05. Jul 20, 05:45:14

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - hakon57

1
Fourni / Fourni 2015 (3)
13. Mar 16, 16:04:38
Og noen bilder til
2
Fourni / Fourni 2015 (2)
13. Mar 16, 16:03:02
Noen flere bilder
3
Fourni / Fourni 2015
13. Mar 16, 16:00:12
I september 2015 var jeg noen dager på Fourni. Tok båt fra Ikaria. Bodde på Patras Apartments.Gikk litt i nærområdet. Leide scooter en dag og kjørte rundt på hele øya. Hyggelig og rolig øy. Den største fiskeflåten i Egeerhavet skal visstnok holde til her. Spesialiteten når det gjelder mat er spagetti og hummer. Legger med bilder i "tre porsjoner".
4
29. august lettet KLM fra Torp kl 6.15 retning Amsterdam. Der gikk flyet til Athen etter bare 45 minutter. På flyplassen i Athen ventet jeg 3-4 timer før flyet til Ikaria tok av og med ankomst etter ca. 50 minutter. Tok taxi fra flyplassen til landsbyen Therma hvor jeg skulle bo de første 4 nettene på min 26 dagers tur med øyhopping. Den kvinnelige drosjesjåføren lurte på hvordan jeg i all verden hadde funnet øya Ikaria - folk drar til Santorini og Mykonos og ikke til Ikaria sa hun. Så fortalte hun at Ikaria er høyt oppe på topp ti-listen over hvor folk lever lengst på kloden. Dette har gjort at mange reportere, journalister og vitenskapsfolk har kommet til øya den senere tid. Alt hun fortalte hadde jeg faktisk sett på en videosnutt på YouTube rett før jeg dro. Hun kjørte meg til Therma - en svært liten landsby med et par minimarket, 4-5 tavernaer og 4 kafeer. Og så er det en hyggelig strand der og ikke minst 3 bad bygget på varme kilder med ulike grader av radioaktivt innhold. Litt utenfor byen er et naturlig slikt bad fra romertiden. Ikke vakker og spennende by, men rolig og sjarmerende.
Etter 4 netter dro jeg videre til naboøya Fourni (5 netter), så til Lipsi (2 netter) og Patmos (5 netter). Så gikk turen tilbake til Ikaria og først Therma (2 netter), Arministis (1 natt), Evdilos (2 netter) og så til sist Therma for tredje gang (5 netter). Dersom jeg drar tilbake er det primært for å besøke Therma og Patmos. Her er noen bilder fra ikaria.

Kirketid i Therma


Stranden i Therma

Stranden i Therma

Strandpromenaden i øyas hovedstad Agios Kirikos

Sti til Romersk bad

Naturlig romersk bad

Stranda i Therma. I bakgrunnen en båt som går mellom Therma og Agios Kirikos

Deilig lunsj

Lokal fisker som renser garnene

Utsikt over dalen hvor Therma ligger

5
Etter 12 døgn på Skyros stod jeg tidlig opp siste morgen og tok buss og ferje til Paralia Kimis på Evia/Evboia, som er den nest største øya i Hellas etter Kreta. Der ble det buss til hovedstaden på øya, Khalkis. Etter å ha ventet tre timer startet bussturen nordover til Loutra Edipsou, som var målet mitt - en busstur som skulle ta 5 timer og ikke 1,5-2,5 timer som jeg hadde forventet. Bussturen ble det jeg hadde håpet på - en tur hvor jeg fikk se store deler av øya. Det var en melkerute uten like og i rolig tempo pga svinger og bakker oppover og nedover. Turen ble veldig fin i variert natur - mye fjell, men etter hvert også kyst og lavland.

Det ble 5 døgn i Loutra Edipsou, som er en by med varme kilder og derfor har vært den mest kjente spa og kurbyen i Hellas i flere hundre år (mener jeg å ha lest).

Byen var større enn jeg forventet, men fortsatt en liten by (5000 innbyggere). Da blir det flere spisesteder og butikker.

Det er mye/mest eldre siden det er de/vi som dras mot de varme kildene.

Hver kveld stenges strandpromenaden av for trafikk og det er mange spisesteder og barer - og mye folk.
Jeg opplevde mest grekere, men ble fortalt at det er en del russere og noen fra Serbia.

Det er fine muligheter for turer med bil/scooter nordover (Evias Seychellene ligger bl.a. der) og sørover (Limni skal være veldig trivelig by) og innover i landet/østover.

Og det er strender i og utenfor byen.

Jeg bodde i byen for EUR 20 pr døgn - rent og pent hotell med et utmerket vertskap - var som om jeg besøkte tante og onkel.

Jeg spiste flere ganger på en taverna med gode greske retter. Der ble jeg også invitert inn på kjøkkenet for å se hva de hadde, Og det gjorde de ikke bare for meg - det gjorde de med mange inkl. grekere.

Reisen til Aten var mye enklere og raskere - buss kl 7.45 fra Loutra Edipsou, ferje til fastlandet kl 8.00 og i Aten kl 11.00 (Lission rutebilstasjon). Så buss derfra til flyplassen.

