Hellasforum.no

Alt annet => Alt annet => Topic started by: Thera on 13. Jan 09, 22:37:29

Title: Hva leser du?
Post by: Thera on 13. Jan 09, 22:37:29
Selv om jeg ikke særlig ofte har satt meg ned med en bok, så er jeg veldig glad i å lese. Synes det er herlig å gå rundt i biblioteket på jakt etter fine bøker.

En dag lånte jeg \"Men mamma kom ikke hjem\". Den er skrevet av Steinar og Simen Kyrkjebø.
Omtale fra bokklubben.no: \"Den andre juledag 2004 blir familien Kyrkjebø tatt av bølgen i Khao Lak i Thailand. Familien på fire, pappa Steinar, mamma Heidi og de to sønnene Ola og Simen, blir slynget i hver sin retning av vannmassene. De kjemper for livet. En av dem må gi tapt. Dette er en bok der de tre gjenlevende familiemedlemmene forteller om døden som møtte dem i paradiset, om den tunge tiden etter katastrofen og om starten på den lange kampen for å gjenfinne meningen med livet.\"
Det er en utrolig gripende og veldig bra skrevet bok! Anbefales virkelig..

Nå venter jeg på at \"Min flukt med Ole Christian Bach\" av Linn E. Vatne skal bli ledig på biblioteket. Den tror jeg er interessant og sterk..
Jeg har nettopp lest litt i \"Norge rundt-langs våre vakreste veier\" av Øystein Søbye. Mange fine steder er beskrevet, og boka er fylt med flotte bilder!

Den beste boka jeg noengang har lest er \"Paradiso\" av Tove Cecilie Fasting. Den er fantastisk! Jeg setter stor pris på anbefalinger av bøker som minner om den. Og andre bøker som omhandler Hellas. Leste \"Kaffe og kamaki\" av Merete Skeibrok for endel måneder siden. Den likte jeg også ganske godt!
I morgen starter jeg forhåpentligvis på \"En flik av Hellas\" av Arve Torkeldsen. Den har jeg litt forhåpninger til! :happy7:

Leser dere mye bøker?
Hvilken leser dere akkurat nå, hvilke har dere lyst til å lese? Hvilke trodde dere var fine, men så var de ikke helt som forventet?
Hvilke hadde dere ingen forventinger til, men så ble dere helt trollbundet?
:)
Title: Leselyst!
Post by: Mixelite on 13. Jan 09, 22:49:49
Paradiso er en god bok :)

Kanskje du vil ha glede av Græske mænd og andre mændesker av Lone Spanheimer? Utsolgt over alt, men mitt eksemplar og noen til befinner seg på runde mellom forummedlemmer, så det finnes håp.

Av utenlandske bøker synes jeg \"It\'s all Greek to me\" av John Mole er en utrolig fornøyelig bok.

\"En flik av Hellas\" glimter til innimellom, men klarte ikke helt å holde meg fanget.

Boken som står nest på leselisten min nå er \"røykeboka\". Jeg skal starte på den i morgen :-S
Title: Re: Leselyst!
Post by: Thera on 23. Feb 09, 17:46:33
Hvordan går det med røykebok-lesinga, Mixelite?

Kan godt hende at jeg ville likt \"Græske mænd og andre mennesker\" ja! Skal se om jeg finner den på biblioteket..


Jeg har lest mye i det siste. Den ene jobben jeg har går mye ut på å bare være tilstede. Da er det veldig kjekt å kunne ta frem en bok!
Jeg likte Arve Torkelsen \"En flik av Hellas\" ganske godt. Leste nylig endel av \"Grekerne. Landet og folket etter krigen\" av James Pettifer. Alt var ikke like interessant, så jeg skumleste og hoppet over endel sider. Men den var grei..
Og \"Med robåt fra Norge til Hellas\".. Wow.. For en mann! For en viljestyrke han må ha hatt! Inspirerende og velskrevet bok..  :icon_smile:  Har lyst til å lese hans \"Mitt Hellas\" og \"Underveis til Isfahan\" også.
Sto egentlig på bibliotekets lange venteliste for å låne \"Øya\" av Victoria Hislop. Men en dag jeg stakk innom biblioteket hadde jeg flaks.. \"Øya\" var blant noen få bøker man kan låne i èn uke, uten noen venteliste.
Det var en helt fantastisk bok! Jeg fikk litt samme følelse av den, som av \"Paradiso\". Skulle ønske den varte og varte..
Før jeg lånte den, begynte jeg på \"Min greske verden\" av Mary Theophilakis. Litt nedtur å fortsette på den igjen, da jeg var ferdig med \"Øya\". Men jeg skal prøve litt til..

I dag snappet jeg til meg \"Snåsamannen\" fra ukeslån-bordet på biblioteket. Den skal jeg starte på i kveld! :reading:
Title: Re: Leselyst!
Post by: Ninette on 23. Feb 09, 18:06:11
Jeg likte også Paradiso av Tove Ceclie Fasting. Det var en bok til å bli i godt humør av. Øya av Victoria Hislop var var også en fin og varm bok :-)

Jeg er veldig glad i å lese bøker, og for tiden kjører jeg mye bil, og da går det i lydbøker.

Jeg har lest mange fine bøker i det siste, men en har utmerket seg spesielt. Det er \"Saman er ein mindre aleine\" av Anna Gavalda. Denne franske boken er oversatt til nynorsk. Akkurat det at var på nynorsk virket litt skremmende på meg før jeg begynte å lese, men det ga faktisk boka en ekstra dimensjon - i positiv forstand.

Boka handler om fire mennesker med ulik bakgrunn, ensomme alle sammen, som flytter sammen i en leilighet i Paris. Det er vennskap, kjærlighet og varme - og en fantastisk historie. Boka er stor og tykk, men hver side er en glede, og jeg ønsket bare at boka aldri skulle ta slutt. Anbefales på det varmeste!

Akkurat nå leser jeg Englens spill av Carlos Ruiz Zafon. Denne prisbelønte boken lover bra, og jeg skal komme tilbake med rapport når jeg er ferdig.

Det er fantastisk med bøker :-)
Title: Re: Leselyst!
Post by: Marit on 23. Feb 09, 19:13:42
En annen Hellas-relatert bok er \"Klokken i Makedonia\" av Knut H. Thomsen som jeg likte godt.

\"Kaptein Corellis mandolin\" av Louis De Bernieres er også en bra bok som er verdt å lese.
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 23. Feb 09, 19:18:48
Klokken i Makedonia er en aldeles herlig bok! Jeg lo og gråt og hadde det fryktleig moro underveis.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 23. Feb 09, 19:48:41
Jeg har sett Kaptein Corellis mandolin-filmen, den var veldig fin! Det er sikkert boka også..
\"Klokken i Makedonia\" har jeg ikke hørt om før.. Hva handler den om?
Quote from: \"Ninette\"Jeg har lest mange fine bøker i det siste, men en har utmerket seg spesielt. Det er \"Saman er ein mindre aleine\" av Anna Gavalda.
Jeg har hatt lyst til å se den filmen en stund. Kanskje jeg skal prøve å lese boka først.. Synes ikke det gjør noe at den er på nynorsk. Blir mer skremt av bøker med flere hundre sider.. Men ingenting er bedre enn en skikkelig bra, tykk bok.
Title: Hva leser du?
Post by: Mixelite on 23. Feb 09, 19:59:22
Røykeboka går det litt trått med :(

Jeg holder på å lese \"En flik av Hellas\" for andre gang og har endret oppfatning av den! Mulig det var feil å lese den rett etter Paradiso og med konsentrasjonen på turplanlegging og sightseeing. Iallfall har jeg et helt annet inntrykk av den nå! For dem som liker seg på Kreta, Peloponnes og i Nord-Hellas må boken være spesielt interessant med historier om Zorbas som slett ikke het Zorbas og slett ikke holdt til på Kreta, men på Peloponnes og landsbyen hvor kvinnene tar over styre og stell en hel dag mens mannfolkene må ikle seg forklær og gjøre husarbeid og alt det fører med seg... Om hippier, landsbyer utenfor allfarvei, politisk historie...

Bøker som ligner på Paradiso... Har du boken Hellas, folket, maten, høytidene - året rundt av Tove Cecilie Fasting. Jeg hadde den og da jeg fikk høre om Paradiso bare visste jeg at det var en bok jeg ville like. Hellas, folket, maten, høytidene - året rundt er en litt annen type bok enn Paradiso, men også den inneholder små personlige historier om hvorfor det er som det er. Hvorfor man reiser milevis for å kjøpe bildekk når man faktisk kan få kjøpt samme dekkene \"nede i gata\", etc. Boken er delt inn i årets 12 måneder og kan leses i ett eller brukes som oppslagsverk. Kjekk å slå opp i hvis man lurer på hva som skjer i mars. -eller hvordan påsken, begravelser og barnedåp feires...

Den utenlandske boken jeg har satt mest pris på i tillegg til \"Græske mend... \" er John Moles \"It\'s all Greek to me\". Om en engelskmann og hans familie som kjøper et gammelt uthus i en landsby på Evia og setter det i stand. Han gjør virkelig sitt beste for å forstå den greske tankegangen, men gjør det ikke særlig godt og forteller om det på en nesten mageristende humoristisk måte.

Som den dagen han skal kutte strå til taket og blir sendt til stranden nede ved sjøen. Der møter han en dame utenfor huset sitt og begynner iherdig å forhandle pris på stråene med den noe motvillige dame. Han synes han har fått taket på det greske og gjort et godt kjøp. -Helt til han kommer hjem til landsbyen og forteller om den gode prisen han har fått hvorpå vedkommede noe tørt repliserer at nå ellers stråene er allemannseie og at alle høster der uten å betale. Hvis man ikke har noe imot å lese engelsk, anbefales boken på det varmeste!
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 23. Feb 09, 20:04:14
Jeg har begynt på \"Saman er ein mindre aleine\" - men jeg sliter med å komme i gang... Har kjøpt filmen også, og tenkte at om jeg så den først, så får jeg sikkert lyst til å lese boka! :-)

Det er synd å si at det har blitt betraktelig mindre lesing etter at jeg ble samboer med barn. Men jeg satser på at dette vil falle på plass igjen etter hvert. Kanskje jeg burde ta meg sammen og lese mer på toget. Har hatt en stygg tendens til å ta fra iPoden med film...

Det er ganske mange bøker som står på leselista mi nå, og i hovedsak er det nok krimbøker - norske og svenske.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Anders on 23. Feb 09, 20:08:26
Quote from: \"Mixelite\"er John Moles \"It\'s all Greek to me\". Om en engelskmann og hans familie som kjøper et gammelt uthus i en landsby på Evia og setter det i stand. Han gjør virkelig sitt beste for å forstå den greske tankegangen, men gjør det ikke særlig godt og forteller om det på en nesten mageristende humoristisk måte.

Som den dagen han skal kutte strå til taket og blir sendt til stranden nede ved sjøen. Der møter han en dame utenfor huset sitt og begynner iherdig å forhandle pris på stråene med den noe motvillige dame. Han synes han har fått taket på det greske og gjort et godt kjøp. -Helt til han kommer hjem til landsbyen og forteller om den gode prisen han har fått hvorpå vedkommede noe tørt repliserer at nå ellers stråene er allemannseie og at alle høster der uten å betale. Hvis man ikke har noe imot å lese engelsk, anbefales boken på det varmeste!

Ja... nå ble jeg fristet til å gå i bokhyllen igjen... den var virkelig fornøyelig!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 23. Feb 09, 20:09:00
Quote from: \"xristina\"Jeg har begynt på \"Saman er ein mindre aleine\" - men jeg sliter med å komme i gang... Har kjøpt filmen også, og tenkte at om jeg så den først, så får jeg sikkert lyst til å lese boka! :-)

Det er synd å si at det har blitt betraktelig mindre lesing etter at jeg ble samboer med barn. Men jeg satser på at dette vil falle på plass igjen etter hvert. Kanskje jeg burde ta meg sammen og lese mer på toget. Har hatt en stygg tendens til å ta fra iPoden med film...

Det er ganske mange bøker som står på leselista mi nå, og i hovedsak er det nok krimbøker - norske og svenske.

Jeg har ikke sett filmen, bare lest boka. Blir spennede å høre om du liker filmen :-)

Men du bør gi boka en sjanse, Xristina, det er noen fenomenale personskildringer og et nydelig språk.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Anders on 23. Feb 09, 20:11:16
Quote from: \"Thera\"Jeg har sett Kaptein Corellis mandolin-filmen, den var veldig fin! Det er sikkert boka også..
\"Klokken i Makedonia\" har jeg ikke hørt om før.. Hva handler den om?
Quote from: \"Ninette\"Jeg har lest mange fine bøker i det siste, men en har utmerket seg spesielt. Det er \"Saman er ein mindre aleine\" av Anna Gavalda.
Jeg har hatt lyst til å se den filmen en stund. Kanskje jeg skal prøve å lese boka først.. Synes ikke det gjør noe at den er på nynorsk. Blir mer skremt av bøker med flere hundre sider.. Men ingenting er bedre enn en skikkelig bra, tykk bok.

Nå er det så lenge siden jeg leste den at jeg nesten må få lese den en gang til før jeg gir noe fornuftig svar! Hellas under krigen, iallfall... en maskin-selger som havner langt oppi en landsby der alle mannfolk er ute og slåss og alle damer syns at nå er det på tide med en mann igjen... :-)
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Feb 09, 20:28:01
Og jeg fikk postpakke med Pandelis Prevelakis`bok \"Englenes brød\", bestilt fra Antikvaren i Bergen.
Anbefalt av paparouna i annen tråd:
Quote from: \"paparouna\"Arti - fant litteratur som tema ikveld. Er lesehest og passer bestandig på å få kjøpt med meg landets forfattere i engelsk språkdrakt når jeg er utenlands. Tar lettere til meg kultur og lynne gjennom skjønnlitteratur enn faglitteratur.

Bøker jeg vil anbefale - spør på biblioteket, det de ikke har kan de skaffe fra andre bibliotek:

Austen Kark: Attic in Greece. Utg. 1995. - Handler om et britisk par som har kjøpt seg hus og skal renovere og flytte inn, og inntrykkene deres fra turer i omegn. Tror det var i Naphlion. Humoristisk.

Harry Mark Petrakis: Løven i mitt hjerte. - 1968.  Utflyttede grekere, patriarken sjøl prøver å bevare kulturen, mens barna er ute og snuser på alt det nye fremmede spennende. Masse humor!

Pandelis Prevelakis: Engelen ved brønnen. - 1972. Nydelig bok, ikke så humoristisk, men meget velskrevet. Tar deg bak turist-hellas og inn i de kanskje litt mørkere sidene av kulturen. Forfatteren har flere bøker på norsk.

Ikke så mye som oversettes til norsk nu for tida, av ei eller anna grunn. Synd.
Gleder meg til å lese den!
Title: Hva leser du?
Post by: Maritza on 23. Feb 09, 22:29:00
\"Klokken i Makedonia\" er bare en herlig bok, som jeg har lest mange ganger, og som jeg egentlig aldri vil bli ferdig med. Det samme er boka \"kvinnen som kledte seg naken for sin elskede\" av Jan Wiese. Må bare leses flere ganger.
Men sist uke da jeg var på vinterferie hadde jeg med \"Hundehodet\" og en gammel bok av Pollestad \"Maten er halve føda\". Var jo rene greske kokeboka den, så jeg ble inspirert til å improvisere noen halvgreske retter på fjellet.
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 24. Feb 09, 06:52:06
Noen som har lest Paparouna av Rita Hals Gentekos?

Finnes på Mamut-salget:
http://www.haugenbok.no/katverk.cfm?kpr=6_1_2-1_42&cid=171714

Jeg har bestilt den, og er spent på om den er leseverdig...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 24. Feb 09, 09:43:31
Her var det mange spennende anbefalinger. Jeg forstår at jeg fra nå av må konsentrere meg om greske bøker eller bøker fra Hellas :-)

Siden jeg er opptatt med studier i tillegg til full jobb, har jeg begrensede muligheter til å lese annet enn faglitteratur. Til gjengjeld har jeg stor glede av å høre lydbøker i bilen til og fra jobb.

Vet dere om noen av disse \"greske\" bøkene er å få tak i som lydbøker? Om ikke på norsk, så kanskje på engelsk?

Jeg har lest Øya, Paradiso og Kretadøgn.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Liv on 24. Feb 09, 09:44:22
Svaret nedenunder var et svar til Xristinas forespørsel ang. Paparouna.

----------------------------------------------------------------------------------

Har lest den.

Se under litteratur.
Boka har vært diskutert der før.

Under litteratur ligger det forøvrig flere bokanbefalinger , hvis man er ute etter tips om gresk relaterte bøker.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Gro on 24. Feb 09, 11:12:22
Quote from: \"Ninette\"Her var det mange spennende anbefalinger. Jeg forstår at jeg fra nå av må konsentrere meg om greske bøker eller bøker fra Hellas :-)

Siden jeg er opptatt med studier i tillegg til full jobb, har jeg begrensede muligheter til å lese annet enn faglitteratur. Til gjengjeld har jeg stor glede av å høre lydbøker i bilen til og fra jobb.

Vet dere om noen av disse \"greske\" bøkene er å få tak i som lydbøker? Om ikke på norsk, så kanskje på engelsk?

Jeg har lest Øya, Paradiso og Kretadøgn.

Lilly valentine, jeg har akkurat bestillt den på bokilden, søkte på Hellas
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 11. Mar 09, 18:21:47
Nå har jeg lagt fra meg \"Min greske verden\" av Mary Theophilakis for godt. Likte ikke den noe særlig..

Leste om \"Min greske kjærlighet\" av Hanne-Mi Sauge i en annen tråd her, nå venter jeg på at den skal dumpe ned i postkassen. Kjøpte \"Kjærligheten\" av Theodor Kallifatides i går. Gleder meg til å lese de! :)

Akkurat nå leser jeg \"I morgen var jeg alltid en løve\" av Arnhild Lauveng. Ganske interessant.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 11. Mar 09, 18:38:29
Idag fick jag Staffans Stolpes bok  \" I skuggan av en ouzo\" levererad i brevlådan, jag har än så länge nöjt mig med att läsa förordet, som lyder så här ;

Denna bok har sina sidor. Alla är inte allvarliga. Ibland vänder Grekland den allvarsamma sidan inåt och den ljusa utåt. Bokens syfte, i den mån den har något, är att vara ett anspråkslöst sällskap när man i skuggan av en liten ouzo väntar på någon.

Kardamili april 2007

Staffan Stolpe


Jag tror jag nöjer mig med det så länge, o sparar resten till dess att jag verkligen sitter i skuggan av en ouzo, o då kan smutta vidare på resten av innehållet i boken :-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tzasiki on 24. Mar 09, 13:30:48
:flower:
Har kjøpt to nye bøker nå:

Den ene er den nyeste Gyldendals Reiseguider \"Greske Øyer\". Har flere bøker om Hellas,  men bare måtte kjøpe denne også!.  Har vel lest alt av bøker om Hellas/ og de greske øyene fra før,  men godt med noe nytt alikevel..

Den andre er \"Øya\" av Victoria Hislop. Begynner på den nå i disse dager, skal være veldig bra! - gleder meg!.. :flower:


\"Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over\". :colors:  :flower:  :colors:  :flower:  :colors:  :flower:
Title: Hva leser du?
Post by: Måne on 24. Mar 09, 13:55:53
Jeg har nettopp lest ferdig \"Huset ved moskeen\" av Kader Abdolah. Kjempespennende bok, med masse uforutsette vendinger og en slutt man ikke kan se for seg. Boka er litt tung i begynnelsen, men så blir den utrolig bra etterhvert.

Den handler om Aqa Djans familie og deres status i den iranske byen Senedjan, da moskeens imam alltid har kommet fra deres familie og familien til Aqa Dijan har vært kjent på markedsplassen fordi de lager nye og spennende mønstre og farger på teppene sine - som ingen andre klarer å komme opp med. Etter hvert får man innsikt i Aqa Dijans hverdag, hans sønners hverdag, hans døtre som vil på universitetet, datteren som giftes bort til en radikal imam, familiens forskjellige synspunkt på sjahen, vesten og kommunistene, hvordan livet radikalt endrer seg hver gang det er en maktovertagelse i landet osv.

Og man får ta del i historier om kjærlighet, forbudt kjærlighet, tradisjoner, å leve under en krig, svik og lojalitet, og alt som foregår på mikronivå hos vanlige mennesker, samtidig som man får se hvordan det som foregår i resten av landet endrer tankemåten hos de forskjellige generasjonene.

Og best av alt: jeg ble glad i personene i boka og fikk sympati for dem. Selv når de tok grusomme avgjørelser så har man sympati og forståelse for hvorfor de blir tatt. Ingenting er svart-hvitt i boka.

Anbefaler den på det sterkeste!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Stedvard on 24. Mar 09, 14:50:49
Akkurat nå leser jeg Harlan Cobens \"En siste sjanse\".
Denne boken og resten av Cobens verker, anbefales på det varmeste for de som liker litt mørk krim med uventede vendinger.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Livsnyteren on 24. Mar 09, 15:35:37
Leser akkurat nå Øya av Victoria Hislop.Kan absolutt anbefales :cheers:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 24. Mar 09, 21:12:28
Her går det fortsatt i lydbøker :-) Og det går unna, i dag har jeg kjørt 34 mil, og da er det greit med litt underholdning på øret.

