Hellasforum.no

Om Hellas => Hellas generelt => Topic started by: marjana on 10. Mar 20, 23:12:21

Title: Coronavirus
Post by: marjana on 10. Mar 20, 23:12:21
Jeg ser at de stenger barnehager, skoler, universiteter og aldershjem på Syros, og i  hele Hellas i 14 dager inntil videre.

Det er vel ca 89 smittete i hele Hellas. Ingen registerte på Syros.

Er dere bekymret for å bli smittet av coronaviruset og for eventuelle reiser til Hellas? Hva sier de dere kjenner i Hellas om situasjonen?

Foreløpig ser jeg at Athens Airport virker som vanlig.

https://www.syrostoday.gr/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 10. Mar 20, 23:16:09
Det var voldsomt til tiltak på Syros. P.t. er jeg ikke bekymret for smitte fra Hellas, men, har likevel ikke bestilt vårturen (ennå). Faren er vel større for at vi evt. bringer det med oss ned.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 11. Mar 20, 12:42:55
Jeg har enveisbillett til Kreta den 18. april og er overhodet ikke noe redd for dette viruset :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Mar 20, 14:59:18
Vi reiser til Athen og Hydra i den norske påsken. I går avbestilte vi hotellet, men flybilletten står. Hvis flyet går, reiser vi. Nytt hotell finner vi alltid.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 11. Mar 20, 18:07:55
Drar til Kreta om 14 dager og i motsetning til hvor jeg nå er, Asker, så er det ingen meldte tilfeller på Kreta. Det kan se ut til at det bare er et tidsspørsmål før man kan bli utsatt for smitte hvor som helst i verden og da kan jeg vel like gjerne være på Kreta som i Asker?
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 11. Mar 20, 23:40:32
Dette er et veldig vanskelig spørsmål, men som for egen del får et klarere og klarere svar. Men først vil jeg prøve å belyse dette fra ett par sider.

For det første så har antall smittede i Norge nesten fordoblet seg på de siste 24 timene. Det er en stor økning på kort tid. Akkurat i skrivende øyeblikk så ligger Norge som nummer 10 på listen over land som har flest smittede, vi har gått forbi Japan. Vil tro at dette vil få flere land til kanskje å nekte nordmenn innreise til sitt land eller i det minste sette dem i for eksempel en 14 dagers karantene før vi får lov til å bevege oss fritt i vedkommende land. Hellas har så langt ikke satt Norge på en slik liste, men med denne utviklingen vi har i Norge akkurat nå så er det nok ikke umulig at nordmenn får innreiseforbud/karantenetid eller andre begrensninger i flere og flere land.

Om Norge ikke havner på en slik liste i Hellas, er vi som nordmenn velkommen til Hellas når den gjevne greker blir klar over situasjonen her i Norge. Det er ikke så veldig lenge siden det ble ramaskrik her i Norge da et fly med charterturister fra Nord Italia kom til Tromsø. Vil tro vi er velkommen i morgen, men er vi det om et par-tre uker når påsken nærmer seg og det er mange av oss som har planlagt tur til Hellas.

Dessuten er det flere og flere som tar til orde for at vi bør reise så lite som mulig av minst 2 grunner. For det første for at vi ikke skal ta med oss smitte inn i et annet område/fylke/land som kanskje ikke har så mange smittede ennå. Har forstått det slik at man kan være smittet noen få dager før man selv blir klar over at man kan være smittet. Den andre grunnen er jo det motsatte at vi ikke skal ta med oss smitte tilbake til der hvor vi bor. For meg så er dette 2 gode argumenter for ikke å reise.

Et annet moment går mer på dette med frykt og uro. Her er vi skrudd veldig forskjellig sammen. Noen er ikke redd for noen ting og nærmest ser seg selv immun til å bli smittet, til dem som er livredd alt. Mange av oss går nok rundt med en uro som bare tiltar og tiltar rundt dette med å reise til Hellas i situasjonen slik den er nå eller slik den vil være 2 til 3 uker frem i tid når flere av oss har planer om å dra til Hellas. Hva vil skje om jeg blir syk nede i Hellas, hva med det greske helsevesenet, også videre. Det er nok flere som om man reiser vil gå rundt og være engstelig når man er på tur nede i Hellas også. Vil jeg bli smittet, vil flyselskapet som jeg reiser med få lov til å lande i Hellas når jeg hadde tenkt å reise hjem igjen. Hva om man blir «Coronafast» i Hellas? Slik vi har planlagt det så skal vi være i Hellas i 15 dager nå rundt påsken. Selv om vi får reise ned og alt ser greit ut ved innreise, så er det umulig å si hva som vil skje både i Hellas eller Norge de neste 2 ukene etter at vi har ankommet. Flere vil nok uroe seg for dette når de er i Hellas og hva er poenget med å reise om man skal bruke mye energi underveis til å gå rundt og engste seg for slike ting. Er ikke noe av poenget med å reise til Hellas og kose seg og ha mest mulig sorgfrie dager. Vi er skudd veldig forskjellig sammen og noen klarer ikke å slå av slike tanker og da er det kanskje bedre å være hjemme og heller dra til Hellas når dette har roet seg ned igjen

For å bli litt privat her, så heller vi nok mer og mer på at vi ikke reiser til Hellas nå i påsken, vi utsetter turen og tar den igjen når ting har blitt litt mer oversiktlige enn de er nå og ikke minst jeg ser veldig godt poenget med å begrense reiseaktiviteten til et minimum akkurat nå.........
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 12. Mar 20, 07:20:57
Jeg trykket like for ditt innlegg JanBe, men samtidig liker jeg det ikke. Vel, intet galt med ditt innlegg, tvert derimot, men liker ikke situasjonen som er nå. Blir også litt mer usikker på om vi reiser nedover, men faren er jo nå ikke helt ubetydelig for at vi blir smittet enten "her" eller "der". Ja, vil heller bli smittet her i Norge, men heller ingen straff å være i karantene på Kreta når det vil skje i eget hus der.
Spennende dager, uker og trolig måneder fremover!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Mar 20, 07:35:37
Situasjonen endrer seg fort, så det er nok bare å vente og se hva som skjer. Jeg blir mer og mer i tvil. Ikke det at jeg tror det er større sjanser for å bli smittet i Hellas enn i Norge, men man kan jo risikere å ikke komme seg hjem. Vi får bare se det an og ta en avgjørelse når avreise nærmer seg om 3,5 uker.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 12. Mar 20, 08:11:44
Quote from: JanBe on 11. Mar 20, 23:40:32Hellas har så langt ikke satt Norge på en slik liste, men med denne utviklingen vi har i Norge akkurat nå så er det nok ikke umulig at nordmenn får innreiseforbud/karantenetid eller andre begrensninger i flere og flere land.

Om Norge ikke havner på en slik liste i Hellas, er vi som nordmenn velkommen til Hellas når den gjevne greker blir klar over situasjonen her i Norge.

Ja dette kan nok bli et dilemma etter hvert...
Vi får håpe vi får kontroll på dette ganske raskt slik at vi slipper et eventuelt innreiseforbud der nede.
Selv reiser jeg som sagt ned den 18. april for å gjøre stedet mitt klart til de første gjestene kommer i begynnelsen av mai.
Skulle det bli innreiseforbud for nordmenn så har jeg altså et problem.
Returen bekymrer ikke jeg meg for; den blir uansett ikke før i oktober, og dersom det skulle bli nødvendig så kan jeg godt overvintre der nede :-)
Imidlertid så tviler jeg vel på at det blir noe innreiseforbud for nordmenn eller skandinaver i det hele tatt,
vi utgjør tross alt en betydelig andel av turistene der nede, og uten skandinaver så vil de slite tror jeg.
Jeg er vel egentlig mer bekymret over om Norwegian overlever lenge nok til at jeg, og andre, kan komme oss ned i vår....
Men pr. i dag så kan vi altså ikke gjøre annet enn å vente og se...og håpe på at ting ordner seg rimelig kjapt, både med virus og Norwegian :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Mar 20, 16:38:39
Jeg følger med på syrostoday.gr og det er nesten like strengt på Syros/Hellas som det blir her i Norge. Alle kultur- og idrettsarrangementer, samt 25.marsfeiringen blir stoppet. Alle skoler er stengt, og man kan ikke besøke folk på helseinstitusjoner osv. Folk er oppfordret til å holde seg mest mulig hjemme. Samme scenario som her i Norge med andre ord.
Så hvis man velger å reise når det er en "lockdown", så er det jo mange begrensninger i Hellas også, og man må vel belage seg på mye inneliv der man bor, eller mye tur- og strandliv, og veldig lite restaurant og uteliv og andre fornøyelser.


Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 12. Mar 20, 17:05:21
Slik jeg tolker de sterke anbefalingene fra våre myndigheter nå i dag, så bør ingen av oss reise til Hellas eller noen andre steder for den saks skyld, inklusive å ikke dra til hytten, de nærmeste 14 dagene og trolig i ubestemt tid etter det også. Ja de anbefalte til og med om man var i utlandet nå og var bekymret for om man kom seg hjem eller ei, så burde man prøve på å komme seg hjem så fort som mulig........
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Mar 20, 18:58:21
Quote from: JanBe on 12. Mar 20, 17:05:21Slik jeg tolker de sterke anbefalingene fra våre myndigheter nå i dag, så bør ingen av oss reise til Hellas eller noen andre steder for den saks skyld, inklusive å ikke dra til hytten, de nærmeste 14 dagene og trolig i ubestemt tid etter det også. Ja de anbefalte til og med om man var i utlandet nå og var bekymret for om man kom seg hjem eller ei, så burde man prøve på å komme seg hjem så fort som mulig........

Pluss at man må være i 14 dagers karantene hjemme etter at man kommer tilbake fra et land utenfor Norden uansett om man er smittet eller ikke. Det må man jo også ta med i vurderingen om man skal dra til Hellas eller ikke nå for tiden.
Nå virker det som myndighetene regner med at toppen på coronautbruddet vil være mellom mai og august, så Hellasferien kan vi kanskje se langt etter helt frem til høsten.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 12. Mar 20, 21:31:41
Quote from: marjana on 12. Mar 20, 18:58:21
Quote from: JanBe on 12. Mar 20, 17:05:21Slik jeg tolker de sterke anbefalingene fra våre myndigheter nå i dag, så bør ingen av oss reise til Hellas eller noen andre steder for den saks skyld, inklusive å ikke dra til hytten, de nærmeste 14 dagene og trolig i ubestemt tid etter det også. Ja de anbefalte til og med om man var i utlandet nå og var bekymret for om man kom seg hjem eller ei, så burde man prøve på å komme seg hjem så fort som mulig........

Pluss at man må være i 14 dagers karantene hjemme etter at man kommer tilbake fra et land utenfor Norden uansett om man er smittet eller ikke. Det må man jo også ta med i vurderingen om man skal dra til Hellas eller ikke nå for tiden.
Nå virker det som myndighetene regner med at toppen på coronautbruddet vil være mellom mai og august, så Hellasferien kan vi kanskje se langt etter helt frem til høsten.

Er det sagt eksplisitt? Med det mener jeg at reiser man til utlandet i morgen for en dag så må man sitte i hjemmekarantene i 14 dager etterpå? Har man en av arbeidsgiver godkjent ferie til uken og reiser til utlandet så betyr det at man må ta ytterligere to uker ferie etter hjemkomst, eller ubetalt permisjon eller er man å anse som  sykmeldt og får det dekket av arbeidsgiver siden det er på lagt av myndighetene? Uklart.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Mar 20, 22:43:53
Det er jo bare å følge med på informasjonen som kommer fortløpende, men man må være i karantene hjemme i 14 dager etter en reise i utlandet utenom Norden.
Det blir en ny pressekonferanse i morgen klokken 12 der det kommer en del svar for hva som skal gjelde i arbeidslivet med lønn, sykelønn og annen kompensasjon i og for næringslivet.

Følg med her for reiser:
https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/informasjon-om-karantene-etter-reiser-utenfor-norden
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 13. Mar 20, 18:45:57
Hellas stenger ned......

http://www.ekathimerini.com/250618/article/ekathimerini/news/malls-cafes-bars-eateries-to-close-as-coronavirus-cases-rise-to-190
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 13. Mar 20, 19:27:55
Ja. Og hvorfor reise til et land som er like stengt som her hjemme?

Jeg spurte dere i forumet i begynnelsen av tråden om hva de greske vennene deres sier om situasjonen.
Kan de få besøke gamle Yaya på alderhjem/sykehuset for eksempel?


Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Mar 20, 07:34:56
Quote from: marjana on 13. Mar 20, 19:27:55Ja. Og hvorfor reise til et land som er like stengt som her hjemme?

Fordi jeg har et hjem der og alle hjem krever tilsyn? Når det er sagt så har vi bestemt oss for å IKKE reise ned i slutten av måneden, men håper neste tur i mai som er booket og betalt for lar seg gjennomføre.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 14. Mar 20, 10:29:40
Her er også litt mer informasjon:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/korona_info/id2691821/
Title: Re: Coronavirus
Post by: LukasKhasa on 14. Mar 20, 10:33:58
Nettavisen Ekathimerini skriver i dag:
Health Ministry representative Sotiris Tsiodras on Friday announced new measures to curb the spread of coronavirus, saying that all malls, cafes, bars and food outlets to close though supermarkets are to remain open. Meanwhile the number of cases of coronavirus in Greece has risen to 190.
En ting er at vi selvsagt bør følge oppfordringene fra våre myndigheter om å ikke reise dersom man ikke må. Noe annet er at det vel neppe er særlig trivelog å være der når nesten alt er stengt.
Det er vel for øvrig ikke et stort problem for oss at vi ikke kan reise på ferietur. For grekerne derimot, som mister en av de største inntektskildene sine, så er dette virkelig alvorlig. Og gresk økonomi er jo ikke særlig solid fra før.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 14. Mar 20, 14:29:25
UD fraråder oss å reise til alle land frem til 14. april.

I følge syrostoday.gr vil alt være stengt av kafeer og restauranter, lekeplasser, skoler, kino og teater, idrett osv. frem til 27.03. på Syros.
Unntaket er matvarebutikker og take-away firmaer som leverer mat, og apoteker og sykehus.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Mar 20, 14:54:11

Leste nettopp at en kaféeier og en frisør med sine gjester ble arrestert for å ha brutt reglene som ble innført. Dette var i Iraklion på Kreta og de risikerer fengselsstraff (ramme på tre år)!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 15. Mar 20, 00:23:56
Det er straffbart å bryte karantenen man får her i Norge også, - men jeg fikk ikke helt med meg strafferammen.

Alle turistboliger kan ikke leies ut før 30.april i følge syrostoday.gr

Det er vel nok av grunner til å holde seg hjemme etterhvert, og å ikke dra til Hellas med det første?Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 15. Mar 20, 10:00:08
"Alle turistboliger kan ikke leies ut før 30.april i følge syrostoday.gr"Denne informasjonen har jeg også sett noen få steder på Facebook i dag, men har likevel ikke klart å finne det bekreftet hverken i større engelskspråklige greske aviser eller heller ikke inne på Greske myndigheters websider. På den siste er det nyheten som at cafeer, frisører, museer og slikt stenges, som er den siste pålegget fra myndighetene den 13. mars. Finner ingen nye pålegg fra i går og heller foreløpig i dag.

Så forhåpentligvis så er dette "fake news" og er heldigvis ikke riktig informasjon, så langt som jeg har funnet ut og jeg har nå virkelig søkt og lett etter å finne offisiell bekreftelse på dette og klarer ikke å finne det.

https://translate.google.no/translate?hl=no&sl=auto&tl=no&u=https%3A%2F%2Feody.gov.gr%2Fcategory%2Fdeltia-typoy%2FTitle: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 15. Mar 20, 10:41:56
Da var det det noen som klarte å hjelpe meg og finne at denne informasjonen er offentlig og medfører riktighet

https://news.gtp.gr/wp-content/uploads/2020/03/Greece_decision_seasonal_accommodation_B-857.pdf


https://translate.google.no/translate?hl=no&sl=auto&tl=no&u=https%3A%2F%2Fnews.gtp.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2FGreece_decision_seasonal_accommodation_B-857.pdf
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 15. Mar 20, 12:05:55
Quote from: JanBe on 15. Mar 20, 10:41:56Da var det det noen som klarte å hjelpe meg og finne at denne informasjonen er offentlig og medfører riktighet

https://news.gtp.gr/wp-content/uploads/2020/03/Greece_decision_seasonal_accommodation_B-857.pdf


https://translate.google.no/translate?hl=no&sl=auto&tl=no&u=https%3A%2F%2Fnews.gtp.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2FGreece_decision_seasonal_accommodation_B-857.pdf

"Innføring av tiltaket for midlertidig stenging av sesongens turistboliger fra 15.3.2020 til 30.4.2020."

Kanskje jeg kan åpne som planlagt 9. mai da ... ??
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 15. Mar 20, 14:07:17
Ja, håper det, og tror det også nesten med tanke på hvordan situasjonen nå er i de områder hvor dette begynte = normalisering.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 17. Mar 20, 01:17:59
Jeg fikk nettopp en mail fra Norwegian der jeg kan kansellere billettene og få cash points i stedet. Regner med at alle med Norwegian Reward får samme mail. Det er jo et lite plaster på såret da. Så dermed ble billettene for denne siden av sommeren byttet inn i cash points.
Håper jo på en tur til Hellas i løpet av forsommeren, men det er jo like strenge tiltak der som her, så hvem vet...

www.gtp.gr har en del oppdateringer om reiser til og i Hellas på engelsk under fanen NEWS.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 17. Mar 20, 21:55:05
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 01:17:59Jeg fikk nettopp en mail fra Norwegian der jeg kan kansellere billettene og få cash points i stedet. Regner med at alle med Norwegian Reward får samme mail. Det er jo et lite plaster på såret da. Så dermed ble billettene for denne siden av sommeren byttet inn i cash points.
Håper jo på en tur til Hellas i løpet av forsommeren, men det er jo like strenge tiltak der som her, så hvem vet...

Dette er jeg litt skeptisk til.
Dersom Norwegian går konkurs så er jeg redd du kan se langt etter de pengene....
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 17. Mar 20, 22:45:38
Quote from: Kritios on 17. Mar 20, 21:55:05
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 01:17:59Jeg fikk nettopp en mail fra Norwegian der jeg kan kansellere billettene og få cash points i stedet. Regner med at alle med Norwegian Reward får samme mail. Det er jo et lite plaster på såret da. Så dermed ble billettene for denne siden av sommeren byttet inn i cash points.
Håper jo på en tur til Hellas i løpet av forsommeren, men det er jo like strenge tiltak der som her, så hvem vet...

Dette er jeg litt skeptisk til.
Dersom Norwegian går konkurs så er jeg redd du kan se langt etter de pengene....

Men jeg har billetter som ikke kan refunderes, så de pengene vil jeg jo tape uansett. De var billige, så det er ikke all verden å tape, og ellers hadde det vel vært å sjekke med reiseforsikringen, men det er vel gjerne en egenandel på refusjonen av billettene? Jeg har ikke sjekket, altså. Får vel bare håpe at Norwegian klarer seg.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 17. Mar 20, 22:52:43
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 22:45:38
Quote from: Kritios on 17. Mar 20, 21:55:05
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 01:17:59Jeg fikk nettopp en mail fra Norwegian der jeg kan kansellere billettene og få cash points i stedet. Regner med at alle med Norwegian Reward får samme mail. Det er jo et lite plaster på såret da. Så dermed ble billettene for denne siden av sommeren byttet inn i cash points.
Håper jo på en tur til Hellas i løpet av forsommeren, men det er jo like strenge tiltak der som her, så hvem vet...

Dette er jeg litt skeptisk til.
Dersom Norwegian går konkurs så er jeg redd du kan se langt etter de pengene....

Får vel bare håpe at Norwegian klarer seg.
Ja det håper jeg også, jeg har selv billett til Kreta med Norwegian den 18. April.
Satser på at det ordner seg :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 17. Mar 20, 23:49:26
Jeg ser nå etter litt grundigere lesning av vilkårene ang. innbytte av billetter i Cash points så står det at man må bruke dem innen 30. november 2020. Jeg håper å få til en reise før juli eller september sånn at jeg får brukt mine cash points.
Man må jo bare gamble i disse dager der alt forandrer seg hele tiden. Nå får vi ikke reise inn i EU i det hele tatt på 30 dager heller, og det kan jo fort bli forlenget med tanke på hvor mange land det er i EU med koronasmitte.

https://news.gtp.gr/2020/03/16/eu-commission-proposes-30-day-schengen-zone-shutdown/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Svein~B on 18. Mar 20, 07:52:29
Hvis du avlyser ei reise på grunn av myndighetenes reiseråd, vil du mest sannsynlig få tilbake det du har lagt ut på forsikringen din. Det får i hvert fall jeg. Jeg hadde bestilt en påsketur med SAS. Jeg kunne valgt å utsette reisen vederlagsfritt eller fått tilgodelapp som må brukes før 30. november, men jeg kan også bare avbestille og kreve pengene tilbake på min helårs reiseforsikring.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 19. Mar 20, 07:13:48
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 22:45:38
Quote from: Kritios on 17. Mar 20, 21:55:05
Quote from: marjana on 17. Mar 20, 01:17:59Jeg fikk nettopp en mail fra Norwegian der jeg kan kansellere billettene og få cash points i stedet. Regner med at alle med Norwegian Reward får samme mail. Det er jo et lite plaster på såret da. Så dermed ble billettene for denne siden av sommeren byttet inn i cash points.
Håper jo på en tur til Hellas i løpet av forsommeren, men det er jo like strenge tiltak der som her, så hvem vet...

