01. Jul 24, 07:54:47

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - venke

13
Jippi! Nå reiser jeg! / Planlagte reiser
26. Jun 08, 07:19:16
Mandag 30. juni reiser jeg til  Chios. Tilbake, tilbake! Tre uker ved Egeerhavet er en gave i seg selv. Nå rydder jeg kontoret og kjenner at jeg nærmer meg feriemodus.
14
Chios / Re: Web-cams på Chios
06. Apr 08, 18:38:19
Takk for tipset. Forløsende å slippe å se fra cam som er inne på Golden Sand. Nå kan jeg følge med på våren på Chios.  :bounce:
15
Til Chios kommer du lettest med charter. Både Lilleput og Hellaswings reiser dit. Fra flyplassen dreier det seg om en busstur på toppen 10 min, til du har Karfasstranden foran deg. Her finner du en lang sandstrand, og det er svært langgrunt. I tillegg kan du leie parasoll, slik at 3-åringen din får en fin lekeplass i skyggen. Her er det alltid mange barnefamilier, så lekekamerater vil ikke være noe problem. Charter er enkelt og greit, spesielt når du er novise. Lykke til med valg av destinasjon.
16
Hilsen fra Hellas / Re: Chios i mars
11. Mar 08, 15:25:01
Heldige du, Mix! Chios nå!  :bounce:
Det må være deilig å oppleve øya på denne årstiden. Skulle selv gjerne opplevd våren der nede. Nyt dagene og del noen bilder med oss som lengter til gjenvisitten. Lite med sommervarme utenfor mitt vindu - med regn og vind.
17
Mat og drikke / Tessa Kiros
04. Jan 08, 21:24:21
Mens jeg sakte beveget meg mellom hyllene i en Norlibokhandel i romjula, kom over en ny bok, \"Multer og makrellskyer\" av Tessa Kiros. Henne hadde jeg egentlig lest om før, men ennå ikke kjøpt bøker av. Så lå den der da, og ventet på at den skulle komme i mitt eie.  :bounce:

Det spennende med forfatteren er at hun har gresk-kypriotisk far, finsk mor, født i London, oppvokst i Sør-Afrika, italiensk gift og har en husholderske fra Peru. Her har vi et mennske som er rimelig bredspektret hva mattradisjoner angår. Boken fører oss fra nord- til sør-Europa, og også sør-Afrika. Innholdsrik og vakker. Jeg frydes.

Jeg lot meg fascinere av innledningskapittelet til den greske delen av boken. Hør bare:

Jeg elsker appelsintrærne som kanter Athens avenyer om vinteren. Og menneskene som åpner sine dører og hjerter for deg. Jeg elsker de greske markedene med kurver som bugner av ferske pistasienøtter, store berg med fikener og ville urter ved siden av enorme fjell av undertøy. Og overalt den gjennomtengende duften av frisk oregano og en atmosfære der folk lever i sitt eget tempo. Hellas er magnetisk, sies det. Har du først satt foten på gresk jord, er det vanskelig å reise derfra. Ifølge myten er det fordi føttene dine blir klebet fast til landets allstedsnærværende honning. Hellas er det eneste stedet der folk alltid har ønsket meg en god uke, måned, dag, sommer, vinter, et godt liv eller en god arbeidsøkt... og de gratulerer meg med dagen ved å ønske meg en god alderdom med hvitt hår.

Er du nysgjerrig på vakre, interessante og innholdsrike oppskriftsbøker, med smaker fra det greske, kan jeg anbefale Kiros.
18
Her renner det på med Sade-videoer. Hun er vakker og sensuell, og stemmen hennes griper fatt i sjelen din. Nydelig. Novembermedisin.  

Selv hører jeg på Peter Cincotti nå:
19
Quote from: \"sunbjorn\"Paros og Santorini 2000. Jeg visste det med det samme - jeg var fortapt. Ikke bare øyene, men særlig folket. De siste årene er det blitt Samos. Og det gjentar seg i 2008. Så lenge pensjonen strekker til hellasbilletten, nekter jeg å forlate jorden!