I dag startet jeg med et middelalderdrama som utspiller seg i Barcelona, Havets katedral. Det blir spennede å se hvordan boken og jeg kommer overens :-) Det er fortsatt tidlig i boken, og litt for tidlig til å trekke konklusjoner.

Jeg er nettopp ferdig med Engelens Spill av Carlos Ruiz Zafon. Boken fikk, etter det jeg fikk med meg, svært god omtale da den kom ut på norsk i fjor. Men for en skuffelse..... Boken startet veldig bra, men med ett snudde det, og historien utviklet seg til det reneste svada. Boken anbefales ikke.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 24. Mar 09, 22:17:57
Har nettopp begynt på \"Menn som hater kvinner\" i Stieg Larsson-triologien, og de neste to venter i bokhylla :)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Katherina on 24. Mar 09, 22:50:13
:cheers: Til mitt hell glemte jeg å avbestille trilogien til Trygve Guldbrandsen \"Og bakom synger skogene,......\" Likte den veldig godt.
Nå holder jeg på med \"Brødrene Karamasov\" av Dostojevskij. En murstein av en bok. Interessant.  :cheese:
Har strevd med å fa tak i \"Paparouna\", så i dag ringte jeg å bestilte den. Sverre bestilte den samtidig i en annen bokhandel i Horten, så nå har vi hver vår. Tenker den får bli med meg til Kardamili.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 25. Mar 09, 07:09:52
Quote from: \"Tjorven\"Har nettopp begynt på \"Menn som hater kvinner\" i Stieg Larsson-triologien, og de neste to venter i bokhylla :)

Det er spennende lesing :-)
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 25. Mar 09, 10:56:35
Jeg har tenkt å lese bok nr 2 og 3 i Larson-triologien på nytt. De to slukte jeg rått når de kom - og jeg har sikkert gått glipp av masse detaljer.

I øyeblikket er det Camilla Läckbergs \"Tyskerungen\" som ligger i veska. Og etter den blir det hennes \"Havfruen\". Liker godt måten Läckberg skriver på.
Paparouna ligger også og venter på meg! :-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Camillchen on 25. Mar 09, 11:36:58
Jeg ble så hekta på Larsson-trilogien at jeg gjorde dem unna på en knapp uke. Nå venter jeg bare på at samboer\'n skal komme seg gjennom bok 1 så vi kan se filmen på kino.

Ellers har jeg også kjøpt Paparouna på  mammutsalget, så det er neste bok som står for tur.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: kaka on 25. Mar 09, 20:48:14
Quote from: \"Katherina\":cheers: Til mitt hell glemte jeg å avbestille trilogien til Trygve Guldbrandsen \"Og bakom synger skogene,......\" Likte den veldig godt.
Nå holder jeg på med \"Brødrene Karamasov\" av Dostojevskij. En murstein av en bok. Interessant.
Ser ut som vi har samme smak, Katherina. Jeg leste de bøkene for noen år siden. Ble VELDIG fasinert av Karamasovbrødrene. Veldig sterk lesing!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: xristina on 25. Mar 09, 20:54:36
Quote from: \"Camillchen\"Jeg ble så hekta på Larsson-trilogien at jeg gjorde dem unna på en knapp uke.
Det hadde nok jeg også gjort - om de hadde vært tilgjengelig. Jeg leste \"Menn som hater...\" når den kom, og måtte vente leeeeeenge på toeren - og leeeeenge på treeren. :-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 29. Mar 09, 18:54:36
Jeg er akkurat ferdig med \"Min greske kjærlighet\" av Hanne-Mi Sauge.
Tilværelsen virket så fin, nesten perfekt i starten, men så forandret ting seg.. Ble etterhvert veldig skummelt og skremmende. Boka er velskrevet og umulig å legge ifra seg! Utrolig tøft av Hanne-Mi å fortsette å bo på øya, synes jeg.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Margrethe on 30. Mar 09, 11:28:14
...og jeg holder på med nummer tre av Stig Larsson, Menn som hater kvinner-trilogien. Grusomt spennende bøker. Men jeg har hørt at han hadde skrevet ca 600 sider til en bok nummer fire før han døde, er det noen som vet noe mer om dette?
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 30. Mar 09, 11:31:23
Han hadde visstnok skrevet 1/3 av en fjerde bok (200 sider), men det er besluttet at denne boka ikke skal ferdigstilles og gis ut. For hvem skulle ha skrevet den ferdig...?

Jeg synes det er en riktig avgjørelse, selv om jeg gjerne skulle hatt mange flere bøker enn tre...

http://www.dagbladet.no/kultur/2008/03/18/530071.html
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Margrethe on 30. Mar 09, 11:34:18
Hmmm. Var det ikke mer enn 200 sider, nei. Nei, da hadde det jo blitt vel mye å ferdigskrive for andre, og det ville ikke vært riktig heller syns jeg. Det hadde jo umulig kunnet bli slik han hadde tenkt seg.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Annlaug on 30. Mar 09, 19:04:57
Hadde to min før flyavgang på lørdag: Grabbet med meg en ukjent bok fra Bokhandelen . Bok heter \"Øya\" av Victoria Hislop. Er helt fortapt. Tenk at dette virkelig skjedde på den lille øya Spinalonga utenfor Kreta. Gleder meg til fortsettelsen av boka, nyter hver side.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Margrethe on 30. Mar 09, 19:44:34
Quote from: \"Annlaug\"Hadde to min før flyavgang på lørdag: Grabbet med meg en ukjent bok fra Bokhandelen . Bok heter \"Øya\" av Victoria Hislop. Er helt fortapt. Tenk at dette virkelig skjedde på den lille øya Spinalonga utenfor Kreta. Gleder meg til fortsettelsen av boka, nyter hver side.

Ja, den er bare å nyte. En kjempefin bok syns jeg også.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Sjøløve on 31. Mar 09, 16:37:20
Jeg leste Stieg Larsson triologien tidligere i vinter, kjempespennende.
Skal faktisk på kino nå i kveld og se filmen \"Menn som hater kvinner\".

Det er visst flere her inne som leser \"Øya\", jeg holder på med den akkurat nå.
En veldig god bok, er kommet ca. halvveis, og koser meg virkelig med den.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 04. Apr 09, 16:37:58
\"Øya\" er helt nydelig, ja!

Jeg ble akkurat ferdig med \"Kjærligheten\" av Theodor Kallifatides.. Den var ikke som jeg ventet meg.. Vet ikke helt hva jeg synes om skrivemåten, men jeg likte boka.
Leste nettopp deler av \"Utenlandsguiden\" av Arild Lillebø og. Noterte litt mens jeg leste, står mye kjekt der.
Nå har jeg begynt på \"Sjarmør og tyrann\" av Alv A. Dahl og Aud Dalsegg. Før påska starter skal jeg se om jeg finner en krimbok på biblioteket.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 04. Apr 09, 16:56:07
\"Sjarmør og tyrann\" er vel ei bok om psykopater så vidt jeg husker. Har ikke lest den selv, men hatt den i bakhodet. Mener å huske at den er bygd på faktiske opplysninger/forskning og ikke en roman, eller?

Er nå igang med nr.2 i Stieg Larrson-trioen, så det blir spennende. 1. boka var jo ganske relatert til samme emne, om enn fiktiv, så er det desverre nok kvinnehat i realiteten også, men det er en annen diskusjon....
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Anita on 04. Apr 09, 16:57:27
Nå er jeg nettopp ferdig med Paradiso... å for en herlig bok... stortrivdes fra første til siste side  :cheers:

Har prøvd å lete rundt på nettet for å finne :

Hellas, folket, maten, høytidene - året rundt av Tove Cecilie Fasting

men det ser desverre ut til at den ikke er i salg lenger.

Er det noen som vet hvor en kan få kjøpt den boken?

Hilsen Anita  :cheese:
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 04. Apr 09, 18:10:32
Jeg vet ikke hvor den er å fa tak i. Lånte den selv på biblioteket, på anbefaling fra bibliotekaren som hadde oppfattet min interesse. Fin bok, ja.

Selv er jeg akkurat ferdig med \"Englenes brød\" av Pandelis Prevelakis, anbefalt i en annen \"boktråd\" her inne.
Spesiell bok, fascinerende på sitt vis, men ganske \"innadvendt\" .
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 05. Apr 09, 11:01:47
Quote from: \"Tjorven\"\"Sjarmør og tyrann\" er vel ei bok om psykopater så vidt jeg husker. Har ikke lest den selv, men hatt den i bakhodet. Mener å huske at den er bygd på faktiske opplysninger/forskning og ikke en roman, eller?
Det stemmer, ja!
Fra omslaget: \"I denne boken blir psykopati beskrevet gjennom teori og eksempler hentet fra virkeligheten. Kjennetegnene på denne personlighetsforstyrrelsen blir nøye gjennomgått, likedan årsaksforhold og utbredelse. Boken handler også om hvordan psykopatene bryter med menneskene rundt seg, og den gir råd om hvordan man kan beskytte seg mot dem.

Alv A. Dahl er professor i psykiatri ved Universitet i Oslo.
Aud Dalsegg er journalist i Dagbladet, med helse og medisin som sitt særlige interessefelt.\"
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 05. Apr 09, 11:25:33
Quote from: \"Anita\"Nå er jeg nettopp ferdig med Paradiso... å for en herlig bok... stortrivdes fra første til siste side  :cheers:

Har prøvd å lete rundt på nettet for å finne :

Hellas, folket, maten, høytidene - året rundt av Tove Cecilie Fasting

men det ser desverre ut til at den ikke er i salg lenger.

Er det noen som vet hvor en kan få kjøpt den boken?

Hilsen Anita  :cheese:

Dette er ei flott praktbok med nydelige bilder, som tar for seg begivenheter for hver måned i året.
Boka mi er fra 1.opplag, utgitt på N.W. DAMM & SØN AS
ISBN-nr : 82-496-0446-6

Håper dette kan være litt til hjelp for å få tak i boka, Anita  :flower:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 05. Apr 09, 11:38:39
Jeg har hørt snakk om en bok som handler om norske MC-gjenger. Den heter \"Kriminell\", \"Kriminalitet\" eller noe lignende. Noen som vet hvilken jeg mener?
Finner bare \"Norsk mafia - organisert kriminalitet i Norge\" av Ole Martin Kristiansen når jeg søker på google. Den virker forresten også ganske interessant. http://www.capris.no/product.aspx?isbn=8279003363
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Marit on 05. Apr 09, 11:48:54
Nå leser jeg \"Timene\" av Michael Cunningham.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 08. Apr 09, 11:10:43
Quote from: \"Thera\"Jeg har hørt snakk om en bok som handler om norske MC-gjenger. Den heter \"Kriminell\", \"Kriminalitet\" eller noe lignende. Noen som vet hvilken jeg mener?[/url]
Jeg fant ut at det var \"Kjeltringer\" den het, og har bestilt den på biblioteket.[/size]

Det var endel løse sider i \"Sjarmør og tyrann\", og mange datt ut etterhvert som jeg leste de. Så jeg leverte den tilbake på biblioteket, før den ble en eneste bunke med løse ark. Men jeg vil lese den ferdig en gang..

Nå har kommet ca halvveis i \"Min flukt med Ole Christian Bach\" av Linn E. Vatne. Som forventet liker jeg den veldig godt!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 19. Apr 09, 12:38:53
\"Min flukt med Ole Christian Bach\" var kjempebra!

Jeg ble mer og mer oppgitt av å lese \"Jeg elsker deg og finner deg uansett\" av Jon Gangdal. Så nå har jeg lagt den vekk.

Nå leser jeg \"Frognerfitter\" av Alexia Bohwim.
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 19. Apr 09, 13:33:46
Jeg holder på med \"Jeg forbanner tidens elv\", av Per Petterson.
En fin bok, på mange måter. For en Oslo\"jente\" er det jo og mye kjent her.
- Ganske morsomt, (og litt trist) beskrivelsene fra hovedpersonens forsøk på å tale for moren.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: brit on 19. Apr 09, 16:47:51
Akkurat ferdig med Øya....klarte ikke å legge den fra meg. Fantastisk bok!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Gro on 19. Apr 09, 17:09:41
Quote from: \"kaka\"Jeg holder på med \"Jeg forbanner tidens elv\", av Per Petterson.
En fin bok, på mange måter. For en Oslo\"jente\" er det jo og mye kjent her.
- Ganske morsomt, (og litt trist) beskrivelsene fra hovedpersonens forsøk på å tale for moren.
Den jeg gleder meg mest til av alle bøkene jeg har i vente:-) Den ligger klar og skal være med til Hellas som ferielektyre.
Har du lest andre bøker av ham? Jeg har lest 2 andre og bare elsker den forfatteren :-)
Er det noen som trenger noen anbefalinger til ferien anbefaler jeg bøkene til Tore Renberg om kompani orheim 3-4 bøker ( husker ikke i farten hva alle heter), der den siste kom ut nå i høst: Charlotte Isabel
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Gro on 19. Apr 09, 17:16:43
Quote from: \"brit\"Akkurat ferdig med Øya....klarte ikke å legge den fra meg. Fantastisk bok!
Varm og nydelig bok:-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Sigbjorn on 19. Apr 09, 17:27:57
Jeg er akkurat ferdig med de 4 første av Camilla Läckberg.

Jeg har hatt \"Ut og stjæle hester\" liggende en stund uten at jeg turte å gi meg i kast med den. Jeg har en slags oppfatning om at bøker som får så mange priser og sånn fantastisk gode kritikker av litteraturkritikere må være tunge og innfløkte saker.

Boken er hverken tung eller innfløkt. Den er faktisk fantastisk god. Den handler ikke om så veldig mye, men den er fantastisk skrevet.

For de som ikke har lest boka; gå ut og kjøp Per Pettersons \"Ut og stjæle hester\".
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Gro on 19. Apr 09, 17:36:54
Quote from: \"Sigbjorn\"Jeg er akkurat ferdig med de 4 første av Camilla Läckberg.

Jeg har hatt \"Ut og stjæle hester\" liggende en stund uten at jeg turte å gi meg i kast med den. Jeg har en slags oppfatning om at bøker som får så mange priser og sånn fantastisk gode kritikker av litteraturkritikere må være tunge og innfløkte saker.

Boken er hverken tung eller innfløkt. Den er faktisk fantastisk god. Den handler ikke om så veldig mye, men den er fantastisk skrevet.

For de som ikke har lest boka; gå ut og kjøp Per Pettersons \"Ut og stjæle hester\".
Og en som han skrev før den: Sabir
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 19. Apr 09, 18:04:21
Jeg leste \"Ut og stjæle hester\" for flere år siden, og likte den VELDIG godt.
Derfor lånte jeg og den jeg leser nå (før den fikk prisen!) Jeg likte nok \"hesteboka\" bedre. Den tok meg veldig sterkt, tror jeg gråt litt da, ja.  JJeg synes den handler om litt mer enn den jeg er i ferd med å avslutte nå.

Ellers har jeg og kost meg med bøkene til Rore Reenberg, som du nevner, Gro.
Veldig gode beskrivelser!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 19. Apr 09, 19:52:20
Quote from: \"Sigbjorn\"Jeg har hatt \"Ut og stjæle hester\" liggende en stund uten at jeg turte å gi meg i kast med den. Jeg har en slags oppfatning om at bøker som får så mange priser og sånn fantastisk gode kritikker av litteraturkritikere må være tunge og innfløkte saker.

Boken er hverken tung eller innfløkt. Den er faktisk fantastisk god. Den handler ikke om så veldig mye, men den er fantastisk skrevet.

For de som ikke har lest boka; gå ut og kjøp Per Pettersons \"Ut og stjæle hester\".
Den har jeg hatt lyst til å lese lenge, men så har den blitt litt glemt. Skal nok lese den etterhvert.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Hellasfrelst on 20. Apr 09, 06:46:14
Har akkurat kjøpt den siste boka til Victoria Hislop som heter Hjemkomsten
(The return). Etter å ha lest Øya har jeg store forventninger også til denne boka, så får det vise seg om den er like bra.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 21. Apr 09, 22:35:15
Leste Tore Renbergs \"Mannen som elsket Yngve\" for en del år tilbake, og hadde den med på en Hellastur. Det var før boka ble filmet, og forfatteren var da ukjent for meg. Men den boka tok tak i meg på mange måter, fornøyelig og trist om hverandre, men tårene bare rant da jeg var ferdig med siste kapittel....
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 22. Apr 09, 05:33:57
Jeg leste Mannen som elsket Yngve da den kom. Kjempefin bok!!!
Title: Hva leser du?
Post by: Gro on 25. Apr 09, 16:26:36
Nydelig bok ja:-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: msw on 21. May 09, 21:22:32
Jeg må begynne å tenke på ferielektyren snart! På ei uke på avslapningsferie går det endel bøker, men vi er jo flere som reiser sammen og kan bytte. Leser mest på engelsk, og siden jeg har lest det er bokhandel i Kardamili skal jeg alltids finne noe hvis jeg slipper opp for lesestoff.

For tida er jeg inne i en krimbølge, og leser Mo Hayders groteske bøker. Ikke akkurat hyggelig, men spennende. Om jeg ikke blir ferdig med de før ferien, har jeg tre uleste stående i hylla...

Tenker at det uansett blir med noe krim, siden det er passe lettlest og egnet for strandslaraffenlivet jeg planlegger å leve. Men har også hørt mye fint om Johan Harstads \"Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?\", så den finner nok også veien oppi kofferten.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 22. May 09, 20:11:42
Nå leser jeg \"Fremmed fugl\" av Johan O. Jensen.. \"Historien om Åge Aleksandersen\". :)

Lurer på hva jeg skal ta med til Santorini. Vil lese noe alà \"Paradiso\" av Tove Fasting eller \"Kaffe og kamaki\" av Merete Skeibrok. Noen tips?
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 22. May 09, 20:15:14
Vil anbefale noe som tar ti minutter... \"The Childrens Story\"\" av James Clavell...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tzasiki on 22. May 09, 20:16:34
Akkurat ferdig med \"Øya\" av Victoria Hislop. Den var så bra!!. Anbefales!.
Jeg klarte nesten ikke å legge fra meg boka. :reading:  :flower:

Skal snart kjøpe hennes nye bok som nå er kommet i bokhandleren.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Stedvard on 22. May 09, 21:37:04
Quote from: \"msw\"Jeg må begynne å tenke på ferielektyren snart! På ei uke på avslapningsferie går det endel bøker, men vi er jo flere som reiser sammen og kan bytte. Leser mest på engelsk, og siden jeg har lest det er bokhandel i Kardamili skal jeg alltids finne noe hvis jeg slipper opp for lesestoff.

For tida er jeg inne i en krimbølge, og leser Mo Hayders groteske bøker. Ikke akkurat hyggelig, men spennende. Om jeg ikke blir ferdig med de før ferien, har jeg tre uleste stående i hylla...

Tenker at det uansett blir med noe krim, siden det er passe lettlest og egnet for strandslaraffenlivet jeg planlegger å leve. Men har også hørt mye fint om Johan Harstads \"Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?\", så den finner nok også veien oppi kofferten.

På krimfronten er Jeffery Deaver og Harlan Coben absolutt å anbefale.
Mo Hayder har jeg ikke lest, så det må sjekkes ut. :)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: msw on 22. May 09, 23:15:00
Harlan Coben noteres, har blitt tipset om hans bøker før, så nå må jeg få sjekka ut om det er noe for meg. Jeaffrey Deaver har jeg vel lest alt av, han skriver skikkelig page-turners, så den støtter jeg opp, liker man krim, er det spennende greier.

Selv er jeg mest glad i britisk krim, jeg er ikke bare Hellas-fan, jeg er vel en smule anglofil også:-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Stedvard on 22. May 09, 23:36:13
Quote from: \"msw\"Selv er jeg mest glad i britisk krim, jeg er ikke bare Hellas-fan, jeg er vel en smule anglofil også:-)

Val McDermids serie om Carol Jordan og Tony Hill, er blant mine favoritter. :)

Andre britiske favoritter er Robert Wilson og Ian Rankin.

En annen amerikaner jeg vil anbefale er James Lee Burke. Hans miljøskildringer fra New Orleans området er bare fabelaktige. Spennende er det og.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 09. Jun 09, 19:38:23
Jeg har lest litt i \"Sporløst forsvunnet\" av Kjell Ola Dahl og Ola Thune nå. Skal lese litt i \"Extra virgin\" av Annie Hawes også, så får jeg se hvilken jeg tar med til Santorini.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 09. Jun 09, 19:50:47
MC-BOKEN, utgiven av Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Har kommit tll kapitel 7 ; Samordning/Bromsning

A/ avsökning och riskbedömning
B/ samordning och motorik
C/ acceleration
D/ hård bromsning

Rätt lärorik faktiskt, o idag hade jag min första körlektion med MC, det var skojigt, o gick rätt bra  :bom:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: marjana on 09. Jun 09, 20:10:40
Jeg gikk rundt hyllene for å finne lettlest, men god ferielesning på en liten ARK bokhandel her.
Jeg tenkte å ta \"Øya\", men valgte \"Den tidsreisendes kvinne\" av Audrey Niffenegger. Noen som har lest boka?

