27. Nov 20, 12:25:39

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

1226
Quote from: \"marjana\"Ellers er Offris tråd om å kjøpe leilighet på Kreta full av disse litt underlige situasjonene. !

Vil gjerne lese den. Hvor finner jeg den?
1227
Vi har nok litt forskjellig erfaring da for siden vi bygger hus på Kreta så har vi allerede kjøpt inn og/eller bestilt alt av hvitevarer, det meste av møbler, lamper, bestilt/tatt ut alt av fliser kjøkken og baderomsinnredning og ikke en gang/sted har jeg opplevd noe byrkrati eller forsinkelser i forbindelse med dette. Har gått minst like enkelt og greit som i Norge, om ikke bedre sågar.
1228
Quote from: \"marjana\"Det blir jo interessant å følge med på dette kvitteringshavet de er i ferd med å lage da.

Dette \"havet\" er vel allerede innført og nokså standard i de freste øvrige land innen EU, og sågar mange utenfor også?
1229
Quote from: \"Heidrun\"Tja- Bakt potet får man jo. Ellers kunne jeg godt tenkt meg kokt potet en gang imellom jeg også. Men skjønner jo at det ikke er vanlig i Hellas

Kan i farten ikke komme på så mange land hvor kokte poteter står øverst på menyen?

Reiser til Kreta snart og på denne tråden har jeg lært meg at det er to retter jeg skal \"oppsøke\", og det er sikoti og kokoretsi. Noen av de beste måltider jeg har spist noe sted eller noen gang har vært i Frankrike og da nettop innvoller!
1230
Alt annet / Re: Det ufattelige har skjedd
24. Jul 11, 08:31:41
Quote from: \"Heidrun\"Gi denne mannen en kule eller sett hann inn i et fangehul resten av livet og torturer ham så til de grader at han skulle ønske han var død.

Det er vanskelig å ikke ha forståelse for hva du skriver og sågar nikke enig, MEN; skal vi senke oss ned til det samme barbariske nivået som denne person har gjort? Jeg synes ikke det, og det er jo nettop det at vi er så heldige å leve i og være del av et demokrati med stor grad av ytringsfrihet og rimelig grad av rettssikkerhet som vi alle hegner om og ønsker å beskytte. Prisen å \"betale\" blir da bl.a. å måtte gi en slik person de samme rettigheter selv om hevn nok er det de fleste av oss føler mere enn det, i allefall akkurat nå.
1231
Hellas generelt / Re: Arv til Norge
23. Jul 11, 09:03:14
Quote from: \"Kalimera\"Såfremt det ikke er noen problemer med f.eks hensyn til barn / særkullsbarn; la en eller flere av arvingene stå som eiere av boligen, alternativt barnebarn hvis de er myndige.

Hvis man setter en slik eiendom på sine barn eller barnebarn så vil det medføre at de får formue som er skattepliktig til Norge og kan også få negative konsekvenser for dem f.eks mht studielån. Jeg ville være forsiktig med å gi slike råd uten også å gjøre oppmerksom på hvilke konsekvenser de forskjellige alternativene kan få.
Har man en enkel situasjon hvor det kun er egne barn i bildet og det er meningen at disse skal få arve eiendommen så; your children will become heirs with or without a Will.

\"Noen\" vil kanskje også lure på hvordam ubemidlete mindreårige plutselig har fått penger til å kjøpe en eiendom på Kreta og da vil det fort kunne komme spørsmål om det har vært foretatt forskudd på arv eksempelvis vil jeg tro. Man plikter vel også å informere om slikt?

Som vår advokat på Kreta skriver i all enkelhet. Vi vil møte ham på vår neste tur og få mere informasjon;

I would be glad to give you a full legal advice on this issue when we see eachother in Chania on your next trip.
1232
Hellas generelt / Hellas i pressen
22. Jul 11, 10:17:12
Ting blir sjelden så ille som man frykter, eller så bra som man håper. Gammelt indianer ordtak. :lol:
1233
Quote from: \"Nico\"Hei,
har lyst til å flytte til Kreta men kjenner ikke markedet. Er det noen som kjenner noen seriøse eiendomsfirma?

Selskapet som bygger vårt hus heter Europa Eiendom, og du finner de lett på nettet. Vi er meget fornøyde så langt, og har flere bekjente som har kjøpt/bygget hus hos disse. Har også møtt andre som har kjøpt/bygget hus hos/med dem, og de er alle fornøyde. Firmaet eies/drives av en nordmann så han kjenner/skjønner den norske kulturen og hva vi nordmenn etterspør og vektlegger. Ta en titt påhjemmesiden deres og gi gjerne Evert, som han heter/kaller seg, en ring. Du må gjerne vise til en som han bygger hus til i Plaka så vet han godt hvem du mener!
Du kan eventuelt ta kontakt med meg på PM.
1234
Hellas generelt / Taxistreik nå
21. Jul 11, 21:24:43
Her http://www.car.gr/?lang=en kan du kose deg med bilpriser i Hellas. \"Noe\" billigere enn i Norge!
1235
Hellas generelt / Taxistreik nå
21. Jul 11, 20:28:17
Men at det kan koste et par titusner av euros har jeg tro på siden det er hva the head of Greece\'s main taxi union, Efthimis Lyberopoulos, told Reuters.
 

But cab drivers, who also disrupted traffic on other roads in Greece and blocked access to the port and airport in Athens on Monday, vowed to press on with the strike if their demands were not met. They say the reform, which would cut the price of taxi licences to just a few thousand euros from tens of thousands, would hurt a sector already hit by austerity.
 
\"Our decision is final. We won\'t return to work unless the minister solves the problem, he must solve it,\" the head of Greece\'s main taxi union, Efthimis Lyberopoulos, told Reuters.


Et noe mere edruelig tall vil jeg tro!

http://www.athensnews.gr/portal/1/45220
1236
Quote from: \"Heidrun\"Så kanskje man rett og slett for seg en bolig med svømmebasseng med tiden til godt under millionen

Det kan nok tenkes, men det blir i såfall kortvarig og på de husene som allerede er bygd og ikke solgt. Hvorfor det? Jo for ingen vil bygge et hus med mindre man får dekket alle sine utgifter og en margin på toppen. Og de færreste, om noen, vil selge tomter da den nye valutaen i Hellas sannsynligvis vil bli gjenstand for stort verdifall slik at det siste man vil selge er tomter, nettop slik det var før Hellas gikk med i EU.

Vi har forøvrig kjøpt huset med ca 40% rabatt av tidligere pris og tok derfor sjansen siden også vi har tenkt å beholde huset og la våre barn overta det til slutt.

Nå er jeg forøvrig meget skeptisk til hva \"alle\" sier da erfaring til sier at \"alle\" tar feil, som regel!

Det heter seg vel også at; når den siste optimist har blitt pessimist, ja da skal man kjøpe (ikke selge!), og det tidspunktet nærmer seg vel kanskje? Jeg vet ikke, men å tro at man skal treffe \"bunnen\" (eller \"toppen\") er litt naivt, etter mitt skjønn.