Dette er jeg litt skeptisk til.
Dersom Norwegian går konkurs så er jeg redd du kan se langt etter de pengene....

Men jeg har billetter som ikke kan refunderes, så de pengene vil jeg jo tape uansett. De var billige, så det er ikke all verden å tape, og ellers hadde det vel vært å sjekke med reiseforsikringen, men det er vel gjerne en egenandel på refusjonen av billettene? Jeg har ikke sjekket, altså. Får vel bare håpe at Norwegian klarer seg.

Jeg har søkt "refund" hos Norwegian og får jeg ikke pengene tilbake fra Norwegian så får jeg de tilbake fra BankNorwegian siden jeg kjøpte billettene med bruk av kortet og hvis de ikke kan/vil refundere meg så sender jeg regningen til selskapet jeg har reiseforsikring i. Og får jeg ikke pengene fra noen av disse tre så vet jeg ikke helt hvordan verden ser ut. Ingen egenandel på reiseforsikringen for denne situasjonen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 19. Mar 20, 07:16:44
Quote from: Svein~B on 18. Mar 20, 07:52:29Hvis du avlyser ei reise på grunn av myndighetenes reiseråd, vil du mest sannsynlig få tilbake det du har lagt ut på forsikringen din. Det får i hvert fall jeg. Jeg hadde bestilt en påsketur med SAS. Jeg kunne valgt å utsette reisen vederlagsfritt eller fått tilgodelapp som må brukes før 30. november, men jeg kan også bare avbestille og kreve pengene tilbake på min helårs reiseforsikring.

Jeg har søkt om refusjon hos SAS så får vi se om de har penger å gi meg og hvis ikke så blir det kredittkortet/reiseforsikringen som får regningen.

Skulle ha reist med SAS neste uke via København og Aten med god connection og nå tilbød de meg å reise tidlig om morgenen den ene dagen til København og sent neste dag videre til Aten. Hørte de ikke tilbake fra meg så regnet de med at det var akseptert, frekk som f....n!
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 21. Mar 20, 13:30:47
Skulle egentlig reist med Sas til Athen neste lørdag den 28 mars, den turen har Sas kansellert, men foreløpig ikke returen 13 april. Regner jo med at regjeringen forlenger alle tiltak som går frem til 26 mars om et par dager og da trolig frem til og med påske. Regner da med at SAS kansellerer returen da og at jeg får pengene tilbake for billettene og gjør jeg ikke det, så har reiseforsikringsselskapene sagt at de dekker det som evt ikke flyselskapene dekker til og med 14 april. Så trolig vil alle billetter til og med 14 april bli dekket av reiseforsikringen, selv om flyselskapene ikke dekker noe.............
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 21. Mar 20, 14:06:15
Vil komme med noen tanker rundt dette med Coronaviruset og eventuelle reiser til vårt kjære Hellas i tiden som kommer

Trolig er vi bare i begynnelsen av denne Corona epidemien. Foreløpig er jo ikke så veldig mange i Norge som er så syke at de trenger sykehusbehandling. Så for en dag siden eller noe slikt en reportasje fra et Italiensk sykehus og hvor ille det egentlig var der. Får vi noe lignende her i Norge og egentlig resten av verden så blir det virkelig ille. Det har fått meg til å tenke på mine neste planlagt turer til Hellas.

Må innrømme at jeg, som de fleste andre, har tenkt at dette går forhåpentligvis fort over og vi snart kan reise tilbake til vårt kjære Hellas og at alt skal omtrent være som før. Fortsetter utviklingen og vi får noe lignende det som skjer i Italia nå, er jeg redd for at ting aldri vil bli som de var før, men noe annet, ukjent i dag.

Jeg har ikke planlagte neste reise før den 13 juni og håper vel fremdeles på at den kan la seg gjennomføre som planlagt, selv om jeg blir mer og mer tvilende om det vil skje. Tror dette kan dra langt ut i tid.

Det som jeg har begynt å tenke mer og mer på er om jeg rett og slett våger å reise til Hellas i veldig lang tid fremover. Det jeg mener med det, er om jeg ikke har blitt smittet og syk innen jeg neste gang skal reise til Hellas, våger jeg da å reise?

Vi som bor i Norge, er jo veldig heldige at vi har et helsevesen som pr dato fungerer veldig godt og jeg tror om vi trenger det, så får vi veldig god hjelp her i Norge. Jeg tror ikke at Coronavirusen med et trylleslag forsvinner nærmest av seg selv. Er redd at det i lang tid fremover vil være et aktivt virus som kan smitte oss. Under forutsetning at jeg ikke er blitt smittet og har vært syk, våger jeg da å reise til Hellas, som dessverre ikke har et så godt offentlig helsevesen som det norske, våger jeg å ta sjansen på at jeg ikke vil bli smittet i Hellas og evt. havne på et gresk sykehus. Skal jeg bli smittet så vil jeg nok helst bli det i Norge Er derfor veldig usikker på om jeg våger å reise til Hellas igjen på lang tid.

Dette vil nok av noen oppfattes som tunge tanker og mye må skje i tiden fremover for at dette skal bli virkelighet, men det har i hvert fall satt tankene i sving omkring dette her hos meg.

Så får vi håpe at utviklingen ikke blir så mørk og dyster som jeg har skissert ovenfor og ikke minst at man finner en vaksine mot dette viruset slik at man ikke trenger å være redd for å reise når dette forhåpentligvis en gang roer seg ned..........
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Mar 20, 18:38:23
Gode betraktninger der Jan.
Men jeg ser ikke for meg at det noen gang kan bli like ille her som i Italia.
Jeg har vært i nord-Italia 30-40 ganger og vet hvordan folk bor og lever i landsbyene der nede.
De bor veldig tett, ofte flere generasjoner sammen, besteforeldre passer barna mens foreldrene er på jobb, og det klemmes og kysses over en lav sko til frokost, lunsj, middag og kvelds.
I en hel måned, fra 21. januar til 21. februar, fikk viruset spre seg der nede før man oppdaget de første tilfellene. Da var sannsynligvis allerede flere tusen smittet.
Her hjemme var man på allerten fra starten av, og de første tilfellene som ble registrert her var jo på mennesker som hadde vært på ferie i Italia. Dermed ble alle som kom hjem fra Italia satt i karantene da de kom hjem, og veldig få ble så smittet. Vi har jo ikke sett en slik eksplosiv økning her og det (håper og) tror jeg også vi slipper.

Angående det å reise til Hellas henimot sommeren.....
Vel, jeg regner vel med at når de åpner opp for turisttrafikk igjen der nede så skal det være ganske trygt.
Jeg tviler på at grekerne slipper inn hordene av turister før de selv mener de har kontroll på situasjonen.
Slik jeg har lest om hvordan det er der nede så er det faktisk strengere der enn her nå.
Det er kun matbutikker og apoteker som er åpne.
De slipper kun inn et visst antall om gangen i matbutikkene, og på apotekene får man ikke en gang gå inn, man får levert ut det man skal ha gjennom et hull i døra.
Så den dagen vi slipper inn der nede kommer nok jeg til å reise ned, i forvissning om at det er trygt :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 21. Mar 20, 18:45:35
Et liv i evig frykt er ikke et liv verdt å leve i mine øyne så for egen del reiser jeg så fort det vil være tillatt/mulig.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 21. Mar 20, 19:57:41
Er nok redd for at dette vil ta lengre tid enn vi håper på.
Er kun i den spede begynnelsen i de fleste land, så skal man gjennom den store spredningen, så gjenvinne kontrollen over spredningen, så få ned antall nysmittede i alle aktuelle land, så ha full kontroll og så ha en periode der man overvåker og observerer for evt. nye tilfeller.
Først deretter vil samfunnet begynne på normaliseringen, noe som også vil ta tid siden mye er lagt på is, flyselskaper har gått konk, noen er oppkjøpt osv...

Dette tar ikke uker, men måneder.
Spørsmålet er hvor mange.
Noen mener det lett varer over sommeren før vi kan begynne å reise igjen.

Turen i mai kan vi nok bare glemme, men må vente med å avbestille til myndighetene har kommet med restriksjoner, ellers er det ingenting å hente på reiseforsikringen.
Håper fortsatt at turen i september kan gjennomføres...
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 21. Mar 20, 20:04:47
"Turen i mai kan vi nok bare glemme, men må vente med å avbestille til myndighetene har kommet med restriksjoner, ellers er det ingenting å hente på reiseforsikringen"- skriver Frynse.

Hva sier reiseforsikringen da?

Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 21. Mar 20, 20:08:13
Reiseforsikringen krever en god grunn for å avbestille, f.eks. sykdom osv.
I tillegg dekker de utgiftene dersom myndighetene, dvs. UD, sier at man ikke bør reise dit man hadde tenkt.
Hittil har UD kun gått ut med restriksjoner til midt i april, men det er nok langt fra over til da.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Mar 20, 22:25:14
Den dagen flyselskapene forlenger flystansen til etter den datoen reisen skulle foretas kan man kreve pengene tilbake på reiseforsikringen.
Før det kan man prøve seg hos flyselskapet men tviler på at det er noe å hente.
Gå for all del ikke på limpinnen som Norwegian har ute, der man kan få Cash Points for samme sum som billetten kostet. Dersom selskapet går konkurs, noe som trolig skjer allerede neste uke, er både poenger og penger tapt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 22. Mar 20, 07:25:46
Quote from: Kritios on 21. Mar 20, 22:25:14Gå for all del ikke på limpinnen som Norwegian har ute, der man kan få Cash Points for samme sum som billetten kostet. Dersom selskapet går konkurs, noe som trolig skjer allerede neste uke, er både poenger og penger tapt.

Lurer på om man ikke er dekket også for/mot det (konkurs) hvis man har betalt reisen med et kredittkort? Valgte også å be om refusjon av billettene både fra SAS og Norwegian, men lurer på om jeg noen gang kommer til å høre fra dem.

Jeg kjøper alltid billetter med kredittkort og innebygget reiseforsikring samt har separat helårs reiseforsikring så føler jeg er godt dekket og uten den helt store kostnaden.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 22. Mar 20, 10:01:15
Quote from: mouche on 22. Mar 20, 07:25:46
Quote from: Kritios on 21. Mar 20, 22:25:14Gå for all del ikke på limpinnen som Norwegian har ute, der man kan få Cash Points for samme sum som billetten kostet. Dersom selskapet går konkurs, noe som trolig skjer allerede neste uke, er både poenger og penger tapt.

Lurer på om man ikke er dekket også for/mot det (konkurs) hvis man har betalt reisen med et kredittkort? Valgte også å be om refusjon av billettene både fra SAS og Norwegian, men lurer på om jeg noen gang kommer til å høre fra dem.

Jeg kjøper alltid billetter med kredittkort og innebygget reiseforsikring samt har separat helårs reiseforsikring så føler jeg er godt dekket og uten den helt store kostnaden.
Dersom du "selger" billetten din tilbake til flyselskapet og kjøper poeng for pengene så har du ikke lenger noe krav verken mot reiseforsikringa eller kredittkortselskapet.
Pengene er da tapt.
Fra Europeiske:
Spørsmål: "Jeg har betalt reisen min med bonuspoeng, cashpoints eller voucher. Hva hvis jeg ikke får dratt?"
Svar: "Avbestillingsforsikringen erstatter ikke reisekostnader som er betalt med bonuspoeng, Cashpoints eller voucher. Hvis du kun har betalt deler av reisen med dette, vil forsikringen omfatte de kostnadene som er betalt med penger."
Title: Re: Coronavirus
Post by: Heidrun on 22. Mar 20, 10:05:08
Tipper det verste er over om et par måneder, og da gir jeg beng. Går det fly til sommern, da er jeg på vei til Hania.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 22. Mar 20, 13:53:41
Quote from: Kritios on 22. Mar 20, 10:01:15
Quote from: mouche on 22. Mar 20, 07:25:46
Quote from: Kritios on 21. Mar 20, 22:25:14Gå for all del ikke på limpinnen som Norwegian har ute, der man kan få Cash Points for samme sum som billetten kostet. Dersom selskapet går konkurs, noe som trolig skjer allerede neste uke, er både poenger og penger tapt.

Lurer på om man ikke er dekket også for/mot det (konkurs) hvis man har betalt reisen med et kredittkort? Valgte også å be om refusjon av billettene både fra SAS og Norwegian, men lurer på om jeg noen gang kommer til å høre fra dem.

Jeg kjøper alltid billetter med kredittkort og innebygget reiseforsikring samt har separat helårs reiseforsikring så føler jeg er godt dekket og uten den helt store kostnaden.
Dersom du "selger" billetten din tilbake til flyselskapet og kjøper poeng for pengene så har du ikke lenger noe krav verken mot reiseforsikringa eller kredittkortselskapet.
Pengene er da tapt.
Fra Europeiske:
Spørsmål: "Jeg har betalt reisen min med bonuspoeng, cashpoints eller voucher. Hva hvis jeg ikke får dratt?"
Svar: "Avbestillingsforsikringen erstatter ikke reisekostnader som er betalt med bonuspoeng, Cashpoints eller voucher. Hvis du kun har betalt deler av reisen med dette, vil forsikringen omfatte de kostnadene som er betalt med penger."

Ja, det er reiseforsikringen, men hva med forsikring mot konkurs ved bruk av kredittkortet som betaling?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 22. Mar 20, 15:53:57
Quote from: mouche on 22. Mar 20, 13:53:41Ja, det er reiseforsikringen, men hva med forsikring mot konkurs ved bruk av kredittkortet som betaling?
Den gjelder dersom du fortsatt sitter med billetten ved åpningen av konkursen.
Men dersom du har "solgt" tilbake din billett til flyselskapet og fått poenger som betaling så er det da disse poengene du eier. Du har da "brutt" avtalen mellom kredittkortselskapet og deg ved at du har solgt din billett videre og fått poenger for den. Flyselskapet får da utbetalt sine penger fra kredittkortselskapet.
Altså skylder ikke kredittkortselskapet deg noe lenger, men konkursboet etter flyselskapet skylder deg poeng tilsvarende en flytur.
Kravet av bonuspoeng havner nederst på lista over kreditorer ved en konkurs, så de kan du nok se langt etter... 
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 22. Mar 20, 17:47:06
Jada, har IKKE valgt bonuspoeng, men refusjon!

Fra og med i morgen blir det full lockdown i Hellas mht fri bevegelse!

Exceptions for
- work, food shopping, doctors,
- dog walking, personal excercise - only in your area of residence

Carry Passport or ID card at all times.

FIne 150 euros for each violation.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 22. Mar 20, 18:41:22
Hellas innfører portforbud, med noen unntak, fra mandag morgen klokka 06.00:
https://news.gtp.gr/2020/03/22/covid-19-greece-goes-into-lockdown/
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 22. Mar 20, 22:11:35
Takker for gode tilbakemeldinger.

Ja det skjer noe i denne saken hver eneste dag, dessverre foreløpig ikke til det bedre...........
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Mar 20, 10:13:54
Noen er ute i dag også, men ikke mange...

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/athina/ermou-street-syntagma-square.html

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/athina/hellenic-parliament.html

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/piraeus/piraeus.html
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 23. Mar 20, 18:06:09
Sendte melding til SKy Express på lørdag hvor jeg ba om refund for billett fra Athen til Chania nå på lørdag og de svarte meg i går (søndag) og ba om flere detaljer som jeg sendte dem i morges. Beskjed nå i ettermiddag om at jeg vil få refund i løpet av fem dager.

Har sendt tilsvarende til Norwegian i forrige uke og kun fått bekreftelse på mottagelse av anmodningen, ellers intet.

Sendte samme til SAS som først prøvde å gi meg ny billett et døgn etter landing i København, deretter en ny billett to dager etter landing i København for videre flight til Athen. Har prøvd å nå frem til SAS om at dette ikke er av interesse og bedt om refund, intet hørt fra dem.

Prøver først å få tilbake penger fra flyselskapene og fungerer ike det så blir det på reiseforsikringen. 
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 23. Mar 20, 18:46:14
Quote from: mouche on 23. Mar 20, 18:06:09Sendte melding til SKy Express på lørdag hvor jeg ba om refund for billett fra Athen til Chania nå på lørdag og de svarte meg i går (søndag) og ba om flere detaljer som jeg sendte dem i morges. Beskjed nå i ettermiddag om at jeg vil få refund i løpet av fem dager.

Har sendt tilsvarende til Norwegian i forrige uke og kun fått bekreftelse på mottagelse av anmodningen, ellers intet.

Sendte samme til SAS som først prøvde å gi meg ny billett et døgn etter landing i København, deretter en ny billett to dager etter landing i København for videre flight til Athen. Har prøvd å nå frem til SAS om at dette ikke er av interesse og bedt om refund, intet hørt fra dem.

Prøver først å få tilbake penger fra flyselskapene og fungerer ike det så blir det på reiseforsikringen. 
Hold oss oppdatert da Mouche :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 23. Mar 20, 19:11:13
Det skal jeg gjøre!

Neste "prøve" eller "prøvelse" blir billetter til Athen 19 mai, to dager i Athen og deretter til Kreta. Tja, håper jo å komme avgårde, men usikkert!

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Mar 20, 23:02:57
Etter at påsketuren går i vasken er vår neste tur 4. juli. Jeg sier at vi kan reise da uten problemer. Kona sier at det er umulig. Så får vi se hvordan det utvikler seg. :) Sendte inn krav til Tryg i dag mtp påsketuren. Hotellene har vi fått avbestilt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 24. Mar 20, 16:03:04
Norwegian kom med en ny oppdatering i går, 23.03. angående kjøpte flybilletter. Hvis flyet blir kansellert så kan man be om refusjon eller Cash points + 20% ekstra, og nå står det at de varer i ett år etter at man får dem utstedt.
Det er et eget skjema der man legger inn bookingnummer og etternavn. Det står ikke hvor lang tid det tar før man får registrert Cash pointsene på profilen sin.

https://www.norwegian.no/ruteinformasjon/updates/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 24. Mar 20, 18:11:37
Quote from: Ole on 23. Mar 20, 23:02:57Etter at påsketuren går i vasken er vår neste tur 4. juli. Jeg sier at vi kan reise da uten problemer. Kona sier at det er umulig. Så får vi se hvordan det utvikler seg. :) Sendte inn krav til Tryg i dag mtp påsketuren. Hotellene har vi fått avbestilt.

Sender du ikke krav om refusjon til flyselskapene først?

Har fått bekreftet fra SAS at;

Your booking has now been cancelled. We will process the refund to your original form of payment within seven working days.

Please note that it may take a few extra days for the refund to be visible on your account depending on bank/payment provider.


Så får vi se om de har penger igjen til å refundere mitt utlegg.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Mar 20, 19:10:40
Nei, Norwegian tilbyr ikke refusjon på LowFare-billetter.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 24. Mar 20, 21:27:02
Quote from: Ole on 24. Mar 20, 19:10:40Nei, Norwegian tilbyr ikke refusjon på LowFare-billetter.

Ser ut som alle får Cash points som refusjon uansett billettype:
https://www.norwegian.no/ruteinformasjon/updates/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 24. Mar 20, 21:31:06
Quote from: marjana on 24. Mar 20, 16:03:04Norwegian kom med en ny oppdatering i går, 23.03. angående kjøpte flybilletter. Hvis flyet blir kansellert så kan man be om refusjon eller Cash points + 20% ekstra, og nå står det at de varer i ett år etter at man får dem utstedt.
Det er et eget skjema der man legger inn bookingnummer og etternavn. Det står ikke hvor lang tid det tar før man får registrert Cash pointsene på profilen sin.

https://www.norwegian.no/ruteinformasjon/updates/
Vær forsiktig med å bytte billett til Cash Points.
Dersom Norwegian går konkurs så har du tapt både penger og poenger.
Du får nemlig IKKE dekket poenger på reiseforsikringen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 24. Mar 20, 22:20:35
Quote from: Kritios on 24. Mar 20, 21:31:06
Quote from: marjana on 24. Mar 20, 16:03:04Norwegian kom med en ny oppdatering i går, 23.03. angående kjøpte flybilletter. Hvis flyet blir kansellert så kan man be om refusjon eller Cash points + 20% ekstra, og nå står det at de varer i ett år etter at man får dem utstedt.
Det er et eget skjema der man legger inn bookingnummer og etternavn. Det står ikke hvor lang tid det tar før man får registrert Cash pointsene på profilen sin.

https://www.norwegian.no/ruteinformasjon/updates/
Vær forsiktig med å bytte billett til Cash Points.
Dersom Norwegian går konkurs så har du tapt både penger og poenger.
Du får nemlig IKKE dekket poenger på reiseforsikringen.