Jeg leste boka med stor glede nå i sommer, men filmen er visst en flopp. Synd siden det er Gus van Sant som er regissør.
Så les gjerne boka, men ligg unna filmen.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: kaka on 09. Jun 09, 20:34:48
Quote from: \"Tommy\"MC-BOKEN, utgiven av Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Har kommit tll kapitel 7 ; Samordning/Bromsning

Rätt lärorik faktiskt, o idag hade jag min första körlektion med MC, det var skojigt, o gick rätt bra  :bom:
_ er det en bok du anbefaler, Tommy? :cheese:

Lykke til videre!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 10. Jun 09, 04:47:23
Quote from: \"kaka\"
Quote from: \"Tommy\"MC-BOKEN, utgiven av Sveriges Trafikskolors Riksförbund. Har kommit tll kapitel 7 ; Samordning/Bromsning

Rätt lärorik faktiskt, o idag hade jag min första körlektion med MC, det var skojigt, o gick rätt bra  :bom:
_ er det en bok du anbefaler, Tommy? :cheese:

Lykke til videre!

Tack Kaka, boken kan absoblut rekommenderas :-)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 03. Oct 09, 16:41:29
Jeg startet på \"Seierherrene\" av Roy Jacobsen for en god stund siden. Men det går ikke så raskt fremover. Jeg kan lese en side flere ganger uten å få med meg det som står der. Endel lange, kjedelige setninger.. F.eks: \"Det var en time og vel så det inn til bua på Moholmen; faren sto oppreist i båten - stirret sørover, vestover mot fjellet på øya og hjemmet, så gutten åpne et øye og lukke det igjen, og sette seg på den knirkende tofta og rodde med usløyd fangst mot Moholmen, med halvsløyd fangst på en blank kveld og en sverm av fugl på slep, en skam å komme på land med usløyd fisk, mot dønningene inne i steinene, den hvislende lyden av blafrende tare i suget, dreide rundt sørspissen av holmen og i le.\" :?
Jeg vil ikke gi meg, for jeg tror den tar seg opp.. :)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Sjøløve on 03. Oct 09, 20:47:07
Er Jo Nesbø fan, og har nettopp begynt på hans siste bok - Panserhjerte.
Boka lover godt, vanskelig å legge fra seg.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 03. Oct 09, 21:01:35
Jeg har nettopp begynt på Josie Lloyd og Emlyn Rees\' The Three Day Rule. Jeg vil varmt anbefale alle bøkene de har skrevet tidligere, bortsett fra at jeg ikke har lest den forrige, We Are Family.
Title: Hva leser du?
Post by: Maritza on 03. Oct 09, 22:10:03
Gi Seierherrene en liten sjanse til. Jeg var akkurat som deg, hoppa tilslutt over litt og fortsatte der jenta ble en ungdom som flyttet inn til Oslo og fikk hybel på Sagene. Da løsnet alt. Når boka var slutt måtte jeg bare lese begynnelsen og om livet på Dønna på nytt. Har lest den flere ganger, og gått i deres fotspor ved Lyser\'n, i Muselund ved Sinsenkrysset og i skiløypene i Nordmarka. Lykke til videre.
Akkurat nå har jeg tatt \"lesefri\" noen dager og har bare kryssord og sudoku liggende.
Title: Hva leser du?
Post by: xristina on 03. Oct 09, 22:23:02
Her går det i Panserhjerte av Jo Nesbø. Dessuten venter jeg i spenning på Camilla Läckbergs nye bok. Den kommer vel på norsk snart...
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 04. Oct 09, 10:10:35
Så var boken om Monsignor Quijote, av Graham Green, slutt. Litt vemodig.
Jeg har kost meg med å følge landsbypresten Monsignor Quiote, og hans venn, den avsatte borgermesteren, kommunisten Sancho. En fornøyelig og nydelig bok om disse to hjertegode mennene som utvikler et dypt vennskap på deres fomlende reise, der de deler tanker om tvil og tro, både politisk og religiøst, - om livet som sådan.
Boka er fra 1982, så jeg måtte innom flere antikvariater før jeg fikk tak i den. Anbefales på det varmeste!
Paralellen til Don Quijote av Servantes er gjennomført, og vakte lysten til å gjøre et nytt forsøk på å lese den også.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: bengalow on 04. Oct 09, 11:17:52
Är det inte mer en parallell till den italienske prästen, Don Camillo, som på filmen spelades av Fernandel, och den kommunistiske borgmästaren Pepone?
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 04. Oct 09, 19:42:41
Den boka må jeg og få tak i. Husker den fra 70-tallet, men den forsvant nok fra mine hyllemetre ved en \"deling\" for noen år siden.
Jeg tenkte mye på den og, da jeg leste Monsignor Q nå, men henvisningene til Don Quijote går igjen i hele boka (bilen heter til og med Rosinante)

Ellers; jeg savner boka allerede! Spesielt avslutninge var så vakker!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Atle on 05. Oct 09, 05:34:34
Starta på serien om Djengis Khan av Conn Iggulden etter å ha lest bøkene om Julius Cæsar fra samme forfatter. Uten om det så holder jeg vel på med 3 andre bøker som jeg ikke kommer videre i  :drunken:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 26. Jan 10, 16:29:29
Ble akkurat ferdig med \"På vegne av venner\" av Kristopher Schau. En litt annerledes bok.. Likte den jeg.
Nå leser jeg \"Balkan\" av Leif M. Helgesen. Handler bl.a. om blodhevn nord i Albania (som har vært mye mer utbredt de siste årene, enn jeg ante).
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 26. Jan 10, 16:54:06
Siden Arve Torkelsen er nevnt tidligere idag... \"En flik av Hellas\" ligger like foran meg, nykonsumert :-)
Title: Hva leser du?
Post by: Handyman on 26. Jan 10, 18:41:14
Tre kamerater, av Erich Maria Remarque (tredje gang og like god)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: JohnS on 26. Jan 10, 19:50:29
Quote from: \"Handyman\"Tre kamerater, av Erich Maria Remarque (tredje gang og like god)

Plutselig dukket det opp minner om en nesten glemt favorittforfatter og en av de sentrale europeiske romaner, særlig på grunn av det politiske innholdet.  Remarque ligger visst nedpakket i en av bokeskene i kjelleren, men nå skal boka finnes fram igjen!  Hvis det ikke er enklere å få tak i den på biblioteket da..

\"Carl, das Chausseegespenst\" fra denne boken var gymnaspensum, og var vel den historien som for alvor vekket min interesse for Remarque.  Takk for påminnelsen!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 26. Jan 10, 20:52:13
Quote from: \"Anders\"Siden Arve Torkelsen er nevnt tidligere idag... \"En flik av Hellas\" ligger like foran meg, nykonsumert :-)

Nå skvatt jeg, Anders, for det gjør den her og ;) Ikke helt ferdig med den enda. Fikk meg en god latter av hippi-historien, og ler så tårene renner av ei anna bok jeg nettopp har fått tak i: \"Broken english spoken perfectly\"  :laughing6:  Diverse oppslag, plakater og utsagn fra mange land, deriblant Norge  :colors:  på et meget snedig engelsk, får man si...

Ellers tar jeg med meg \"Labyrinten\" av Kate Mosse til fjells i morgen. Den har jeg nettopp begynt på.
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 26. Jan 10, 22:07:09
ja, artig bok (men feil øy) :-)
men så var der jo også litt annen info!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 26. Jan 10, 22:25:39
The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafon (Vinden skygge på norsk, La sombra del viento på spansk)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 27. Jan 10, 18:53:07
Quote from: \"Svein~B\"The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafon (Vinden skygge på norsk, La sombra del viento på spansk)

Det blir spennende, Svein, å høre hvordan du liker denne boken.

Jeg har lest anmeldelser som sier at denne boken er en fantastisk leseropplevelse. Da jeg tilfeldigvis kom over oppfølgeren \"Englenes spill\", tenkte jeg at denne hadde samme kvaliteter som Vindenes skygge, og valgte å lese den. Men \"Englenes spill\" var en gedigen skuffelse.... Ikke alltid at oppfølgerne holder samme kvalitet som første bok, nei...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 27. Jan 10, 19:05:55
Jeg leser \"Klokken i Makedonia\" av Knud H. Thomson.

Boken utspiller seg en liten fjelllandsby i Nord-Hellas. Året er 1944, og maskiningeniøren Jangos kommer fra Athen for å sette i stand spinneriet som er blitt ødelagt av tyskerne.

Helt ufrivillig blir Jangos landsbyens helt, både blant de unge krigsenkene så vel som den øvrige del av befolkningen som stort sett utgjør menn over 75 år.

Etterhvert må Jangos delta i en av krigens sprøeste ekspedisjoner, å bringe kirkeklokken Hosianna, som ble bortført av bulgarerne, tilbake til landsbyen.

En utrolig morsom bok :-) Lettlest er den også.
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 27. Jan 10, 19:17:49
DEN boken er vittig! Koste meg glugg den gang jeg leste den (begynner å bli noen år siden!)
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 27. Jan 10, 19:22:35
Men ellers har jeg gjort noe jeg aldri trodde jeg skulle forsøke på en gang... Odysseen!
Har kommet til sjette sang... møtet med faiakerne.
Mer lettlest enn jeg trodde, og et ganske så fascinerende språk (spesielt for en grammatikalsk analfabet som meg. Visste ikke at ordet \"svam\" er gangbart for \"svømte\" på norsk...?)
Vet ikke om jeg kommer gjennom den, men har iallfall begynt...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: polyanna on 28. Jan 10, 19:38:36
Akkurat ferdig med \'En ufo gjør entre\' av Jonas Gardell. Han har grep om ordene, han er en solid formidler. Det ante jeg ikke. En merkelig og trist og glad bok om oppvekst. Heldigvis kan jeg følge ham videre i Aftonbladets blogg.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 29. Jan 10, 19:45:00
Quote from: \"Ninette\"
Quote from: \"Svein~B\"The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafon (Vinden skygge på norsk, La sombra del viento på spansk)

Det blir spennende, Svein, å høre hvordan du liker denne boken.

Jeg har lest anmeldelser som sier at denne boken er en fantastisk leseropplevelse. Da jeg tilfeldigvis kom over oppfølgeren \"Englenes spill\", tenkte jeg at denne hadde samme kvaliteter som Vindenes skygge, og valgte å lese den. Men \"Englenes spill\" var en gedigen skuffelse.... Ikke alltid at oppfølgerne holder samme kvalitet som første bok, nei...

Det er absolutt en bok som griper en. Det er lag på lag med spenning. Jeg nærmer meg slutten. Jeg skal prøve å huske å skrive en sluttrapport. Du får minne meg på det hvis jeg glemmer det.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Marit on 29. Jan 10, 22:02:57
Quote from: \"Ninette\"Jeg leser \"Klokken i Makedonia\" av Knud H. Thomson.

Boken utspiller seg en liten fjelllandsby i Nord-Hellas. Året er 1944, og maskiningeniøren Jangos kommer fra Athen for å sette i stand spinneriet som er blitt ødelagt av tyskerne.

Helt ufrivillig blir Jangos landsbyens helt, både blant de unge krigsenkene så vel som den øvrige del av befolkningen som stort sett utgjør menn over 75 år.

Etterhvert må Jangos delta i en av krigens sprøeste ekspedisjoner, å bringe kirkeklokken Hosianna, som ble bortført av bulgarerne, tilbake til landsbyen.

En utrolig morsom bok :-) Lettlest er den også.

Den boken har jeg lest 2-3 ganger og synes den er like bra hver gang. Er en av de bøkene jeg ikke vil gi bort, men beholde for å kunne lese igjen og igjen.
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 30. Jan 10, 11:20:04
Jeg likte Vindens skygge veldig godt! Opplevde, som SveinB skriver: lag på lag med spenning. Jeg syntes og den er vakkert skrevet.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Handyman on 30. Jan 10, 13:26:42
Djevelens alternativ  av Frederick Forsyth (også for 3dje gang).

Boka var med på tur (corfu) i 2005. :cyclopsani:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Handyman on 30. Jan 10, 14:07:03
Djevelens alternativ  av Frederick Forsyth (også for 3dje gang).

Boka var med på tur (corfu) i 2005. :cyclopsani:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tzasiki on 02. Feb 10, 12:01:12
\"Hjemkomsten\" , av Victoria Hislop.  :reading:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 02. Feb 10, 14:26:27
Quote from: \"Tzasiki\"\"Hjemkomsten\" , av Victoria Hislop.  :reading:

Den er jeg litt spent på, siden jeg likte Øya så godt. Du får gi en tilbakemelding når du har lest den da, Tzasiki ;)

Holder på med Labyrinten av Kate Mosse nå, og har Vindens skygge på vent i bokhylla.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tzasiki on 02. Feb 10, 15:40:28
Ja det skal jeg gjøre Tjorven! zthhhhhhttttt
Jeg likte også boka \"Øya\" svært godt, helt i  min smak... :cat:
Title: Hva leser du?
Post by: stein on 02. Feb 10, 16:13:06
Hei.
Er akkurat ferdig med \"Luftslottet som sprengtes\". Totalt sett kjempebra, men litt lite action i lange perioder for min del. Men når de 700 sidene nærmet seg slutten, kunne den gjerne vært lenger. Nå sier kona at jeg MÅ lese \"Øya\". Har sett at den er aktuell i en annen tråd på forumet også. Skal, skal ikke?
Title: Hva leser du?
Post by: Handyman on 02. Feb 10, 16:59:13
Fri som Ørnen Wilbur Smith
Mangemillionæren David Morgan har to store lidenskaper. Den ene er en vakker israelsk kvinne, Debra; den andre er å fly jetjagere.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 03. Feb 10, 18:55:36
Läser o läser ? vet jag ikke om jag gör så mycket egentligen, men sedan jag har till arbetsuppgift att hantera biblioteket i skolan där jag arbetar må jag ju konfronteras med en del barn o ungdomslitteratur o så.  O ibland finner man ju ett o annat skojigt exemplar som kan roa även vuxna människor :-)

Jag brukar plocka fram en bok ibland o läsa nåt tänkvärt stycke ur för att roa mig själv o nån låntagare. Boken heter \"BLAND SKRYMSLEN OCH VRÅR, ynkor, skuggskunkar och andra djur\" författarna heter Petrus Dahlin och Emilia Molin. Här är ett exempel ur boken, där jag prövat att återge bildillustrtionen som hör till texten :

(http://i32.photobucket.com/albums/d46/toy778/piggy.jpg)

Fig 6 Lortgris
Bajs är aldrig kul. Grisbajs  är inte ett dugg kul. Men det förekommer. Inte minst runt lortgrisarna. Svenska myndigheter har utfärdat  många förbud men lortgrisarna hittar alltid nya ostädade hörn att gömma sig i. Det brukar bara ta ett par dagar innan det är bajsspår till och från deras bo. Det är varken roligt att tvingas röja opp efter en lortgris eller att läsa ordet bajs högt flera gånger. Bajs, bajs, bajs. Men det hjälper inte att tjata. De städar ändå  inte efter sig. Därav kan man dra slutsatsen att de inte är ett dugg läraktiga

Kanske jag lägger in fler exempel ur denna bok med dess tänkvärda betraktelser från vår okända fauna framöver..... :D
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 04. Feb 10, 00:30:01
Det syns jeg absolutt du skal gjøre, Tommy :)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 04. Feb 10, 17:05:20
Quote from: \"Tjorven\"Det syns jeg absolutt du skal gjøre, Tommy :)

Jag vet ikke om jag ska göra det egentligen Tjorven, det vore kanske lite oetiskt mot författarna med tanke på deras lön för mödan o så. Jag vill istället rekommendera att man köper boken, utgiven på www.kabusabocker.se

Men bara för att göra ytterligare reklam för boken så kommer här ett exempel till då :D

(http://i32.photobucket.com/albums/d46/toy778/avundshund.jpg)

Fig. 11 Avundshund
Avundshunden är en plågad själ som både är ohälsosamt missunsam och svart utan att ens behöva stå i skuggan. Den bjäbbar och gnäller om allt som är finare och bättre än vad den själv är och har. Om man lyckas få en avundshund att släppa på sin avundsjuka upplöses den och försvinner som en ljus liten rosendoftande puff i luften.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 06. Feb 10, 11:32:37
Nå leser jeg \"Hundene i Tessaloniki\", noveller av Kjell Askildsen. Ut ifra tittelen skulle man tro boka handler om Hellas, men det gjør den ikke. Så langt jeg har lest ihvertfall..
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 06. Feb 10, 11:51:49
Nei, jeg mener å huske jeg ikke fikk \"reise til Thessaloniki\", da jeg leste den, Thera. - at tittelen mer var et uttrykk.

Selv leser jeg \"Afrodites basseng\" av Gert Nygårdsahug. En spesiell bok(slik jeg opplever den, ihvertfall).  Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den. Den har ihvertfall ikke fanget meg slik at jeg ikke kan legge den fra meg, men den skal bli lest ferdig.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 06. Feb 10, 12:08:47
Quote from: \"Tommy\"
Quote from: \"Tjorven\"Det syns jeg absolutt du skal gjøre, Tommy :)

Jag vet ikke om jag ska göra det egentligen Tjorven, det vore kanske lite oetiskt mot författarna med tanke på deras lön för mödan o så. Jag vill istället rekommendera att man köper boken, utgiven på www.kabusabocker.se

Skjønner den, Tommy. Takk for tips ;)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Niaas on 06. Feb 10, 15:38:51
Jeg leser \"I all evighet\" av Ken Follett. Og det kommer til å ta en evighet, boken har 1100 sider.....  Puh!    :cyclopsani:
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 16. Feb 10, 22:01:57
- og nå er jeg ferdig med Gert Nygårdshaugs`\"Afrodites basseng\". den ble svært så spennede etterhvert! Holdt pusten de siste kapitlene.
Boka handler om at totalomfattende katasrtofe på jorda, og noen få mennesker som overlever. Litt \"jordnær science fiction-aktig\"
Title: Hva leser du?
Post by: Handyman on 16. Feb 10, 22:58:10
Garps verden..... John Irving.

Da Robin Williams spilte Garp i Garps verden, møttes to originale amerikanske legender: En av vår tids ledende komikere og romanfiguren som med sin sære livshistorie gjorde John Irvings bestselger til en milepæl i litteraturen
Title: Re: Hva leser du?
Post by: JohnS on 16. Feb 10, 23:27:06
Jeg er ikke mer original enn at jeg har gitt meg i kast med en røverhistorie av Dan Brown, Iskaldt bedrag, mellom rundetider i OL og stadig lengsel etter våren.....
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 22. Feb 10, 18:27:25
I dag kjøpte jeg \"Fri fra avhengighet\" av Espen Andresen og \"Rus og rolex\" av Olaf Olsvik og Bjørn Olav Jahr. Har såvidt lest litt i den første, men venter med fortsettelsen til jeg sitter på flyet mot Santorini om to dager.. Tror dette er veldig sterke historier..
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Marit on 22. Feb 10, 19:53:51
Quote from: \"JohnS\"Jeg er ikke mer original enn at jeg har gitt meg i kast med en røverhistorie av Dan Brown, Iskaldt bedrag, mellom rundetider i OL og stadig lengsel etter våren.....

Det er en bok jeg kan tenke meg å lese. Har egentlig innkjøpsstopp når det gjelder bøker for jeg har en stor haug med uleste bøker, men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok kjøpt flere bøker (jeg kjøper for det meste pocketutgaver).
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 14. Mar 10, 17:20:11
Det har blitt en del av Gert Nygårdshaug i det siste.
Avsluttet akkurat nå \"Honningkrukken\".
Rart å lese en krimbok som avslutter med en spørrende konklusjon om undergangen av den minoiske kultur på Kreta.
(- og den er ikke helt i samsvar med en del av det jeg fant på nettet)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Sjøløve on 14. Mar 10, 17:44:34
Jeg har alltid vært glad i krim, og holder nå på med siste skudd på Wallander-stammen - \"Den urolige mannen\" av Henning Mankell.
Har lest alle Wallanderbøkene opptil flere ganger.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Handyman on 17. Mar 10, 21:38:49
Rebecca-koden....Ken follett..... \"grusom\" god. :wav:
Title: Hva leser du?
Post by: Pusimal on 17. Mar 10, 23:07:33
Belinda Jones:På dypt vann
 Lettlest bok om et gresk eventyr:)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Epicuristen on 18. Mar 10, 08:41:20
Oltidens Mysteriekulter -Walter Burkert-
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 27. Apr 10, 23:04:27
Quote from: \"Pusimal\"Belinda Jones:På dypt vann
 Lettlest bok om et gresk eventyr:)
Den vil jeg også lese en gang!

Har noen av dere lest noe av Karl Ove Knausgård? Bra bøker?

