Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - hakon57

1
Jeg har sett at det ofte er slik at en må dra til Katapoula fordi båtene går derfra, men noen dager er det ikke slik. Jeg bodde i Katapoula og skulle også til Naxos. Det gikk to båter til samme tid om morgenen (kl 6 kanskje). Den ene var ferje som ville være i Naxos by ca. kl. 9 og den andre var Express Scopelitis (el.), som ville være i Naxos by ca. kl 12. Siden min båt videre fra Naxos skulle gå ca. kl 15 valgte jeg Express Scopelitis. Første stopp var Aegialis. Så ble det sighseeing i Kykladene og lunsj i gamlebyen i Naxos by før ferjen førte meg til Tinos.
2
Fine bilder. Jeg var også i Katapoula i september i fjor og likte meg godt - drar gjerne tilbake. Hadde en svært fin tur til Chora og klosteret på andre siden. Gikk en sti fra Katapoula - ca. en time til Chora. Og så ca. en time ned til klosteret. Og det samme tilbake. Men med kaffe og lunsjstopp i Chora var det en flott dag og tur. Da jeg dro videre kjørte jeg med Express Scopelitis til Naxos og det var en flott liten tur innom flere små Kykladiske øyer - anbefales.
3
Reiseskildringer / Sv: Amorgos
08. Jul 17, 16:11:18
Takk for svar. Har nå sjekket ferjer og det ser ut som de som kan passe for meg går til og fra Katapola.
4
Reiseskildringer / Sv: Amorgos
08. Jul 17, 11:34:24
Når dere skriver Aegiali mener dere da havnebyen eller den litt lenger opp? Jeg kommer evt. til Amorgos siste halvdel av september og min erfaring er at da er sesongen på hell og veldig stille mange steder. Dere nevner at Aegiali er mer stille enn Katapola. Kan det bli vel stille i september og mer passe i Katapola?
5
Reiseskildringer / Sv: Amorgos
07. Jul 17, 19:13:19
Skal øyhoppe i september/oktober og vurderer Amorgos. Er Katapola et bra sted å bo og et godt utgangspunkt for turer og strand?
6
Bilder fra Kardamili i uken med jazzfestival. Et fra tur, et fra Reidar Larsenkonsert, et med gresk musikk, et mfra bygning i byen og et med god lunsj.
Bildene er opp-ned, men når jeg trykker på et snur det og blir riktig vei.
7
Sifnos / Sv: Athen. Serifos og Sifnos
11. Apr 17, 11:15:28
Jeg var på Sifnos sist høst og likte øya veldig godt. Havnebyen Kamares er bare havneby de minuttene båtene er innom - ellers er den en ganske hyggelig by med lang fin strand, tavernaer og bosteder. Men flere andre byer en kan bo i ut fra hva en ønsker. Selv har jeg Vahti høyt på ønskelisten. På Sifnos er det mange merkede stier for vandreturer. Bilder viser eksempler på skilting av turveier.
8
Jeg har vært på alle tre nevnte øyer - flere ganger og i hovedsak mai/juni og september/oktober - lavsesong mao. Hva en er ute etter og liker varierer. Selv liker jeg Alonissos og Skopelos best - mindre forhold og mindre folk. Skopelos by er veldig trivelig med stort utvalg av bosteder og spisesteder. Bystranda er ikke spesielt bra, men det er mange fine strender rundt på øya og bra bussforbindelse til de. Min (og min datters) favoritt er Agnondas - trivelig og lun strand med bra taverna og busstopp rett ved. Mange vil like å se innspillingssteder til Mamma Miafilmen. Har bodd flere steder på Alonissos inkl. Nina. Nina var et svært trivelig sted med smakfulle rom. Eneste ulempen - og som var nok til at jeg ikke valgte bostedet neste tur - var støy fra hurtigbåten hver morgen. Den går ca. halv sju (tror jeg), men motorene på båten startes en time før og for meg var det utrivelig støy. Dette vil være likt for alle bosteder i samme område. Jeg sover helst med vindu åpent slik at for de som sover med lukket vindu og aircondition er nok støy fra båten en mindre sak. Hadde valgt Nina igjen hadde det ikke vært for dette. Har funnet et annet bosted litt lenger oppe i veien - Kalithea studios. Ligger på veien mot stranda nærmest byen (bortsett fra selve bystranda). Rene fine rom og stedet har et lite basseng.Patitiri er en hyggelig liten by - betydelig mindre utvalg av butikker, bosteder og spisesteder enn Skopelos. Gamlebyen er svært trivelig og det går jevnlig buss til/fra slik at en kan dra dit for å spise om kvelden uten å måtte gå eller kjøre selv. Flere fine strender og mulig for buss til noen av de. Skiathos er det mye mer av alt - folk, spisesteder, bosteder og butikker. Og utelivet er mer heftig. Dersom en ikke bor i/nær Skiathos by er det mer rolig. Fine strender og bystranden er en av de, men mye folk når det er høysesong.
De strender som jeg i lavsesong opplevde som fredelige og hyggelige kan være overfylte i høysesong (har sett bilder). Dersom dere kommer med fly så lander dere på Skiathos. Jeg ville valgt de to-tre siste dager på Skiathos og så vært på Alonissos og Skopelos mesteparten av tiden. Men det er meg...........
9
Hellas generelt / Sv: Greske rutebåter
22. Jan 17, 16:47:17
Denne tok meg fra Milos til Sifnos i september 2016
10
Takk. Ser fram til turen og nå er det bare to uker til  8)
11
Nå har nedtellingen startet for meg så kanskje jeg har lunsj på denne tavernaen om tre og en halv uke 😎
12
Hellas generelt / Sv: Lilleput gir seg
21. Jul 16, 06:56:04
Det var veldig bra pris.  :)
Og det fine med Norwegian er i tillegg at det er direkte flygning. Jeg fløy hjem med Norwegian. Men det passet ikke med Norwegian ned.