Ja, sikkert lurest å prøve og få refusjon fra reiseforsikringen, men i følge tannlegen jeg var hos her om dagen, så sa hun at hun bare ble sendt frem og tilbake mellom Norwegian og reiseforsikringsselskapet (vet ikke hvilket). Det virker som man ikke kommer noen vei med refusjon før flyet faktisk er kansellert. Det er ikke helt enkelt å få oversikt nå for tiden, og reglene endrer seg jo stadig også.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Mar 20, 23:52:21
Norwegian tilbydde meg cash points og det var jeg ikke interessert i. Flyet er kansellert, det har jeg fått mail om. Ut i fra det Tryg skriver på sine sider, virker det som en smal sak å få dekket tapet. Så får vi se da.....  Noen veldig stor sum er det ikke, 4200 kr, men penger det også.....
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 25. Mar 20, 18:34:35
Jeg kansellerte billetten fra Athen til Chania med Sky Express rundt 15 mars og krevde fullt refund 23 march og har fått bekreftelse fra Sky Express at jeg vil få fullt refund om en uke. Til min overraskelse ser jeg at de har kreditert mitt kredittkort allerede 20 march med et beløp i euro som tilsvarer skatter på billettene, men ikke selv billetten. blir spennede å se om jeg da også får resten av beløpet eller kanskje dobbelt opp? Siden refund var i euro til langt høyere verdi enn da jeg kjøpte billettene så kan jeg ha tjent på endringene i valuta.

Ikke sett en krone enda fra hverken SAS eller Norwegian så så langt har Sky Express vunnet denne "kampen"!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Mar 20, 19:27:39
Jeg hadde billett ned til Kreta med Norwegian 18. April.
I dag fikk jeg to eposter fra dem, den første om at billetten var endret, den andre om at flygningen var kansellert.
Da fikk jeg tre valg; ombooking til en senere tur, refusjon i form av cash Points (+20%), og refusjon i form av penger. Jeg valgte selvfølgelig det siste, så får vi se....
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 25. Mar 20, 20:28:51
Hva slags type billetter var det, Kritios?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Mar 20, 23:49:44
Norwegian Refund.png
Quote from: Ole on 25. Mar 20, 20:28:51Hva slags type billetter var det, Kritios?
Lowfare +
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 26. Mar 20, 07:57:35
Quote from: Ole on 24. Mar 20, 23:52:21Norwegian tilbydde meg cash points og det var jeg ikke interessert i. Flyet er kansellert, det har jeg fått mail om. Ut i fra det Tryg skriver på sine sider, virker det som en smal sak å få dekket tapet. Så får vi se da.....  Noen veldig stor sum er det ikke, 4200 kr, men penger det også.....

Siden det er selskapet Norwegian som har kansellert turen så har du krav på refund fullt ut fra dem. For egen del vil jeg kun benytte meg av reiseforsikring hvis jeg ikke når frem hos Norwegian, SAS og Sky Express.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 26. Mar 20, 10:15:40
Quote from: mouche on 26. Mar 20, 07:57:35
Quote from: Ole on 24. Mar 20, 23:52:21Norwegian tilbydde meg cash points og det var jeg ikke interessert i. Flyet er kansellert, det har jeg fått mail om. Ut i fra det Tryg skriver på sine sider, virker det som en smal sak å få dekket tapet. Så får vi se da.....  Noen veldig stor sum er det ikke, 4200 kr, men penger det også.....

Siden det er selskapet Norwegian som har kansellert turen så har du krav på refund fullt ut fra dem. For egen del vil jeg kun benytte meg av reiseforsikring hvis jeg ikke når frem hos Norwegian, SAS og Sky Express.
Helt riktig Mouche:
https://flysmart24.no/2020/03/26/kritisk-til-tilbud-etter-avlyste-flyreiser-mange-trenger-pengene/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 26. Mar 20, 10:49:05
Takk for info! Da får vi se hva Tryg sier etterhvert.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 31. Mar 20, 10:20:55
Følgende livstegn fra SAS i dag:

Hi,

We've received your request for a cancellation and refund.

Due to the current situation, we're handling a large numbers of requests. This means that handling times are longer than normal. Please bear with us and kindly wait for us to get back to you -- we'll take care of your request as soon as we can!

Thanks for your understanding. Naturally, if you've already received your refund, you can ignore this message.

Best regards, SAS


Har stor forståelse for deres situasjon og kan jo bare håpe at de kommer gjennom dette samt at jeg får tilbake mine utlegg. Time will tell.

Håper alle her holder seg friske og ved godt mot/humør, så godt som mulig!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Apr 20, 13:52:42
Det er faktisk litt trafikk i Pireus... Og snart kommer Blue Star inn....
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Apr 20, 14:06:05
Jeg sendte en e-mail til en gresk venninne nå i formiddag. Jeg lurte på hvordan det går med henne i disse koronavirus- tidene, også fordi sist vi hadde kontakt så skulle hun kanskje dra til London for å undervise i engelsk på en gresk skole der. Men først trengte hun å få låne en del penger for å få råd til å flytte, så jeg visste ikke om hun fortsatt var i Hellas eller i London nå.

Jeg fikk svar nesten med en gang, og hun har fått lånt en del penger og er i London nå, men havnet på et hostel, og ikke et hotel, som det var lovet, midt i London sentrum. Nå må hun undervise via nettet etter at også England har strammet inn på smittevernet. Hun skrev at de fyller opp med flere kvinner på rommet/sovesalen nå, så det er vanskelig å holde god avstand. Hun klarer å jobbe, men bruker maske og antibac hele tiden. Hun skrev at det ikke går å dra tilbake til Hellas nå, men prøver å holde motet oppe.

Så det er jo bare å holde ut hvor enn vi er nå for tiden.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Apr 20, 11:19:46
Storferja "Eleftherios Venizelos", som vanligvis går mellom Chania og Pireus, ligger nå i karantene i Pireus etter at omtrent 120 av mannskap og passasjerer er testet positive med Corona.
Skipet var utleid til det tyrkiske selskapet Miray International for å frakte verftsarbeidere fra Tyrkia til Cádiz i Spania, men ble nektet å legge til der etter at spanske restriksjoner trådte i kraft.
Skipet returnerte så til Tyrkia der kun de 160 tyrkiske statsborgerne om bord fikk slippe i land.
Ferden gikk så til Pireus med de resterende 223 om bord, der altså minst 120 nå har testet positivt på Corona.
 
https://ahvalnews.com/coronavirus/turkish-leased-cruise-ship-athens-quarantined-119-coronavirus-cases
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 05. Apr 20, 14:13:47
Den lå utenfor Salamina i mange dager. Nå ligger den ytterst i havna i Pireus.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 06. Apr 20, 12:44:19
April 6, 2020 (Monday):
Regarding tourism this year, government spokesman Stelios Petsas said that it is not certain whether Greece can receive tourists.
The government is doing everything possible to save the season and if the corona crisis should be over relatively quickly, the main season could possibly take place in the third quarter. However, if COVID-19 remains a threat, the government will change its mind.
The idea is to reopen the borders to countries with low infection spread (but probably not to Italy, Spain and the UK), but it must be assumed that every person entering the country will have to undergo a corona test.

cretetip.com
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 10. Apr 20, 15:48:23
Påskefeiringen i Hellas, som er en uke etter den protestantiske i år, vil vises på storskjermer, og så vil myndighetene sørge for at det ikke blir for mange folk tett i tett ute på torvene og plassene.

Dette skriver de på
syrostoday.gr, og så langt har ikke Syros noen smittede med Covid 19. Men det er full "Lock down".

Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 10. Apr 20, 19:10:37
Quote from: marjana on 10. Apr 20, 15:48:23Påskefeiringen i Hellas, som er en uke etter den protestantiske i år, vil vises på storskjermer, og så vil myndighetene sørge for at det ikke blir for mange folk tett i tett ute på torvene og plassene.

Dette skriver de på
syrostoday.gr, og så langt har ikke Syros noen smittede med Covid 19. Men det er full "Lock down".


Hmmm...
Aud på Kreta sier at siden det er fullt portforbud så får ingen gå noen steder.
Gudsjenestene skal foregå i låste kirker med TV-overføring sier hun:
http://audoymyr.blogspot.com/2020/04/nyheter.html#comments
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 10. Apr 20, 19:18:02
Men folk bes å holde seg hjemme, også på Syros.

(Kanskje jeg misforsto den greske teksten)?
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 11. Apr 20, 08:29:02
Etter hva jeg forstår og har lest så gjelder de samme regler i hele Hellas.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 11. Apr 20, 14:42:35
Da må alle være hjemme og se påskefeiringen på TV. Da får jo ikke grekerne tent lysene sine med den hellige flammen som kommer fra Jerusalem i påsken. Det er jo veldig viktig å få velsignelsen av den hellige flammen for de gresk ortodokse, så hvordan løser de dette?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Runar Solvik on 11. Apr 20, 22:22:07
......og nå i kveld kom det mail fra KLM om at flyet vi skulle ha tatt 17.juni fra Ålesund via Amsterdam til Aten t/r er kansellert. Det de tilbyr er å booke om billettene til en senere dato via MyTrip, eller få en voucher som gjelder ett år fra dato på bestilt reise. Man kan bestille en tur med senere avreise enn ett år, men den må bestilles innen ett år fra egentlig reisedato. Det er vel bare å vente lengst mulig før man bestemmer seg for å gjøre noe som helst, eller at man bare får pengene refundert selv om de ikke nevner at det er en mulighet. Regner med at flybilletter blir dyrere etterhvert, og da kan det kanskje være en mulighet å få booket om billettene senere til samme pris eller.......? Tar ei påske-Mythos og en påskeaften-ouzo og tenker på det jeg......... :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 12. Apr 20, 08:46:34
Jeg ville tatt pengene og startet med "blanke ark", heller enn en voucher av den enkle grunn at da stiller du dårligere ved en eventuell konkurs. Bestiller man en tilsvarende reise som ble kansellert ved bruk av en voucher så tror jeg man må betale markedspris på den nye billetten og bruke denne voucheren som (del)betaling, men får man en ny voucher hvis billetten er billigere enn den opprinnelige billetten? Vet ikke.

Tror jeg nå kan glemme å reise til Athen 19.mai med Norwegian, dessverre.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 12. Apr 20, 11:18:56
Quote from: mouche on 12. Apr 20, 08:46:34Tror jeg nå kan glemme å reise til Athen 19.mai med Norwegian, dessverre.
Om det er flight DY1884 med avgang 1600, så kan du nok bare glemme den.
Den skulle vi reise med, og vi har allerede fått mail fra Norwegian om at reisen vår 19. mai er kansellert.
Snodig om ikke du har fått samme mailen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Apr 20, 14:12:25
Hellas og Spania avlyser sommersesongen:

https://www.abcnyheter.no/reise/reisenyheter/2020/04/11/195669404/hellas-og-spania-avlyser-arets-syden-ferie-satser-pa-2021

Å måtte sitte 14 dager inne i karantene når man kommer til Hellas er vel heller ikke så morsomt?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Apr 20, 15:45:40
Kan vi stole på slike artikler? Jeg venter i alle fall på hva myndighetene sier i tiden fremover.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 12. Apr 20, 16:42:16
Quote from: Ole on 12. Apr 20, 15:45:40Kan vi stole på slike artikler? Jeg venter i alle fall på hva myndighetene sier i tiden fremover.
Nei slikt kan vi ikke tro på.
Det jeg har hørt er at de sannsynligvis kommer til å gradvis slippe opp for turister fra land med lite smitte fra 1. juli.
Men at alle som kommer må ta en coronatest som gir raskt resultat.
Altså ikke noe 14-dagers karantene.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 12. Apr 20, 17:17:31
I øyeblikket vil jeg faktisk nesten hevde at det eneste vi vet med noen grad av sikkerhet er at vi ikke vet noe som helst med noen grad av sikkerhet.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Apr 20, 17:47:36
Dette er det vi skal forholde oss til hvis vi skal reise til Hellas, og dette er fra myndighetene:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_hellas/id2414955/#helse
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 13. Apr 20, 23:32:01
Har du hørt noe om dette @Kritios ?

Sakset fra Facebook:
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Apr 20, 00:36:04
Nei dette har jeg ikke hørt noe om....
Det siste jeg har funnet er dette:
https://news.gtp.gr/2020/04/10/sete-10-steps-greek-tourism-restart/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 14. Apr 20, 07:51:04
Ett svar til i tråden på FB:

Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Apr 20, 09:43:26
Se det ja, det ser jo oppløftende ut :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Apr 20, 10:37:43
Har du sjekket prisen på billetter med Norwegian for juni? Man bær nok reise via Athen eller med noen andre.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Apr 20, 12:23:43
Quote from: mouche on 14. Apr 20, 10:37:43Har du sjekket prisen på billetter med Norwegian for juni? Man bær nok reise via Athen eller med noen andre.
Ja, det er jo råbillig :-)
1275,- en vei fra Stavanger via Oslo den 3. juni.
Den 10. kan jeg komme meg ned for 1037,-
Er det billigere med noen andre via Athen ?
Men det er ikke vits i å bestille noe før vi vet om vi kan komme oss ned eller om vi vet om Norwegian overlever dagen i dag....
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Apr 20, 19:33:36
For egen del avventer jeg med mindre jeg bare booker noen billetter til Athen i juni med bruk av bonuspoeng siden disse ikke vil være dekket av en konkurs eller vil gi noen refusjon som jeg forstår det. Med andre ord er intet tapt og jeg beholder en i alle fall teoretisk mulighet til å komme meg nedover på en billig måte.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 19. Apr 20, 09:35:19
Europa håper nå det verste er over.
Både Italia, Tyskland, Frankrike og Spania tror nå de har kommet gjennom pandemiens verste fase:
https://www.nrk.no/urix/korona-krisen_-europa-haper-det-verste-er-forbi-1.14986957

Så er det bare å håpe på at ting normaliserer seg mot sommeren og at vi igjen kan komme oss til Hellas :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Apr 20, 16:17:29
EU-presidenten åpner for utenlandsturisme i sommer:
https://flysmart24.no/2020/04/21/eu-presidenten-snur-apner-for-utenlandsferie-i-sommer/

Så da lever vi fortsatt i håpet :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 21. Apr 20, 18:56:22
Det finnes dessverre et annet viktig element i denne diskusjonen om vi snart får reise eller ei og det er reiseforsikringsselskapene. Vil de la oss få tegne reiseforsikringer som gir fullgod forsikring for alt som kan skje ved en reise inkl. om man blir syk av dette viruset. Pr dato tror jeg ikke noen selskaper vil gi oss reiseforsikring som dekker noen som har med dette viruset å gjøre.

Der har vi også en partner i denne kabalen som må på plass før vi sikkert kan reise. Jeg tror ikke de er de første til å lette på kravene, de vil nok ikke ha enda flere utgifter rundt dette viruset enn det de allerede har har/ har hatt i forbindelse med alle kanselleringene. Nå må de være rimelig sikre på at det produktet de selger ikke gir stor risiko for større utbetalinger.............

Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Apr 20, 19:39:11
Quote from: JanBe on 21. Apr 20, 18:56:22Det finnes dessverre et annet viktig element i denne diskusjonen om vi snart får reise eller ei og det er reiseforsikringsselskapene. Vil de la oss få tegne reiseforsikringer som gir fullgod forsikring for alt som kan skje ved en reise inkl. om man blir syk av dette viruset. Pr dato tror jeg ikke noen selskaper vil gi oss reiseforsikring som dekker noen som har med dette viruset å gjøre.

Der har vi også en partner i denne kabalen som må på plass før vi sikkert kan reise. Jeg tror ikke de er de første til å lette på kravene, de vil nok ikke ha enda flere utgifter rundt dette viruset enn det de allerede har har/ har hatt i forbindelse med alle kanselleringene. Nå må de være rimelig sikre på at det produktet de selger ikke gir stor risiko for større utbetalinger.............


Dette kommer vel an på hvilke retningslinjer UD kommer med når det gjelder hvor vi bør / kan reise.
Dersom de ikke fraråder reiser i Europa så kan ikke forsikringsselskapene nekte å hjelpe deg dersom du er på reise der...
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 24. Apr 20, 19:38:57
Hellas håper å kunne motta turister igjen i juli:

https://www.ekathimerini.com/252002/article/ekathimerini/business/greece-aims-to-welcome-tourists-in-july-says-minister
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 25. Apr 20, 16:44:22
Håper å kunne er nok så nærme vi kan komme til hva som er trolig per i dag.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 26. Apr 20, 13:42:06
Hellas vil åpne for turister fra en del land i juli:
https://flysmart24.no/2020/04/26/vil-apne-syden-sesongen-i-juli-for-besok-fra-noen-land/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Apr 20, 11:30:23
Temperatursjekk, blodprøver og pleksiglass mellom restaurantbordene.
EU forsøker å finne felles regler for utenlandsreiser til sommeren:
https://www.nrk.no/urix/eu-vil-apne-grensene-etter-korona_-turismen-blir-ikke-som-for-1.14996527

"Nøkkelen til å få den greske turismen tilbake i gang er å løse spørsmålet om lufttransport, ifølge regjerings talsmann Stelios Petsas, som sa at tiltakene for gradvis tilbakevending til pre-coronavirus (Covid-19) virkelighet vil bli kunngjort denne uken."
https://news.gtp.gr/2020/04/27/reviving-air-travel-key-greek-tourism-restart/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Apr 20, 19:46:46
Greske helårshoteller vil åpne igjen 1. juni.
Forøvrig vil samfunnet i løpet av mai og juni gradvis returnere til tilnærmet normale tilstander:

https://news.gtp.gr/2020/04/28/greece-will-open-year-round-hotels-on-june-1-pm-announces/
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 29. Apr 20, 09:09:22
Det er med veldig mange forbehold! Hvis vi blir litt for avslappet i forhold til smittevernet både her i Norge og i Hellas, så er det rett inn igjen.

I Hellas har det vært total "LOCK DOWN" siden 6.mars. De må sende en SMS til myndighetene, eller ha en egenerklæring om hvorfor de skal ut av huset, og kun for å hente medisiner som kommer i en pose på utsiden av apoteket. Man kan lufte hunden og seg selv rundt i en kilometers avstand fra huset i en time, men kun i nærområdet. Matbutikkene bringer vann og mat på døra.

Min venninne Maria på Syros synes selvfølgelig det er veldig slitsomt med en nyfødt baby og en stor unge på åtte år som må bare være inne, men de holder ut. Syros har ingen coronasmittede. Hellas har totalt under 3000.


Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 29. Apr 20, 12:31:02
Jeg velger å ta de mange tall som sirkulerer mht hvor mange som er smittet med en stor klype salt da det er stor forskjell på hvor mange som faktisk blir testet og påliteligheten til testene som sådan. I følge en amerikansk professor med smittesykdommer som spesialfelt fortalte på radioen i morges (BBC) at man kan ta antall bekreftede smittede å multiplisere med ti, muligens femti og sågar en undersøkelse i California som indikerte multiplisert med åtti.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 07. May 20, 09:40:26
For oss i Norge så er det UDs reiseråd som bestemmer når vi får lov til å reise til utlandet igjen. Foreløpig får vi jo ikke reise til noen land i verden, ikke engang til Sverige uten at man får 14 dagers karantene. Dessuten så har vi heller ingen gyldig reiseforsikring om vi skulle velge å reise utenlands i dag. Vi får ikke gyldig reiseforsikring før UD letter på sine restriksjoner. Forhåpentligvis legger norske myndigheter frem en plan i ettermiddag der de kanskje kan skissere noe om når og eventuelt om de vil lette på reiserestriksjonene som gjelder i dag. Er vel ikke umulig at vi får en gradvis åpning slik vi hadde en gradvis nedstegning, selv om den gikk egentlig veldig fort før den omfattet alle land. Forhåpentligvis får vi en plan som kan si noe om veien videre.......https://www.dinside.no/reise/dette-bor-du-vite-om-du-vurderer-a-reise-utenlands-na/72431661?fbclid=IwAR1ZnwatrYmFtrw46JBag80hMFWytHWl_ybfoRvHu9u-IVIXxYYQX9MlhOw

Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 07. May 20, 19:39:30
Det er ikke ulovlig å reise ut av landet, men ved innreise (igjen) må man per i dag gå i 14 dagers selvpålagt karantene. Som norsk borger, eller med fast bosetting i Norge, vil man også bli sluppet inn igjen i landet. Man er heller ikke uten rett til medisinsk hjelp i utlandet selv om UD fraråder reise til utlandet. Dette ikke ment som noe råd til å reise, men føler det riktig å påpeke dette. En bilforsikring på en norsk bil er fullt ut gjeldende i utlandet også i dag, det samme gjelder en båtforsikring.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 08. May 20, 10:32:39
Her har noen laget en fin video fra Naxos i disse Coronatider: Link til Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=lfU_TiLPKRw&feature=youtu.be)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 11. May 20, 11:00:04
Hellas kjører denne uka i gang en massiv reklamekampanje som skal framheve landet som et coronasikkert reisemål når det lar seg gjøre å reise igjen.
Forhåpentligvis i juli.
https://flysmart24.no/2020/05/11/har-hatt-mist-smitte-na-vil-de-kuppe-feriemarkedet/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 20. May 20, 13:06:44
KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 20. May 20, 18:28:01
Hellas åpner for turisme 15. Juni, samtidig som sesonghotellene åpner.
Det åpnes også opp for internasjonale flygninger direkte til turistdestinasjonene fra 1. Juli, som forventet :-)
https://www.borsen.no/nyheter/hellas-apner-for-turisme-15-juni/72485993
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 20. May 20, 21:06:01
Quote from: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. May 20, 09:47:39
Quote from: Kritios on 25. Mar 20, 19:27:39Jeg hadde billett ned til Kreta med Norwegian 18. April.
I dag fikk jeg to eposter fra dem, den første om at billetten var endret, den andre om at flygningen var kansellert.
Da fikk jeg tre valg; ombooking til en senere tur, refusjon i form av cash Points (+20%), og refusjon i form av penger. Jeg valgte selvfølgelig det siste, så får vi se....
Da har jeg i dag fått følgende hyggelige epost fra Norwegian:

This is just a quick note to let you know that we have now processed your ticket refund request for the following ticket(s): 328-7336379357, 328-7340285966.