Akkurat nå leser jeg \"Så fort kan livet snu\" av Dagfinn Enerly og Jens O. Simensen.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 28. Apr 10, 15:31:03
Jeg holder på med \"Renhetens pris\" av Bergljot Hobæk Haff. Denne, som flere av hennes andre bøker handler om inkvisisjonen på 1500-tallet, og jakten på \"hekser\". Det grøsser i meg ved tanken på denne grusomme delen av historien vår, og hva enkelte høye herrer gjorde på den tida. (Og hva de fremdeles gjør idag, bak religionens slør...)
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 28. Apr 10, 19:58:06
\"Rettleiing til postane...\" :-(
Tungt stoff... ser for meg en tung og dramatisk avslutning :-(
Og aner meg at \"bøttleren\" har gjort det i år også :-( :-(
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 29. Apr 10, 21:03:53
Tyvenes marked av Jan Guillou
Title: Re: Hva leser du?
Post by: cristina on 29. Apr 10, 22:39:43
Panserhjerte av Jo Nesbø.
Neste blir Øya av Victoria Hislop, skjønt jeg vurderer å spare den til reiselesing om en måned! :cyclops:
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 29. Apr 10, 23:07:56
\"Øya\" er ypperlig ferielektyre, Cristina  :cheers:  Men den er vanskelig å legge fra seg, så advar reisefølget ditt ;)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: cristina on 29. Apr 10, 23:12:59
He he, det gjør ikke noe. De kjenner meg!
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 29. Apr 10, 23:17:52
Da kan du jo sende den videre til dem etterpå. Det er jo litt gøy å lese ei bok med handling fra Hellas mens man er der selv :)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Mariell on 30. Apr 10, 00:04:53
Hei, jeg leser Knausgård, straks ferdig med nr 2. Liker de godt. Det er noe i det at når forfattere skriver nært opp til seg selv så blir det mye gjennkjennelige ting i ens eget liv, for når alt kommer til alt så er jo vi mennesker ganske like når det gjelder arketypiske trekk. Øya skal jeg ta med i kofferten når jeg drar til Kreta I juni!!! hørt mye bra om den boka.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Mariell on 30. Apr 10, 00:08:03
Tjorven, jeg har lest Skammen av Hobær Haff, den var kjempebra, satt i kroppen lenge etter. Har Renhetens pris  også, men har liksom ikke vært så fristet av den av en eller annen grunn...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Mariell on 30. Apr 10, 00:09:08
Tjorven, jeg har lest Skammen av Hobær Haff, den var kjempebra, satt i kroppen lenge etter. Har Renhetens pris  også, men har liksom ikke vært så fristet av den av en eller annen grunn...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Mariell on 30. Apr 10, 00:09:34
Tjorven, jeg har lest Skammen av Hobær Haff, den var kjempebra, satt i kroppen lenge etter. Har Renhetens pris  også, men har liksom ikke vært så fristet av den av en eller annen grunn...
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 30. Apr 10, 00:20:52
Den står for tur etterpå, Mariell! Har nemlig en pocket med disse to bøkene i ett. Hun fikk jo både Brageprisen og Kritikerprisen for Skammen, så ser fram til å lese den.
Title: Hva leser du?
Post by: stein on 30. Apr 10, 21:55:32
Øya
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ingrid on 02. May 10, 00:15:32
Panserhjerte gikk unna med rekordfart...superbra krim...beste til Nesbø :-)
Har akkurat lest Senor Pelegrino av Cecilia Samartin. En lettlest bok med en positiv tone, anbefales :-)
Skal nå starte på Øya...for andre gang....ved første gangs forsøk leste jeg 20 - 30 sider uten at det fenget meg i det hele tatt...men skal gi boka en ny sjanse....
Title: Re: Hva leser du?
Post by: cristina on 11. May 10, 23:58:41
Da er ferielektyren bestilt, men det var da jammen meg lang tid det skulle ha i posten fra England da... Kanskje de tar høyde for vulkanforsinkelser?
Jaja, så lenge jeg bare kommer meg til Kreta skal jeg vel alltids finne noe å lese uansett om disse kommer frem! ;-)

Amazon.co.uk items (Sold by Amazon EU S.a.r.L.):
   1                     The Island  
   1                     The Return  
Dispatched via Royal Mail (estimated arrival date: May 27, 2010).

Hilsen fra Christina
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 13. May 10, 19:41:07
Quote from: \"Ingrid\"Har akkurat lest Senor Pelegrino av Cecilia Samartin. En lettlest bok med en positiv tone, anbefales :-)

Slutter meg til den anbefalingen. Jeg leste den under fjorårets øyloffing. Nå holder jeg på med Ten Big Ones av Janet Evanovich.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 14. May 10, 00:05:11
Jeg har nylig lest og kan v a r m t  anbefale \"Drømmehjerte\"  :love9:
av Samartin.
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 14. May 10, 19:54:01
Jeg har lest begge de nevnte bøkene av Samartin. Likte nok Drømmehjerte best, ja.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: elisabeth on 15. May 10, 19:16:19
Drageløperen og Tusen strålende soler av Khaled Hosseini
er to bøker som kan anbefales.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: ASSA on 22. May 10, 16:26:29
Her nettop lest Øya.

drar til Kreta i sommer ;)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: cristina on 22. May 10, 23:10:06
Næmen - Hei Assa!  :cyclops:
Her har Øya akkurat ankommet fra Amazon, på engelsk da, så strengt tatt er det vel \'The Island\'.  :clown:  
Bestilte \'The Return\' (Hjemkomsten) samtidig, så får vi se om jeg klarer å la dem være i fred før vi drar.
Ellers går det på bøker av type norske serier, greit med noe lett  i den travle årstia.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 23. May 10, 12:45:06
Nettopp ferdig med Skammen av Bergljot Hobæk Haff. Den var både psykisk og nesten fysisk vond å lese. Hjerteskjørende! Glad jeg ble ferdig med den til ferien, puh!
Nå er ferielektyren klar. Litt krim må med, Linda Olssons \"La meg synge deg stille sanger\" er nyinnkjøpt, og ellers litt av hvert. Klarer meg ikke uten lesestoff i ferien ;)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 23. May 10, 13:05:20
Sue Monk Kidd\'s  \"Bienes hemmelige liv\" skal jeg ha med på neste ferie :-)

Jeg er kanskje en av de få som ikke har lest den? - har heller ikke sett filmen.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 23. May 10, 13:36:48
Har ikke lest den jeg heller, Filhellener.  Har heller ikke lest Tusen strålende soler, som er nevnt her. Den er innbundet og ligger på vent, for jeg tar bare med meg pocket når jeg drar på ferie.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 23. May 10, 13:55:57
Quote from: \"Tjorven\"Har ikke lest den jeg heller, Filhellener.  Har heller ikke lest Tusen strålende soler, som er nevnt her. Den er innbundet og ligger på vent, for jeg tar bare med meg pocket når jeg drar på ferie.

\"Tusen strålende soler\" er bare s å gripende og fin  :flower:

F o r  en flaks vi har hatt som ikke er født i Afganistan, det visste jeg jo før jeg leste den boka, men ....
 - tror det er bedre å lese den hjemme jeg, Tjorven, den var så sterk og trist at jeg  ikke orket å lese så veldig mange sider av gangen, s e l v om den var veldig fin :-)
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 23. May 10, 14:03:02
Ja, det holder lenge med Skammen, enn så lenge. Jeg lever meg sånn inn i handlingen og menneskeskjebner når jeg leser ei god bok, så i ferien vil jeg helst ha noe som ikke er SÅ sterkt,  men likevel god og fengende lesning  ;)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: elisabeth on 23. May 10, 21:10:12
Nei tusen strålende soler passer nok ikke som ferielektyre.Jeg leste den  hjemme .Men det er en bok jeg aldri kommer til å glemme.Fortsatt blir jeg opprørt og engasjert av denne boken.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Eureka on 29. May 10, 10:34:40
Leser masse -og helst krim :)
Akkurat nå holder jeg på med Sjøwall&Wahløø`s \"Udyret fra Sæffle\".
Gammel krim fra 70-tallet om Martin Beck og gjengen :laughing6:
Har lest alle Beck bøkene flere ganger ,men det er en av favorittene både på bok og film :)

Dere om har lest \"Hjemkomsten\" av V.Hislop -hvordan var den i forhold til Øya.Er så redd for å lese den i frykt for å bli skuffet :lol:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 29. May 10, 13:46:21
Quote from: \"Tjorven\"Nå er ferielektyren klar. Litt krim må med, Linda Olssons \"La meg synge deg stille sanger\" er nyinnkjøpt, og ellers litt av hvert. Klarer meg ikke uten lesestoff i ferien ;)

\"La meg synge deg stille sanger\" er en bok som berørte meg sterkt. Stille, lavmælt, og hjerteskjærende, og samtidig uendelig vakker. Jeg gråt da jeg leste den ....

Boken anbefales på det varmeste, men kanskje ikke hvis du er på jakt etter lettlest ferielitteratur...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Handyman on 31. May 10, 11:38:02
Sverdets Makt - Wlibur Smith.
Fasinerende .. kraftfull.  629 sider med fornøyelse. :cheese:  :cheese:
Title: Hva leser du?
Post by: operafantomet on 03. Jun 10, 07:31:24
Har gått tilbake til Svein Jarvolls bok om den lesviske poeten Sapfo. Herlig, herlig bok!

Holder også på med norsk oversettelse av Odysseas Elytis\' \"Axion esti\", på norsk kalt \"Verdig er det\". Litt gammelmodig i oversettelsen, men forklarer veldig bra strukturen i og idéen bak stykket.

Og så fikk jeg \"Eat, pray, love\" til bursdagen. Den er tredelt, og foregår henholdsvis i Italia, India og Indonesia. Italiadelen (eat) var fantastisk, med høy identifiseringsfaktor, mens jeg skummet litt gjennom Indiadelen (pray). Litt mye bønn der... Er nå på Indonesiadelen (love). Skjønner hvorfor boken ha slått an! Men irriterer meg over at den norske tittelen er blitt \"Spis, elsk, lev\", når hele poenget med del to er tempelopphold og be-ritualer... Elsk?!??
Title: Hva leser du?
Post by: Sigbjorn on 05. Jun 10, 18:32:30
Akkurat ferdig med Hypnotisøren av Lars Kepler, eller Alexander og Alexandra Ahndoril som de egentlig heter.
Jeg har hørt den som svensk lydbok. Det er like behagelig å høre svensk lydbok som å høre norsk.

Kan anbefales.

Sigbjørn
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 05. Jun 10, 21:25:05
Akkurat ferdig med \"Fri fra avhengighet\" av Espen Andersen. Kunne godt tenke meg å lese mer om mye av det han skrev om. Og boka gjorde meg veldig nysgjerrig på addiktologutdannelse.. Virker utrolig interessant! http://www.addictologiakademiet.no/filosofi.html

Nå leser jeg \"En sommerflørt?\" av Daphne Clair. En av få bøker jeg har sett her i Kamari som er oversatt til norsk. Håper utvalget blir bedre i kioskene etterhvert..
Title: Hva leser du?
Post by: operafantomet on 06. Jun 10, 17:23:43
Har nettopp fullført \"Drageløperen\". Nydelig, nydelig bok, litt annerledes enn jeg forestilte meg. Trodde den skulle være mer nostalgisk enn den var. Den var heller overraskende ærlig.

Nå har jeg lyst til å løpe ut og leie meg filmen!
Title: Hva leser du?
Post by: Sigbjorn on 11. Jun 10, 19:41:12
Dette leser jeg nå:

Morgen i Jenin (http://www.aschehoug.no/litteratur/romanernoveller/katalog?productId=28247464)

Sett i lys av de siste tids hendinger i midtøsten er boken veldig lærerik.

Vi har liksom aldri hørt arabernes historie før, bare jødenes historie.
Dette er fortellingen fra den andre siden,om de forferdelige grusomheter som araberne opplevde og opplever i Palestina.

Kanskje forandrer denne boken dine forestillinger om Palestina.

Hovedpersonene i boken kommer fra en landsby som heter Ein Hod. Denne arabiske landsbyen blir i dag omtalt som \"en Israelsk kunstnerlandsby\"

Ein Hod (http://ein-hod.info/)

Sigbjørn
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Astri on 13. Jun 10, 07:40:20
Nå leser jeg
Skumringstimen av Johan Theorin.
Utrolig spennende!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Katherina on 13. Jun 10, 10:59:29
Denne gangen hadde jeg med meg: \"Drømmehjerte\" av Cecilia Samartin som ferielektyre til Kardamili. Det er en nydelig, men også sterk fortelling om livet på Cuba før, under og etter Castros maktovertagelse på Cuba. En bok som både skildrer den lokale situasjonen på en levende måte og som fikk meg til å bli glad i bokas personer og der jeg \"levde\" med dem.

Nå har jeg så vidt begynt på \"Kaptein Corellis mandolin\" av Louis de Berniers. Jeg har lest den for noen år siden, men syntes tiden var inne for et nytt møte med Keffalinia og menneskene der. Dessuten får jeg litt gresk historie med under veis.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Atle on 20. Jun 10, 17:44:59
Knokler i sanden (http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Romaner-og-noveller/Knokler-i-sanden) av Conn Iggulden, flott serie om Djengis Khan. Før det var det serien om Julius Cæsar av samme forfatter.
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 20. Jun 10, 18:49:49
Jeg begynner å nærme meg slutten på den merkeligst boka jeg har vært borti: Mesteren og Margerita, av Michail Bulgakov. Jeg kjøpte den, uten å ane noe om den. Omtalen bak sa heller ikke noe om innholdet, bare roste boka.
Deler av boka er så vannvittig (etter mine begreper) at jeg har lagt den fra meg og tenkt, \"dette er for sprøtt\". Men så har jeg tatt den opp igjen. De mest vanvittige delene handler om besøk av Satan og noen snurrige \"medhjelpere\" i en russisk by. Det skaper et vell av makabre situasjoner. Parallelt går en historie om Pilatus og Jesu død, godt omskrevet.

Er det noen som kjenner boka? Hadde vært moro å høre andres opplevelser av den (Knut Falbakken og Peter Normann Waage gir uttrykke for begeistirng. De må ha fått tak i noe jeg ikke helt har fanget opp)
Title: Re: Hva leser du?
Post by: operafantomet on 22. Jun 10, 13:09:02
Quote from: \"kaka\"Jeg begynner å nærme meg slutten på den merkeligst boka jeg har vært borti: Mesteren og Margerita, av Michail Bulgakov. Jeg kjøpte den, uten å ane noe om den. Omtalen bak sa heller ikke noe om innholdet, bare roste boka.

Deler av boka er så vannvittig (etter mine begreper) at jeg har lagt den fra meg og tenkt, \"dette er for sprøtt\". Men så har jeg tatt den opp igjen. De mest vanvittige delene handler om besøk av Satan og noen snurrige \"medhjelpere\" i en russisk by. Det skaper et vell av makabre situasjoner. Parallelt går en historie om Pilatus og Jesu død, godt omskrevet.

Er det noen som kjenner boka? Hadde vært moro å høre andres opplevelser av den (Knut Falbakken og Peter Normann Waage gir uttrykke for begeistirng. De må ha fått tak i noe jeg ikke helt har fanget opp)

Andrew Lloyd Webber kjøpte rettighetene til denne for noen år siden, med idé om å lage musikal ut av den. Men han ga opp... Den er fascinerende, men som du skriver er den også mektig, av og til litt i overkant mye. Kanskje derfor den er genierklært, hehe.

Aller mest er den en skarp satire over Sovjetregimet. Som \"Forbrytelse og straff\" ble det hele litt for... eh, russisk for meg. Det er mye og store ting å forholde seg til. Men jeg vet andre som forguder både \"Mesteren og Margarita\" og \"Forbrytelse og straff\", så det er nok personlige preferanser ute og går.
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 22. Jun 10, 22:23:01
Takk for en tilbakemelding, Operafantomet. Moro at noen har kommentarer på denne underlige boka.
Jeg tenkte nok at \"noen\" mener boka er spesielt god. For meg ble den, som sagt, lit for sprø.

Jeg tror jeg skjønner hva du mener med \"litt for russisk\" . Jeg synes ofte det er en nesten litt \"nervøs orddrikdom\" i mange av de russiske bøkene jeg har lest. Men forbrytelse og straff syntes jeg likevel var enklere å forholde meg til.
(Og brødrene Karamasov likte jeg kjempegodt!)
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 26. Jun 10, 21:37:55
Det tar nok tid å avslutte boken om Mesteren og Margerita.
Det var langt lettere å lese den jeg \"snek inn\" ved siden av: \"Vann til elefantene\" av Sara Gruen. En varm bok, selv om den også beskrev mye ondskap. Boken handler, i hovedsak, om livet med et sirkus i depresjonstiden i USA. Paralelt følger vi hovedpersonen som gammel, på et sykehjem. Mye humor og varme her.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 12. Jul 10, 19:15:17
Quote from: \"Ninette\"
Quote from: \"Tjorven\"Nå er ferielektyren klar. Litt krim må med, Linda Olssons \"La meg synge deg stille sanger\" er nyinnkjøpt, og ellers litt av hvert. Klarer meg ikke uten lesestoff i ferien ;)

\"La meg synge deg stille sanger\" er en bok som berørte meg sterkt. Stille, lavmælt, og hjerteskjærende, og samtidig uendelig vakker. Jeg gråt da jeg leste den ....

Boken anbefales på det varmeste, men kanskje ikke hvis du er på jakt etter lettlest ferielitteratur...

Du har så rett, Ninette. Jeg reiste den dagen du skrev innlegget, så dette fikk jeg ikke med meg før jeg dro. Av en eller annen grunn ville jeg vente med denne boka til slutt, men rakk ikke å lese den før nå. Og det er jeg glad for!  Så mye ensomhet, så mye sorg, men samtidig så var og vakker. Det gjør vondt å lese den, så jeg må ta den i små etapper. Jeg er nesten glad for at jeg snart er ferdig med den.

Derimot leste jeg \"Spis, elsk, lev\" som jeg fikk av ei norsk venninne på Antiparos. Er så enig med alt i Operafantomets mening om boka, for ikke å snakke om titteloversettelsen!?!  Og akkurat denne engelske tittelsen burde jo være noe av det enkleste å oversette, i riktig rekkefølge   :clown:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: gogirl on 13. Jul 10, 14:31:07
Er langt inne i Knausgårds verden. Jeg simpelthen ELSKER det, jeg mener han er vår tids filosof! Er snart ferdig med den femte kampen, og gruer meg til ventetiden.

Fordi jeg blir hensatt i et modus av å lese min kamp-bøkene som gjør at annen litteratur ikke fenger, alt annet enn det kraftfulle, atom-nære, ærlige og biografiske - virker nettopp som om det er det motsatte; tilgjort, falskt, overfladisk, ikke reelt.

Det er litt sånn at jeg vet ikke helt hva jeg skal lese før hele hans serie er overstått. Tror jeg skal prøve meg på Panserhjerte, Nesbø er sabla god.

Men seriøst - er det noen andre som føler at ens lesemodus er blitt forrykket av knausgård?

Vet nesten ikke om jeg tør si det, men Linda Olssons \"La meg synge deg stille sanger\" fenget meg ikke i det hele tatt, jeg ble ikke rørt av den, jeg syntes kjærlighetsstoryen ikke var troverdig, jeg syntes det ble for sentimentalt, kan hende.

Margaret Skjelbred derimot, ingen skriver så lavmælt, klokt og innsiktsfullt som henne. Du synker inn i teksten, sklir i den - men sitter tilbake mer rystet enn noen gang (\"Gulldronning, perledronning\" særlig, men også \"Andrea D\" var uhyre sterk, og trilologien hennes \"Lerkehjerter - Vildresinn - Alvemål\", anbefaler jeg på det varmeste).

go_girl
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 13. Jul 10, 17:55:19
Takk for tips om M. Skjelbred, go girl. Har ikke lest noe av henne ennå, men det må jeg visst ;)  Men etter Linda Olsson, trenger jeg noe mer \"oppløftende\", eller sommerlig. Gjerne krim, (har lest omtrent alt av Nesbø, unntatt Panserhjerte) men får se hva jeg har på lur i bokhylla før jeg kjøper den.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: gogirl on 13. Jul 10, 21:44:55
hei,
noe av det mest oppløftende, i termer av humoristisk og livsbejaende og morsomt JEG har lest, er Tore Renberg (Kompani Orheim - Mannen som elsket Yngve - Charlotte Isabel Hansen. Pixley Mapogo ble nedtur for meg). Jeg lo så jeg skreik av en god del av de tingene som skjer. Men det er veldig gjenkjennelig, jeg har akkurat de samme referanserammene som han har både på oppvekst og studietid. Men han har også et alvor i bunn, den mannen vet noe om livets realiteter han også, dvs. fra tekstene hans skjønner jeg at han kan MYE om relasjoner mellom mennesker, han har dyp menneskekunnskap, rett og slett.

Men det er altså artige bøker. Og så humret og lo jeg meg gjennom Anne B. Ragdes Berlinerpolplene og Eremittkrepsene, passasjene av broren i Køben som bor med sin kjære Krølle, synes jeg er helt enestående, også da lo jeg så tårene trillet. Det er virkelig feelgood-bøker du ikke vil skal slutte (mens den siste, \"Ligge i\" osv klarte jeg utrolig nok ikke  å lese ferdig, og Arsenikktårnet er creepy, da skjønner du at damen har mer dybde enn det fjaset som kommer frem i media). Og jeg unngikk nøye å se filmatiseringen på TV...

Krim, det er jo så mye bra krim. Jeg kikker bort på bokhylla mi, men det hjelper ikke stort, for jeg har flyttet fra hele boksamlingen min, hm. Jeg digger \"alfabetserien\" til Sue Grafton da, elsker den uredde, handlekraftige og joggende anti-heltinnen! :) Islandsk krim fra Arnaldur Indridason er også verdt å sjekke ut. Og selvsagt Mankells bøker, men da kun de eldre med Wallander, ikke de nye som har altfor tydelig politisk budskap for min smak.