6
Jeg har hatt gleden av å tilbringe 12 døgn på Skyros. Planen var 6 døgn på Skyros, så ferje til Alonissos for å være der noen dager før turens siste dager skulle være i Loutra Edipsous på Evia. Men siden jeg likte meg så godt på Skyros og har vært på Alonissos tre ganger i løpet av i fjor og i år droppet jeg den øya og ble 12 døgn på Skyros.
Det å komme seg til Skyros var enklere enn jeg hadde forventet. Jeg tok morgenflyet med KLM fra Torp kl 6.15 til Amsterdam. Derfra gikk flyet til Aten etter bare 45 min. Da jeg ankom Aten gikk jeg ut av døren helt til høyre (som jeg hadde lest i Forumet) og der sto buss 93 klar til å kjøre etter ca 10 min. Denne bussen kjørte til rutebilstasjonen Lission. Her ventet jeg ca halv time før ny buss til Paralia Kimis gikk kl 14.30. Denne bussen går rett til ferja, som går til Skyros kl 18. Ja, det blir en lang reisedag, men det er mulig å komme helt fram på dagen :).
(Nå hadde ikke jeg regnet med at det skulle gå så smertefritt slik at jeg hadde booket hotell i Paralia Kimis og ble der første natten og med besøk i landsbyen Kymi før jeg dro til Skyros.)

Det er flyplass på Skyros slik at en kan ta innenlandsfly fra Aten og det er ikke veldig mye dyrere enn buss og ferje (ca EUR 55), men det går ikke hver dag og de dagene det går så er det så tidlig at det ikke passer med flyet fra Torp. Det kan passe med direktefly fra Oslo (jeg snakket med to hollandske damer og de tok morgenflyet fra Amsterdam og rakk da flyet, som tar ca 1 time). Eller det går an å ta flyet når en skal hjem.

På Skyros hadde jeg booket 6 netter på Hotel Ferogia i Magazia rett utenfor byen Skyros. Dette var like enkelt og hyggelig som jeg hadde tenkt. Og beliggenheten på stranda var kjempefin - fin sandstrand med gratis solsenger. Og så var det gangavstand til byen. Byen ligger i en fjellskråning så det er bratt opp når en går til byen og enkel tur ned igjen når en skal "hjem".

Byen Skyros har bebyggelse som minner mer om Kykladene enn Sporadene siden det er hvite hus med flatt tak. Og veiene snor seg oppover fjellsiden og mellom husene.
Byen har et stort torg med barer og tavernaer rundt. I tillegg er det en hovedgate med butikker og tavernaer som starter på torvet og går oppover i byen.
Byen er ikke veldig stor, men den er hyggelig både når det gjelder selve bebyggelsen, folkene, maten og prisene.

Byen har et par små museum (begge anbefales) og i tillegg en borg helt på toppen. Borgen var under restaurering og stengt nå, men jeg var inne og tittet litt og den ser ut til å bli veldig bra når den er ferdig restaurert.

Nede i Magazia var det minst 3-4 spisesteder - bra med gresk mat og en del fisk.
Det var en bar der.

Jeg leide scooter en dag og reiste rundt på hele øya. Det var mange bademuligheter og fint å se variasjoner i naturen. Det som er markert som by på kartet er som oftest så lite at det bare er en samling hus og uten mulighet for å kjøpe noe. 

Jeg tror det kan være en fin tur å gå fra Skyros by til Atsitsa på den andre siden - dvs. gå rette veien, men fikk bare gått et stykke på vei selv.

De to hollandske damene har vært på Skyros i 20 år og sa øya nesten ikke har forandret seg. De fortalte om en franskmann de kjenner og han har vært på Skyros i 40 år og sier det samme.
Siste kvelden snakket jeg med et tysk par. Hun hadde vært på Skyros for 20 år siden og var nå tilbake for første gang. Hun sa det var nesten ingen forandring - noen flere tavernaer, noen butikker var borte og nye hadde kommet til, og så var det solstoler nå og ikke sist.

Jeg snakket også med to canadisk/greske damer, som var på Skyros for første gang. De var en dag på en ridetur sør på øya - inkl bading og mat. Og en annen dag var de med på en seilbåt rundt omkring, og med bading og mat. De skrøt mye av begge turer.

I september var det lite folk, men iflg verten på hotellet helt normalt. Jeg kom 6. september og en uke før hadde det vært helt fullt, og da var det 95% grekere.

Så til den som har lyst til å prøve noe nytt kan Skyros være et godt valg. Det går altså ferje fra Paralia Kimis på Evvia og i høysesong (til medio september) går det ferje til Skopelos/Alonissos.7
Alonissos frister og vurderer en tur i september. Noen som har erfaringer med de bostedene som Ving og Apollo har? Leste på Tri Advisor om Paradise, som begge tilbyr, og det var noen som syntest det var elendig der og noen som syntest det var veldig bra - har jo bare 2-3 stjerner (eller vinger), men ser bra ut på bildene. I tillegg er det flere bosted å velge i og alle med 2-3 stjerner. Så fint om noen har noen tips.
8
Peloponnes / Peloponnes
02. Jan 11, 20:52:52
Tenker en uke i mai eller september på Peloponnes. Hva er best for alenetur - Stoupa eller Kardimili? Noen som har erfaringer med Lilleputs pakke med 4 vandreturer i løpet av en uke?