These funds will be returned to the form of payment in your booking as soon as possible. If you booked your ticket through a travel agency, please contact them for your refund.

We thank you for your patience, and we're looking forward to welcoming you on board again soon."

Det tok litt tid, men da ser det ut som at pengene snart kommer på konto :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Heidrun on 21. May 20, 10:49:16
Quote from: Kritios on 20. May 20, 21:06:01
Quote from: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)

Helfo kortet holder da i massevis
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. May 20, 10:50:50
Quote from: Heidrun on 21. May 20, 10:49:16Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)

Helfo kortet holder da i massevis


Javisst :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 22. May 20, 09:42:37
Norske og danske turister ar blant dem Hellas ønsker velkommen når de åpner for turister 15. Juni:
https://flysmart24.no/2020/05/22/norge-og-danmark-far-sende-turister-til-hellas-ikke-sverige/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 23. May 20, 08:09:00
Quote from: Heidrun on 21. May 20, 10:49:16
Quote from: Kritios on 20. May 20, 21:06:01
Quote from: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)

Helfo kortet holder da i massevis

Det er også min oppfatning, men det er stadig noen som synes å påstå noe annet uten at de hverken kan, eller vil (?), komme med noen form for dokumentasjon for sin påstand i så måte.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. May 20, 16:45:27
Det var et veldig uklart innlegg, synes jeg, Mouche.
Mener du at man kan faktisk overprøve reiseforsikringsselskapene hvis man trosser UDs reiseråd?
De sa nettopp på nyhetene at man ikke blir dekket forsikringsmessig hvis man for eksempel havner på et privat sykehus etter en trafikkulykke eller lignende. Det hjelper vel ikke noe særlig da med Helfos trygdekort hvis man likevel må betale for sykehusopphold og flytransport tilbake til Norge?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 23. May 20, 17:15:20
Helfokortet sikrer deg kun samme service som de lokale får.
Alt ut over det, hjemtransport osv. dekkes enten av reiseforsikring eller deg selv.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 23. May 20, 18:13:49
Quote from: marjana on 23. May 20, 16:45:27Det var et veldig uklart innlegg, synes jeg, Mouche.
Mener du at man kan faktisk overprøve reiseforsikringsselskapene hvis man trosser UDs reiseråd?
De sa nettopp på nyhetene at man ikke blir dekket forsikringsmessig hvis man for eksempel havner på et privat sykehus etter en trafikkulykke eller lignende. Det hjelper vel ikke noe særlig da med Helfos trygdekort hvis man likevel må betale for sykehusopphold og flytransport tilbake til Norge?


Som allerede nevnt av andre her så får man akkurat de samme rettigheter og hjelp som den vanlige greker får, hverken mer eller mindre. Hat hatt nærkontakt både med legevakt og sykehus i Hellas og da har vi ikke hatt behov for å benytte noen reiseforsikring (hvilket vi selvfølgelig har) og service og behandling har vært utmerket. Har nære venner bosatt i Hellas som på eget initiativ har valgt en operasjon i Hellas heller enn å reise til Norge da de var helt trygge på den behandling de ville få, og fikk. Min venn er tidligere sykepleier og hennes mann lege, begge norske.

Syketransport til Norge vil IKKE være dekket av en reiseforsikring hvis man reiser til tross for reiserådet, men hvor stor sjanse er det for at det vil være nødvendig?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 29. May 20, 11:49:59
Quote from: Kritios on 21. May 20, 09:47:39Da har jeg i dag fått følgende hyggelige epost fra Norwegian:

This is just a quick note to let you know that we have now processed your ticket refund request for the following ticket(s): 328-7336379357, 328-7340285966.

These funds will be returned to the form of payment in your booking as soon as possible. If you booked your ticket through a travel agency, please contact them for your refund.

We thank you for your patience, and we're looking forward to welcoming you on board again soon."

Det tok litt tid, men da ser det ut som at pengene snart kommer på konto :-)


I dag fikk jeg refusjonen fra Norwegian inn på konto :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 29. May 20, 13:38:04
Den greske turistministeren offentliggjorde i dag en liste med 29 land som de åpner for turister fra 15. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/29/greece-will-open-to-29-countries-on-june-15-official-list/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 03. Jun 20, 09:17:11
Hellas dekker alle utgifter dersom du blir smittet med corona mens du er på ferie der:
https://news.gtp.gr/2020/06/02/greece-cover-cost-coronavirus-infected-tourists/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 05. Jun 20, 13:01:31
Gresk infeksjonsekspert bekymret for smitte fra utlandet:

https://www.ekathimerini.com/253415/article/ekathimerini/news/health-experts-wary-of-arrivals-from-abroad     
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Jun 20, 13:45:55
Quote from: Kabi on 05. Jun 20, 13:01:31Gresk infeksjonsekspert bekymret for smitte fra utlandet:

https://www.ekathimerini.com/253415/article/ekathimerini/news/health-experts-wary-of-arrivals-from-abroad     
Qatar er jo det landet i verden med flest tilfeller pr. million innbyggere, med god margin, så det forundrer meg at de slipper inn folk derfra i det hele tatt...
Title: Re: Coronavirus
Post by: Svein~B on 05. Jun 20, 19:59:30
Quote from: Kritios on 05. Jun 20, 13:45:55
Quote from: Kabi on 05. Jun 20, 13:01:31Gresk infeksjonsekspert bekymret for smitte fra utlandet:

https://www.ekathimerini.com/253415/article/ekathimerini/news/health-experts-wary-of-arrivals-from-abroad   
Qatar er jo det landet i verden med flest tilfeller pr. million innbyggere, med god margin, så det forundrer meg at de slipper inn folk derfra i det hele tatt...

Hvor har du det fra?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Jun 20, 22:20:17
Quote from: Svein~B on 05. Jun 20, 19:59:30
Quote from: Kritios on 05. Jun 20, 13:45:55
Quote from: Kabi on 05. Jun 20, 13:01:31Gresk infeksjonsekspert bekymret for smitte fra utlandet:

https://www.ekathimerini.com/253415/article/ekathimerini/news/health-experts-wary-of-arrivals-from-abroad   
Qatar er jo det landet i verden med flest tilfeller pr. million innbyggere, med god margin, så det forundrer meg at de slipper inn folk derfra i det hele tatt...

Hvor har du det fra?
Herfra: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Qatar har 23306 tilfeller pr. million, San Marino har 20044 på andreplass, Vatikanet 14981 på tredje og Andorra 11028 på fjerde.
Det "skikkelige" landet med nest flest tilfeller er Bahrain med 8155 pr. million, og det landet i Europa med flest tilfeller er Luxembourg med 6449.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Jun 20, 22:22:31
For øvrig så gjelder reiseforsikringene fra Gjensidige, Eika og Frende også nå, så sant du ikke blir syk av corona:
https://www.tv2.no/nyheter/11480967/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 06. Jun 20, 07:54:17
Har lest at passasjerene som kom fra Qatar var i transit i Qatar og kom fra andre steder. Det vil i så fall forklare at de var smittet andre steder enn på flyet til Athen. 
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 06. Jun 20, 13:06:35
https://www.aftenposten.no/verden/i/XgrvWg/velkommen-til-hotell-korona?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 10. Jun 20, 11:38:56
Quote from: mouche on 23. May 20, 08:09:00
Quote from: Heidrun on 21. May 20, 10:49:16
Quote from: Kritios on 20. May 20, 21:06:01
Quote from: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)

Helfo kortet holder da i massevis

Det er også min oppfatning, men det er stadig noen som synes å påstå noe annet uten at de hverken kan, eller vil (?), komme med noen form for dokumentasjon for sin påstand i så måte.

Mouche og Heidrun; har dere bestilt billett nedover ?
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 11. Jun 20, 13:45:20
Jeg har fått to turer kansellert av flyselskapene så langt og neste tur (med billetter i hånden) er ikke før i slutten av september. Hadde noen tanker om en tur i august hvis det hadde dukket opp noen veldig billige billetter fra et charterselskap, men i år er jo verden snudd på hodet så avventer det hele mht tilgjengelighet, pris, status reiseråd osv
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 11. Jun 20, 19:01:51
Kan tipse om veldig rimelige billetter Gardermoen-Athen med SAS fra slutten av juli og utover høsten.
Noe dyrere på returen, men fortsatt ikke ille.
Det er også snakk om at EU anbefaler Schengen-land om å åpne for turisme seg imellom fra 15. juni, så det er absolutt en sjanse for å komme seg nedover i sommer/høst.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 11. Jun 20, 23:57:19
Den greske turistministeren går nå hardt ut mot det norske reiserådet som han mener er økonomisk motivert:

https://www.tv2.no/nyheter/11493871/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 12. Jun 20, 09:42:16
Quote from: Kritios on 11. Jun 20, 23:57:19Den greske turistministeren går nå hardt ut mot det norske reiserådet som han mener er økonomisk motivert:

https://www.tv2.no/nyheter/11493871/
- og dette får følger for tiden etter 20. august også :(
Apollo har jo nettopp meldt at de trekker flyvninger til flere destinasjoner for resten av sesongen.
Jeg er veldig bekymret for konsekvensene i Hellas.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 14. Jun 20, 04:07:54
Temmelig lite forståelig at det fortsatt skal være restriksjoner på et land som har langt færre smittetilfeller og døde pr. mill. innbyggere enn oss her hjemme, mens vi glatt får reise til Danmark som har flere enn oss og langt flere enn Hellas...
Corona pr. land (https://www.worldometers.info/coronavirus/?)
Noe slingringsmonn pga. testhyppighet, testmetoder, etterslep på innrapportering osv. vil det nok være, men neppe nok til å forklare den store forskjellen.
Dette virker bare merkelig og urettferdig på meg.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Jun 20, 14:40:49
Quote from: Frynse on 14. Jun 20, 04:07:54Temmelig lite forståelig at det fortsatt skal være restriksjoner på et land som har langt færre smittetilfeller og døde pr. mill. innbyggere enn oss her hjemme, mens vi glatt får reise til Danmark som har flere enn oss og langt flere enn Hellas...
Corona pr. land (https://www.worldometers.info/coronavirus/?)
Noe slingringsmonn pga. testhyppighet, testmetoder, etterslep på innrapportering osv. vil det nok være, men neppe nok til å forklare den store forskjellen.
Dette virker bare merkelig og urettferdig på meg.
Som den greske turistministeren sa så virker det å være økonomisk betinget.
Man tvinger rett og slett nordmenn til å være hjemme og bruke sine feriepenger der....
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 25. Jun 20, 15:43:39
Nå skjer det endelig noe:
Europa åpner (https://e24.no/norsk-oekonomi/i/b5RXQe/dn-europa-aapnes-for-nordmenn-fra-15-juli)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Jun 20, 16:56:01
Ja, endelig er det åpnet for hele Europa / Schengen uten karantene.
Minus Sverige da :-)
https://www.dn.no/reiseliv/reiselivet-jubler-over-nye-reiserad-dette-er-gledelige-nyheter-vi-ble-truffet-forst-og-kommer-til-a-slite-lengst/2-1-833146
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 28. Jun 20, 10:22:36
Jeg ser det finnes info om hvordan vi/"man" skal forholde seg ved evt reise til Hellas, - og at diskusjonen går om det kreves bruk av maske på strendene. Tror jeg må lese denne et par ganger.
https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR0sY1Yzq3k5He1IdNszE3hNV9ZUE1P6cAt9YBR5EgLQkHwM2dvM80XLxL4#/

Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Jun 20, 11:17:22
Quote from: kaka on 28. Jun 20, 10:22:36Jeg ser det finnes info om hvordan vi/"man" skal forholde seg ved evt reise til Hellas, - og at diskusjonen går om det kreves bruk av manse på strendene. Tror jeg må lese denne et par ganger.
https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR0sY1Yzq3k5He1IdNszE3hNV9ZUE1P6cAt9YBR5EgLQkHwM2dvM80XLxL4#/

Der står det ingenting om maske eller ikke på strendene.
Men jeg tror ikke det skal være nødvendig.
Jeg drar ned i morgen så da skal jeg sjekke det etterhvert :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 28. Jun 20, 11:41:11
Er ikke krav til maske på strendene, men minimum avstand mellom solsenger.
Er visstnok krav til maske på butikken og offentlig kommunikasjon.
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 28. Jun 20, 12:52:49
Quote from: Frynse on 28. Jun 20, 11:41:11Er ikke krav til maske på strendene, men minimum avstand mellom solsenger.
Er visstnok krav til maske på butikken og offentlig kommunikasjon.

Jeg har lurt på det med offentlig kommunikasjon, ja. Hvis det blir en høsttur, har jeg lurt på buss innimellom.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Carl Lucas Löfgren on 30. Jun 20, 12:25:58
"Fredag 15. mai 2020 kom Utenriksdepartementet med et forlenget reiseråd som gjelder for alle reiser til utlandet til 20. august 2020. Samtidig melder UD at det vil komme en ny vurdering av reiseråd i Norden innen 15. juni og til nærliggende europeiske land innen 20. juli. "

Det er gode nyheter!  :)

Jeg er interessert i å bestille en tur til Rhodos, Hellas i august med Nordic Invasion (http://nordicinvasion.no). Men kanskje vi venter til neste år..
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 30. Jun 20, 16:59:35
De nye reiserådene har forlengst kommet, så nå kan du reise til de fleste land i EU/EØS/Shengen fra 15. juli.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Jul 20, 19:48:53
Turister fra Stockholm :o ankom Rhodos med TUI, med en spesialavtale tydeligvis, selv om Sverige er nektet innreise til Hellas. De har tydeligvis klart å presse greske myndigheter siden TUI er så store reiseoperatører. Spørs om ikke Hellas er i ferd med å importere koronasmitte nå. Får virkelig håpe at Hellas har kontroll på situasjonen, og det vil jo snart vise seg nå som de første turistene har begynt å ankomme etter 1.juli.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/02/sweden-rhodes-charter-tourists-flight-ban/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 03. Jul 20, 19:56:22
Håper, for alles beste, at det ikke blir noen stor oppblomstring av smitte/syke.
Jeg unner grekerne å kunne motta (betalende) gjester igjen, - hvis det bare går bra!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 14. Jul 20, 22:20:25
Dessverre øker antallet smittede i Hellas nå med mer enn 50 per dag.  Fra artikkelen: " Things start to get critical in Greece, when the daily infections are above 50, health experts have said".
Får håpe greske myndigheter setter inn tiltak som hjelper der smitten er størst, som på grensen til Bulgaria der turister bringer smitte inn til Hellas.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/14/greece-coronavirus-cases-tourists-locals-july-14/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 14. Jul 20, 22:57:32
Dette var trist å lese.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 15. Jul 20, 08:19:15
Quote from: marjana on 14. Jul 20, 22:20:25Dessverre øker antallet smittede i Hellas nå med mer enn 50 per dag.  Fra artikkelen: " Things start to get critical in Greece, when the daily infections are above 50, health experts have said".
Får håpe greske myndigheter setter inn tiltak som hjelper der smitten er størst, som på grensen til Bulgaria der turister bringer smitte inn til Hellas.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/14/greece-coronavirus-cases-tourists-locals-july-14/

Dette er vel ikke til å unngå med tanke på at det nå kommer flere titalls tusen turister til landet hver dag.
Bare her på Kreta kommer det over 40 fly daglig fra omtrent hele Europa i tillegg til de som kommer fra Athen.
Vi får bare håpe de klarer å luke ut de aller fleste smittede ved ankomst slik at vi slipper ukontrollert smitte ute i distriktene.
Når det er sagt så kan 58 (det offisielle tallet er 57) nye registrerte smittede på tirsdag være tilfeldig.
Det har også vært enkelte dager tidligere i juni for eksempel med over 50 smittede.
Så vi får bare krysse fingrene, ta våre forholdsregler og håpe på det beste.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 15. Jul 20, 08:55:40
R i Hellas er på 0,3 til 0,4 hvilket er svært beskjedent og restriksjonene samt kontrollene mange så dette går nok bra. Greske myndigheter viser både evne og vilje til å justere seg hvis, eller når, behovet måtte oppstå. I det hele er jeg veldig overrasket og imponert over den greske regjering samt folks vilje til å følge de råd og regler som gjelder til enhver tid.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 15. Jul 20, 16:19:46
Her er en oppfølger til forrige artikkel jeg la ut. Greske myndigheter vil diskutere nye tiltak i dag om en "plan B", og de vil påby munnbind innendørs og på all kollektiv transport blant annet. Man kan få bot for å ikke bruke munnbind. De vil også forhindre at grekere drar over grensen for å handle billig i Nord-Makedonia og Bulgaria. De vil også se på situasjonen angående sesongarbeidere som særlig kommer fra Albania for å plukke frukt. Det blir kanskje lokale "lockdowns" der det er stor smitteøkning. Så la oss håpe at Hellas klarer å holde kontroll på smitteøkningen.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/07/15/greece-coronavirus-plan-b-restrictions-masks/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 16. Jul 20, 08:04:01
I går ble det kun registrert 27 nye tilfeller i Hellas.
Dette kan jo tyde på at tirsdagens 57 tilfeller var en tilfeldighet.
Men dette må vi selvfølgelig se over lengre tid og bare håpe på det beste :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 18. Jul 20, 10:51:53
De to siste dagene, 16. og 17. er det bare registrert 29 og 25 nye tilfeller i Hellas.
Så den ene dagen med 57 ser ut til å ha vært et engangstilfelle.
Heldigvis :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 20. Jul 20, 16:56:48
Man kan bli testet på fergene ut til de greske øyer også. Bra de passer på og jo flere de sjekker jo bedre er det........

https://news.gtp.gr/2020/07/20/minister-covid-19-checks-continue-on-board-greek-ferries/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Jul 20, 06:51:12
Antallet nye registrerte smittetilfeller i Hellas er fremdeles på et veldig lavt nivå.
Lørdag og søndag er det registrert henholdsvis 19 og 24 tilfeller, mens det i går ble registrert kun 5 :-)
Dette ser meget bra og betryggende ut.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 21. Jul 20, 08:20:59
Nok en gang; jeg er aldri så lite imponert over den greske stats håndtering av denne pandemien og hvor flinke grekere flest har vært til lojalt følge de råd og pålegg (ja, ris bak speilet med bøter) som har blitt "påført" dem. Det er vel ikke slik man ellers tenker på grekere mht å ta ansvar og lojalt støtte opp om sentralmaktens bestemmelser.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 28. Jul 20, 16:24:37
Hellas strammer inn med påbud om munnbind innendørs, utover supermarkedene, siden smitten har blomstret opp og folk har begynt å slappe mye mer av.

https://news.gtp.gr/2020/07/20/covid-19-where-face-masks-must-be-worn-greece/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 29. Jul 20, 11:05:32
Den siste uken har antallet nye smittetilfeller i Hellas ligget på mellom 25 og 34 pr. dag.
Men i går ble det registrert hele 52 nye tilfeller.
Dette er jo allikevel meget lite i forhold til andre land og milevis under grensen for å fremdeles være et grønt land :-)
Vi håper og tror at det fortsetter med under 50 nye daglige tilfeller framover.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Aug 20, 18:52:43
Greske myndigheter er bekymret over de nye smittetallene:
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/02/greece-coronavirus-cases-spike-deaths-increase-august-2/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 03. Aug 20, 18:59:52
Hmm. dette var ikke munter lesing. Men, fint å får så detaljert rapport.
Takk, Marjana
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 04. Aug 20, 19:13:45
121 nye tilfeller siste døgn, leste jeg nå.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Aug 20, 06:57:13
Ja tallet på nye tilfeller har gått merkbart opp i juli og så langt i august etter at turistene startet å ankomme.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/
Vi får håpe det holder seg under 150 i døgnet som vel er grensen for 20 pr. 100000 innbyggere...
Egentlig får vi jo håpe talla går nedover igjen :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Aug 20, 21:08:25
Jeg har lest både 149 og 152 i dag. Altså stigende kurve.
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 06. Aug 20, 23:24:46
Veldig leit! - og nå leste jeg akkurat at det skal være et tilfelle i Stoupa :( - en turist (uten munnbind).
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 07. Aug 20, 08:37:14
Det offisielle smittetallet i går var 149 tilfeller:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

På Poros er det innført lokalt nattlig portforbud etter en kraftig økning i antallet tilfeller der:
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/VbK7b3/coronautbrudd-paa-gresk-ferieoey