Den beste boka jeg har lest, er \"Balansekunst\" av Rohinton Minstry. Fy flate. Men den er så tung, så skjebnefyllt at den sitter i systemet ditt i år etterpå. For å si det sånn, Linda O\'s sanger er sukkersøte i sammenligning....

gosh, så deilig med bøker!
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 13. Jul 10, 23:26:50
Jeg leste Mannen som elsket Yngve (i Hellas faktisk) før han ble \"mediekjent\", og jeg ble straks betatt av Mannen som skrev boka, for å si det sånn. Selv om jeg felte noen tårer på slutten av boka. Ja, den hadde alt. Siden jeg er født i Stavanger og halvt rogalending, var det ekstra artig å følge i hans fot(sykkel)spor.

Hva skulle man gjort uten bøker, og den verdenen man får ta del i der....
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 06. Nov 10, 12:47:29
Akkurat nå har jeg en pause i \"Min kamp 1\" av Karl Ove Knausgård (liker den veldig godt så langt), for jeg bestilte \"Den albanske elskeren\" av Susana Fortes på biblioteket for en stund siden og vil bli ferdig med den først.

I dag kom boka \"Landssvik og sabotasje - Kampen om Thamshavnbanen\", med medfølgende dvd, av Christian Falch og Fredrik H. Akselsen i posten. Det har jeg gledet meg til lenge!
Fra bokomslaget: Dokumentarfilmen \"Kampen om Thamshavnbanen\" blir nå endelig tilgjengelig og foreligger på dvd som en del av denne boken.
Sammen med filmen får man også mulighet til å lese ukjente historier, intervjuer, memorarer og rapporter som forfatterene samlet i løpet av de drøye fem årene de arbeidet med filmen. Materialet er ordnet kronologisk og forteller historien om sabotasjeaksjonene i Orkdal mer utfyllende og spennende enn noen andre har gjort før.
Her står det litt om filmen: http://www.gammaglimt.no/node/73
Interessant!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Astri on 06. Nov 10, 15:18:17
Jeg leser nå Livet etter skuddene av Liselotte Haugsnes. Hun mistet sine foreldre ved at faren tok livet av moren hennes og siden tok sitt eget liv. En enkel lest bok, men med mange vakre beskrivelser av hennes føleleser og tanker.
Title: Hva leser du?
Post by: Handyman on 06. Nov 10, 19:13:27
Hapi elvegudinnen (River God) Wilbur Smith....WOW!!!!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Ninette on 06. Nov 10, 23:03:56
Jeg har akkurat lest bøkene av Camilla Läckberg, krimserien der hun skriver om Erica Falk og Patrik Hedstrøm.

Jeg kjøpte tre av bøkene på flyplassen da jeg reiste til Kreta i høst, og de siste fire ble raskt innkjøpt da jeg kom tilbake til Norge.

Dette er god krim, ispedd mye humor og skildringer fra dagliglivet i den lille byen Fjellbäcka. Det er ikke uten grunn at Läckberg topper bestselgerlistene i Sverige - Bøkene er svært velskrevet.

Det er en viss progresjon i historen, og bøkene kan med fordel leses i kronologisk rekkefølge. Og kronologien er ikke i den rekkefølgen bøkene er utgitt i Norge - det er verd å merke seg at Isprinsessen er den første boken som ble utgitt. I Norge kom den ut som nummer fem i serien.

Anbefales!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: bengalow on 06. Nov 10, 23:56:16
Thukydides: Kriget mellan Sparta och Aten...Jag brukar sällan läsa en bok mer än 1 gång, men denna kan jag läsa 1000 gånger tror jag...
Title: Hva leser du?
Post by: Anders on 09. Nov 10, 20:16:56
Hm... kanskje ikke noe man går på biblioteket etter... men akkurat nå holder jeg på med et hundreogfemårig jordskiftedokument! Skal ut i en kartforretning imorgen, så da er det vel greit å vite litt om hvordan mine forfedre tenkte...
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 15. Nov 10, 19:28:58
\"Den albanske elskeren\" fenget ikke helt, så den la jeg fra meg ca halvlest. Nå er jeg igang med \"Vår greske odyssè\" av Rita og Alexandros Gentekos.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tommy on 15. Nov 10, 19:45:02
Jag läser en del barn och ungdomslitteratur, det kommer sig av att jag arbetar i ett skolbibliotek så jag prövar att hålla mig ajour med vad som kommer ut och kan vara något att införskaffa till vårt arma bibliotek.

Just nu läser jag \"BOKTJUVEN\" Av Markus Zusak, en historia att både glädjas åt och förskräckas samt i viss mån kanske gråta åt .......
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Admirala on 15. Nov 10, 19:51:03
Quote from: \"Ninette\"Jeg har akkurat lest bøkene av Camilla Läckberg, krimserien der hun skriver om Erica Falk og Patrik Hedstrøm.

Jeg har også storkost meg med tre av hennes bøker i høst. Deretter gikk jeg løs på John Irvings Last Night in Twisted River (Norsk tittel: Siste natt i T.R.) Jeg har alltid likt Irvings bøker, har lest alle av dem, tror jeg, med stor glede, men Twisted River var tung, kjedelig, repetitiv og sjarmløs. Normalt ville jeg ikke lest en slik bok ut, men siden det var Irving tenkte jeg at \"den blir vel bedre etter hvert\". Den gjorde ikke det.

Innimellom har jeg lest The invention of the Jewish People av Shlomo Sand. Meget interessant, men på ingen måte lettlest - det hadde jeg heller ikke ventet. Sand, som er jøde selv og professor ved universitet i Tel Aviv, argumenterer overbevisende for at det ikke finnes etniske jøder.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 12. Jan 11, 16:14:41
Knausgårdpausen min varer fortsatt, for jeg prioriterer bibliotekbøker jeg har bestilt nå når jeg er i Norge og har tilgang til det.
Nettopp ferdig med \"My way\" av Jan Thomas. Likte ikke helt at han navnga endel folk han skrev om. Stemte ikke helt overens med inntrykket jeg har av at Jan Thomas er nokså aksepterende og fordomsfri. Men ellers var boka interessant. Spennende å lese om hans erfaringer..

I dag startet jeg på \"Hvem fulgte Doruntine hjem?\" av Ismail Kadare.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: polyanna on 27. Feb 11, 10:34:34
Her er det også Knausgård-pause, men bøkene skal frem igjen. Det samme gjelder Irwings \'Til jeg finner deg\'.

Var innom mammut-salget på Tanum på Oslo City, herlig, der kan en nå sitte i en god stol og ta en kikk i \'kanskje-kjøpe-bøker\'. Er litt lei av bestselger-romaner for tiden - så jeg kjøpte \'Akerselva\' av Sigurd Senje, mye lokalhistorie. I utganspunktet inspirert av kaka\'s tråd (?) Rusleturer i Oslo, så Gretas blog og hennes vandringer rundt i ulike bydeler. Relativt nyinnnflyttet til sentrum, artig med lokalhistorie.

\'Dannelse\' av Dietrich Schwanitz (aldri hørt om ham) ble også med hjem. Forfatteren vil justere vår kulturelle hukommelse. Leste småsnutter, kjedelig skrevet, men spennende innhold. Det sa i hvert fall ekspeditøren. På baksiden står det \'Om du kjøper, stel eller låner henne er mindre viktig. Berre les henne\'.

Den boka jeg snart er ferdig å lese er \'Hersketeknikk\' av Hilde Sandvik og Jon Risdal. Lettlest, velskrevet - der noen og hver kan kjenne seg i gjen. Mange gode eksempler fra hverdag og jobb. - Og så fikk jeg rasket med meg \'Ørkenen Sur\'; om norske uteliggere og andre fattige nordmenn som holdt til i Brooklyn på 30-tallet.  Og sjømenn som ikke kom seg derfra. Vi glemmer lett at mange som søkte lykken i Amerika slett ikke fikk et bedre liv.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 27. Feb 11, 23:40:46
Trodde det ville bli en fin fangst på Mammutsalget i år, men har bare kjøpt èn bok hittil. \"Svik\" av Karin Alvtegen..

Nå leser jeg \"Kjærlighetens fem språk\" av Gary Chapman og \"Mot til å skrive\" av Berit Hoff. Deretter skal jeg lese \"Hvite steiner\" av Lisbeth Lyngaas.

Kjøpte \"Excuse me, miss, have you seen the Acropolis?\" for en stund siden. Den, og et par av Knausgård, blir nok med til Santorini når jeg snart reiser dit.
Title: Hva leser du?
Post by: Maritza on 02. Mar 11, 09:05:33
Jeg har nettopp lest \"Hotellet på hjørnet av bitter og søt\". En vakker og trist roman om to barn under krigen, chineser og japaner, mem som begge er amerikanske. En bok som ga meg innsikt i en verden og problemstilling jeg ikke har tenkt så mye over i mitt liv. Både min mor på 90 og datter på 40 koste seg med denne. Ellers har jeg nettopp lest en liten bok \"ut å telle duer\". Også litt å tenke på der.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Katta on 02. Mar 11, 10:56:12
Enig med deg Maritza, det var en kjempe fin bok.

Jeg vil også anbefale \"De som skåner oss\", av Jenna A. Blum. Den følger mor og datter i to tidsepoker. Tyskland i 1939 til 1945, og USA på 90-tallet. En hjerteskjærende bok.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Svein~B on 02. Mar 11, 11:21:23
Kaptein Corellis mandolin. Den gjør krigshistorien levende og den er et fint innblikk i den greske folkesjela.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 02. Mar 11, 11:56:28
Jeg vet flere har kjøpt den  :icon_smile:  
- men har noen lest ferdig \"Vårt år i Kardamili \"?

Var den fin ?
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Katherina on 05. Mar 11, 09:34:22
Jeg holder på med \"Vårt år i Kardamili\". Den er er vel spesielt interessant for oss som kjenner området. En hverdagskildring ispedd historie og som gir nye tur tips både til fots og med bil, men mange av turene er nok uaktuelle for meg. Dette er mennesker som er alngt tøffere enn det jeg noen gang har vært. Joda, jeg koser meg med boka og er kommet til november og oliveninnhøsting og juleforberedelser og feiring i Kardamili. Artig å lese ei bok om et sted som jeg er blitt så gald i.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Niaas on 05. Mar 11, 11:01:08
Jeg er ferdig med boken \"Vårt å i Kardamilli\", og selv om jeg ikke har vært i området synes jeg den var interresant å lese. Prøvde å følge noen av turene på Google Earth, og det er ett flott område rundt der!
Frister å reise til Kardamilli engang!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 05. Mar 11, 22:40:06
Quote from: \"Niaas\"Jeg er ferdig med boken \"Vårt å i Kardamilli\", og selv om jeg ikke har vært i området synes jeg den var interresant å lese. Prøvde å følge noen av turene på Google Earth, og det er ett flott område rundt der!
Frister å reise til Kardamilli engang!

Fint med tilbakemelding,Nias  - jeg ender nok opp med å kjøpe boka  :icon_smile:
Og en tur til Kardamiliområdet anbefaler jeg ( sammen med mange andre her inne) virkelig  :iconbiggrin:
Title: Re: Hva leser du?
Post by: filhellener on 05. Mar 11, 22:46:35
Quote from: \"Katherina\"Jeg holder på med \"Vårt år i Kardamili\". Den er er vel spesielt interessant for oss som kjenner området. En hverdagskildring ispedd historie og som gir nye tur tips både til fots og med bil, men mange av turene er nok uaktuelle for meg. Dette er mennesker som er alngt tøffere enn det jeg noen gang har vært. Joda, jeg koser meg med boka og er kommet til november og oliveninnhøsting og juleforberedelser og feiring i Kardamili. Artig å lese ei bok om et sted som jeg er blitt så gald i.
Takk for tilbakemelding  :icon_smile:
D e turene er sikkert ikke noe for meg heller, Katherina, men å l e s e  om dem kan jo være fint likevel  :icon_smile:
- jeg er spent på å høre/ lese om n o v m b e r spesielt, om hvordan
v æ r e t var bl a  :icon_smile:
Vi planlegger å tilbringe november måned i Hellas i år, men vi havner nok helst et sted på syd- Kreta hvor temperaturen ser ut til å ligge  noen grader over  :icon_smile:
Title: Hva leser du?
Post by: Mikke on 10. Mar 11, 11:19:41
...kommer noen ihåg filmen \"Master og commander\" med Russel Crowe i huvudrollen  fra 2003??
Fann en engelsk bok med samma titel på biblioteket i Kallsta och lånade hem den. Det visade sig vara en \"Hornblower-liknande\" berättelse om en engelsk man, Jack Aubrey och ngt senare hans skeppsläkare Maturin och deras eskapader runt om bl.a i Medelhavet.....
Författaren Patrick O´brian har skrivit ca 20 böcker i serien som verkligen är läsvärd.Han målar en detaljerad bild av Napoleonkrigens England och ävenså Europa. Jag har i detta nu fått hem 13 böcker via Ebay.co.uk och väntar otåligt på resten.... :D Rekommenderas...
Mikke
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 11. Mar 11, 11:16:02
Quote from: \"filhellener\".... \"Vårt år i Kardamili \"....
Takk for tips ;) Den har jeg ikke hørt om før, men den fikk jeg lyst til å lese.

I går fikk jeg \"På dypt vann\" av Belinda Jones http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3757440 i posten. Bestilte også \"Ved hans side\" av Katerina Janouch http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1453159 , men den var utsolgt både fra nettbutikken og forlaget. Håper jeg snart får tak i den et annet sted..
Title: Hva leser du?
Post by: polyanna on 26. May 11, 21:02:20
Nå leser jeg \'Ørkenen Sur\' Om den norske uteliggerkoloniene i Brooklyn, av Thor Gotaas og Roger Kvarsvik. Kanskje bittelitt kjedelig i formen, men du verden for et spennende innhold. Mange nordmenn reiste til Amerika uten å lykkes og uten å kunne vende hjem som \'den rike onkelen\'. Mange sjømenn strandet i New York, fikk ikke ny hyre, ramlet kanske på fylla eller var uten ønske om et A-4 liv. På bommen rett og slett. Det dreier seg om fattigdommen i Amerika i depresjonstiden, på 1920 og 1930-tallet, om nordmenn som i k k e fant det forgjettede land.

Boka beskriver hvordan folk bodde i tønner, bilvrak eller hyttelignende boliger. I et lite slumområde. Mange rystende historier, men også beskrivelser av felleskap og særlig kristne hjelpeorganisasjoner/kirker som sto på for slumbeboerne. Bilder forsterker inntrykkene. Lesverdig.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 30. May 11, 12:02:12
Quote from: \"polyanna\"Nå leser jeg \'Ørkenen Sur\' Om den norske uteliggerkoloniene i Brooklyn, av Thor Gotaas og Roger Kvarsvik.
Interessant! Den vil jeg også lese..

Jeg sa en gang til noen at hvis Game of Thrones-serien av George R. R. Martin blir utgitt på norsk, så skal jeg lese. Så nå leser jeg \"I vargens tid\" av han. Trodde ikke det var en bok jeg ville like, for jeg har ikke særlig sans for fantasysjangeren, men den er veldig bra.. Spennende!
Title: Hva leser du?
Post by: stein on 19. Jun 11, 20:18:49
Har akkurat lest \"Veien\" av Cormac McCarthy. Skremmende og fengslende fortelling om en vandring noen å etter en forferdelig naturkatastrofe. Antakelig har jorda gjennomgått tilsvarende 5 ganger i løpet av den milliarder år gamle historie. For meg som leser så lite, ble jeg overrasket over hvordan denne boka fanget meg i de 2 dagene det tok å lese den.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 08. Jul 11, 14:10:10
Quote from: \"stein\"For meg som leser så lite, ble jeg overrasket over hvordan denne boka fanget meg i de 2 dagene det tok å lese den.
Herlig med sånne bøker!
Jeg leste nylig \"13 gode grunner\" av Jay Asher. Den var vanskelig å legge fra seg, og ble fort utlest.

Nå leser jeg \"Ut av psykopatens grep\" av Aud Dalsegg og Inger Wesche.
Title: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 08. Jul 11, 14:19:33
Jeg fikk John Irvings \"Siste natt i Twisted River\" i bursdagsgave. Den ble med fram og tilbake fra Hellas, for jeg rakk ikke å lese den der. Har akkurat begynt på den, og den blir med \"på fjellet\", dit jeg drar noen dager nå. Er stor Irving-fan, så gleder meg til den  :D
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Thera on 15. Jul 11, 10:59:59
Jeg rakk ikke å bli helt ferdig med \"Tilbake til livet\" av Runar V. Johannessen før jeg måtte levere den på biblioteket, må nok låne den igjen. Sterk historie, godt skrevet!
Nå har jeg nettopp startet på \"Sulis\" av Dag Skogheim..
Title: Hva leser du?
Post by: Tzasiki on 15. Jul 11, 12:36:23
Har tre  bøker som skal leses nå: , akkurat ferdig med den ene. \"Min greske taverna\" av Tove Cecilie Fasting, herlig lesing!!  Midt i blinken for meg!!
De to andre bøkene som skal leses er av samme forfatter , Håkan Nesser; :  \"Ewa Morenos sak\" ,  og :  \" Munsters sak\".
Title: Hva leser du?
Post by: kaka on 16. Jul 11, 19:09:55
Jeg synes det er spennede å plukke med meg bøker jeg ikke har hørt om (som ikke har vært omtalt i lunsjen  :smile:  ) Sort sett har det vært positive leseropplevelser. Noen ganger forsøker jeg \"selge\" bøkene videre (= har du lyst å låne den?), ofte uten å ha klart å fenge tilhørerne.

Flere ganger har jeg opplevd at bøkene etterhvert har blitt filmatisert Det gjelder \"Gutten som hadde svar på alt\" filmnavn: Slumdog millionair, Pinnsvinets eleganse, - som flere nå har oppdaget , og Vann til elefantene.
De to siste var begge bøker som gjorde dypt inntrykk.

I vår en gang plukket jeg meg: \"Et forbløffende talentfull, dypt rystende verk\" av Dave Eggers. Jeg klarte ikke å finne ut hva den kunne handle om, men omslaget ga meg noen vage assosiasjoner. Da jeg skulle velge bøke for Samosturen, ble den med.

Det ble en gedigen overraskelse! Boken var ikke i nærheten av hva jeg hadde forventet. Jeg burde jo forstått noe da jeg så at Erlend Loe og Are Kalvø hadde noen korte kommentarer på omslaget, men disse beskrev ikke innholdet. men du verden som boken tok meg!

Den er fengende og  morsomt skrevet, selv om den er dypt alvorlig. Jeg oppfatter også at den er selvbiografisk. Den tok meg med inn i en kultur som er ganske så ukjent for meg fordi den tilhører mine barns generasjon (der har vi det, Loe og Kalvø). Likevel kjente jeg igjen mye i jeg-personens små-nevrotiske bekymringer. Ganske så vittig i sin sprøhet, innimellom.

Den var virkelig førbløffende og dypt rystende, slik forfatteren selv omtaler den i tittelen. Jeg både lo og gråt.  Anbefales!
http://bokelskere.no/tekst/19960/
Title: Re: Hva leser du?
Post by: samina on 21. Jul 11, 18:56:31
Hei. Har lest Kaffe og kamaki nå .Skrevet av Merete A.Skeibrok. Kjempebra bok. Anbefales.
Title: Re: Hva leser du?
Post by: marjana on 24. Jul 11, 03:19:02
For de som liker \"feel good\"-lektyre kan jeg anbefale Arto Paasilinna.
\"Kollektivt selvmord\" er en road movie med mange finske skjær i sjøen! Den er ikke på film, ennå, men med litt hjelp fra brødrene Kaurismãki, og noen penger, så blir det sikkert en artig film!

Paasilinnas bøker er også oversatt til gresk!
Title: Re: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 25. Jul 11, 23:51:57
Quote from: \"kaka\"I vår en gang plukket jeg meg: \"Et forbløffende talentfull, dypt rystende verk\" av Dave Eggers. Jeg klarte ikke å finne ut hva den kunne handle om, men omslaget ga meg noen vage assosiasjoner. Da jeg skulle velge bøke for Samosturen, ble den med.

Det ble en gedigen overraskelse! Boken var ikke i nærheten av hva jeg hadde forventet. Jeg burde jo forstått noe da jeg så at Erlend Loe og Are Kalvø hadde noen korte kommentarer på omslaget, men disse beskrev ikke innholdet. men du verden som boken tok meg!

Den er fengende og  morsomt skrevet, selv om den er dypt alvorlig. Jeg oppfatter også at den er selvbiografisk. Den tok meg med inn i en kultur som er ganske så ukjent for meg fordi den tilhører mine barns generasjon (der har vi det, Loe og Kalvø). Likevel kjente jeg igjen mye i jeg-personens små-nevrotiske bekymringer. Ganske så vittig i sin sprøhet, innimellom.

