Hellasforum.no

Steder i Hellas => Kykladene => Andros og Tinos => Topic started by: marjana on 26. Nov 15, 22:40:58

Title: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 26. Nov 15, 22:40:58
I september i år så dro jeg omsider etter mange år med planer om å dra til Andros i noen dager før jeg dro til Syros.
Nå har jo både Ole og Anders blant annet lagt ut masse bilder og fortalt om Andros før, men jeg legger ut mine likevel.

Det var ca 36-38 grader og veldig varmt da jeg kom til Athen og Rafina. Så i Rafina kjøpte jeg båtbillett til Andros og fant en taverna i skyggen nærme båten med en vifte der jeg satte meg og spiste og ventet på båten. Det ble svalere på båten og utover kvelden. Det tok bare to timer med ferge til havna Gavrio, der jeg skulle bo i tre netter. Hotel Galaxy, der også Anders med sin kjære bodde, er egentlig det eneste valget. De andre hotellene er litt utenfor Gavrio, og er litt dyrere. Hotel Galaxy er så midt på fergekaia som man kan komme, og det var visst slutten på sommeren denne søndagen 6.september siden det var horder med folk som skulle på fergene denne kvelden. Helt knall å sitte på balkongen på hotellet og se på det hele.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 26. Nov 15, 22:49:55
Bildene kom  ikke i riktig rekkefølge, så jeg prøver på nytt:
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 26. Nov 15, 22:55:27
Gavrio er jo en ganske liten havn, men Andros er stor, og alle som skal til og fra øya må via Gavrio. Her er bilder fra balkongen min av alle som skulle dra.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Ole on 27. Nov 15, 21:42:09
Spennende med noe fra Andros igjen, Marjana! Gleder meg til fortsettelsen! :)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: fila on 27. Nov 15, 21:52:28
Inspirerende. Seinhøsttur til Andros står langt oppe på ønskelista. Jeg leser og ser så øyet blir stort og vått og venter på mer, Marjana. :D
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Anders on 28. Nov 15, 18:53:19
Tror du må ha hatt naborommet vårt :-)  Veldig kjekt å se bilder igjen.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 28. Nov 15, 21:28:32
Hyggelig at dere er med!
Neste dag hadde jeg bestemt meg for å ta bussen til Chora Andros. Det går bare noen få busser per dag, så jeg måtte stå opp ganske tidlig. En rute går til Chora på østsiden, en annen buss går til sørdenden av øya.

Bussen gikk langs kysten langs strender med en del hoteller, innom Batsi som er en landsby der de fleste turistene og hotellene er. Etterhvert krysset bussen over fjellene til Chora. Andros er stor, bratt og veldig grønn siden det er mye vann der, og med mange trær. Det er mange sypresser, pinjetrær og løvtrær. Ganske uvant til å være en Kykladisk øy. Det var flere små landsbyer spredt rundt på øya, og det er tydelig å se at øya er ganske velstående. Det var her de rike, greske rederne slo seg ned i sin tid. Nå er det vel velstående Atenere som har hus på Andros.

Chora er en lang gågate med mange fine butikker, kafeer og restauranter.

Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Ole on 30. Nov 15, 00:00:47
På tavernaen med de grønne stolene på det siste bildet, spiste vi da vi var der i 2010. Av alle ting kom "mattilsynet" på besøk den gangen, og det tok en evighet før maten kom. Men mat ble det, og den var god! :)

Ellers spennende bilder og kommentarer, Marjana! Jeg følger med videre! :)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 30. Nov 15, 00:08:00
Midt i byen deles byen i to på torvet ved en bueport. Boligstrøket begynner etter bueporten. Torvet er hyggelig og fullt av serveringsteder rundt det hele under mange platanlønnetrær. Det var fullt av folk da jeg var der på formiddagen. Det var både mange lokale og turister.
Her ser man også bystranda til venstre og en annen fredeligere strand til høyre.