Dette går dessverre feil vei ser det ut til....
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 10. Aug 20, 09:49:54
203 smittede siste døgn.
Dette går ikke rette veien, nei...
203 smittede. Ny all time high. (https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/09/greece-coronavirus-high-cases-deaths-data-august-9/)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 10. Aug 20, 18:49:37
Quote from: Frynse on 10. Aug 20, 09:49:54203 smittede siste døgn.
Dette går ikke rette veien, nei...
203 smittede. Ny all time high. (https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/09/greece-coronavirus-high-cases-deaths-data-august-9/)
Nei dette ser ikke bra ut:

https://flysmart24.no/2020/08/10/hellas-gar-mot-rodt-pakkereiser-kan-bli-avlyst/

https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/hellas-vil-kreve-negativ-koronatest-for-a-hindre-importert-smitte/3424003584.html

Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 10. Aug 20, 21:01:48
Tror jeg nå må innse at det ikke blir høsttur i år. Det er veldig trist, men, jeg skal komme gjennom det :)
Håper også at Hellas, og andre som ikke har mange alternativer til turister som inntektskilde, også kommer gjennom dette!!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 11. Aug 20, 08:00:14
Nå ser det heldigvis ut som om de skjerpede tiltaka hjelper.
Antallet nye tilfeller siste døgn er 126, ned fra 202 døgnet før.
Når det er sagt så kan jo de høye smittetalla i det siste komme av at så mange flere blir testet nå,
og at en stor del av de positive prøvene er fra turister som ankommer flyplassene.
Så sånn sett er ikke den nye "rekorden" på 202 tilfeller sammenlignbar med talla fra mars og april hvor det bare var grekere som ble testet.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 11. Aug 20, 11:20:32
Quote from: Kritios on 11. Aug 20, 08:00:14Når det er sagt så kan jo de høye smittetalla i det siste komme av at så mange flere blir testet nå,
og at en stor del av de positive prøvene er fra turister som ankommer flyplassene.
Det er flere som blir testet nå, men det er bare en brøkdel av tilfellene som blir testet positivt ved ankomst Hellas.
Rekorddøgnet var det 29 som ble testet positivt ved ankomst og ytterligere 4 turister som oppsøkte hjelp etter å ha utviklet symptomer.
Siste døgn var det 10 som ble testet positivt ved ankomst.
De fleste tilfellene er m.a.o. blant folk som bor i landet.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 11. Aug 20, 16:04:33
Quote from: Frynse on 11. Aug 20, 11:20:32Det er flere som blir testet nå, men det er bare en brøkdel av tilfellene som blir testet positivt ved ankomst Hellas.
Rekorddøgnet var det 29 som ble testet positivt ved ankomst og ytterligere 4 turister som oppsøkte hjelp etter å ha utviklet symptomer.
Siste døgn var det 10 som ble testet positivt ved ankomst.
De fleste tilfellene er m.a.o. blant folk som bor i landet.
OK.
det er jo forsåvidt godt at det ikke er turistene som drar smitten med seg da...
Da er det vel grekerne selv som har "skeiet litt ut" med påpasseligheten.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Aug 20, 19:50:49
196 nye tilfeller siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 11. Aug 20, 22:35:56
Jeg har en flight Oslo - Athen i september, og med masse antibac og munnbind hele veien så går vel det bra?


Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 12. Aug 20, 07:12:03
Quote from: marjana on 11. Aug 20, 22:35:56Jeg har en flight Oslo - Athen i september, og med masse antibac og munnbind hele veien så går vel det bra?


Det går nok fint dersom ikke Høie stenger grensa helt da....
Med over 150 nye tilfeller daglig så risikerer vi at Hellas også blir rødt.
Pr. i dag ligger Hellas på 14,2 tilfeller pr. 100000 siste 2 uker.
Men forhåpentligvis går antallet ned igjen i september når turiststrømmen dabber av.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Diddi on 12. Aug 20, 09:33:31
Quote from: marjana on 11. Aug 20, 22:35:56Jeg har en flight Oslo - Athen i september, og med masse antibac og munnbind hele veien så går vel det bra?vi har også biletter i september, blir i overkant spennende dette.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Aug 20, 09:42:17
Smittetoppen blir vel nå i dagene rundt 15.august når det er ferie for grekerne, og ikke minst at Mariadagen feires den 15.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 12. Aug 20, 10:04:36
Vi skal også ned i september, men det er vel tvilsomt om det blir noe av.
Regjeringen hasteinnkaller til pressekonferanse i dag kl. 14, med tema "Corona og reiser", så da blir det kanskje strengere restriksjoner.
Hadde neppe hasteinnkalt om det var lettelser i vente...
Hasteinnkaller til pressekonferanse (https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/08/12/195698136/regjeringen-hasteinnkaller-til-pressekonferanse-om-coronasituasjonen)
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Aug 20, 10:47:19
...og jeg som fant et helt nyoppusset penthouse i havna i Ermoupolis som jeg har booket for en uke! Kan avbestille innen 22. august, men det er litt for knapp tid til å få oversikt over korona og reising, tror jeg...
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 12. Aug 20, 15:00:10
Jeg er ikke lenger særlig i tvil, eller spent, etter dagens pressekonferanse (egentlig allerede i helgen): Har forstått at jeg må/i hvert fall bør gi slipp på høstdrømmen.
Men, jeg er så "heldig" at jeg ikke hadde bestilt reise, - var bare veldig klar for å bestille i høstferien.
Det gjør litt vondt i lengselsrommet mitt, men tror nok  det er vondere å bli sjuk eller bringe smitte.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Aug 20, 15:46:25
Filakia kaka!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Aug 20, 18:13:29
Så nå er vi visst på gult i følge nyhetene. Muligens ut hele oktober...
Title: Re: Coronavirus
Post by: Diddi on 12. Aug 20, 20:01:36
Quote from: marjana on 12. Aug 20, 18:13:29Så nå er vi visst på gult i følge nyhetene. Muligens ut hele oktober...

Eller kanskje til 1. Oktober. Er jo ingen forskjell på gul og grønn, så for oss blir det bare å se an. Forsikringen gjelder hvis landet blir rødt/er rødt 14 dager eller mindre før avreise, hvis man har bestillt i den "lovlige bestillingsperioden".
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Aug 20, 20:57:50
262 nye tilfeller siste døgn. Dette ser ikke bra ut!

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=39797
Title: Re: Coronavirus
Post by: Askermann on 13. Aug 20, 16:28:20
Skulle vært på Samos i sommer. Har reist siden 1986 dit 8 uker på sommeren men i år blir det ingen tut. Satser på neste år.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 13. Aug 20, 19:34:45
204 nye tilfeller siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 14. Aug 20, 21:45:45
Det er jo stadig nye regler for hvordan vi skal forholde oss til koronaviruset.

Jeg har en flight med SAS fra Oslo til Athen 6.september. Den var i utgangspunktet direkte, men nå har den blitt endret til en tidligere, og via København.

København er i ferd med å bli "rødt", så hva skjer da hvis jeg skal mellomlande der, men altså kun være i transit i ca en time, og skifte fly og dra videre til Athen?

Det virker som om dette blir pålagt en 10-14 dagers karantene i Hellas, og tilsvarende på innreise hvis det var til Norge.

Jeg finner ikke helt klare opplysninger om dette, så er det noen som vet?

Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 14. Aug 20, 22:12:31
Tidligere het det visst at slik mellomlanding du beskriver ikke skulle regnes som opphold i landet, - men, som du er inne på, her endres det stadig. Ikke lett for noen dette.
Lykke til!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Aug 20, 23:19:25
Quote from: marjana on 14. Aug 20, 21:45:45Det er jo stadig nye regler for hvordan vi skal forholde oss til koronaviruset.

Jeg har en flight med SAS fra Oslo til Athen 6.september. Den var i utgangspunktet direkte, men nå har den blitt endret til en tidligere, og via København.

København er i ferd med å bli "rødt", så hva skjer da hvis jeg skal mellomlande der, men altså kun være i transit i ca en time, og skifte fly og dra videre til Athen?

Det virker som om dette blir pålagt en 10-14 dagers karantene i Hellas, og tilsvarende på innreise hvis det var til Norge.

Jeg finner ikke helt klare opplysninger om dette, så er det noen som vet?På flyplassen i København må du ha på munnbind hele tiden så det tror jeg skal gå bra.
Det vil nok bli tatt stikkprøver av passasjerene ved ankomst Athen, men tvilsomt om alle blir testet.
At København blir rødt tror jeg ikke skal ha noe å si for flygninger derfra foreløpig.
Frankrike er jo rødt nå, men det kommer fly derfra og hit til Kreta hver eneste dag.
Jeg har franske gjester som kom etter at landet ble rødt. Noen ble tatt til side og testet ved ankomst.
For øvrig kreves det nå negative tester for passasjerer som kommer fra Sverige, Tsjekkia, Belgia, Spania, Nederland, Albania, Nord-Makedonia, Bulgaria, Romania, Emiratene og Malta.
https://news.gtp.gr/2020/08/12/greece-travel-directives-flights-from-12-countries/
 
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 15. Aug 20, 00:55:14
Ok, takk. Så lenge landene samarbeider - SAMMEN! så er dette sikkert til å forstå og finne ut av etterhvert.

Title: Re: Coronavirus
Post by: telma on 15. Aug 20, 14:40:42
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/P9W3VX/hellas-og-oesterrike-med-oekt-smitte-kan-bli-roede
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 15. Aug 20, 18:49:44
230 siste døgn. :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 17. Aug 20, 10:43:08
Blir nok erklært temmelig rødt i løpet av uken...
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 17. Aug 20, 12:34:49
Quote from: Frynse on 17. Aug 20, 10:43:08Blir nok erklært temmelig rødt i løpet av uken...
Det er veldig trist utvikling, - både der og her hjemme.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 17. Aug 20, 20:29:06
...så får vi se da:
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/08/17/195699293/fhi-anbefaler-at-fire-nye-land-blir-rode

Hellas meldte om 150 nye smittede i dag, altså en betydelig nedgang siden siste måling på 230. Omfattende tiltak med sjekk av reisende i havnene Piraeus og Rafina, og melding om smittevernreglene på mobil 112 til alle som har vært på reise i ferien i Hellas, og særlig til de unge, ser ut til å hjelpe.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 18. Aug 20, 19:25:19
Rekord på 269 nye smittede i dag, og to nye dødsfall. Ikke bra!

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/18/greece-coronavirus-cases-record-daily-deaths-tourists-august-18/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 19. Aug 20, 07:20:30
Quote from: marjana on 18. Aug 20, 19:25:19Rekord på 269 nye smittede i dag, og to nye dødsfall. Ikke bra!

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/18/greece-coronavirus-cases-record-daily-deaths-tourists-august-18/
Igjen viser dette at det er i de store byområdene rundt Athen og Thessaloniki det er desidert flest tilfeller, og stort sett blant lokalbefolkningen og ikke blant turister.
Dette tyder jo på at folk har blitt litt mer "slepphendte" i Hellas også, som i Norge.
Heldigvis veldig få tilfeller her på Kreta :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 19. Aug 20, 19:23:17
Etter hva jeg forstår så er det nå mer enn 80 aktivt smittede på Kreta og man må regne med at det også er mørketall så tallet er enda høyere, dessverre. 27 av de aktive er turister, og disse kommer primært fra nabolandene som Bulgaria, Romania, Serbia og Albania.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 19. Aug 20, 20:14:39
På nyhetene nå kl 20 på TV2 anbefaler Folkehelseinstituttet å merke Hellas for et rødt land, så da må man i karantene i 10 dager når man kommer tilbake fra Hellas. Regjeringen gir vel sin avgjørelse på fredag?
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 19. Aug 20, 20:48:36
217 nye tilfeller avdekket i dag, de fleste innenlandske (195). Fire nye på Kreta.
Title: Re: Coronavirus
Post by: telma on 20. Aug 20, 08:41:07
https://www.tv2.no/nyheter/11593999/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 20. Aug 20, 18:16:12
Vi kan ikke skylde oppblomstringen på turistene sier lederen for sivil beredskap, Nikos Hardalias og helseministeren i Hellas Vassilis Kontozamanis.
83 % av nye tilfeller den siste tiden er det Hellas´ egen sivilbefolkning som står bak, og da i særdeleshet unge mennesker som har vært på ferie i Cycladene og på Halkidiki sier de to.
Av 319000 testede turister er det påvist kun 615 positive prøver.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/18/greece-coronavirus-tourism-civil-protection-islands/

Fra i morgen av innføres det nye strengere retningslinjer på Mykonos og Halkidiki:
https://greece.greekreporter.com/2020/08/19/greek-authorities-impose-new-restrictions-on-mykonos-halkidiki/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 20. Aug 20, 23:19:36
Dagens tall er 269.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 21. Aug 20, 19:38:12
209
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Aug 20, 19:52:57
Quote from: Ole on 21. Aug 20, 19:38:12209
Ned 60 da :-)
Vi får håpe det fortsetter å falle....
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 21. Aug 20, 21:29:35
Nå er det mye kritikk av den greske regjeringen for ikke å klare og håndtere koronaen på en skikkelig måte. Nå får jo mange forskjellige grupper i samfunnet skylda for oppblomstringen. Det blir jo ikke bedre hvis det går politisk krangel i dette i stedet for å få til tiltak som faktisk bremser smittespredningen. Det gjelder jo forsåvidt her i Norge også, der vi snakker om "koronaskam".
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 22. Aug 20, 09:05:44
Dessverre lages det partipolitikk også av denne pandemien, men i et store og hele synes jeg for egen del at både den norske og greske regjering har håndtert situasjonen på en meget god måte. Det samme kan dessverre ikke sies om en del av landenes befolkning hvilket er bare trist!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 22. Aug 20, 22:30:50
269, ser det ut som, siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 23. Aug 20, 19:05:57
Uffda, ny dagsrekord feil vei, 284 nye smittede siste døgn
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Aug 20, 01:11:09
Ja, det stiger, men heldigvis ikke eksplosivt. Våger vi å håpe at nedgangen begynner litt ut i september? Det er visstnok ikke så mange turister som tar med seg smitte til Hellas, heller folk i Hellas som er uforsiktige. Rapporter fra diverse strandbarer er ikke oppløftende.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 24. Aug 20, 09:26:20
Jeg både håper, og tror, at det vil roe seg ned når ferietiden er over. Legger merke til at gjennomsnittsalderen på de som blir syke nå er "kun" 39 år hvilket vel indikerer uforsiktig omgang.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 25. Aug 20, 00:06:43
170 siste døgn. Vi får håpe den trenden fortsetter.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Aug 20, 08:55:31
Fra i dag og i en uke framover er det innført nye strengere coronaregler her i Chania fylke:

-- Forbud mot alle slags arrangementer, som fester, messer, religiøse prosesjoner, åpne markeder, etc.

-- Forbud mot ansamlinger av mer enn 9 personer for alle formål.

-- På restauranter kan maksimalt 4 personer sitte ved samme bord, unntak er familier der grensa er 6 personer.

-- påbud om bruk av maske både innendørs og utendørs.

Grunnen til de skjerpede reglene er økningen av antall coronatilfeller siste uke med 33 nye tilfeller.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/24/chania-coronavirus-restrictive-measures-crete/

Jeg tar meg nå en tur ned i Tavronitis for en kaffe på kafeneon´en for å sjekke stemningen og for å handle litt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Aug 20, 12:19:15
Tilbake etter en kaffe og en liten handlerunde i Tavronitis:

Kaffe.jpg

Her nede går livet sin vante gang.
Ingen brukte munnbind ute i gata, men tar dem på i det de går inn i butikkene.
Også betjeningen på kafeneon´en bruker munnbind, slik de har gjort i ukesvis, men ingen av gjestene.
Det blir litt trøblete å drikke kaffe med munnbind på :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 25. Aug 20, 14:24:00
Quote from: Kritios on 25. Aug 20, 12:19:15Tilbake etter en kaffe og en liten handlerunde i Tavronitis:

Kaffe.jpg

Her nede går livet sin vante gang.
Ingen brukte munnbind ute i gata, men tar dem på i det de går inn i butikkene.
Også betjeningen på kafeneon´en bruker munnbind, slik de har gjort i ukesvis, men ingen av gjestene.
Det blir litt trøblete å drikke kaffe med munnbind på :-)

Man kan jo lure på hvor "rene" de munnbindene er etterhvert, hvis de stadig tas av og på. Regner med de ikke kaster etter hver gangs bruk.
Håper kaffen smakte :) savner en frappè
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Aug 20, 16:52:26
Quote from: kaka on 25. Aug 20, 14:24:00Man kan jo lure på hvor "rene" de munnbindene er etterhvert, hvis de stadig tas av og på. Regner med de ikke kaster etter hver gangs bruk.
Håper kaffen smakte :) savner en frappè
Ja du kan så si.
Jeg har ikke hørt noe om hvor ofte de bør byttes ut men kan aldri tenke meg at noen gjør det etter en gang på butikken.
Frappèen smakte, som alltid, glimrende :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 25. Aug 20, 17:56:54
168.

Aner vi en bedring??
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 25. Aug 20, 19:55:58
Håper det!
12 dager til avreise via Aten til Syros, men kan jo ikke reise hvis smittetallene bare stiger! Får vel kansellere reisen og prøve å finne en senere avgang som ikke er altfor dyr når smittetallene jevner seg ut.
Får bare sitte på gjerdet og følge med på smittetall og flypriser fremover.
Det er temmelig uforutsigbart for tiden!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 26. Aug 20, 10:58:23
Quote from: Ole on 25. Aug 20, 17:56:54168.

Aner vi en bedring??

Ja vi får håpe de nye skjerpede tiltaka begynner å virke etter hvert.
I går fikk jeg ikke mindre enn tre "krisemeldinger"  på telefonen der de minner om tiltaka.

Varsel.png
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 26. Aug 20, 12:33:37
Her oppsummeres sommerens koronasituasjon:
https://www.ekathimerini.com/256241/gallery/ekathimerini/news/greece-battles-coronavirus-resurgence-after-early-success
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 26. Aug 20, 19:31:42
Aner vi en bedring? Nei, ikke enda for dagens tall på smittede er hele 296, dessverre. Fem døde i dag.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 26. Aug 20, 19:55:20
Quote from: mouche on 26. Aug 20, 19:31:42Aner vi en bedring? Nei, ikke enda for dagens tall på smittede er hele 296, dessverre. Fem døde i dag.

Her er tallene i detalj:
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/08/26/greece-coronavirus-cases-deaths-record-august-26/

Gjennomsnittsalderen på de som er smittet nå er 23 år!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 27. Aug 20, 19:48:43
259
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 28. Aug 20, 07:57:50
Quote from: marjana on 26. Aug 20, 19:55:20
Quote from: mouche on 26. Aug 20, 19:31:42Aner vi en bedring? Nei, ikke enda for dagens tall på smittede er hele 296, dessverre. Fem døde i dag.
Gjennomsnittsalderen på de som er smittet nå er 23 år!

Hvor fant du gjennomsnittsalder på de (nye?) som er smittet?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 28. Aug 20, 08:12:16
Her får man dagens:
https://eody.gov.gr/0826_briefing_covid19/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 28. Aug 20, 18:05:55
Dagens (fredag) tall er 270.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 29. Aug 20, 23:05:00
177
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 30. Aug 20, 09:13:06
En side med mye data for den som ønsker å grave dypere:

https://ourworldindata.org/coronavirus/country/greece?country=~GRC

Får bare håpet at tallet fra siste døgn er indikativt for at det går fremover!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 30. Aug 20, 23:52:42
Over 10.000 smittetilfeller nå.

Og en god del folk har brutt den pålagte karantenen, og det er dyrt! 5000 euro i bot!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 31. Aug 20, 20:33:07
183
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Sep 20, 20:18:18
207
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 02. Sep 20, 22:43:35
233
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 02. Sep 20, 23:15:23
Quote from: Ole on 02. Sep 20, 22:43:35233
Ikke akkurat synkende :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Sep 20, 01:20:55
Det går jo ikke å reise noe sted nå for tiden med så mange koronatilfeller både her i Norge og i Hellas, - og i verden forøvrig.
Jeg må bare kansellere reisen min til Hellas på søndag 6.september.

Får se om jeg kan få noe igjen fra SAS og fra reiseforsikringen. Det skal visst være mulig i følge det som står på nettet.

Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 03. Sep 20, 06:53:33
Hvis du selv kansellerer reisen (og ikke flyselskapet) så får du vel ikke så mye igjen fra flyselskapet, men hvis du har kjøpt reisen med kredittkort eller har reiseforsikring så vil du få igjen hele beløpet siden UDs reiseråd fraråder din reise.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Sep 20, 13:39:59
Hellas ble "rødt" lenge før jeg kjøpte reisen i januar. SAS gir tilbake det jeg har betalt i skatt, sier de. Reiseforsikringen skriver på deres nettsider at de betaler det som flyselskapet ikke betaler.

Og så må man vente å se om flighten blir kansellert på den samme datoen før man kan sende inn en klage.Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 03. Sep 20, 13:46:47
Quote from: marjana on 03. Sep 20, 13:39:59Hellas ble "rødt" lenge før jeg kjøpte reisen i januar.