Den var virkelig førbløffende og dypt rystende, slik forfatteren selv omtaler den i tittelen. Jeg både lo og gråt.  Anbefales!
http://bokelskere.no/tekst/19960/

Takk for tipset, kaka   :grin:  Den fanget MEG iallfall, etter din beskrivelse. Boka er satt på \"huskelista\" mi.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 17. Nov 11, 14:46:25
Jeg leser "Berserk gjennom Nordvestpassasjen- i polarheltenes kjølvann" av Jarle Andhøy..
I dag fikk jeg "Ulykken" av Ismail Kadare. Gleder meg til å starte på den i kveld! Hans "Hvem fulgte Doruntine hjem?" er en av favorittbøkene mine, håper denne også er bra.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 25. Jun 12, 16:11:11
I dag har jeg kjøpt meg 2 ny bøker.
Indias datter av Shilpi Somaya Gowda, den må vente på tur, for først skal jeg lese.....
En aften på Kreta av Victoria Hislop. 5 stemningsfulle fortellinger fra forfatteren bak ØYA og HJEMKOMSTEN. Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta.... Victoria Hislop byr på fem stemningsulle og varme fortellinger av velkjent merke i denne lille bokperlen. Jeg har lest både ØYA og HJEMKOMSTEN, denne boken er bare på 144 sider så går nok fort å lese den... men, håper den gir meg stooooooooooooooor glede  :)
Den inneholder også en liten smakebit fra kommende roman, TRÅDEN. Den historien handler om Tessaloniki, Hellas nest største by. I 1917 besto befolkningen av en likeverdig blanding av kristne, muslimer og jøder. Tre tiår senere var det bare kristne igjen. TRÅDEN er fortellingen om to mennesker som levde i den mest turbulente perioden i byens historie, da Tessaloniki ble knust, nesten til det ugjenkjennelige, av en rekke politiske og menneskelige katastofer. Personene er oppdiktede, men alle de historiske hendelsene fant sted i virkeligheten. Hellas bærer på denne arven den dag i dag. (Dette var et utdrag fra boken) Gleder meg til den kommer ut  :)
:D  GOD BOK TIL DERE ALLE  :D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 25. Jun 12, 18:42:27
Hmm. Interessant, Karri
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 25. Jun 12, 21:52:20
Jeg prøver så godt jeg kan å hoppe over innleggene på dette temaet, som får meg til å føle meg totalt ukultivert og uten enhver intellektuell evne og interesse.......   ;)

Er det bare jeg som for det aller meste holder meg til Jussi Adler Olsen, Liza Marklund, Tom Egeland, Chris Tvedt, Jo Nesbø, Gert Nygårdshaug,  Leif G W Persson, Johan Theorin, Harlan Coben, Lee Child, Clive Cussler osv osv osv, altså krim med overvekt på nordiske forfattere, men også med en mengde mer utenlandske innimellom.  De selger jo bøker som hakka møkk, hele denne gjengen, men det er så sjelden de havner på lista når folk forteller hva de leser.......
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 25. Jun 12, 22:24:13
Det hender jeg leser krim også, - helst på stranda :) Men de setter ikke alltid så dype spor.
Men jeg slukte mange av Gert Nygårdhaugs bøker for et par år siden, og likte krimbøkene hans bedre enn de han er mest kjent for. Fra krimbøkene hans er det flere partier som har satt seg i hukommelsen, både da han falt ned i trange grotter i Frankrike (var redd jeg skulle ha grusomme mareritt etter det  :-\ ), og de vanvittige opplevlsene i Italia, og jeg gikk tur rundt bispegården i Gamle Oslo, for å se om jeg fant spor , - og alle de gode vinene han viser til, da  :)
Jo, da, vi er flere som leser noen av de forfatterne du liker å lese, JohnS.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: bengalow on 25. Jun 12, 23:11:08
Jag läser inte böcker alls, och kan inte förstå att romaner, deckare osv kan få folk att bita naglar...Det är en person/författare, som satt sig ner att skriva en helt sanslös, påhittad historia, i det enda syftet, att bli berömd och tjäna pengar.
Jag läser bara facklitteratur - tråkig som jag är - men lär mig lite på köpet...
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 26. Jun 12, 00:26:52
Jeg lærer meg nesten litt hver dag jeg, samme hva jeg leser  ;)  Godt vi ikke alle liker det samme alltid. Det er det som er så deilig med oss mennesker, vi er alle forskjellige  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 15. Jul 12, 18:36:19
- Apropos hva vi leser, - eller ikke leser.
For en juli-uke i Hellas, vet jeg at det er lurt å ta med lesestoff.

Med en uke med stadig stigende temperatur, og relativt krangletet rygg, ble det i hvart fall mye lesing (og alt for lite rundtomrkring)

Takk for at mange setter igjen bøker nedover! Mine to medbragte ville bare holdt et par-tre dager. Men, det var to svært gode valg, - etter min mening  :)
Johan Theorin, Blodleie denne gangen, - var fin og spennende lesning, - John S  :)  Jeg ser den er kategorisert som krim, men syntes den inneholdt mest veldig god fortelling!
Så ble det et par fra vindushyllen på Frini: El salvardoreña og Little Bee. Den siste: Veldig sterk!

Jeg sparte "godbiten" til slutt: "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant", av Jonas Jonasson. Det var virkelig fornøyelig lesing  :D :D
Hvis man vil, kan man jo lese den litt som krim også ;)  Den anbefales på det varmeste!! makan til fyr!

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 15. Jul 12, 20:30:19
Quote from: kaka on 15. Jul 12, 18:36:19

Jeg sparte "godbiten" til slutt: "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant", av Jonas Jonasson. Det var virkelig fornøyelig lesing  :D :D
Hvis man vil, kan man jo lese den litt som krim også ;)  Den anbefales på det varmeste!! makan til fyr!


Jeg støtter den anbefalingen helhjertet!  Det er uhyre sjelden jeg ler høyt når jeg leser, men tok meg i det flere ganger da jeg leste den boken.  En svensk hyperaktiv Forrest Gump med turbo!   Riktignok virket det som om forfatteren ble litt lei på slutten.  Den siste fjerdeparten var ikke i samme klasse som resten, og virket som om at nå gjaldt det mest å fullføre boken og hundreåret.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 15. Jul 12, 20:56:44
Jeg lo også høyt flere ganger. Det kom noen artige overraskelser, - som feks den med barten til Stalin  ;D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Anders on 12. Nov 12, 22:37:41
Holder på å "vorliebe" meg i "World without End"... Ken Follett's oppfølger til "Pillars of the Earth". En skikkelig murstein... mulig jeg dukker opp uti februar :-)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 12. Nov 12, 22:52:23
Quote from: Anders on 12. Nov 12, 22:37:41
Holder på å "vorliebe" meg i "World without End"... Ken Follett's oppfølger til "Pillars of the Earth". En skikkelig murstein... mulig jeg dukker opp uti februar :-)


Er den også om katedralbyggerne?
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Anders on 12. Nov 12, 23:32:56
To hundre år senere...
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 12. Nov 12, 23:39:36
Jøss, da må de vel begynne å bli ganske langt oppe i årene?
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 13. Nov 12, 11:00:07
Jeg leser "Jeg var et barn, det var krig" av Edin Kadribegovic. Anbefales!
Fra Pax forlag: "Edin Kadribegovic er ti år gammel da Jugoslavia går i oppløsning. Han har aldri tenkt over sin etniske tilhørighet. Han har heller aldri tenkt over at klassekameratene har en annen religion enn ham selv. I denne boken forteller han om hvordan livet hans endret seg nærmest over natten. Edins tilværelse er preget av sorgløs lek med kamerater og av et godt og trygt familieliv. Men krigen får store konsekvenser. Både faren og storebroren blir igjen i Bosnia-Hercegovina, mens Edin og moren flykter. Etter hvert kommer de til Norge, et land de ikke vet noen ting om."
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 14. Nov 12, 02:01:20
Quote from: JohnS on 15. Jul 12, 20:30:19
Quote from: kaka on 15. Jul 12, 18:36:19

Jeg sparte "godbiten" til slutt: "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant", av Jonas Jonasson. Det var virkelig fornøyelig lesing  :D :D
Hvis man vil, kan man jo lese den litt som krim også ;)  Den anbefales på det varmeste!! makan til fyr!


Jeg støtter den anbefalingen helhjertet!  Det er uhyre sjelden jeg ler høyt når jeg leser, men tok meg i det flere ganger da jeg leste den boken.  En svensk hyperaktiv Forrest Gump med turbo!   Riktignok virket det som om forfatteren ble litt lei på slutten.  Den siste fjerdeparten var ikke i samme klasse som resten, og virket som om at nå gjaldt det mest å fullføre boken og hundreåret.


Er så hjertens enig i anbefalingene! Jeg ble tipsa om "Hundreåringen..." av dattera mi, og tok den med på siste Hellasferie. Det er den artigste boka jeg noensinne har lest  ;D ;D ;D  Snakk om fortellerglede, persongalleri og surrealisme som ikke virker det spor surrealistisk i den gitte sammenheng  ;D  Jeg lo så jeg nesten grein til tider ( og da var jeg glad jeg var sammen med Sisi, ellers hadde vel folk spekulert  ??? )  Det er ei sånn bok man nesten ikke klareer å legge fra seg, og samtidig ønsker aldri skal ta slutt. Det var ei spent Sisi som overtok boka etterpå, og hun ble ikke skuffa hun heller akkurat  ;)
Så hvis dere mangler julegavetips har dere et her  :-*
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Solgry on 14. Nov 12, 08:10:27
Ja, "Hundreåringen" kan anbefales!!! :yeah:
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 14. Nov 12, 14:41:26
Nå ble jeg også nysgjerrig på "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Tenkte å legge den i lista mi på Bokelskere.no så jeg husker den, men den ligger der allerede ser jeg nå. :)
Skikkelig kjekt å logge inn der og søke etter bøker man vil lese. Man kan også se hvilke andre folk som liker flere av bøkene man selv liker, og oppdage nye bøker på deres lister som kan være interessante. Anbefaler dere som er glade i å lese å lage en profil der!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 21. Jan 13, 19:08:43
Jeg fikk REISEN HJEM av Lori Lansens til jul, noen som har lest den?

Utdrag fra bakpermen: " Det finnes bøker som kryper inn i sjela di - under huden på deg. REISEN HJEM er en slik bok! Avslutningen er fantastisk - og meget overraskende. Jeg ble helt satt ut! Dette er Lori Lansens beste roman." Av Liv Glad - Bokinspirator Norli.

5-årige Sharla blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. Som gravid 15-åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn i Addys liv, kan denne reisen endelig begynne.

REISEN HJEM er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid.

Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere litteraturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene.

Det står også at alle som liker ØYA, SARAS NØKKEL og Cecilia Samartins bøker, vil garantert like denne boken.

Det vil si at jeg har en garanti for å like denne boken det da  :D :D
Så jeg får sette i gang å lese, før filmen kommer :D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 21. Jan 13, 19:54:10
Jeg startet på den i dag, så det er vanskelig å si noe særlig om den.
Den virker ganske "røff", sånn i oppstarten i hvert fall.

Stor overgang, ettter at jeg nettopp avsluttet "Den usynlig broen" , av Julie Orringer
Den er fra tiden rett før, - under, og etter andre verdenskrig. Hovedpersonene er ungarske jøder, og du blir godt kjent med disse gjennom historien. 
Historien er ganske vond i store deler av boka, men den gjorde dypt inntyrkk,
- en slik bok du drøyer ut mot slutten, fordi du (i hvertfall, jeg) ikke har lyst til å ta farvel med bokens folk

En bok jeg anbefaler.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 21. Jan 13, 20:32:45
Den boken har jeg liggende på vent... Rart vi skulle begynne på samme bok på samme dag, Kaka  :lese:
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Solgry on 21. Jan 13, 21:11:26
REISEN HJEM er flott bok! Kan anbefales! :D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Atle on 22. Jan 13, 07:12:10
Der Gud gråter. Ei bok som får ein te å tenka litt.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 22. Jan 13, 12:06:44
Quote from: Atle on 22. Jan 13, 07:12:10
Der Gud gråter. Ei bok som får ein te å tenka litt.


Den leste jeg for noen år tilbake. Også en sterk bok.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 22. Jan 13, 20:07:02
Quote from: Atle on 22. Jan 13, 07:12:10
Der Gud gråter. Ei bok som får ein te å tenka litt.

Ja, den gjorde sterkt inntrykk. Jeg leste den også for flere år siden, men det er en bok jeg stadig tenkter på, og henviser til.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: marjana on 27. Jan 13, 02:26:44
Her er min gode venn og nabo på Syros langt inne i denne boka "The Brass Dolphin" som han sa var veldig fin. Den er om Hellas, men jeg har ikke lest den selv.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 02. Feb 13, 16:05:25
I går kjøpte jeg en bok jeg har utsatt å lese lenge, for den er ekstremt sterk kost..
Men det er en veldig viktig bok, så det har ikke vært tvil om at jeg en gang skulle lese den. Jeg startet på den i går;
"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal.

Omtale: http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668 (http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668)
Fra baksiden av boka: "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra."
Jeg får helt frysninger, det er så grusomt..
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 02. Feb 13, 17:38:25
Den boka står på lista mi. Nesten kjøpt den 2 ganger, men så blir jeg trist og orker ikke kjøpe den :'( Men, det er en bok man bør lese ja.

(Veien hjem er lest ut og kan anbefales) :lese:
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 29. Dec 13, 21:12:35
Har starta på "En vannmelon, en fisk og en bibel" av Christy Lefteri.
Noen som har lest den?
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 04. Jan 14, 01:12:41
Quote from: Thera on 02. Feb 13, 16:05:25
I går kjøpte jeg en bok jeg har utsatt å lese lenge, for den er ekstremt sterk kost..
Men det er en veldig viktig bok, så det har ikke vært tvil om at jeg en gang skulle lese den. Jeg startet på den i går;
"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal.

Omtale: http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668 (http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668)
Fra baksiden av boka: "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra."
Jeg får helt frysninger, det er så grusomt..


Slike bøker orker jeg rett og slett ikke å utsette meg selv for  :'(  samtidig som den type bøker vekker en slags "tittermentalitet" (spekulativ og til for å fremme sjokkeffekten ytterligere) etter min mening. Man kjenner den grusomme historen fra nyhetene, det var mer enn nok, om man ikke skal grave unødvendig mer ned i slike tragedier. De som burde ha lest, for om mulig ha lært noe av slike bøker, leser dem ikke likevel.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 04. Jan 14, 02:05:47
Quote from: Tjorven on 04. Jan 14, 01:12:41
Quote from: Thera on 02. Feb 13, 16:05:25
I går kjøpte jeg en bok jeg har utsatt å lese lenge, for den er ekstremt sterk kost..
Men det er en veldig viktig bok, så det har ikke vært tvil om at jeg en gang skulle lese den. Jeg startet på den i går;
"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal.

Omtale: http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668 (http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788248909668)
Fra baksiden av boka: "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra."
Jeg får helt frysninger, det er så grusomt..


Slike bøker orker jeg rett og slett ikke å utsette meg selv for  :'(  samtidig som den type bøker vekker en slags "tittermentalitet" (spekulativ og til for å fremme sjokkeffekten ytterligere) etter min mening. Man kjenner den grusomme historen fra nyhetene, det var mer enn nok, om man ikke skal grave unødvendig mer ned i slike tragedier. De som burde ha lest, for om mulig ha lært noe av slike bøker, leser dem ikke likevel.


Jeg har fortsatt ikke kjøpt den. Orker ikke  :'(
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Marit on 04. Jan 14, 16:49:13
For tiden leser jeg "Den urolige mannen" av Henning Mankel (Wallander-bok). Liker den godt så lagt (har kommet ca halveis i boken).

Har en haug med bøker som skal leses. Èn av dem er "Tråden" av Hislop.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 04. Jan 14, 18:41:05
Så heldig du er, Marit, som har en haug bøker som skal leses.
Jeg synes stadig jeg går tom. Det har jo ført til at jeg har hentet fram litt gammelt stoff i bokhyllen, slikt som har blitt med på noen lass. (jeg klarer jo ikke å kaste bøker  :( )

Artig å lese Den sorte tulipan igjen, som jeg leste som barn i Illustrerte klassikere. De bladene ga meg en spennede smak på mye litteratur (hvor ble dat av de?? Hoisann, der ser jeg de er kommet i samleutgane  :D http://www.illustrerte-klassikere.com/ik/historie.html (http://www.illustrerte-klassikere.com/ik/historie.html) )

En annen bok jeg fant, var ganske spesiell. "på vei til Bagdad" . Jeg ble ikke helt enig med meg selv hva jeg syntes om den. Spesiell, men artig, på sitt vis.
http://bokelskere.no/bok/paa-veien-til-bagdad-en-pikaresk-roman-om-magiske-eventyr-tigget-laant-og-stjaal/137266/ (http://bokelskere.no/bok/paa-veien-til-bagdad-en-pikaresk-roman-om-magiske-eventyr-tigget-laant-og-stjaal/137266/)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: filhellener on 04. Jan 14, 18:58:56
Quote from: Marit on 04. Jan 14, 16:49:13

Har en haug med bøker som skal leses. Èn av dem er "Tråden" av Hislop.


Jeg har nettopp begynt på "Tråden", gleder meg til fortsettelsen  :) - har hørt d e n skal være den beste av Hislop's bøker, men det er vel en "smaksak", v e r d t å lese er den garantert  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Diddi on 04. Jan 14, 20:22:12
Jeg leste den i sommer, koste meg veldig med den boka.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Fia on 04. Jan 14, 20:30:51
Helt enig med frudiddi, boka var kjempefin. Jeg så liksom byen og miljøet så levende for meg - selv om jeg aldri har vært i Thessaloniki! ;)
Har nok Øya som favoritt og Tråden på en god 2. plass!  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Diddi on 04. Jan 14, 20:35:04
Helt enig, Fia  ;D Var i Thessaloniki en svipptur i høst, men der kjente meg ikke igjen fra boka, nei  :) Blitt en veldig stor by siden den gang !!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 06. Jan 14, 18:30:43
Jeg glemte å nevne hvilken bok jeg leser nå (for annen gang)): "Extra virgin" av Annie Hawes.
Handlingen foregår i Italia/Ligura, men jeg er i Hellas nesten hele tiden når jeg leser.
Den handler om to engelske damer som faller for et sted, - finner en gammel rustica i utmarken/olivenmarkene og bygger den opp,- med alle de implikasjonene det innebærer.
Lokalbefolkningnen deltar, på forskjellig vis, både direkte og indirekte.
Det er en fornøyelig bok! Jeg liker den faktisk bedre nå enn første gang.

Beskrivelsen både av natur, landbruk, olivendyrking og livet på landsbygda kunne nesten like godt vært fra, feks Peloponnes (bortsett fra vinlagingen, kanksje?)
Nå har jeg akkurat vært gjennom drastisk beskjæring av oliventrær.

Anbefales!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Marit on 11. Jan 14, 19:41:05
Etter at jeg leste ferdig "Den urolige mannen" (den siste Wallander-boken), så har jeg nettopp lest ferdig boken "Irrganger" av en islandsk forfatter (ennå en krim).  Skal nå starte på "Englenes spill" av Carlos Ruiz Zafón. Boken er på over 600 sider, så jeg bruker nok tid på den.

Jeg har lest "Extra Virgin" for noen år siden, og kan også anbefale den boken.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 12. Jan 14, 18:57:55
Etter å ha avsluttet "Extra Virgin" for andre gang, føler jeg meg snart som ekspert på oliventrær  :)

I dag begynte jeg på "Analfabeten som kunne regne" . Ny bok av forfatteren av "Hundreåringen", Jonas Jonasson
Jeg tror denne også kan bli et artig bekjentskap.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 12. Jan 14, 19:14:31
Quote from: kaka on 12. Jan 14, 18:57:55
Etter å ha avsluttet "Extra Virgin" for andre gang, føler jeg meg snart som ekspert på oliventrær  :)

I dag begynte jeg på "Analfabeten som kunne regne" . Ny bok av forfatteren av "Hundreåringen", Jonas Jonasson
Jeg tror denne også kan bli et artig bekjentskap.


"Extra Virgin" leste jeg for noen år siden også.
Boken du begynner på fikk jeg til jul.  :lese: Den ligger som nr. 2 i "vente bunken" min.  ;)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 12. Jan 14, 19:16:18
Jeg hadde SÅ lyst å kjøpe "Analfabeten..." i julegave til meg selv  ;D  men klarte å holde stand. Får nok vente til den også kommer i pocket (hvis jeg klarer!!!) Håper bare den kommer snart, helst før juni så jeg kan ta den med som ferielektyre   8) Etter omtalen å dømme er lover den samme underholdning og leserglede som "Hundreåringen..."  ;D ;D
Selv går det mest i krim for tida, litt sånn på og av, og nå er det danske Jussi Adler-Olsen sine bøker jeg morer meg med. Ganske snedig trio som regjerer i Avdeling Q etterforskningsteam  ;D Finurlige karakterer, spennende plott og godt skrevet. Anbefales.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 09. Feb 14, 18:33:09
I dag avsluttet jeg boken "La vie devant soi" av (pseudonym) Emile Ajar/Romain Gary. Boken er fra 1975 og fikk pris. Den er også filmet.
Boken er nylig oversatt til norsk: "Med livet foran seg".
Den er særdeles vakkert innbundet, med silkeaktig stoff på permen. (Ingen pocket her, men en nydelig julegave )

Omtale:
Med livet foran seg" fortelles av Momo, en nysgjerrig og uskyldig arabisk gutt med et stort hjerte. Han vet ikke mye om seg selv, ikke engang hvor han kommer fra og hvor gammel han er. Det er madame Rosa, en pensjonert jødisk prostituert, som lærer ham alt om livet i Paris-forstaden Belleville, og hva som ligger foran ham. Med vidunderlige personer, hjerteskjærende handling og selvoppfunnet språk har forfatteren skapt et mesterverk som har vært helt stildannende.