Disse uttalelsene rørte meg. Sterkt. Dette må være kjærlighet, til Hellas og til livet! Mitt første møte med det greske, var på Rhodos i 1980. Min første smak av tsatziki står fremdeles klart i bevisstheten min. Det var knall.  De siste årene har  min lidenskap vært sammenfallende  med Mixs. :bounce:
20
Chios / Re: Karfas, Chios
16. Nov 07, 07:26:49
Begeistringen er stor og anbefalingene mange, når det gjelder Karfas. Jeg stiller meg også i rekken av de som anbefaler Karfas, og har selv bodd der mange ganger. Moutafis vil helt sikkert innfri. Der er det rent og pent, stille og rolig. Tidlig frokost på verandaen, med utsikt over hele Karfasbukta - nydelig. Fordelen med Moutafis er at alle leilighetene har utsikt. En litt bakkete tilkomst bør ikke være noe problem. Zodiac har jeg ikke bodd på selv, men ryktene sier at det er veldig hyggelig der også. Disse to bostedene ligger forøvrig tett-i tett. Alt dreier seg egentlig om hva du søker. Karfas har mange kvaliteter som jeg lett kan anbefale, samtidig deler jeg Mix sin glede over Megas Limnionas. Når jeg bor her, føler jeg ennå mer at jeg kommer \"hjem\".

Du kan få god gresk mat på Karfas. Anbefalingene her er på rett spor, etter min erfaring, men jeg må nok også nevne To Karafaki. Der er det hyggelig, og maten er god.

Uansett valg, Hellasfrelst, vil dere sikkert få noen gode dager på Chios.
21
Chios / Re: Pyrgi, video på youtube
05. Nov 07, 21:47:01
Hyggelig gjensyn. På den tavernaen har jeg også spist.  :cheese:
22
Chios / Re: Pyrgi, video på youtube
05. Nov 07, 18:24:10
For en koselig liten filmsnutt. Tenk om flere kunne hatt litt av roen til disse damene... Innslaget var en vitaminpille på en regntung vestlandsdag.  :flower:
23
Data og foto / Re: Facebook
04. Oct 07, 11:58:52
Leser innleggene om Facebook med interesse. Her er mange skeptikere, og det må det være lov å være.  :iconbiggrin:
Facebook er et av mange spennende sosiale nettverk inne Web.20 teknologien, der kongstanken ligger i en delingskultur.  Å kunne bygge en profil med det du måtte ønske av saker som interesserer deg, gjør at vennene dine er oppdatert. Her kan du legge inn bilder, lenker til gode artikler, egne/importerte videoer, osv. Mange gode sider ute på nettet har etterhvert lagt ut mulighet til direkte import til Facebook. Altså kommer du over en god artikkel, kan du legge den på profilen, og dele den med vennene dine. Ønsker du å holde kortene tett, begrenser du innsyn til kun å gjelde venner. De helt private bildene dine lagrer du nok på andre arenaer enn i full åpenhet her. Men bilder av mer objektiv art har jeg ikke problem med å legge ut, på samme måte som jeg bruker Flickr.com. Mange unge brukere legger ut alt, uten filter, og får seg sikkert mange overraskelser på sikt. Det er vel primært denne gruppen kritikerne ønsker å fange oppmerksomheten til.

En annen side av Facebook er invitasjonene du  må forholde deg til. Det er ikke sikkert at alle \"gamle\" venner er like interessante å forholde seg til. Takk nei til invitasjoner. Gjør du det, vil mottaker ikke oppleve noe annet enn stillhet fra din kant, altså ikke en rød e-post der det med store bokstaver understrekes at du ikke vil være venn.  :iconbiggrin: Det viktigste er vel å invitere/la seg invitere av mennesker du føler det bekvemt å være på felles arena med, mennesker du deler noe med, det være seg faglige eller sosiale arenaer. Et fellesskap. Noe som gir deg glede.

Jeg lar meg stadig facinere av mulighetene jeg har på nett, og utforsker videre... Lykke til på de arenaer du trives best.  :iconbiggrin:
24
Mat og drikke / Re: greske kjøttboller
27. Sep 07, 18:28:34
Et lite tips i diskusjonen rundt de greske kjøttbollene. Har oppdaget Bifteki-blandingen til Santa Maria-krydder. Kjøttbollene jeg lager blir små, deilige smaksbomber. Lar jeg dem svømme i god, hjemmelaget tomatsaus, er suksess garantert.