Rødt i januar ?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Sep 20, 13:58:36
Jeg kjøpte reisen i januar, lenge før Hellas ble merket rødt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 03. Sep 20, 16:27:58
Quote from: marjana on 03. Sep 20, 13:58:36Jeg kjøpte reisen i januar, lenge før Hellas ble merket rødt.

Å sånn ja.
Men da skal du vel ha krav på refusjon vil jeg tro, i alle fall fra forsikringsselskapet.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Sep 20, 19:22:29
Ja. Det var det jeg skrev om i innlegget over. SAS gir tilbake skatt. Reise betales tilbake av reiseforsikringen.

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 03. Sep 20, 21:39:24
241
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 04. Sep 20, 19:27:59
202
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Sep 20, 13:34:58
Hellas anklages nå, fra egne rekker, for å ha trikset med lokasjonen av koronasmittede.
Folk som har blitt smittet på småøyene har blitt registrert i Athen eller Thessaloniki for at øyene skal fremstå nærmest koronafrie for å trekke mer turister:

https://flysmart24.no/2020/09/05/anklages-for-a-jukse-med-korona-tallene-pa-ferieoyer/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 05. Sep 20, 20:07:41
Det har de siste ukene vært høye smittetall på flere øyer, bl.a. Kreta og Lesvos, så det spørs om disse ryktene stemmer.

Flysmart24 og TheTravelInspector er to sider jeg ikke helt klarer å ta seriøst.

Dagens tall er 187.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 05. Sep 20, 22:59:54
Rødt, gult, skravert, eller føler du deg litt fargeblind kanskje?

Her er en artikkel som skriver om dette om å få oversikt over hvilke land man kan dra til:

https://news.gtp.gr/2020/09/04/eu-looks-make-travel-easy-with-colour-coded-covid-19-map-countries/

Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 06. Sep 20, 11:06:34
Gresk bryllup med 500 (!) gjester på Kreta!

https://www.candiadoc.gr/2020/09/04/12-kroysmata-gamo-500-kalesmenon-s/?fbclid=IwAR0RvcNSMqHd1mFdsbKh4Msvk4ogMjNvss1nn_PS8jjxuGIn--nnX1Qyrgc#.X1SmdnkzY2z

The wedding took place in a village of Apokoronas a few weeks ago

According to information from OPEN journalist Eftychia Pentaraki, the wedding party was held with about 500 guests.

Among them was an asymptomatic coronavirus patient from whom the spread began.

A few days after the wedding a person showed symptoms and after a test was positive, while the tracking showed that about 11 to 12 total wedding guests were positive for covid.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Sep 20, 18:40:40
144 (!)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 06. Sep 20, 20:03:42
Quote from: Ole on 06. Sep 20, 18:40:40144 (!)
Langsomt på vei nedover nå da :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Sep 20, 22:47:10
Er det ikke ca. 150 nye tilfeller i gjennomsnitt i løpet av 14 dager som er grensen for om Hellas skal være rødt eller ikke?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 07. Sep 20, 08:34:04
Jo det stemmer vel det Ole.
Hellas har 10,5 millioner innbyggere.
Dette gir 105 andeler á 100000.
Så da kan man ha 20 tilfeller x 105 = 2100 / 14 dager = 150.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 07. Sep 20, 18:08:49
Da må de skynde seg med å få ned smittetallene per døgn!

Og dette hjelper vel ikke noe særlig, vil jeg tro:
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/09/06/greece-anti-masks-protest-schools/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 07. Sep 20, 18:13:10
Ganske sterke uttrykk rundt omkring, ja.
Håper virkelig at smittetallene synker, med eller uten munnbind, men svingningene er vel såpass i "vannskorpa" at det fort kan bikke til rødt igjen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 07. Sep 20, 18:47:56
Tre scenarioer fremover offentligjort i Hellas:

https://news.gtp.gr/2020/09/07/covid-19-health-expert-gives-3-scenarios-greece/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Sep 20, 20:20:36
156
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 08. Sep 20, 19:15:20
169
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 09. Sep 20, 18:31:44
Huff - dagens tall 248 og nå 46 i intensive care.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 09. Sep 20, 19:36:46
Det var ikke bra! Trodde det gikk rette veien noen dager, men tok visst feil der.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 10. Sep 20, 08:36:29
Vil tro, og håper, at fra og med neste uke så vil tallene bli bedre igjen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Sep 20, 20:39:19
Dagens tall er 372 😥😥
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 10. Sep 20, 23:17:53
Quote from: Ole on 10. Sep 20, 20:39:19Dagens tall er 372 😥😥

Off da :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 10. Sep 20, 23:49:12
Nei, dette går virkelig feil vei..............
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 11. Sep 20, 00:16:25
372 i detalj:
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/09/10/greece-coronavirus-record-high-cases-sept-10/

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Sep 20, 18:41:47
287
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Sep 20, 14:12:06
Det virker som om det er grensehandelen og billig arbeidskraft fra feks Bulgaria som slår ut i Nord-Hellas. Vet ikke.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Sep 20, 20:09:02
302 😥
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Sep 20, 13:33:13
207 nye smittede rapportert i går kveld, en bedring får vi håpe som vil vare!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Sep 20, 23:15:35
180 nye tilfeller siste døgn.
Nå går det nedover :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 14. Sep 20, 23:53:33
Krysser alt jeg har for at tendensen skal fortsette! 
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 15. Sep 20, 07:58:57
Ja, mens her hjemme går det kraftig oppover med 121 nye smittede i går hvilket betyr at det er relativt sett flere nye smittede i Norge enn i Hellas.

Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 15. Sep 20, 18:32:06
Det går helt feil vei! 310 er smittet siste døgn.
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/09/15/greece-coronavirus-cases-deaths-intubations-sept-15/

Rekord på 197 i Athen/Attica, 67 i respirator, og totalt er 313 døde.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 17. Sep 20, 20:38:51
359 smittede og 9 døde i dag
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 18. Sep 20, 08:19:03
Og hele 322 van "innenlandske" så kanskje ikke turistene som er problemet?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 18. Sep 20, 08:31:36
Det tror jeg stemmer. Situasjonen ligner veldig på den vi har i Norge, både når det gjelder antall smittede og aldersgruppene som opplever mest smitte.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 18. Sep 20, 19:44:30
339 og 2 døde.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 19. Sep 20, 20:08:30
240 nye smittede siste døgn.

I Frankrike er de oppe i 13000 pr. døgn!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 20. Sep 20, 02:25:46
Og her i Oslo er vi visst hovedstaden som er på det rødeste smittemessig i hele Europa nå.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 21. Sep 20, 00:10:19
170 nye smittede siste døgn. 7 døde.
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 21. Sep 20, 20:08:41
Quote from: marjana on 20. Sep 20, 02:25:46Og her i Oslo er vi visst hovedstaden som er på det rødeste smittemessig i hele Europa nå.


Ja, nå er alle bydeler røde og tiltakene strammes, mens bussene står streikestille.
Det blir noen stille uker fremover...
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 21. Sep 20, 20:54:09
453 nye siste døgn. Av dem 184 i migrantleir på Lesvos.
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 22. Sep 20, 10:18:57
Quote from: Ole on 21. Sep 20, 20:54:09453 nye siste døgn. Av dem 184 i migrantleir på Lesvos.
Det siste er særdeles bekymringsfullt! Er dette i den nyetablerte leiren, etter brannen i Moria?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 22. Sep 20, 17:14:20
Her er det som står i gruppen Vi som elsker Hellas:


COVID-19 2020.09.21 - Mandag 21. September.
453 nye smittede, 6 døde i dag. ( 184 ved Kara Tepe Hospital i Lesvos ) Av de 453 tilfellene var 25 ved grensene og 22 som meldte seg frivillig for testing.
Av de 426 innenlandske tilfellene var 174 i Attika, 5 i Thessaloniki,184 i Kara Tepe migrantleir på Lesvos, 18 i Trikala, 7 i Larissa, 5 i Arkadia og 2 i Korinth. 1 i Argolida, Ilia, Ioannina, Karditsa, Kozani, Pella, Serres, Fokida og Fthiotida.
ØYENE -  1 på Rethymno, 1 på Zakynthos, 1 på Sporadene, 19 saker er til undersøkelse.
Totalt antall smittede 15.595 (55,7% menn)
Totalt antall døde 344 Gjennomsnittsalder 78 år (216 menn og 128 kvinner) - Av dem hadde 96,8% underliggende helseproblemer eller var over 70 år.
Kritiske tilfeller innlagt på sykehus 79 ( 54 menn og 24 kvinner) Gjennomsnittsalder 68 år. 87,3% er over 70 år eller har underliggende sykdom.

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 22. Sep 20, 18:32:52
Siste tall: 356 Over 200 i Attika.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Sep 20, 19:55:14
358
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Sep 20, 20:23:57
342
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 26. Sep 20, 23:31:26
286 på fredag
315 på lørdag

Det holder seg ganske stabilt dette. Når kommer en markant og varig nedgang? Skal det ikke begynne å gå nedover snart?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 27. Sep 20, 19:09:09
Tallene stiger fort nå! Nå er det ikke lov å selge alkohol i Attica og i Kykladene bla. etter midnatt, men det stopper ikke festingen og at folk samler seg altfor tett og fester utover natta. Så lenge folk ikke følger smittevernreglene blir jo smittetallene høye.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/09/27/greece-coronavirus-cases-deaths-sept-27/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 27. Sep 20, 22:34:17
218 nye i dag. Altså en nedgang fra de siste dagene. Krysser fingrene for at det fortsetter!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 28. Sep 20, 19:54:05
Og så var man oppe i 269, og det med mindre testing...
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 29. Sep 20, 08:06:38
Trolig testes færre i helgen(e) som gjør at i begynnelsen av en uke vil smittetallet tilsynelatende ha gått opp?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 29. Sep 20, 19:32:50
Fortsatt altfor høye tall i Attica, og smittetallene og dødsfallene øker fort.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/09/29/greece-coronavirus-cases-record-deaths-tourists-sept-29/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 29. Sep 20, 20:08:15
416 i dag. ☹
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 30. Sep 20, 21:28:05
354
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 30. Sep 20, 23:53:30
Ole, hvor har du tallene fra?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 30. Sep 20, 23:57:14
Du kan finne tallene her:
Keeptalkinggreece (https://www.keeptalkinggreece.com/)
og her:
Worldometer Coronavirus (https://www.worldometers.info/coronavirus/)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 01. Oct 20, 06:27:10
Eller her:

https://www.kriti24.gr/koronoios-354-ta-nea-kroysmata-pente-stin-kriti/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Oct 20, 07:34:30
Quote from: marjana on 30. Sep 20, 23:53:30Ole, hvor har du tallene fra?

Litt forskjellig. Enten en som legger ut tallene på Facebook eller Keep Talking Greece.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Oct 20, 19:07:17
411 siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 02. Oct 20, 19:15:20
460
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 03. Oct 20, 19:10:18
267
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 04. Oct 20, 22:26:24
229
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 05. Oct 20, 20:01:06
303
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Oct 20, 20:12:56
399
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 06. Oct 20, 20:35:03
Uff da! Stigende kurve :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Oct 20, 19:21:31
407

Tallene er høye, men langt unna de vi ser i mange andre land.

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Oct 20, 23:44:06
Athen i dag. Demonstrasjoner og store folkemengder. Går dette bra med tanke på corona?
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 08. Oct 20, 10:44:57
Wow! :( Det der ser helt vanvittig ut!
Regner med vi får se en økning om noen uker.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Oct 20, 00:11:18
Dagens tall er 391.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 10. Oct 20, 14:51:13
Greske myndigheter har nettopp lagt ut et kart som viser smittesituasjonen i de godt 50 prefekturene i Hellas. De er inndelt i 4 kategorier fra 1 til 4 hvor 1 er minst smittede og 4 er flest. Tror ingen er i kategori 4 ennå, men flere områder er i kategori 3.

Hvor ofte dette kartet vil bli oppdatert vet jeg ikke, men forhåpentligvis relativt ofte.

Kartet kan finnes her: https://covid19.gov.gr/covid-map/ (kan ta litt tid å laste ned)

Siden er på gresk og har prøvd via forskjellige nettlesere å laste den ned på norsk via Google oversetter, men har ikke lykkes med det.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 10. Oct 20, 16:27:37
Quote from: JanBe on 10. Oct 20, 14:51:13Hvor ofte dette kartet vil bli oppdatert vet jeg ikke, men forhåpentligvis relativt ofte.

Kun hver 14. dag etter hva jeg har lest andre steder.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 10. Oct 20, 19:41:23
Jeg fant også en webside som sa at det kun ville bli oppdatert hver 14 dag, synd det ikke er oftere.

Denne websiden forklarer litt mer om selve kartet og hva man kan finne av opplysninger der, denne siden er på engelsk

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/09/greece-map-covid-19-interactive/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Oct 20, 20:51:59
306
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Oct 20, 19:22:02
280 nye tilfeller siste døgn og hele 13 døde.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 11. Oct 20, 21:31:33
Her er et kart over Hellas som viser koronasmitten:

https://covid19.gov.gr/covid-map/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Oct 20, 23:02:41
295
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 13. Oct 20, 17:14:09
406 siste døgn. Nok en gang ser vi at tallene går ned i helgen og opp igjen på mandag/tirsdag da det er en forsinkelse i systemet og færre testet i helgene?

6 døde og 89 intubated in ICU.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 14. Oct 20, 10:33:59
De ukesvariasjonene ser man vel egentlig i de fleste land, som du sier trolig har med treghet i systemet og ikke minst trolig færre testede i helgene.

Man får bare håpe at de klarer å få kontroll på dette igjen, slik at smittetallene går nedover igjen.

Har funnet en engelskspråklig nettsted som gir daglig informasjon om situasjonen i Hellas med mange flere detaljer enn mange andre, ikke minst hvor i Hellas det til enhver tid man finner de nye smittetilfellene. De legger også inn et lite kart som viser hvor smittetrykket har vært størst de siste dagene. Dette kartet oppdateres daglig. Siden jeg har blitt en gjest i Hellas som hovedsaklig besøker fastlandet og da gjerne den nordvestlige delene av fastlandet har det vært forurolige utvikling i "mitt" område av Hellas. Det er her det for tiden er flest nye smittede i forhold til Folketallet, men som man kan se så er det nye tilfeller stort sett over hele landet.

Legger inn en link som de selv har laget og som viser de siste websidene de har laget om coronaviruset, mye detaljert informasjon å finne her, på engelsk:

https://www.keeptalkinggreece.com/category/1-news/coronavirus/
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 14. Oct 20, 10:53:12
I slutten av sist uke ble det presentert et kart som delte landet inn i 4 forskjellige grupper alt etter hvor stort smittetrykket er. Dette kartet skal bli opp datert hver 14 dag.

Nå har det også kommet regler om mange ting som har med begrensninger å gjøre i forhold til hvilken gruppe man er i. Det er ting som f.eks hvor mange man kan være i en taxi, hvor mange man kan være på kafe/taverna og når disse må stenge, hvor mange på utendørs/innendørs aktiviteter også videre, alt etter hvilken risikogruppe ditt sted er. Mye god informasjon å finne, heldivis på engelsk. Disse reglene begynte å gjelde fra 12 oktober.

https://news.gtp.gr/2020/10/12/covid-19-measures-greece-now-adjusted-level-risk-areas/?utm_source=GTP%20headlines%20list&utm_campaign=6784010f48-Headlines%20Newsletter%2013-10-2020&utm_medium=email&utm_term=0_742e571d31-6784010f48-64970301&fbclid=IwAR3SsWcKAhu7IfIGLVzSQ_13T9_gXtbwTiaFJ5UYRUhdxOsXyeZOqVf5Ues

Av en eller annen grunn så virker ikke denne linken. Kopier hele webadressen, lim den inn i webadresselinjen i en webleser og trykk enter, så kommer man inn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 14. Oct 20, 19:45:54
Today's figures for Greece:
436 New cases
7 Deaths
86 intubated in ICU

Går litt feil vei dette, dessverre!

Sjekket reiseforsikringen med tanke på tur nedover i februar siden reiserådene bare går frem til 15.januar, men nei, siden det er rødt i dag så gjelder ikke forsikring hvis man kjøper billetter i dag. Tenker å allikevel bestille billetter hvis flyselskapene gir en rett til å booke om uten kostnader for nedover skal vi en eller annen gang og helst så snart som mulig!
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 15. Oct 20, 20:01:09
Greece records 13 deaths and 453 new coronavirus cases in 24 hours
October 15, 2020 CORONAVIRUS Leave a comment
Greece recorded 453 new coronavirus cases and 13 more deaths in the past 24 hours, health authorities announced on Thursday evening.The daily cases are constantly over 400 in the last couple of days, while 91 Covid-19 patient died in the first half of October.

Average deaths per week (last 7 days) reached a new record of 7.4 while the average last week 4.7.

As expected, increased deaths decrease the number of intubated patients in hospitals ICUs.

The total cases have reached 23,945 and death toll 482.

30 of the new cases were detected among tourists.

Attica is again on top of the list with 207 new cases.

The number of active cases is 5,000 with over half of them to be of "unknown source."

Lockdown in Kozani

Health authorities and the Civil Protection placed the Regional Unit of Kozani in lockdown, the first in the second wave of the pandemic in Greece.

Κozani has reportedly 227 active cases in the last couple of days and 215 cases per 100,000 people.

The use of mask is mandatory both in- and outdoors, bars and hair salons are shut down, locals should not travel outside the regional unit.

While for higher educational facilities there will be e-classes, schools of primary and secondary education remain open.

The lockdown goes in force on October 16 and until October 29, 2020.

COVID-19 MAP

Greek authorities launched an interactive COVID-19 MAP, an online tool where citizens can check the imposed restrictions and measures as well as the risk level of each region across the country.

Official data October 15

According to the official daily bulletin on Thursday, 3434 (14.3%) of the total coronavirus cases are related to travel abroad and 9698 (40.5%) are related to already known infection case.

55.6% of the infected are men.

The number of intubated patients in ICUs is 82 from 86 a day earlier. Their average age is 67, among them are 24 women. 93.9% have underlying health problems or are aged over 70.

252 people have been discharged from ICUs since the start of the pandemic in Greece.

Thirteen more deaths in the last 24 hours increased death toll to 482.  Of the deceased 181 were women. The average age of the deceased was 79 and 96.3% of the deceased had an underlying condition or/and was over 70 years old.

Rolling weekly average cases at 367 from 357 last week.
Total tests since begin of outbreak are 1,489,213.

Tests in the last 24 hours: 19,856 with 2.28% of them positive. A good, normal number with less reason for concerns is when positive is below 2%.

Daily growth at +1.9%.

Geographical distribution October 15

Of the 453 new coronavirus cases, 63 are related to known clusters and 27 were detected at the country's entry points.

Majority of new cases are recorded in Attica

27 of the new cases were detected at entry points; another 3 travelers already in the country sought laboratories after they developed symptoms.

The remaining cases are:

207 in Attica

56 Thessaloniki

20 under investigation

22 Kozani

18 Ioannina

11 Fthiotida, 8 Pella, 6 Heraklio

Each 5 Kastoria, Ilia, Aitoloakarnania

Each 4 Serres, Pieria, Larissa, Thesprotia, Imathia, Evros, Viotia, Achaia

Each 3 Karditsa, Thassos

Each 2  Trikala, Rodopi, Magnisia, Corinth, Kilkis, Grevena, Arta

Each 1 Chios, Halkidiki, Sporades, Samos, Xanthi, Mykonos, Kos, Drama

Kopiert fra https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/15/greece-coronavirus-cases-deaths-tourists-oct-15/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 16. Oct 20, 18:43:22
508 nye smittetilfeller og 8 døde. 81 personer innlagt på sykehus og får pustehjelp.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 18. Oct 20, 22:01:09
438
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 20. Oct 20, 21:48:08
Dette går virkelig feil vei. Ny "rekord" i dag med antall smittede på et døgn, 667 stykker og 8 nye dødsfall

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/20/daily-coronavirus-cases-spike-to-667-as-greece-records-8-more-deaths-oct-20/

Title: Re: Coronavirus
Post by: Tjorven on 21. Oct 20, 00:18:18
Savner Hellas som bare det, men er glad jeg ikke har bidratt til smitte. Håper fo
lk tar til vett, og ikke reiser før de er sikre og smittefrie. Og at folk tester seg flere ganger før de reiser utenlands.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 21. Oct 20, 15:57:36
Quote from: Tjorven on 21. Oct 20, 00:18:18Og at folk tester seg flere ganger før de reiser utenlands.