Ned trappen til venstre ligger det moderne museet. En avdeling er til venstre der man kan se den faste samlingen. Det er både greske kunstnere og verker av internasjonale kunstnere. Museet er ikke så stort, men det var en fin utstilling av samlingen. I bygget til høyre viser de forskjellige separatutstillinger, og i sommer var det en om en av de tidlige modernistene, Man Ray. Det var en biografisk utstilling om Man Ray, og de viste også en god del verker av ham. Anbefaler museet hvis man er i Chora, men det var dessverre ikke lov å fotografere der.

(Jeg får ikke lagt bildene i riktig rekkefølge her av en eller annen grunn. Bilde 28 av museet kommer før bilde 26 av torvet).
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 01. Dec 15, 23:00:25
Takk for alle liker!
Etter et besøk på det moderne museet, så gikk jeg videre nedover trappen til venstre side av byen, helt ned til sjøsiden.
Der var det et lite kapell og flott utsikt bort til enden av byen med ruinen av den venetianske borgen, og ikke minst det fascinerende fyret! Noen kjenner det kanskje igjen fra et gresk frimerke?
Det gikk noen bratte trapper opp til byen fra sjøsiden. Jeg gikk opp en av trappene nesten ved enden av byen.

Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Tjorven on 02. Dec 15, 01:23:45
Herlige bilder, Marjana  ;D Artig å bli med deg på tur, vet jo at du har hatt lyst på et Androsbesøk lenge. Kjenner igjen følelsen av å sitte på en balkong og følge med på livet i havna, og båter som kommer og går. Stemning, sukk  :-* Det var skikkelig liv og røre der den kvelden, virka som om hele Andros var på reisefot  ;) Da tenker jeg det var ekstra godt å vite at dette var din første kveld der  ;D
Husker bildene til Ole fra Chora, så artig med et "gjensyn". Synd du ikke fikk lov å fotografere fra museet, men det hørtes ut som en fin opplevelse iallfall. Gleder meg til fortsettelsen  :)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 04. Dec 15, 16:27:00
Takk for hyggelig kommentar, Tjorven, og det var fint på Andros.

Etter å ha vært på sjøsiden og sett på fyret, gikk jeg opp en av trappene og havnet ved enden av byen i boligstrøket. Jeg gikk gjennom en smal gate og kom ut i gågaten igjen. Ved kirken var det en ganske stor plass der det var noen barn som lekte og det var deilig skygge under trærne, for det var fortsatt ca 36 grader. Jeg tok bilder av husene nedenfor kirken. Jeg fulgte gågaten til enden og kom til badeplassen der man ser over til den lille øya med den venetianske borgen. Det var tydeligvis en populær badeplass for det kom stadig folk bare med et håndkle for et bad i varmen.
Jeg gikk så tilbake til torvet.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Anders on 04. Dec 15, 18:43:37
Artig gjensyn med Andros. Den var "merkelig" to-delt, den byen der. Med alt livet før buegangen og så den totale stillheten etterpå. Og tydelig på husene at der var/hadde vært endel rikdom ute og gått, ja.... :-)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Ole on 04. Dec 15, 19:03:56
Enig med Anders.... Det var som å komme til en annen verden når man gikk gjennom buegangen. Men da vi kom tilbake etter å ha tilbragt et par timer på den "stille" siden, var det blitt mye roligere på "bråkesiden". Det er nok mye liv og røre på den siden på dagtid, for så å stilne av utover ettermiddagen.

Skulle gjerne ha trykt "Liker", men en kommentar ervel ikkeså dumt det heller!:) :)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 04. Dec 15, 20:22:57
Takk for kommentarer Anders og Ole! Ja, det var et helt tydelig skille mellom handlegaten og boligdelen etter torvet. Men da jeg kom tilbake til torvet etter å ha vært på enden av byen var det veldig stille på torvet også. Nesten alle forsvant da det ble mesimeri.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 04. