... så veldig utbredt er det nok ikke.
Sikker på at det ikke ble kalt noe annet?!

Mulig vi bare fikk det et sted. vi bestilte Tzatziki iallefall.

Liv

Quote from: \"Ole\"Vi har fått tzatziki med gulrot flere steder, men jeg kan som sagt ikke huske hvor. Det ble i alle fall kalt tztziki, det er jeg sikker på. Her var noe jeg fant på nettet: http://greekfood.about.com/b/2006/07/12/tzatziki-with-carrots.htm
http://greekfood.about.com/od/dipsspreadspures1/r/carrot_tzatziki.htm


Det ligna nesten på italiensk salat ;-)

Tydeligvis er det gjort mange ulike variasjoner på den tradisjonelle typen.
Den tradisjonelle maten i Hellas forandrer seg jo også slik som her.
Har til gode å bli servert denne enda. Får vel smake hvis den dukker opp. ;-)

IngerMarit

Quote from: \"Liv\"Grekeren her i huset ,dvs mannen min,sier han har aldri sett gulrot i tzatzikien. Han ble veldig forbauset da jeg fortalte dette. Han mener det må være noe \"nymotens\" greie . Med det mener han at det ikke var gulrot i den tradisjonelle tzatzikien.
Det er vel som med mye annen mat at det settes til/utprøves med nye smaker.

Selvfølgelig kan det være veldig lokalt.... så veldig utbredt er det nok ikke.
Sikker på at det ikke ble kalt noe annet?!

Jeg er veldig sikker på at det ikke ble kalt noe annet. Synes ikke det passer i tzatziki, ikke setter det noe smak heller.

operafantomet

Quote from: \"IngerMarit\"Jeg er veldig sikker på at det ikke ble kalt noe annet. Synes ikke det passer i tzatziki, ikke setter det noe smak heller.
Det er vel som å spørre en nordmann hva ekte kompe/kumle/klubb skal lages av og serveres med... selv om hovedingrediensene er de samme, er det ufattelig mange variasjoner, noen gamle, noen nye, men alle med sine fans. Allikevel er alle inneforstått med hva som menes når man sier navnet. Litt det samme med alle tzatziki-variantene?

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

Bjørg

Quote from: \"KnutB\"Hjemmelaget er best, men dersom en skal kjøpe ferdig er FAGEs Tzatziki den beste. Ultra har den!
Av kjøpetzatziki kan jeg anbefale Druvan - også bl.a. hos Ultra. Denne er svenskprodusert og absolutt brukbar :bom:

Turid

Quote from: \"Mixelite\"Når det gjelder tzatziki er jeg helt basic. Tzatziki skal inneholde yoghurt, agurk og hvitløk. punktum! Alt annet blir helt feil for meg :-s Spesielt hvis det er dill i!

Og det var det jeg hadde tenkt å bidra med i tråden: Noen bruker dill i tzatzikien.

Nå har kanskje noen gjettet at _jeg_ ikke gjør det ;-) -men det kunne jo hende det var noen dill-elskere her, tenkte jeg.

Men salt må det vel være?
Det er etter regn at fuglene synger!

Tjorven

Jeg har en venninne som serverte tzatziki med gulrot. Hun var gift med en tyrker, som sa at dette var en tyrkisk rett. Kanskje gulrot-varianten kommer derfra? Han var for øvrig fra Istanbul, men om det var en lokal rett, vet jeg ikke.
Uansett, jeg foretrekker den greske varianten :)
There are no strangers, only friends we haven't met.

filhellener

Vi har også fått gulrot i Tzatzikien.
Den ene gangen var på Schinoussa for noen år siden, og om det er en øy jeg ikke forbinder med \"nymotens greier\" så er det \"bondske\" ( - og vakre ) Schinoussa :iconbiggrin:

Dill har vi fått oftere, og jeg synes da det er godt, siden jeg liker dill, men selv  lager jeg alltid  \"klassisk\" tzatziki, \" det beste er godt nok\" :iconbiggrin:
Kari

Maritza

Tror jeg fortsatt holder meg til den originale oppskriften på 1.siden. Kjøpte gresk youghurt i går, og den var fin å lage tzatziki av. Forresten er det utrolig god tzatziki på Zorbas. Den må bare anbefales.

Turid

Nå har jeg lagd tzatziki og for meg ble disse ingrediensene en perfekt smakskombiansjon: agurk, salt, matyogurt og gullmynte.
Det er etter regn at fuglene synger!

Siste innlegg i forumet

Re: Magiske øyeblikk i Hellas
by fila | 18. Jun 24, 23:03:45
I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et he...
Re: Innførsel av bil til Hellas
by mouche | 18. Jun 24, 10:23:03
Har sett dette spørsmålet stilt en rekke ganger ...
Re: Syros mai 2024
by marjana | 13. Jun 24, 19:32:24
Hetebølgen fortsetter, og mye tyder på at det bl...
Re: Hvor er dette? 1032
by kaka | 31. May 24, 09:52:14
- og hva er fasiten, Katherina?...
Re: Sifnos
by Runar Solvik | 21. May 24, 14:46:56
Takker 👍 Har vært på Sifnos en gang før...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...