Å drive å teste seg til stadighet uten å ha symptomer er vel ikke akkurat hva myndighetene anbefaler eller kapasiteten tilsier er greit?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 21. Oct 20, 21:29:20
865!!! Høyeste smittetall hittil.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/21/greece-coronavirus-cases-spike-deaths-tourists-oct-21/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 21. Oct 20, 22:00:31
Nei, nei, nei! Nå er det krise! Det går vel mot total lockdown igjen?
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 21. Oct 20, 22:37:48
Det er lokale lockdowns rundt om i Hellas, og statsministeren sier nå at det er krise, og det blir kanskje enda flere lokale lockdowns, men ikke i hele Hellas foreløpig. Men folk ser ikke ut til å bruke munnbind og holde sosial avstand i nok grad. Mye kritikk går også til kollektivtrafikken der folk blir stående veldig tett siden det ikke er nok avganger for å ta unna trafikken. Noe må helt klart gjøres i Hellas med situasjonen nå!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 21. Oct 20, 22:47:30
Når jeg skriver 'total lockdown' så mener jeg hele samfunnet. Det er nok ikke til å unngå nå.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 21. Oct 20, 23:21:30
Quote from: Ole on 21. Oct 20, 22:47:30Når jeg skriver 'total lockdown' så mener jeg hele samfunnet. Det er nok ikke til å unngå nå.

Hva skal Hellas leve av da, hvis det blir en full lockdown igjen?

Det virker som om partiet ND/statsministeren vil unngå full lockdown så lenge som overhodet mulig. Hellas har ikke råd til en ny lockdown, og det vil skade den skrale økonomien ytterligere. Flere regioner er oppgradert til rødt, og de prøver å begrense smitten lokalt.

Det virker vanskelig å håndtere både smittevern og økonomien i Hellas.

Ett eksempel er en venn av meg som jobber i en restaurant i Aten, som fortalte meg for en uke siden på telefonen at restauranten kun var åpen fra kl 10- 24, og det er ikke lov å selge alkohol etter midnatt. Men folk, og spesielt unge, hamster alkohol før midnatt og fester videre ute i parker og på plassene i Aten, der de sitter altfor tett.
De bryr seg ikke.

Kompisen min tjener kun 10 euro i restauranten nå per dag, og det finnes ingen annen økonomisk støtte å få.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 22. Oct 20, 07:28:46
Litt mer om corona i Hellas nå på morgenkvisten:

https://greekcitytimes.com/2020/10/21/young-second-covid-wave/

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/21/owner-nursing-home-suicide-greece/#.X5BR39hZJS0.facebook
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 22. Oct 20, 08:04:34
Quote from: Ole on 21. Oct 20, 22:47:30Når jeg skriver 'total lockdown' så mener jeg hele samfunnet. Det er nok ikke til å unngå nå.
Dette vil jo i såfall få enorme konsekvenser for olivenhøstinga som akkurat har startet og vil pågå til februar.
Hellas, og spesielt Kreta, er nå fullstendig avhengig av å få høstet olivenen i det som ser ut til å bli den beste olivenhøsten på flere år.
Fjorårets olivenhøst var, i alle fall her på Kreta, en katastrofe, og dersom man nå ikke får høstet årets avling så er det ikke godt å si hva som kan skje.
Det kan jo tenkes at det kan gjøres unntak for dem som skal ut og høste da, men dette gjelder jo ikke bare dem som står for innhøstinga...
Her på Kreta er mellom 80 og 90 % av den voksne befolkningen mer eller mindre involvert i olivenhøsten.
Nå etter regnet skal det også plukkes enorme mengder kastanjer som skal sendes til det sentrale Europa før jul.
Dette er også en kjærkommen inntektskilde for veldig mange familier her nede.
Så jeg tror ikke det blir en total landsomfattende lockdown slik man hadde i vår.
Det vil sitte utrolig langt inne.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 22. Oct 20, 14:04:55
Statsministeren kommer med nye koronatiltak i dag. Han påpeker at det er særlig de unge som sprer smitte uten å ha symptomer selv.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/22/mitsotakis-pandemic-coronavirus-measures/
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 22. Oct 20, 16:26:40
Her bekreftes det min venn sier som jobber i Aten for kun 10 euro per dag:

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/22/greece-workers-salaries-200euros-pandemic-report-impact/
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 22. Oct 20, 17:56:11
Enda høyere tall: 882 er smittet siste døgn, og 15 nye dødsfall.

https://www.ekathimerini.com/258379/article/ekathimerini/news/882-new-coronavirus-cases-15-deaths

Vi får se hva statsministeren kommer med i kveld i forhold til å holde kontroll på koronasmitten i Hellas.


Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. Oct 20, 09:08:57
Munnbind er påbudt både ute og inne i det offentlige rom. Statsministeren henvender seg spesielt til de unge:

https://www.ekathimerini.com/258403/article/ekathimerini/news/pm-heralds-new-restrictions-to-curb-virus
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 23. Oct 20, 11:11:24
Og ja, det gjelder over alt i hele Hellas, også alle øyer!
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. Oct 20, 15:23:53
Statsministerens tale til folket om alvoret angående coronapandemien. Det er på gresk, men jeg bruker google translate på artikler.

https://www.syrostoday.gr/News/133226-Apagoreysi-kykloforias-kai-xrisi-maskas-stis-epikindynes-perioxes.aspx
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. Oct 20, 17:35:16
Mer enn 800 er smittet på tredje dag på rad.

https://www.ekathimerini.com/258421/article/ekathimerini/news/new-virus-infections-remain-above-800-for-third-day
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Oct 20, 20:11:51
935  😕
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 25. Oct 20, 19:23:44
790
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 26. Oct 20, 09:11:53
Utviklingen er ikke god, verken "her eller der". Det kan til tider oppleves skremmende, og tankene om hvor lenge, - og hva det fører til, er mange.

Men, trenger vi disse tallene her inne på Hellasforum, daglig? Vi har jo lenkene, og kan følge med om vi ønsker.
Jeg synes det er ganske trist når dette etter hvert er tilnærmet eneste levende tråden på Hellasforum.

Jeg er glad for andre bidrag innimellom,  - og jeg er absolutt interessert i å høre hvordan forholdene oppleves i Hellas nå, og tanker om fremtiden.

Har tenkt mye på hvordan jeg selv kan bidra til mer liv her inne, men det blir jo helst fra "minneboka".
 
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 26. Oct 20, 11:21:40
"Minneboka" er veldig god å ha i disse tider, bare kom med minnene dine, Kaka :)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 28. Oct 20, 10:14:54
Quote from: kaka on 26. Oct 20, 09:11:53Men, trenger vi disse tallene her inne på Hellasforum, daglig? Vi har jo lenkene, og kan følge med om vi ønsker.
Jeg synes det er ganske trist når dette etter hvert er tilnærmet eneste levende tråden på Hellasforum.
Jeg synes det er helt greit med en daglig oppdatering her inne.
Hvorfor ikke ta inn over seg at situasjonen er alvorlig, gjerne vha. en negativ utvikling ?
Trist og kjedelig, jovisst, men det skader neppe at det blir gnidd inn.
Dessuten, og som du nevner, det er ikke alt for mange innlegg for tiden, så det er jo litt greit om det ikke går dagevis mellom hver gang det blir skrevet noe.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 28. Oct 20, 10:24:09
26.10.2020: 715
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 28. Oct 20, 10:27:44
27.10.2020: 1259
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 28. Oct 20, 11:26:23
https://www.youtube.com/watch?v=qo9yBwAqMrU&feature

..
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 28. Oct 20, 13:33:24
Quote from: Ole on 28. Oct 20, 11:26:23https://www.youtube.com/watch?v=qo9yBwAqMrU&feature

..

Åh, kjære! Lurer på hva de hadde munnbind for?
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 28. Oct 20, 15:08:21
Quote from: Frynse on 28. Oct 20, 10:14:54
Quote from: kaka on 26. Oct 20, 09:11:53Men, trenger vi disse tallene her inne på Hellasforum, daglig? Vi har jo lenkene, og kan følge med om vi ønsker.
Jeg synes det er ganske trist når dette etter hvert er tilnærmet eneste levende tråden på Hellasforum.
Jeg synes det er helt greit med en daglig oppdatering her inne.
Hvorfor ikke ta inn over seg at situasjonen er alvorlig, gjerne vha. en negativ utvikling ?
Trist og kjedelig, jovisst, men det skader neppe at det blir gnidd inn.
Dessuten, og som du nevner, det er ikke alt for mange innlegg for tiden, så det er jo litt greit om det ikke går dagevis mellom hver gang det blir skrevet noe.

Jeg tror kanskje du delvis misforsto mitt innlegg. Jeg mener ikke at vi ikke skal ta inn over oss hvor ille dette utvikler seg (var selv tidlig ute med å bokmerke en side med daglig oppfølging) Jeg ser jo av din siste oppdatering at kurven nå blir stadig brattere :(
Det er jo veldig trist at det som så så fint ut for Hellas på forsommeren, ikke holdt.

Det var vel like mye et sukk fra meg over at det innimellom var eneste aktiviteten her inne.
Jeg savner det levende forumet. Nå ser jeg det er litt mer aktivitet igjen. Håper det kan øke på, - tross manglende ferske erfaringer.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 28. Oct 20, 17:47:45
1547 nye smittede siste døgn!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 29. Oct 20, 22:30:07
1211 nye smittede siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 30. Oct 20, 17:45:40
1686  :o
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 31. Oct 20, 09:29:11
Det er tankevekkende å bla seg tilbake i denne tråden. Tallene var HELT annerledes for noen måneder siden, - da noen av oss fremdeles håpet det var mulig å få en høsttur, - og vi håpet på gjenåpning for vertskapet vårt (grekerne), som i stor grad er avhengig av turistinntektene. Noen sider ut i tråden:
https://hellasforum.no/index.php?topic=11554.144
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 31. Oct 20, 14:38:00
- og nå stenges Hellas delvis ned :(
https://www.nrk.no/urix/europeiske-land-med-nye-koronatiltak-1.15223873
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 31. Oct 20, 18:22:39
Det går så feil vei! 2056.
https://www.syrostoday.gr/Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 31. Oct 20, 19:35:54
Det må snu en dag, men hvilken dag?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 31. Oct 20, 22:09:30
COVID-19 2020.10.31 - Lørdag 31. oktober.
2056 nye smittede, 6 døde i dag.

Smittede:
22 ved grensene.
Av de 2034 innenlandske tilfellene var 464 i Attika, 839 i Thessaloniki.
82 i Serres, 70 i Larissa, 65 i Rodopi, 54 i Drama, 31 i Xanthi, 30 i Halkidiki, 27 i Kavala, 25 i Pieria, 24 i Evros, 21 i Imathia og Karditsa, 20 i Kozani, 19 i Ioannina, 18 i Kilkis, 17 i Pella, 15 i Magnesia, 9 i Axaia og Kastoria, 8 i Messinia, Trikala og Arkadia. 5 i Florina, 4 i Boeotia. 3 i Arta, Evia og Korinth, 2 i Etoloakarnania, Preveza og Fthiotida. 1 i Argolida, Fokida, Ilia and Laconia.
ØYENE - 14 i Iraklio, 8 i Xania, 2 i Rethymno, 1 i Lasithi, 14 på Lesbos, 6 på Kerkyra, 4 på  Rhodes og Xios, 1 på Lefkada.
Totalt antall smittede 39.251 (55,1% menn)
Totalt antall døde 626 Gjennomsnittsalder 79 år (388 menn og 238 kvinner) - Av dem hadde 96,2% underliggende helseproblemer eller var over 70 år.
Kritiske tilfeller innlagt på sykehus 135 ( 97 menn og 38 kvinner) Gjennomsnittsalder 65 år. 93,3% er over 70 år eller har underliggende sykdom.

Hentet fra FB.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 31. Oct 20, 22:53:47
I kveld har det kommet et nytt kart som deler Hellas inn i 2 soner angående utbredelse av Coronaviruset. Enten er man i gul eller rød sone. Det er stort sett hele Nord-Hellas + Athenområdet som er rødt i kveld, men også øyene Naxos og Santorini er røde. Ios, Sikinos og Anafi er også røde på kartet, selv om de spesifikk ikke er nevnt i teksten, men kanskje de ligger under øyene Naxos eller Santorini.

Det er restriksjoner for begge sonene, men selvsagt strengest for den røde sonen, men allikevel ikke så strengt som i vår. Man kan fremdeles reise mellom regionene, de fleste butikker er åpne, men alt av cafeer og tavernaer er stengt, såfremt de ikke driver med utlevering og at man kan hente maten selv.

Les mer her:  https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/31/greece-map-zones-regions-measures-lockdown/

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Nov 20, 21:12:15
1678 i dag. I og med at det er helg, så vil vel tallene stige de nærmeste dagene. Eller?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 02. Nov 20, 16:20:53
Klippet fra Livin' Lovin' på FB:

BREAKING NEWS: Latest Update 02/11, 13:30

This is the announcement we just heard on the radio:
Thessaloniki and Serres go into a total lockdown with authorities imposing restrictions similar to those that went into effect during the first Covid-19 wave in March.According to the government spokesman, the lockdown is effective as of tomorrow at 06:00 am. and for 14 days.

* Thessaloniki airport is closing down for all domestic and international flights
* Everything is closing down, all retail shops included, except for Super Markets, Pharmacies and Schools.
* People have to send an sms every time they need to go out, like in March.
* a curfew is imposed between 21:00 and 05:00 am except for people who are working or for emergencies.

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 02. Nov 20, 18:46:48
1152. Er vi på vei nedover, eller er det bare fordi det er mandag?
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 02. Nov 20, 21:14:47
Quote from: Ole on 02. Nov 20, 18:46:481152. Er vi på vei nedover, eller er det bare fordi det er mandag?
Hadde jo vært fint om det er virkelig, - ikke bare mandag.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 04. Nov 20, 16:43:14
03.11.2020: 2166 nye smittede
Quote from: kaka on 02. Nov 20, 21:14:47
Quote from: Ole on 02. Nov 20, 18:46:481152. Er vi på vei nedover, eller er det bare fordi det er mandag?
Hadde jo vært fint om det er virkelig, - ikke bare mandag.
Var nok mandag. 03.11.2020: 2166 nye smittede.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 04. Nov 20, 18:22:53
Siste døgn: 2646
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 05. Nov 20, 08:35:27
Som utviklingen har vært siste uken, og vel så det, så ligger det an til å bli lockdown i hele Hellas en periode nå? Er jo ikke så greit her hjemme heller så blir nok lite julebord og sosialisering en stund fremover, dessverre.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 05. Nov 20, 09:09:04
Jeg ser andre steder nå at det faktisk er ventet at statsministeren i Hellas i løpet av dagen vil varsle lock down i hele Hellas, ikke helt uventet akkurat.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 05. Nov 20, 10:49:32
Quote from: mouche on 05. Nov 20, 09:09:04Jeg ser andre steder nå at det faktisk er ventet at statsministeren i Hellas i løpet av dagen vil varsle lock down i hele Hellas, ikke helt uventet akkurat.
Det blir full nedstengning her nede fra lørdag og i en måned.
Kun matbutikker og apoteker får ha åpent.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 05. Nov 20, 11:36:38
Lockdown over the whole of Greece begins at 6.a.m. on Saturday morning ( 7th November) Initially it will be for 3 weeks until 30th November.
As before everything will be closed except essentials, food stores, pharmacies etc.
This time infant and junior schools will remain open. Senior schools will be closed.
The same rules will apply as before re going out. Only certain reasons and you must either have the printed paper with you, or  use the sms system.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 05. Nov 20, 15:22:36
https://www.borsen.no/studio/borsenstudio/608?post=47733
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 05. Nov 20, 19:22:24
2917
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Nov 20, 08:07:50
Så skal det smittes litt til før man går i lockdown!
https://greekcitytimes.com/2020/11/06/chaos-queues-shops-lockdown/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Frynse on 06. Nov 20, 19:48:59
2447
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Nov 20, 10:43:16
.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 09. Nov 20, 20:15:11
1490
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 10. Nov 20, 01:09:40
Quote from: Ole on 07. Nov 20, 10:43:16.

Men hvor er Mama? Travel på kjøkkenet for å servere resten som trengs?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Nov 20, 19:41:38
2384 nye tilfeller og 41 døde.
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 10. Nov 20, 20:05:12
Så, gårsdagens "lave" tall var mandagstall :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Nov 20, 20:10:44
Det var det nok. Vi får håpe resultatene av lockouten viser seg om ikke lenge. Jeg leste forøvrig at det er over 260 på respirator i Hellas, men vet ikke om det stemmer.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 11. Nov 20, 05:46:33
Tallet som rapporteres er 263, men kanskje greit å også legge til at 336 pasienter har blitt utskrevet fra sykehus.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Nov 20, 16:19:26
https://m.naftemporiki.gr/story/1656795
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 11. Nov 20, 18:00:13
2752/43/297
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 12. Nov 20, 20:33:49
Sjokktall i dag: 3316 er smittet, 50 er døde og 310 ligger i respirator!
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 12. Nov 20, 20:44:57

Fra dagens tall kan legges til:

The average age of the virus' victims was 80 years old on Thursday, with EODY saying that 96.9% had an underlying illness and/or were aged 70 or above. Around 60% of the deceased were men.

The record 310 patients on ventilators also bodes ill for the country's Covid referral hospitals, which are struggling to cope with the sharp rise in admissions over the past few days. Of those 310 patients, 83% have underlying illnesses and/or age aged over 70. More than 70% are men, while the median age has dropped to 65 years old.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Nov 20, 21:10:25
Av de 3246 tilfellene var 756 i Attika, 828 i Thessaloniki.
18 i Etoloakarnania, 4 i Argolida, 4 i Arkadia, 6 i Arta, 31 i Axaia, 18 i Viotia, 18 i Grevena, 98 i Drama, 76 i Evros, 10 på Evia, 15 i Evritania, 9 i Ilia, 101 i Imathia, 1 i Thasou, 4 i Thesprotia, 23 i Ioannina, 88 i Kavala, 60 i Karditsa, 10 i Kastoria, 39 i Kilkis, 32 i Kozani, 10 i Korint, 2 i Lakonia, 160 i Larissa, 71 i Magnesia, 17 i Messinia, 37 i Xanthi, 194 i Pella, 105 i Pieria, 1 i Preveza, 42 i Rodopi, 87 i Serres, 26 i Trikala, 22 i Fthiotida, 19 i Florina, 22 i Fokida, 68 i Xalkidiki.  42 saker er under etterforskning.
ØYENE - 20 i Iraklio, 14 i Xania, 3 i Rethymno, 5 i Lasithi, 3 på Kalymnos, 20 på Kerkyra, 28 på Lesbos, 2 på Lefkada, 1 på Milos, 1 på Mykonos, 1 på Paros, 9 på Rhodos, 2 på sporadene, 2 på Chios.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 12. Nov 20, 22:35:04
https://greekcitytimes.com/2020/11/13/police-thessaloniki-covid-19/
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 13. Nov 20, 09:48:16
Quote from: Ole on 12. Nov 20, 22:35:04https://greekcitytimes.com/2020/11/13/police-thessaloniki-covid-19/

Dette var ille!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 13. Nov 20, 23:05:56
Det var en reportasje fra Athen og Thessaloniki på Tv2-nyhetene i kveld. Full krise i Thessaloniki og mange mellom 40 og 60 år som er innlagt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 14. Nov 20, 20:30:34
Over 1000 er døde så langt: https://www.ekathimerini.com/259190/article/ekathimerini/news/coronavirus-deaths-exceed-1000
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 15. Nov 20, 07:45:28
Skremmende tall, men vi bør vel også huske på at det stort sett er godt gamle mennesker som i tillegg har underliggende sykdom/er. Man kan jo se på f.eks hvor stor overdødeligheten er i perioden, hvis i det hele tatt? Ikke på noe sett eller vis ment som en bagatellisering av pandemien, men........
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 19. Nov 20, 18:53:53
Sprengt kapasitet på sykehus i Thessaloniki- pasienter skal fraktes med tog til Aten!

www.keeptalkinggreece.com/2020/11/19/covid-train-greece-thessaloniki-athens-patients/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 21. Nov 20, 08:45:46
Det er fremdeles svært høye smittetall her nede i Hellas.
Over 3200 nye tilfeller både onsdag og torsdag, mens det i går sank til 2551 (2581?).
Imidlertid ble det i går satt en ny dyster rekord over dødsfall med 72.
Jeg hadde trodd at de strenge tiltaka, som nå har vært gjeldende i to uker hadde begynt å hjelpe etterhvert, men det ser dessverre dårlig ut.
Fremdeles er det områdene i nord og rundt Athen som er verst rammet, mens det her på Olivenøya ble meldt om 50 nye tilfeller i går.

Jeg liker det ikke....

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/11/20/greece-coronavirus-deaths-records-updates-nov-20/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 19:19:31
1388
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 23. Nov 20, 20:27:20
Quote from: Ole on 23. Nov 20, 19:19:311388
Da går det jo faktisk nedover.
I går var det 1498 og lørdag 2309.
Med tanke på at det som regel testes færre i helgene så pleier jo talla gå opp på mandagen.
Men, det kan fortsatt være ett etterslep etter helga, så det blir spennende å se i morgen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 20:44:16
Ja, dette var positive tall! Krysser fingrene for at vi ikke blir "lurt" av etterslep. Ser vi lyset i tunnelen både i Norge og i Hellas? Tenker da på at en vaksine nærmer seg. Klarer vi/de å unngå en tredje bølge??
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 20:51:57
Hva tror vi om 2021 da? Tur til sommeren? Høsten? Påske? Eller 2022?
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 23. Nov 20, 21:57:45
Quote from: Ole on 23. Nov 20, 20:51:57Hva tror vi om 2021 da? Tur til sommeren? Høsten? Påske? Eller 2022?