Jeg fant filmen på you tube
La vie devant soi (Madame Rosa) 1977 (http://www.youtube.com/watch?v=l5yj-jETPFo#ws)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Feb 14, 18:48:00
I dag måtte jeg ta fravel med Ove. Noen bøker er slike du ønsker ikke skal ta slutt.
"En mann ved navn Ove", av Fredrik Bacman, er en slik bok.
Jeg er Ninette stort taknemlig som presenterte meg for Ove (selv om jeg var usikker på om jeg ville like det bekjentskapet. Han ga ikke det mest sjarmerende førsteinntrykket, - for å si det sånn)
https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517 (https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 23. Feb 14, 18:55:00
Får takke deg for tipset jeg da, kaka  :)  Av omtalen høres den ganske festlig ut  ;D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: filhellener on 23. Feb 14, 20:04:24
Quote from: kaka on 23. Feb 14, 18:48:00
I dag måtte jeg ta fravel med Ove. Noen bøker er slike du ønsker ikke skal ta slutt.
"En mann ved navn Ove", av Fredrik Bacman, er en slik bok.
Jeg er Ninette stort taknemlig som presenterte meg for Ove (selv om jeg var usikker på om jeg ville like det bekjentskapet. Han ga ikke det mest sjarmerende førsteinntrykket, - for å si det sånn)
https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517 (https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517)


Jeg syntes og "En mann som heter Ove" var helt fantastisk bra  :--
- den kaller på både tårer og latter, helt utrolig at en s å ung ( ca 30 år) forfatter har innsikt/livserfaring til å kunne skrive denne boka!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Feb 14, 20:30:38
Hadde ikke fått med meg at forfatteren er så ung, Filhellener. Det er, som du er inne på, nesten utrolig!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 23. Feb 14, 21:41:04
Akkurat nå leser jeg lite, men sist uke fikk jeg lesestoff til neste ferietur i posten fra CDON.com.  De siste to krimbøkene som er kommet i paperback om lensmann Ole Vik av Jørgen Jæger, og et par bøker av Clive Cussler som jeg tror jeg ikke har lest før.  Beklager, men mer høyverdig litteratur var det ikke, denne gangen heller.....   :-[
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Feb 14, 22:56:54
Jeg er glad for tips til nytt stoff, JohnS,
Vet ikke hva som regnes som høyverdig. Det viktigste for meg er at jeg liker bøkene jeg leser :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 23. Feb 14, 23:02:50
Ingen grunn til å beklage, JohnS, mener nå jeg da  ;)  Såkalt "høyverdig" litteratur (og hvem bestemmer hva det er, egentlig  ::) ) kan ofte være rent snobberi, etter min mening. Ulysses av James Joyes er vel regnet som et et slikt ansett verk, men hva hjelper det når nesten ingen orker å komme seg gjennom boka? Da har jeg mye mer glede av ei bok som får meg til å le høyt, eller en krim som fengsler fra første side  :P Uansett sjanger, bøkene må være velskrevet, ellers kan jeg bli ganske irritert over dårlig språk eller oversettelse.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: JohnS on 24. Feb 14, 10:46:08
Quote from: Tjorven on 23. Feb 14, 23:02:50
Ingen grunn til å beklage, JohnS, mener nå jeg da  ;)  Ulysses av James Joyes er vel regnet som et et slikt ansett verk, men hva hjelper det når nesten ingen orker å komme seg gjennom boka?


Rart du skulle nevne Ulysses.  Jeg sleit meg gjennom de første 94 sidene eller deromkring, men da var det slutt.....   (Rekorden for uleselige (for meg, da) bøker av nobelprisforfattere har forresten Molloy av Samuel Becket, der var det bråstopp på side 41   ;D)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 24. Feb 14, 11:41:30
A pro pos, å ikke lese ut...
Jeg forsøkte meg på Knausgård. Etter , - jeg vet ikke hvor mange sider, for å komme seg til en nyttårsfest, fant jeg ut at jeg var for utålmodig til å følge han (eller heter det ham?)  videre gjennom livet.
Det inntrykket/minnet jeg sitter igjen med fra lesningen, er snøfonner i veigrøfta og øl i plastposer.

Sorry, - men slik ble det bare.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Kristian on 24. Feb 14, 15:05:56
Quote from: kaka on 24. Feb 14, 11:41:30
A pro pos, å ikke lese ut...
Jeg forsøkte meg på Knausgård. Etter , - jeg vet ikke hvor mange sider, for å komme seg til en nyttårsfest, fant jeg ut at jeg var for utålmodig til å følge han (eller heter det ham?)  videre gjennom livet.
Det inntrykket/minnet jeg sitter igjen med fra lesningen, er snøfonner i veigrøfta og øl i plastposer.

Sorry, - men slik ble det bare.

Det skal vel være ham,
men som Mandalitt er vel 3600 sider "kristiansandskvalder" en tanke utenfor realisme.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Marit on 24. Feb 14, 21:16:34
Har lest "Englenes spill" av Carlos Ruiz Zafón (litt over 600 sider). Har nå startet på "The Crocodile Bird" av Ruth Rendell (engelsk).
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: marjana on 26. Feb 14, 20:09:26
Jeg leser reisebøker.
"Gylendals topp 10 reiseguider" er de mest oppdaterte på norsk.

Jeg var i Amsterdam forrige juli der jeg var sammen med gode venner som bor der, og der viste de meg noen vakre og fine steder. En god del av stedene sto faktisk i reiseguiden om Amsterdam, men selvfølgelig der bare vi kom til på sykkel og der bare de lokale vet om er det alltid best.

Lonely Planet sin paperback om Hellas, om Syros og Gallissas har ikke blitt oppdatert siden før jeg dro dit for over 15 år siden. Jeg sjekket artiklene i 2013 utgaven.


Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 28. Feb 14, 01:46:45
Quote from: kaka on 23. Feb 14, 18:48:00
I dag måtte jeg ta fravel med Ove. Noen bøker er slike du ønsker ikke skal ta slutt.
"En mann ved navn Ove", av Fredrik Bacman, er en slik bok.
Jeg er Ninette stort taknemlig som presenterte meg for Ove (selv om jeg var usikker på om jeg ville like det bekjentskapet. Han ga ikke det mest sjarmerende førsteinntrykket, - for å si det sånn)
https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517 (https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517)


Og jeg skal nart bli kjent med Ove, for jeg "måtte" bare kjøpe boka (pocket) da jeg var innom bokhandelen i dag  ;D  Kjekt med slike boktips, gleder meg til lese den,  ;D (men skal spare den til jeg får nye lesebriller)   
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 28. Feb 14, 11:39:32
 :lese: Jeg gruer meg allerede til å bla om siste side i boken jeg nå leser. Både James og katten Bob krøp godt inn i hjertet mitt fra første leste ord!!  :hjerte:
Etter omtalen de har fått i media var det øverste laget allerede løftet opp.
For en katteelsker som meg, vil jeg si at denne boken, (En gatekatt ved navn Bob. Og hvordan han reddet mitt liv. Av James Owen), er et must!!

Legger ved en liten reportasje for de som ikke allerede har fanget opp disse to spesielle fyrene!  ;)
http://www.abcnyheter.no/reise/2013/04/01/livet-ble-reddet-av-en-helt-spesiell-katt (http://www.abcnyheter.no/reise/2013/04/01/livet-ble-reddet-av-en-helt-spesiell-katt)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 28. Feb 14, 19:52:01
Sisi fikk denne boka om Bob og James til jul, og jeg falt pladask da jeg leste omtalen på bakpermen  :-*  Håper jeg får låne den av henne, for som Karri sier, denne hjertevarme boka er et must for katteelskere.  :-* :-* :-*

Jeg klarte forresten ikke å la Ove-boka ligge, så jeg har allerede humra meg gjennom de første kapitlene  ;D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 01. Mar 14, 20:07:35
Quote from: Tjorven on 28. Feb 14, 19:52:01
Sisi fikk denne boka om Bob og James til jul, og jeg falt pladask da jeg leste omtalen på bakpermen  :-*  Håper jeg får låne den av henne, for som Karri sier, denne hjertevarme boka er et must for katteelskere.  :-* :-* :-*

Jeg klarte forresten ikke å la Ove-boka ligge, så jeg har allerede humra meg gjennom de første kapitlene  ;D


Jeg klarte heller ikke la Ove-boka ligge, igjen i butikken!!  :lese:
Et stykk Ove-bok ble med hjem gitt.  :)  :handle: :handle: :handle:
Tror det blir neste bok som får være med opp i go`-stol`n!  :vinke:
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Diddi on 03. Mar 14, 09:00:28
Her hos meg også  :smile12: :smile12:
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 03. Mar 14, 10:46:49
Det ser ut som mange vil bli kjent med mannen Ove. Han byr ikke akkurat på seg selv i begynnelsen  ;D
Men, det er noe der... 

Jeg har nå lånt min bok videre, og måtte finne nytt lesestoff.
Da begynte jeg helt i begynnelsen av denne tråden, og fant overbevisende anbefaleinger av boka "Klokken i Makedonia".
- og den sto i hylla på biblioteket,  - så nå befinner jeg meg helt nord i Hellas :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 03. Mar 14, 10:57:33
Og "min" Ove, forsvant ut døra med mamma i går...... Hmmm, ja ja... får bare vente jeg da. :-\ ;)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Kabi on 03. Mar 14, 11:25:23
"Klokken i Makedonia" byr på mange fornøyelige episoder - kos deg ;)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 03. Mar 14, 17:58:57
Ja, det ser sant, Kabi  :)
Nå har jeg akkurat krysset grensen.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 03. Mar 14, 18:14:45
Quote from: Kabi on 03. Mar 14, 11:25:23
"Klokken i Makedonia" byr på mange fornøyelige episoder - kos deg ;)


Hihi, enig, Kabi. Det er mange år siden jeg leste den, men husker enkelte av de finurlige karakterene som dukka opp  ;D  Og så er det jo litt arti at handlingen foregår i Hellas, da  ;)
Jeg har ikke kommet så langt i Ove-boka, men latteren ble brått bytta ut med en tåre i øyekroken  :'(  Skal ikke røpe handlinga, men spennende med bøker som byr flere typer stemninger.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 03. Mar 14, 18:43:12
Må bare erkjenne at det ble flere tårere etterhvert på meg også, Tjorven.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 10. Mar 14, 10:20:36
Nytt vemod, når jeg tok farvel med alle de frodige menneskene i "Klokken i Makedonia". Her var det mye liv og mye varme (av ymse slag :) )

Nå vil jeg lete på Biblioteket etter flere bøker av Knud H Thomsen (eller Pichard)
Kanskje jeg finner "Borgermesteren i Monteporco". Ser ut til å kunne være litt i samme sjanger.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 17. Mar 14, 23:11:51
Leser den ikke nå... men, kjenner på meg at den kommer til å bli lest!!  :lese:

http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450 (http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450)

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 18. Mar 14, 20:07:08
Quote from: karri on 17. Mar 14, 23:11:51
Leser den ikke nå... men, kjenner på meg at den kommer til å bli lest!!  :lese:

http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450 (http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450)


Jeg ble anbefalt den i bokhandelen i går, Den ser også ut til å hå noe godt å by på, karri.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 19. Mar 14, 02:06:51
Quote from: kaka on 18. Mar 14, 20:07:08
Quote from: karri on 17. Mar 14, 23:11:51
Leser den ikke nå... men, kjenner på meg at den kommer til å bli lest!!  :lese:

http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450 (http://www.mynewsdesk.com/no/cappelen-damm/pressreleases/forfatteren-av-en-mann-ved-navn-ove-med-ny-roman-966450)


Jeg ble anbefalt den i bokhandelen i går, Den ser også ut til å hå noe godt å by på, karri.

Takker for tips  ;D  Denne må jeg også ha (når den kommer i pocket) Virker som om det er duket for både latter og tårer her også, i kjent stil.

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 19. Mar 14, 02:14:09
Hm, her skjedde det visst noe rart. Kommentaren min, siste linje i sitatet, kom i samme felt som kakas kommentar, i setningen  rett ovenfor ??? Ser ut som en og samme kommentar fra meg, det var ikke meninga, kaka  :-\
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 19. Mar 14, 17:52:47
(Gjorde akkurat et samme selv, forleden, Tjorven :) satset på at folk kjønte det, - og det virket det som, - etter aktiviteten som oppsto)

Jeg satser også på pocketutgaven,( litt dyr nå)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Kabi on 19. Mar 14, 19:19:45
Har nok en gang lest "I skyggen av Bysants" av William Dalrymple.  Utrolig fascinerende bok fra områder som er i nyhetene nesten daglig. Det er en reiseskildring fra 1994,da Dalrymple  reiste i fotsporene til en munk på 600 tallet. Reisen begynner i kloster på Athos, og ender omsider i kloster i ørkenen i Egypt. Opplevelsene til Dalrymple i 1994 er både spennende og skremmende - verden har dessverre  ikke forandret seg mye siden 578....

Her er vaskeseddelen:
"Den engelske forfatteren og journalisten William Dalrymple har skrevet flere prisbelønte
reiseskildringer. I "I skyggen av Bysants" skildrer han sin reise i sporene til munken
Johannes Moscho og hans elev, sufien Sophronius, som i 578 reiste gjennom hele det
bysantiske keiserdømmet. Ferden, som går fra Hellas til Egypt, via bl.a. Tyrkia, Syria og
Libanon, gir fascinerende innblikk i områdets historiske og religiøse utvikling, og ikke minst
bakgrunnen for mange av vår tids dramatiske konflikter. Samtidig får leseren et fargerikt bilde
av hvordan Moscho opplevde denne turen for nesten 1500 år siden."
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Tjorven on 19. Mar 14, 19:24:36
Takk for tipset, Kabi  :)  Denne boka høres både spennende og interessant ut, så noterer den på lista mi.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 19. Mar 14, 20:08:47
Nå måtte jeg "Google" litt her, Kabi. Dette virker veldig inteessant (og finnes i paperback til en rimelig oenge :) )
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Kabi on 19. Mar 14, 20:47:45
Så hyggelige kommentarer :) Boka er på nesten 450 sider, men med så spennende lesning fyker sidene unna !
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 24. Mar 14, 09:38:46
Nå har jeg tatt farvel med Borgermesteren i Monteporco også (av samme forfatter som Klokken i Makedonia).
Den tok ikke samme tak i meg fra starten, men etterhvert ble jeg dratt inn i historien. Her foregår handlingen i Italia, - også under annen verdenskrig.
Jeg opplevde denne boken mer alvorlig enn Klokken i Makedonia. - Absolutt lesverdig, denne også!

- og nå må jeg ut og lete opp "I skyggen av Bysants"  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 13. Apr 14, 20:52:27
Jeg fikk tak i boka "I skyggen av Bysants", som Kabi anbefalte  En skikkelig tykksak, men mye interessant stoff.
Det er veldig rart å lese om farfatterens besøk i Syria. Forholdene var ganske annerledes da enn det vi har hørt og sett i aviser og TV de siste årene.
Jeg sitter og lurer på hvor mye av det han beskriver som er ødelagt i dag, og vet at forholdene for veldig mange er dramatisk annerledes.
Vondt å tenke på!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 13. Apr 14, 22:09:15
Quote from: kaka on 13. Apr 14, 20:52:27
Jeg fikk tak i boka "I skyggen av Bysants", som Kabi anbefalte  En skikkelig tykksak, men mye interessant stoff.
Det er veldig rart å lese om farfatterens besøk i Syria. Forholdene var ganske annerledes da enn det vi har hørt og sett i aviser og TV de siste årene.
Jeg sitter og lurer på hvor mye av det han beskriver som er ødelagt i dag, og vet at forholdene for veldig mange er dramatisk annerledes.
Vondt å tenke på!


Tenk på så mye unødvendig ødeleggelser krig medfører. Hele landsbyer blir lagt i ruiner, folk blir tvunget til et liv i frykt og på flukt.... hvis man i det heletatt overlever...
Det er helt forferdelig å tenke på  :'(
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 17. Apr 14, 19:32:03
Jeg fanget opp et boktips på Hellasforum FB (faktisk !): "Vakre ville Balkan" av Håkan Mørne (svensk forfatter).
Den ble raskt bestilt fra biblioteket, og med dagens regnvær, har jeg kunnet kose meg med den.

Boka er skrevet i 1936. Den begynner på Korfu -Kerkyra,  der forfatteren og fruen har langtidsleie. Men, ved rykter om mislykket kupforsøk i Aten, og flåten i rebellens hender, fikk han et telegram "Oppsøk begivenhetenes sentrum makedonia".
Vi følger han på reise rundt i landet, til Saloniki, Athos og, i sist leste kapitel forviller han seg opp på en klippe i Meteora.

For de som har vært der, tror jeg den turen vil være spennende lesning, - faktisk veldig spennende!


(Tror nok jeg leser ferdig denne, før jeg igjen tar opp igjen "I skyggen av Bysants", som begynte i samme område /på Athos. )
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 19. Apr 14, 17:42:32
 Fortsatt "Vakre ville Balkan" : Nå har jeg lest om Pargas historie et par - tre hundre år tilbake. Veldig interessant lesing, synes jeg. Siden jeg har vært der, kan jeg også kjenne igjen noen beskrivelser fra byen og området, og slikt øker jo lesegleden  :)

Det har vært mange folk og nasjoner involvert i området, skjønner jeg, også en viss Ali Pasja (høres nesten ut som eventyr ).  Kan noen hjelpe meg og si noe om Porten? Et (steds?-)navn som går igjen, men som jeg ikke finner helt ut av.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: polyanna on 19. Apr 14, 21:56:53
Har lest 'Over de hundre fjell' av Reyna Grande. En bok om fattige meksikanere og en livssituasjon som er nesten ubegripelig, om hvordan mange reiser til 'el otro lado' California. Som ulovlige immigranter, uten sikkerhet på noen måter. Det er en liten bok, oversettelsen? virker litt haltende, men innholdet berører og fanger.

Trodde først det var enda en av de litt sentimentale historiene; bestselgerne. Jeg plukket boken opp hos en bokhandler, mest fordi jeg har møtt mennesker i Latin-Amerika som har vært i lignende situasjon. Men googling viste at forfatteren Reyna Grande faktisk har erfart noe av det samme, i hvert er deler av historien hennes og sann. - Historien er aktuell, både her og i mange andre land finnes mennesker som er villige til å prøve alt og ofre alt i håp om et bedre liv. Som ofte må leve i skjul, jobbe svart og alltid må se seg over skulderen.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 31. May 14, 11:03:22
Quote from: Kabi on 19. Mar 14, 20:47:45
Så hyggelige kommentarer :) Boka er på nesten 450 sider, men med så spennende lesning fyker sidene unna !

Nå er de 450 sidene gjennomlest, men neppe i samme tempo som du (Har hatt avbrekk av et par andre bøker, og fikk akkurat sms fra biblioteket om at lånetiden utløper snart (på 3. runde :)  )

"I Skyggen av Bysants" er virkelig en interessant bok, kabi, - en slik bok jeg egentlig gjerne vil ha, fordi den er så innholdsrik og fylt av historie.
Jeg så nå at du skrev: "Har nok en gang lest.." :), - Det skjønner jeg nå :)

Igjen, takk for et veldig godt boktips! :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 31. May 14, 11:48:34
Jeg leser nå en bok som heter "Svindel og multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg.
Festlig lesnings så langt ;D Litt i samme "gate" som "hundreåringen" vil jeg si.

http://www.silkeforlag.no/bok/svindel-og-multelikor/
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 31. May 14, 11:56:22
Høres ut som en bok jeg kan ta med meg på stranda i Hellas :)
Må se om jeg finner den også, da, karri :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 01. Jun 14, 02:57:17
Quote from: filhellener on 23. Feb 14, 20:04:24
Quote from: kaka on 23. Feb 14, 18:48:00
I dag måtte jeg ta fravel med Ove. Noen bøker er slike du ønsker ikke skal ta slutt.
"En mann ved navn Ove", av Fredrik Bacman, er en slik bok.
Jeg er Ninette stort taknemlig som presenterte meg for Ove (selv om jeg var usikker på om jeg ville like det bekjentskapet. Han ga ikke det mest sjarmerende førsteinntrykket, - for å si det sånn)
https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517 (https://www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?isbn=9788202409517)


Jeg syntes og "En mann som heter Ove" var helt fantastisk bra  :--
- den kaller på både tårer og latter, helt utrolig at en s å ung ( ca 30 år) forfatter har innsikt/livserfaring til å kunne skrive denne boka!


Denne boka ble jeg og nysgjerrig på! Spesielt pga. forfatterens alder og innsikt.. Takk for tips, dere!

