Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Risberg

1
Rhodos / Re: Hjelp meg å velge
01. Dec 19, 15:06:02
Nei, marjana, inget av alternativene betyr fly til cruisehavnen - jeg flyr ikke. Det gjorde jeg heller ikke da jeg var på Mykonos, Chios, Samos, Naxos og Kreta ifjor. Det er til å ha forutfattede meninger!
2
Rhodos / Hjelp meg å velge
20. Nov 19, 14:34:51
Jeg står akkurat nå i valget mellom å ta fergen fra Athen til Rhodos, bli en uke der og ta fergen tilbake, eller reise på Cruise med elleve timer i tyrkiske Kusadasi, ti timer på Rodos, en hel dag på Santorini, en hel dag på Kreta (hvor jeg tilbragte fem dager i år), fem timer på Milos og en hel dag på Mykonos (som jeg også bersökte i år). Cruiset koster omtrent Nkr 2500/dag - i år brukte jeg mindre enn Nkr 1500/dag på min rundreise til Mykonos, Chios, Samos, Naxos og Kreta.
3
Rhodos / Vanvittig hett i august?
13. Oct 19, 16:44:39
Er det uutholdelig hett på Rodos i august?
4
Transport / Minoan Lines
12. Oct 19, 18:44:34
Jeg satte virkelig pris på min reise med KNOSSOS PALACE fra Iraklion til Pireaus i vår, men det spörs hvor lenge den standarden blir opprettholdt. Selskapet er jo dessverre blitt overtatt av italienske Grimaldi Lines, som er et forferdelig rederi. Har reist både med Deres fraktskip (GRANDE ARGENTINA Antwerpen - Dakar) og ferjer (FLORENCIA Patra - Brindisi). Elendig! :(  :P
6
Jeg var jo klar over at mitt generelle spørsmål 2 var vel generelt. Men i tråden "Bestille eller ikke?" i et annet delforum fikk jeg f.eks. tips om Paros og Parikia. Bilder på Google viser at det er nettopp slike steder jeg er ute etter, små koselige byer med gammel bebyggelse, som samtidig er øyas havneby for fergene. Fler lignende steder?
7
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
19. Aug 18, 21:12:47
Quote from: Svein~B on 17. Aug 18, 17:13:37
Det har blitt påstått i et annet forum at det at flere nå "bookar allting i förväg" skulle tilsi at du risikerer at det er fullt overalt når du kommer til ei øy. Jeg kan ikke forstå at det at flere enn før bestiller på forhånd skulle tilsi at belegget skulle øke på bostedene. Og det er jo ikke sånn som trådstarter antyder at da risikerer du at det er bare dyre rom igjen. Om det er det, så får du det rommet for en veldig rimelig penge. Bortsett fra veldig avsidesliggende øyer og i høysesong, har jeg aldri en gang hørt om at noen har kommet til ei øy og ikke funnet bosted.

Det at flere bestiller på forhånd, kan kanskje bety at færre står på kaien og tilbyr rom, men de kommer jo dit for å hente de som har bestilt og da tar de jo med seg flere også hvis de har noe ledig. Ellers er det også vanlig at telefonnummeret står på et skilt utenfor bostedet, så om du kommer dit og det ikke er folk der går det an å ringe. Billettkontorene er nevnt her. Jeg vil også anbefale det jeg kaller "tavernametoden". Du går til en taverna og bestiller et måltid. Så sier du ifra til kelneren at du også trenger rom. Om ikke tavernaen selv har rom til utleie og det har mange av dem, så kjenner de noen som kjenner noen som gjør det.

Min erfaring og mitt inntrykk etter mange år på disse hellasforumene er at det ordner seg alltid. Og jeg har alltid tenkt at det verste som kan skje er at jeg må tilbringe ei natt på stranda. Det har ikke skjedd ennå.

En annen ting vi glemmer: Selv om de kommer etter i store kliv, er vi nordboere fortsatt langt mer digitale enn resten av verden og vi er også mer trygghetssøkende. De fleste som reiser liker fortsatt å ta mer ting på sparket. Jeg tenker at jeg vet ikke før jeg er der hvor lenge jeg vil bli og hvor jeg vil reise videre. Derfor blir det bare dumt å bestille på forhånd, bortsett fra hvis jeg ankomme på kvelden. Da pleier jeg ofte å bestille et par dager i forveien.

Kunne ikke skrevet siste avsnitt bedre selv. Da jeg reiste med tog fra Cape Town til Dar-es-Salaam og videre med båt til Zanzibar hadde jeg ikke en anelse om hvordan jeg skulle ta meg til Mombasa, hvorfra mitt skip til Marseille skulle avgå, og det tok meg en uke å finne ut av det, men det ordnet seg til slutt ved at jeg fikk bli med i en kenyansk dhow for lokale passasjerer.
8
Hellas generelt / Sv: Hellas i pressen
19. Aug 18, 21:01:32
Quote from: Frynse on 19. Aug 18, 15:01:57
Kriseprogrammet er over (for denne gang):
https://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2018/08/Hellas-kriseprogrammer-avsluttes-etter-ti-tunge-aar

Godt å høre. Det unner jeg grekerne, som jeg synes ble gitt vel tøffe vilkår. Vel, hadde de "bløffet seg inn" i Eurosonen, men det var en helt annen generasjon grekere, enn dem, som måtte betale for det.
9
Hellas generelt / Sv: Er Hellas "syden"?
19. Aug 18, 13:50:48
Quote from: mouche on 09. Aug 18, 07:38:04

Jeg vet ikke hvor mange plastflasker, plastbeger, sugerør osv som produseres og/eller forbrukes i Hellas hvert år, men ser man langs veiene så skjønner man jo at grekernes forhold til "bruk og kast" ligger litt tilbake i tid og til slutt så må det jo nesten "flyte over"?


Det minner meg om at i det minste i 90-årene var jernbanestrekningene i mange sydeuropeiske land som Bulgaria, Hellas, Jugoslavia og Spania kantet av 2 meter brede "søppelfyllinger" på begge sider.
10
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
17. Aug 18, 09:00:49
Quote from: marjana on 16. Aug 18, 22:20:36


Nå vet jeg ikke når og hvor på de greske øyene du har tenkt deg, Risberg, men det pleier alltid å stå noen romutleiere når fergene ankommer. Hvis ikke så spør på billettkontorene, de har også rom, eller kan hjelpe deg med å skaffe et rom. Det pleier å ordne seg, men nå midt i august kan det nok være veldig fullt overalt.

Problemet er at det vet ikke jeg heller, enda, og kanskje ikke før jeg kommer dit.
11
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
16. Aug 18, 21:57:10
Takk for alle velmente anbefalinger om forhaandsboking. Problemet er bare at saa lite som jeg kjenner den greske oeyverdenen saa har jeg ikke forutsetninger for aa sitte hjemme aa planlegge paa forhaand, men hadde haapet aa kunne seile runt litt spontant med fergene.
12
Kykladene / Sv: Bestille eller ikke?
16. Aug 18, 14:40:03
Quote from: mouche on 15. Aug 18, 19:59:41
Kommer vel an på hva man mener med lavsesong, men for mai/juni, eksempelvis, er vel stort sett det meste åpent og man trenger ikke å booke på forhånd de fleste steder.

April?