Kan i hvert fall ikke slippe trua :)
Gjerne både vår og høst 2021, - allerede bestilt høst :)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 21:59:08
Hvem har du bestilt hos? Har du full avbestillingsforsikring? Selv venter jeg litt med å bestille noe.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. Nov 20, 21:59:46
Det blir jo bare ønsketenkning, men en vårtur hadde vært fint! Våren i Hellas er vel nesten den beste tiden på året å være der.

Man kan jo reise, det går fly. Man må jo regne med å sitte i 10 dager i karatene når man kommer tilbake til Norge igjen, men det er nesten ingen forskjell fra hvordan det er nå.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 22:04:17
Ja, hva går av fly? 10 dager i karantene er det ikke alle som har mulighet til. Regner med at Hellas blir et grønt/oransje ikke så langt utpå nyåret.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 23. Nov 20, 22:09:40
SAS lever i hvert fall i trua. De har lagt ut masse avreiser i mai 2021 for eksempel:

https://www.sas.no/book/flights?search=RT_OSL-ATH-20210505-20210519_a1c0i0y0&view=LPC&bookingFlow=revenue&sortBy=stop,stop&out_class=GO&in_class=GO&out_sub_class=SAS%20Go%20Light&out_flight_number=SK4637&in_sub_class=SAS%20Go%20Light&in_flight_number=SK4638

Men jeg venter med å bestille...
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 23. Nov 20, 22:12:32
Ok, jeg har faktisk ikke sjekket en eneste billett siden mars. Tror jeg venter enda litt til før jeg begynner å klikke meg inn på de sidene. :) 
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 23. Nov 20, 22:49:49
Quote from: Ole on 23. Nov 20, 21:59:08Hvem har du bestilt hos? Har du full avbestillingsforsikring? Selv venter jeg litt med å bestille noe.

Med Apollo er det åpent kjøp ut januar 2021 (28.01)
Ville nok ikke bestilt utenom charter nå, - så lenge i forveien.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Svein~B on 24. Nov 20, 06:34:12
Quote from: kaka on 23. Nov 20, 22:49:49
Quote from: Ole on 23. Nov 20, 21:59:08Hvem har du bestilt hos? Har du full avbestillingsforsikring? Selv venter jeg litt med å bestille noe.

Med Apollo er det åpent kjøp ut januar 2021 (28.01)
Ville nok ikke bestilt utenom charter nå, - så lenge i forveien.

Det er ut februar, ikke, januar (28.02)

https://www.apollo.no/min-reise/alt-om-charterreisen/for-avreisen/kjop-prisgaranti

Jeg har også bestilt hos Apollo, men jeg tror jo ikke det blir noe av. Det gjør jo ikke så mye når det er gratis å avbestille ut februar. Hvis jeg avbestiller mellom første mars og 42 dager før avreise, koster det 500 kroner. Helt greit det også.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 24. Nov 20, 08:09:00
Har bestilt tur nedover i slutten av april med Norwegian. Brukte cashpoints. Prøvde også å bestill tur nedover i slutten av mai, også med Norwegian og betaling med cashpoints, men av en eller annen grunn vil ikke den betalingen gå gjennom.

Om flyene vil gå, om vi "kan" reise vet jo ingen av oss, men jeg håper!

 
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 24. Nov 20, 11:33:24
Quote from: Svein~B on 24. Nov 20, 06:34:12
Quote from: kaka on 23. Nov 20, 22:49:49
Quote from: Ole on 23. Nov 20, 21:59:08Hvem har du bestilt hos? Har du full avbestillingsforsikring? Selv venter jeg litt med å bestille noe.

Med Apollo er det åpent kjøp ut januar 2021 (28.01)
Ville nok ikke bestilt utenom charter nå, - så lenge i forveien.

Det er ut februar, ikke, januar (28.02)


https://www.apollo.no/min-reise/alt-om-charterreisen/for-avreisen/kjop-prisgaranti

Jeg har også bestilt hos Apollo, men jeg tror jo ikke det blir noe av. Det gjør jo ikke så mye når det er gratis å avbestille ut februar. Hvis jeg avbestiller mellom første mars og 42 dager før avreise, koster det 500 kroner. Helt greit det også.

Takk for oppdatering på fristen :) Da kan jeg jo slappe av enda lenger :)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Nov 20, 19:37:50
Så var vi oppe i 2135.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 24. Nov 20, 19:52:41
Når kan man reise til Hellas neste gang?

Ja det er jo det store spørsmålet......

Vi pleier å starte med en påsketur, slik hadde vi også tenkt og bestilt nå i 2020. Dessverre ble den kansellert. Det samme ble sommer og høstturen. 3 kansellerte turer i 2020.

Slik vi ser det ann nå så har vi absolutt ingen forhåpninger om en påsketur i 2021 heller. Men blir det en åpning så er vi nok ikke vanskelige å be.

Hva som vil skje utover åren 2021 er umulig å spå om. Forhåpentligvis vil vaksineringen ha kommet i gang, men siden vi ikke er i en risikogruppe så kan det vel ta litt tid før vi blir tilbudt noen vaksine. Er den tilgjengelig til sommerferien 2021 mon tro, håper selvsagt det, men tørr ikke gjette engang.

Har vel igrunnen anledning å reise når jeg vil, for jeg har anledning å ta de 10 dagene i karantene når jeg kommer hjem. Men vil jeg reise? Den viktigste årsaken til at jeg ikke vil reise nå når alt er rødt, er først og fremst at min reiseforsikring ikke gjelder og det å våge å reise uten reiseforsikring er en høyrisiko-sport som jeg foreløpig ikke har våget å ta.

Reiselysten har vært såpass liten, at jeg ikke har undersøkt om det finnes andre forsikringselskaper som selger gyldig reiseforsikring, som dog trolig ikke vil gjelde for korona. I vår så var det noen få som solgte en slik forsikring, men vet ikke om det er noen som gjør det nå, har ikke undersøkt........

Vi år vel smøre oss med tålmodighet og vente og se hvordan dette utvikler seg i 2021..........
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 25. Nov 20, 10:15:25
Quote from: Ole on 24. Nov 20, 19:37:50Så var vi oppe i 2135.

Tror at vi heller skal sammenligne med tirsdag i forrige uke og da var tallet 2.422 som viser en "positiv" trend i den forstand at tallet går ned, heldigvis!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 25. Nov 20, 23:41:48
Quote from: mouche on 25. Nov 20, 10:15:25
Quote from: Ole on 24. Nov 20, 19:37:50Så var vi oppe i 2135.

Tror at vi heller skal sammenligne med tirsdag i forrige uke og da var tallet 2.422 som viser en "positiv" trend i den forstand at tallet går ned, heldigvis!
Dersom vi skal se på ukedag mot ukedag så er dagens tall meget gledelig.
2152 i dag, mot forrige onsdags 3209.
En reduksjon på en tredel :-)
Håper det fortsetter slik sånn at vi snart kan ta en tur på puben igjen.
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 26. Nov 20, 03:04:12
Men fortell Kritios hvordan du har det på Kreta nå.
Noen bilder?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 26. Nov 20, 09:41:54
Quote from: marjana on 26. Nov 20, 03:04:12Men fortell Kritios hvordan du har det på Kreta nå.
Noen bilder?

Jeg har det bra her nede jeg Marjana :-)
Kan legge inn ett innlegg på "hilsen fra Hellas" så det blir på riktig sted :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 27. Nov 20, 09:12:29
Ukedag mot ukedag:
I går 2018 nye tilfeller
Forrige torsdag, 19. november, 3227
Torsdagen før, den 12. november, 3316

Nå ser det ut til å gå rette veien :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 27. Nov 20, 17:14:08
Ja, men de gjeldende restriksjoner er forlenget en uke til, i første omgang, kanskje ikke nok?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 27. Nov 20, 19:10:42
Quote from: mouche on 27. Nov 20, 17:14:08Ja, men de gjeldende restriksjoner er forlenget en uke til, i første omgang, kanskje ikke nok?
Ja de må bare forlenge det dersom det hjelper.
Skal overleve et par-tre uker til i isolasjon nå når vinteridretten har startet og håndball-EM starter på torsdag :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 27. Nov 20, 22:46:20
Monastiraki lockdown FB_IMG_1606513444692.jpg
Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 27. Nov 20, 23:14:56
Flott bilde, da. Men trist situasjon.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 27. Nov 20, 23:30:13
Quote from: kaka on 27. Nov 20, 23:14:56Flott bilde, da. Men trist situasjon.

Ja, slik er det. Ikke til å tro. Better days will come!

Er det forresten noen som har "dagens tall"?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 27. Nov 20, 23:32:45
2013 nye tilfeller i dag.
2551 fredag for en uke siden og 3038 for to uker siden.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 27. Nov 20, 23:46:18
Takk! Høye tall, men det går rette veien! :)   
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 28. Nov 20, 09:55:04
Ja, fortsatt høye tall, men utviklingen er vel positiv og hvis man bare holder ut så skal tallene betydelig ned i løpet av en uke!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 29. Nov 20, 19:01:45
1193
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 29. Nov 20, 22:26:49
Quote from: Ole on 29. Nov 20, 19:01:451193
1498 og 1695 de to foregående søndagene.
Dette ser jo lovende ut :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 30. Nov 20, 18:48:25
1044

Forrige mandag var det 1388.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 30. Nov 20, 19:08:35
Quote from: Ole on 30. Nov 20, 18:48:251044

Forrige mandag var det 1388.
Fremdeles rette veien :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 30. Nov 20, 21:21:55
Følger litt med på innlegg fra et medlem av livingincrete, en person som er svært oppegående hva angår bl.a. statistikk og hans vurderinger basert på tilgjengelig informasjon er at toppen ble nådd 14 november på Kreta og 18 november i Hellas som helhet. Dette basert på "7-day moving average". Nedgangen i nye smittede går langsomt nedover, langt skatere enn oppgangen, og utviklingen av antall døde har foreløpig kun vist at tallene flater ut, men ikke begynt å gå ned enda. EGentlig en naturlig utvikling/treghet da man jo føsrt må bli smittet, så registrere smitten og til slutt eventuelt dø av sykdommen.

Men utviklingen er positiv, heldigvis!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 01. Dec 20, 07:25:27
Ser man bak tallene, så ser det ikke fullt så lyst ut. På søndag ble det tatt bare litt over 7000 tester og 14% var positive.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/11/30/greece-coronavirus-updates-nov-30/
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 03. Dec 20, 14:31:32
Syrostoday.gr skriver at de skal begynne å vaksinere mot Covid-19 i slutten av desember!

https://www.syrostoday.gr/News/133930-Telos-Dekemvrioy-ta-prota-emvolia-stin-Ellada.aspx
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 03. Dec 20, 17:37:54
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/12/03/greece-extends-lockdown-restrictions-until-dec-14-says-govt-spokesman/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 03. Dec 20, 20:15:43
1882 nye tilfeller siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 04. Dec 20, 21:44:37
1667
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 04. Dec 20, 22:56:37
Quote from: Ole on 04. Dec 20, 21:44:371667
Forrige fredag 1981, fredagen før 2551 og en uke før det igjen 3038.
Så dette går rette veien :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 06. Dec 20, 20:02:55
904
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 06. Dec 20, 22:32:43
Quote from: Ole on 06. Dec 20, 20:02:55904
Første gang under 1000 tilfeller på 5uker.
Men så er det jo søndag da, og uvisst hvor mange som har blitt testet....
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 07. Dec 20, 17:08:02
Hellas har i dag forlenget de gjeldende korona-restriksjonene med en måned, fram til 7. Januar.
Dette innbefatter stengte skoler, restauranter, barer og idrettsbaner.
Rekreasjon og sportsaktiviteter, inkludert skianlegg holdes stengt.
Det nattlige portforbudet mellom klokka 21 og 05 opprettholdes,
likeledes forbudet mot å reise ut av bostedskommunen.

https://www.keeptalkinggreece.com/2020/12/07/greece-lockdown-extension-january-7-2021/

Nå begynner det å bli kjedelig :-/
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 07. Dec 20, 17:31:00
Kjedelig her i Oslo også. Jeg har ikke truffet venner på lenge, og de fleste har hjemmekontor. Det er mange mørke vinduer rundt i byen nå. Hoteller, restauranter og barer/puber spesielt. Ikke kan vi gå på treningssenter heller. Får håpe vi får feire jul sammen med noe få i hvert fall! Nyttårsaften blir vel "pils i parken", eller noe sånt -  utendørs.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Dec 20, 19:12:31
Dagens tall er 1251.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 13. Dec 20, 18:35:29
Da er vi nede i 693. Oppløftende,  selv om det er søndag.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 14. Dec 20, 10:10:18
Quote from: Ole on 13. Dec 20, 18:35:29Da er vi nede i 693. Oppløftende,  selv om det er søndag.
Ja, men hver dag den siste uka har antallet vært lavere enn tilsvarende ukedager de siste 5 ukene.
Så nå går det definitivt nedover :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 14. Dec 20, 20:54:30
639
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 15. Dec 20, 08:38:15
Quote from: Ole on 14. Dec 20, 20:54:30639
Mot 1250 forrige mandag så nå går det definitivt rette veien :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 24. Dec 20, 11:04:39
935 nye smittetilfeller i Hellas i går, mot 1185 for en uke siden, 1675 for 2 uker siden og 2185 for tre uker siden.
Fortsetter det slik er vi nesten nede på null om 4-5 uker.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/
Så får vi håpe det ikke kommer en tredje bølge på nyåret :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 28. Dec 20, 01:00:05
https://greekreporter.com/greece-classed-among-countries-with-lowest-covid-positivity-rates-in-eu/?fbclid=IwAR1iU-VkXyBN13sr0zsZ9gO_rydTTFTdlBuema0BJUIfTPcvri28X2Po42E
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Dec 20, 08:21:10
Ja det ser meget bra ut nå :-)
Så får vi håpe de letter litt på restriksjonene 7. januar slik de har planlagt.
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 28. Dec 20, 12:36:58
Det ser positivt ut hvilket nok viser at de strenge tiltakene som har vært iverksatt har fungert, men grunnet julefeiring med høytidsdager så tror jeg at man skal avvente noen dager til for det kan være betydelig under- rapportering.

Men jeg er såpass positiv at jeg på morgenen booket en tredje reise til Kreta for neste år! 
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Dec 20, 15:59:04
Quote from: mouche on 28. Dec 20, 12:36:58Men jeg er såpass positiv at jeg på morgenen booket en tredje reise til Kreta for neste år! 

På Nyttårssalget til Norwegian ?
Når kommer du nedover da ?
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 29. Dec 20, 10:01:19
Hellas er nå ett av få land i Europa som er markert med gult på ECDCs kart:
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 29. Dec 20, 11:48:40
Quote from: Kritios on 28. Dec 20, 15:59:04
Quote from: mouche on 28. Dec 20, 12:36:58Men jeg er såpass positiv at jeg på morgenen booket en tredje reise til Kreta for neste år! 

På Nyttårssalget til Norwegian ?
Når kommer du nedover da ?

Første tur i april, deretter i mai/juni og så igjen i september/oktober og kanskje en liten tur i august også. Alt selvfølgelig avhengig av smitte, vaksine, restriksjoner og sånn, men nå pensjonerer min kone seg så om vi må i karantene så er ikke det noen katastrofe hverken på Kreta eller hjemme, heldigvis!
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 04. Jan 21, 17:34:11
Chartergiganten TUI ser for seg en tilnærmet normal sommersesong:
https://flysmart24.no/2021/01/04/charter-gigant-tror-det-blir-en-normal-syden-sommer/

Det er jo lov å håpe; det gjør jeg også det :-)
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 13. Jan 21, 11:22:21
/www.ekathimerini.com/261152/article/ekathimerini/news/attica-viral-spread-remains-source-of-concern
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 13. Jan 21, 11:27:05
Enda strengere lockdown på Lesvos .
www.keeptalkinggreece.com/2021/01/12/lesvos-lockdown-tougher-restrictions-coronavirus   
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 01. Feb 21, 11:15:35
Det ser ut til at Hellas går mot ny strteng lockdown. Virus fra både England og Sør Afrika funnet i landet.

/www.ekathimerini.com/261874/article/ekathimerini/news/officials-hold-emergency-meeting-on-virus-expert-says-hard-lockdown-on-the-table
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 07. Feb 21, 12:32:35
Det er ikke alle som overholder smittevernreglene i Hellas heller! 🤬🤬

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/02/06/greece-citizen-pm-mitsotakis-ikaria-lunch-crowd/
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 09. Feb 21, 19:24:41
1526
Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 09. Feb 21, 21:52:54
- Og en ny hard lock down ut februar i Attica.

https://news.gtp.gr/2021/02/09/athens-attica-to-go-into-hard-covid-19-lockdown/
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 10. Feb 21, 09:10:45
Og reiseforbudet forlenget til 15. april. Har billetter nedover 20. april, men per i dag tror jeg ikke det blir noen tur da, dessverre.
Title: Re: Coronavirus
Post by: LukasKhasa on 10. Feb 21, 11:41:51
Ut fra smittestatus skal man kunne være like trygg mot smitte i Hellas som i Norge. Smittemengden er jo ganske lik. 1217 smittede i Norge mot 1593 i Hellas. Alt pr. 100 000 innbyggere. Men dødstallene er svært forskjellige. 57,7 døde i Hellas mot 10,9 i Norge. Fortsatt pr. 100 000 innbyggere. Hvorfor det er så stor forskjell i antall døde sier ikke statistikken noe om. Kan en av  årsakene være mer røyking blant befolkninga. Og derav mer kols og andre lungesvekkende sykdommer. En annen forklaring kan være mye uregistrert smitte. Dersom det siste er tilfelle er nok risikoen for å bli smittet i Hellas større enn statistikken antyder. Ellers har vel den generelle smitterisikoen noe av de samme trekk som her. At det er veldig avhengig av hvor i landet men oppholder seg. Vi ser i hvert fall fram til den dagen vi kan være sammen uten å måtte holde både avstand og pusten.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 10. Feb 21, 20:40:27
1496 😥
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kabi on 12. Feb 21, 18:47:42
/www.ekathimerini.com/262328/article/ekathimerini/news/another-1410-new-covid-19-cases-reported-on-friday
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 24. Feb 21, 08:53:05
Uffda..........

Plutselig har Hellas mange nye smittede i Hellas igjen, med over 2100 nye tilfeller rapportert i går

Ca halvparten i Athen, men nå har det blitt flere smittede ute på øyene med 11 nye på Naxos og 5 både på Syros og Santorini for å ta øyene i Kykladene

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/02/23/greece-coronavirus-spike-2147-cases-intubations-rise-to-357/

Title: Re: Coronavirus
Post by: kaka on 24. Feb 21, 10:45:49
Quote from: JanBe on 24. Feb 21, 08:53:05Uffda..........

Plutselig har Hellas mange nye smittede i Hellas igjen, med over 2100 nye tilfeller rapportert i går

Ca halvparten i Athen, men nå har det blitt flere smittede ute på øyene med 11 nye på Naxos og 5 både på Syros og Santorini for å ta øyene i Kykladene

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/02/23/greece-coronavirus-spike-2147-cases-intubations-rise-to-357/


Det var ingen gladmelding, nei. :(
Title: Re: Coronavirus
Post by: mouche on 24. Feb 21, 11:16:51
Jeg har gitt opp tanken på tur i slutten av april og prøver nå å bytte billettene. Håper fortsatt på tur rundt 1.juni.
Title: Re: Coronavirus
Post by: JanBe on 24. Feb 21, 17:35:18
Vi håper på en tur i juli, men regner egentlig ikke med at det går. Derfor blir trolig første tur i månedskiftet oktober/november.......
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 24. Feb 21, 22:55:53
1913 nye tilfeller siste døgn.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 25. Feb 21, 19:04:41
1784 er dagens dystre tall.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 26. Feb 21, 22:05:51
Lockdown utvidet til 8. mars i Athen og resten av Attica.
Title: Re: Coronavirus
Post by: Kritios on 28. Feb 21, 17:23:42
Hellas opplevde en svikt i turisttrafikken i fjor på hele 76,5 % i forhold til rekordåret 2019.
Det ankom kun 7,4 millioner turister i fjor, mot 31,3 millioner (!) i 2019.

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/02/28/greece-tourists-arrivals-2020-pandemic/Title: Re: Coronavirus
Post by: marjana on 02. Mar 21, 23:18:55
Dystre 2353 coronasmittede notert i dag!!!

Og det skrives om en sliten befolkning som begynner å omgå smittereglene, og bryter dem ved for eksempel å samles på strendene, og der fester de og er tette på hverandre uten maske.

Dette er jo et tankekors siden Hellas vil åpne for turisme i løpet av mai, og at Hellas mener at alle over 60 år vil være ferdig vaksinerte i løpet av mai.

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/03/02/greece-coronavirus-cases-surge-intubations-march-2/

Title: Re: Coronavirus
Post by: Ole on 03. Mar 21, 21:41:19
Fra vondt til verre. 2702 nye tilfeller. Det innføres røde og mørkerøde soner  https://www.keeptalkinggreece.com/2021/03/03/greece-sms-changes-lockdown-restrictions-deep-red-red/

Det blir neppe noe turisme i Hellas i mai!