Nå sitter jeg på Gardermoen med "For konge og fedreland (150 dager i Afghanistan)" av Henning Mella, som ble påbegynt i fjor. Bra bok så langt. Den og andre jeg har hatt hjemme i bokhylla blir bare lagt på vent, fordi jeg finner noe spennende på biblioteket også, hver gang jeg er der. Med i kofferten har jeg også Alef av Paulo Coelho.
En time til innsjekk, får ikke sove.. Så da tyr jeg til kaffe og godt lesestoff. :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 14. Jul 14, 13:14:49
Om sommeren i Hellas blir det mye strand, - og derved, mye bok. Jeg fordøyde diverse krimbøkerr nettoppp, i Plomari, - og husker ikke en gang hva alle het.
Men, Sandmannen husker jeg (Kepler)!
- men, så tok den slutt også, og jeg lånte med meg en "ikke-krim": "Fritt fall" av Nick Hornby.
Spesiell tematikk, med noen selvmordskanditater som tilfeldig møtes på et tak,
- og så følger vi dem et stykke videre. Alvorlig tema, men arig skrevet. Heftig språk!
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1665771&rom=MP

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: karri on 16. Jul 14, 19:42:55
Endelig begynt på "Analfabetet som kunne regne".
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: marjana on 23. Jul 14, 03:01:56
Jeg måtte bare lese ferdig denne boken, og flyttet stolen med meg mens solen gikk ned på taket.
Arto Paasilinna: De hengte revers skog.

Nok en herlig burlesk fortelling fra ham, og denne er fra Lappland. Kan helt fint nytes i Hellas!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Jul 14, 19:35:11
Den boka likte jeg også veldig godt, marjana!
Jeg synes det er den beste og morsomste jeg har lest av forfatteren.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 18. Aug 14, 16:09:45
Nå er jeg i ferd med å avslutte boka "Fugler uten vinger", av Louis de Bernières (også skrevet kaptein corellis mandolin)
Handlingen foregår mest i det vi i dag kjenner som Tyrkia, fra begynnelsen av forrige århundre.
Vi følger noen mennesker fra en landsby gjennom ganske dramatiske skifter i deres liv. Der lever muslimer, og kristne (grekere) side om side, og har funnet sin form på samværet. (andre grupper er kanskje ikke like integrert..)
Men livet endres, fra ganske fredelig hverdagsliv, og over i krigshandlinger, der beskrivelsene fra skyttergravene er veldig vonde å lese.
Flettet inn i disse "nære" historiene, følger vi også Mustafa Kemal og hans militære utvikling.

I stedet for å prøve å si noe særlig mer om bokens tema og innhold, anbefaler jeg å lese mer her:
http://www.pax.no/index.php?ID=Bok&counter=1330

Det er veldig rart å lese beskrivelse av grekerne fra "den andre siden".
Det gjør vondt å lese om fordrivningen av grekere, og vice versa.
- og i de vonde kapitlene ligger dagens virkelighet som et bakteppe.

Boka gjør dypt inntrykk, spesielt siste halved (den er TJUKK! 660 sider)
For meg som ikke er så godt orientert i historie, er det også hjelp med å utvide det litt.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 30. Aug 14, 18:24:09
Var på biblioteket i Trondheim sentrum for noen dager siden. Det var boksalg der. Først trodde jeg hver bok kostet 10kr. Et kupp altså! Men det var posesalg. 10kr for hver pose med bøker.
Først fant jeg "Blodig alvor" av Bengt Eidem og "Opp med fuglene" av Tor M. L. Nordaas.. Jeg hadde en følelse av at jeg overså noe, og så i hylla en gang til. Der sto "Vem var Gabriella Orlova?" av Theodor Kallifatides :D Den og "Med kjølen i været" av Alf Kvasbø havnet i også i posen min.

Nå leser jeg noen bøker jeg lånte på samme sted: "Mitt annet fedreland" av Annouso Røe. Leser også litt i den greske utgaven av boka..
Annouso er fra Mykonos, men flyttet til Trondheim etter at hun giftet seg med en nordmann.
Leser også "Mytisk fortelling" (gresk og norsk tekst i samme bok) av Georgios Seferis.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 23. Mar 15, 18:39:04
Lenge siden noen litterære bekjennelser her inne nå.

Jeg har kost meg veldig i dag. Etter å har irritert meg over hvordan boka "Huset du elsket" ikke fenger, stakk jeg innom biblioteket i dag for å finne "Vakre ville Balkan" igjen. Den var dessverre borte fra hyllene nå (Har bestilt den for kjøp i stedet :) )
Men, jeg fant en bok jeg trodde har vært omtalt her inne, - men det finner jeg ikke igjen:
"Mitt Hellas" av Ivar Samuelsen.
Jeg lengter veldig til Hellas nå, og kommer nok ikke på noen vårtur i år.
Da er det så inderlig deilig å lese beskrivelser fra Hellas.
Jeg har lest halve så langt, og fulgt forfatteren rundt på fastlandet - stort sett langt unna turiststedene.
(Selv om jeg har vært på arrangert tur til Ioannina for ca 20 år siden :) , - og flere ganger i Thessaloniki)
Jeg "er med" på besøk i de små landsbyene, og følger med "på avstand" på fjellklatringen til toppen av Olympos, - og jeg "er" i Hellas en liten stund allikevel :) .
Dette var deilig!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Athina on 24. Mar 15, 11:33:41
"Mitt Hellas", ja...
Den boka kjøpte jeg for mange år siden, og jeg husker den som en stor nytelse. Har nok lest den flere ganger, men nå er det så lenge siden at jeg hadde glemt den. Takk for påminnelsen, kaka, nå skal den fram fra glemselen igjen, og jeg gleder meg. En herlig bok!  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: filhellener on 24. Mar 15, 11:56:28
Quote from: Athina on 24. Mar 15, 11:33:41
"Mitt Hellas", ja...
Den boka kjøpte jeg for mange år siden, og jeg husker den som en stor nytelse. Har nok lest den flere ganger, men nå er det så lenge siden at jeg hadde glemt den. Takk for påminnelsen, kaka, nå skal den fram fra glemselen igjen, og jeg gleder meg. En herlig bok!  :)


Samme her, Athina, jeg skal riste støvet av min snart jeg og  :) - har hatt den i mange år og husker den med glede,selv om det er m a n g e  år siden jeg leste den sist :)
Takk, kaka  :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 24. Mar 15, 12:29:58
Quote from: kaka on 23. Mar 15, 18:39:04
"Vakre ville Balkan"

Takk for tips! Denne skal jeg også prøve å få tak i!
Av Ivar Samuelsen må jeg forresten anbefale "Med robåt fra Norge til Hellas". Det er herlig å flyte inn i Hellas via bøker!

Nå leser jeg "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" av Kristine Getz og "Bønn for Tsjernobyl" av Svetlana Aleksievitsj.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 24. Mar 15, 18:12:34
Disse bøkene vekker virkelig lysten til å reise mer nord i Hellas, helst slik som det beskrives i "Mitt Hellas".
(Noe helt annet enn Tove Nilsens Kreta-beskrivelser, der jeg savnet nettopp det jeg finner i "Mitt Hellas")
Jeg måtte jo inn på forlagets side "Frifant", som jeg mener å ha lest om her inne før.
http://www.frifant.no/catalog/1. Selv om virksomheten er lagt ned, går det fortsatt an å sjekke mulighet for bestilling, ser det ut til.

Boken du nevner, Thera, ser jeg er gitt ut på et annet forlag:
http://www.ivarps.com/sider/bokene/bokene.html.
Må sjekke mer der også :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 08. Apr 15, 15:01:55
Quote from: kaka on 23. Mar 15, 18:39:04
Etter å har irritert meg over hvordan boka "Huset du elsket" ikke fenger, stakk jeg innom biblioteket i dag for å finne "Vakre ville Balkan" igjen. Den var dessverre borte fra hyllene nå (Har bestilt den for kjøp i stedet :) )

Jeg ga etter kort tid opp "Er du her ennå?" av James Salter i går. En bok må helst fenge fra første stund.. Senere starta jeg på "Knokkelkvinnen" av Clea Koff. Den var vanskelig å legge fra seg! Koff har skrevet om oppdrag hun hadde for FN, som rettsantropolog i Rwanda, Bosnia, Kroatia og Kosovo. Har ikke lest mye, men så langt vil jeg anbefale denne!
Jeg hentet "Vakre, ville Balkan" på biblioteket her i dag. Jeg pleier å sende forespørsel, og de ansatte på biblioteket sporer opp det meste av bøker. Ser at denne boka tilhører Horten folkebibliotek, så det er mulig å fjernlåne :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 08. Apr 15, 19:44:25
Takk for nye tips, Thera. Det ser ut til å være sterk kost!

Jeg fikk "Vakre ville Balkan" i posten, - og nå er den min :) Det er jeg veldig fornøyd med.
Når jeg nå leser "Morea - en bok om Peloponnesos" av Staffan Stolpe, får jeg assosiasjoner til "Vakre ville Balkan", - som jeg nå kan sjekke :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: marjana on 08. Apr 15, 22:53:54
Jeg ser på kart!
"Zkai xartez" er fine vandrekart.

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 09. Apr 15, 13:38:17
Quote from: kaka on 08. Apr 15, 19:44:25
Takk for nye tips, Thera. Det ser ut til å være sterk kost!

Ja, uten tvil. Grusomme ting har foregått..

Fra omslagsteksten: "I årevis hadde jeg vært klar over at mitt mål var å bidra til å stanse brudd på menneskerettighetene ved å vise framtidige mordere at knokler kan snakke." Fascinerende og interessant å lese om selve jobben og Koffs engasjement.

Boka av Steffan Stolpe må jeg sjekke ut :) Du har lest "Paradiso" av Tove Fasting, Kaka? En av mine favorittbøker..
"Min greske kjærlighet" av Hanne-Mi Sauge anbefaler jeg også.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: therese on 09. Apr 15, 16:05:58
Quote from: marjana on 08. Apr 15, 22:53:54
Jeg ser på kart!
"Zkai xartez" er fine vandrekart.


Hva er det, Marjana?
Prøvde å google men fikk ikke relevante treff så vidt jeg kunne skjønne.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: marjana on 09. Apr 15, 16:49:29
Skai Maps er vandrekart der alle stier og veier er avmerket. Jeg har bare sett dem i bokhandelen i Hellas.

Her er en link på kartet jeg har
www.terrainmaps.gr (Denne linken er visst ikke helt trygg)!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: therese on 09. Apr 15, 17:15:19
Artig å reise på kart også, i påvente av virkelige turer.
Jeg tok frem mine Anavasi-kart i helgen og planlegger og drømmer for neste reise
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 09. Apr 15, 18:31:58
Spennende med kart det er mulig å gå fottur etter!!

- Paradiso har jeg også lest, Thera. Kan veldig godt hende jeg låner den på nytt.  :)
Den andre boken du anbefaler, "Min greske kjærlighet", så veldig trist og vond ut, da.. på omtalen
https://bokelskere.no/bok/min-greske-kjaerlighet/68905/
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Thera on 13. Apr 15, 08:12:16
Quote from: kaka on 09. Apr 15, 18:31:58
Den andre boken du anbefaler, "Min greske kjærlighet", så veldig trist og vond ut, da..

Ja, det var litt feil bok å anbefale til noen som vil ha skildringer fra Hellas som er av det koselige slaget.. Uten å røpe for mye, mente jeg å huske at det handlet en del om livet på øya uten den tyranniske mannen også.. Men da jeg bladde litt i boka nå, så jeg at det står mye om det som pågikk med han, og hva det førte med seg.
Boka er i hvert fall godt skrevet. Liker historier fra virkeligheten, og da er temaene gjerne dystre/ubehagelige.

En annen jeg har i bokhylla, men ikke lest ennå, er "Gunnar Bull Gundersen og Harald Sverdrup blant grekere". Våren 1977 reiste de til Hellas. De skulle skrive en bok om reisen, den skulle lages slik at ingen visste hva den andre skrev. Boka har altså to historier om den felles reisen. Fra omslaget: "Til sammen er det blitt en festlig og høyst særpreget epistelsamling, her får vi møte det moderne og det historiske Hellas, levende og døde hellenere, vi får oppleve påsken i Athen, reiser på Kreta, til Delfi og byene på Peloponnes". :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 13. Apr 15, 10:10:16
Den hørtes spennende ut, Thera.

Når det gjelder å lese vonde beskrivelser, kan jeg "tåle" det, men jeg kjenner på når jeg orker det.
Jeg vil gjerne ha litt dybde i bøkene jeg leser. Bare "sukkersøte" beskrivelser blir fort kjedelig, men litt røff humor kan jeg godt like (Som i "Klokken i Makedonia" )

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Athina on 14. Apr 15, 12:37:54
[quote author=Thera

En annen jeg har i bokhylla, men ikke lest ennå, er "Gunnar Bull Gundersen og Harald Sverdrup blant grekere". Våren 1977 reiste de til Hellas. De skulle skrive en bok om reisen, den skulle lages slik at ingen visste hva den andre skrev. Boka har altså to historier om den felles reisen. Fra omslaget: "Til sammen er det blitt en festlig og høyst særpreget epistelsamling, her får vi møte det moderne og det historiske Hellas, levende og døde hellenere, vi får oppleve påsken i Athen, reiser på Kreta, til Delfi og byene på Peloponnes". :)
[/quote]

Morsomt å bli minnet på denne, Thera! 
Jeg kjøpte den fra et antikvariat for noen år siden. Den har nok tilhørt kunstnerparet Finn Strømsted og Synva Tufte som var venner av Harald Sverdrup. Han har skrevet en hilsen til dem på første side i boka :)
Jeg har faktisk til gode å lese den, men det skal det nok snart bli en endring på...

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Athina on 16. Apr 15, 14:06:50
En annen bok jeg fikk tak i fra et antikvariat, er "Underveis til Isfahan" av Ivar Samuelsen. En herlig bok om forfatterens vandretur som startet i Røyken 17. mai 1976. 
Målet var India, men etter å ha møtt sin store kjærlighet, Koula, i Thessaloniki, valgte han å avslutte turen i Iran.
Denne boka anbefales på det varmeste!

Title: Sv: Hva leser du?
Post by: therese on 16. Apr 15, 18:11:19
Ser ut som en bok man kan ha glede av Athina!
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 16. Apr 15, 20:46:24
Samme som har skrevet "Mitt Hellas", Athina ? Synes jeg kjenner igjen både navn og historie, ja :)
Må forsøke å finne denne også, da :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Athina on 16. Apr 15, 22:15:01
Stemmer det, kaka :)

http://www.ivarps.com/sider/bokene/bokene.html

Her er noen smakebiter fra vandringen i Hellas: http://www.ivarps.com/sider/turene/f_hellas.html
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: therese on 04. May 15, 22:32:13
Da var "Underveis til Isfahan" og "Gunnar Bull Gundersen og Harald Sverdrup blant grekere" ankommet fra antikvariatet  :D
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: therese on 21. Jul 15, 23:15:07
Quote from: kaka on 21. Jul 15, 14:02:02
Det er mange perler i Hellas, ja. Jeg er enig med deg i det Filhellener, og har hatt glede av å "følge" dere på flere.
Jeg pleier jo selv å være på faste steder (= Peloponnes og Lesvos), men har gjerne gjort noen nye erfaringer innimellom i tillegg.

Men, i år har jeg helt tapt mitt hjerte i Mani

Du synes jeg er modig som går alene, på stiene. Det er noe av det jeg liker aller best  :)
Det jeg ennå ikke har lært meg, er å reise utenom charter. Det er dere gode på har jeg skjønt :)


Kanskje du kunne like å lese "Gå" av Tomas Espedal, kaka.
Jeg hadde stor glede av den boka. Selv liker jeg også godt å gå alene. Men jeg liker best å spise sammen med andre. Espedal løste dette på en interessant måte på en vandring i Hellas..... :-)

Friest føler jeg meg når jeg reiser utenom charter. Når jeg er uten følge av familien min liker jeg aller best å reise inkognito, der jeg finner overnatting når jeg kommer  frem. Men da kan selvsagt det skje at man ender med å måtte ta til takke med å sove på politistasjonen i Sougia  :D, riktignok ikke glattcella, men det enkleste overnattingtilbudet jeg har vært borti på mange år.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kari on 22. Jul 15, 08:02:26
Nå veit ikke jeg hvilke bøker som har vært nevnt her så langt, men tenkte å tipse om ett par bra bøker som jeg har lest;- den ene med handling hovedsakelig fra Kreta.

"Jenta under oliventreet" av Leah Fleming. Handling i hovedsak fra Aten og Kreta rett før og under andre verdenskrig. Lettlest og engasjerende. Jeg drar til Kreta om 2 uker, og da skal jeg innom krigskirkegårdene; både den greske/ allierte og den tyske. Når jeg går rundt inne i Chania vil jeg nok og ha noen av historiene fra boken i bakhodet.

Den andre boka er "Mi brilijante venninne" av Elena Ferrante. Handlingen her er fra Napoli i Italia. Dette er den første av i alt fire bøker. Bok nr to har muligens kommet, mens bok nr 3 og 4 ikke kommer før neste år. Veldig bra...... jeg skal definitivt lese de tre andre bøkene også.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 22. Jul 15, 08:18:55
Begge bøkene du nevner er på ønskelisten, Kari.
"Mi brilliante venninne" har jeg lest så mye positivt om!
De blir nok fødselsdagsønsket :)

God tur til Kreta.
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 22. Jul 15, 08:24:46
Takk for tips, Therese. Jeg skal undersøke det nærmere. (prøver å stikke innom Tanum, der jeg ser de har boka)

Tenkte kanskje det hadde sammenheng med en veldig fascinerende artikkel jeg fant i Vårt Land tidligere, men det er nok flere som har oppdaget gleden
http://www.vl.no/meninger/kommentar/g%C3%A5-for-all-del-g%C3%A5-1.363959
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 04. Aug 15, 17:59:22

[/quote]
Kanskje du kunne like å lese "Gå" av Tomas Espedal, kaka.
Jeg hadde stor glede av den boka. Selv liker jeg også godt å gå alene. Men jeg liker best å spise sammen med andre. Espedal løste dette på en interessant måte på en vandring i Hellas..... :-)
[/quote]

Nå har jeg kjøpt boka, og gleder meg :)
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 21. Nov 16, 18:26:21
Jeg trodde det var her inne jeg leste anbefaling av boka "Den siste greker", - men finner ikke det.
Så, - da tar jeg på meg å anbefale denne. En fascinerende bok, - ikke minst hovedpersonens tanker om livet.
Historien begynner i Smyrna - 1922. Herfra følger vi noen til et nytt liv i en liten landsby nord i Hellas.
Derfra går veien til Sverige for flere. Gjestearbeideren...
Det kan være litt vanskelig å holde tråden til å begynne med, men så blir du (jeg) trukket inn i livet og tankene til Jannis.
Jeg legger ved lenke til anmeldelse
http://www.dagbladet.no/2013/07/22/kultur/litteratur/bok/anmeldelser/litteraturanmeldelser/28313271/
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: kaka on 20. Mar 17, 15:03:31
I går begynte jeg på "Sauebondens liv - en fortelling fra landsbygda", av James Rebanks. Litt spent på om det blir litt mye sau, - men innledningskapittelet var tankevekkende!
Han skriver fra et område i England: Lake Districk, der hans tanker som 12-13 årig skolegutt er at han skal fortsette å arbeidet med det familien har arbeidet med i generasjoner: Landbruk med sauer. Lærerens ord om å gjøre noe med livene side (= komme seg ut og utrette noe), finner ikke rotfeste hos den unge gutten.
Læreren beskrev begeistret landskapet, men "tegnet et bilde" som var fremmede for guttens egen opplevelse: en tumleplass for omreisende klatrere, diktere, turgåere og dagdrømmere - som, i motsetning til barnas foreldre, virkelig hadde utrettet noe.
Han forteller videre: "Jeg satt i den fellestimen og støtte for første gang på denne (grunnleggende romantiske) måte å betrakte landskapet vårt på. Det var da jeg innså med sjokk at det landskapet jeg elsket og som vi i århundrer hadde hørt til i - stedet som var underlagt navnet "Lake Distrikt" - var underlagt krav om eierskap fra utenforstående, og det var basert på prinsipper jeg nesten ikke forsto."

Når jeg leste dette, tenkte jeg: er det slik jeg kommer til Hellas, alltid på jakt etter vakre turområder. Hvor fremmedgjørende er det når jeg traver av sted i glorete turtøy oppover i heia, og gleder meg over å kunne gå mellom landsbyene. Jeg blir "betatt" av gamle koner og annet pittoresk langs min vei, smiler og hilser og tar ivrig bilder.
Men, hvordan oppfattes jeg av lokalbefolkningen?
Det var veldig tankevekkende å lese James Rebanks betraktninger om alle turistene som oppsøker stedet.
Jeg har bare så vidt begynt på boka, og det blir nok mer sau etterhvert, men disse tankene satte seg hos meg.
Til de som vil se litt mer om boka: https://www.nrk.no/kultur/bok/anmeldelsen-av-_sauebondens-liv_-av-james-rebanks-1.13111066
Title: Sv: Hva leser du?
Post by: Heidrun on 20. Mar 17, 16:09:21
Hellasforumet
Title: Re: Hva leser du?
Post by: kaka on 20. Jul 20, 16:55:48
Jeg kom borti en tidligere kartmarkering på Google, - Veien fra Kalamata til Kardamili. Da jeg klikket på "veibeskrivelse" kom det frem at det vil ta meg 27 dager og 3 timer å gå dit ;D   
Jeg ble veldig nysjerrig på de 3 timene, - mulig det er med ferge. Neppe til hest :) :tilhest2:
Men, da måtte jeg innom denne tråden igjen, der noen av oss har delt tanker om bøker som handler om nettop Å GÅ. Jeg fikk lyst til å lese noen av disse bøkene igjen
Bla litt oppover og tilbake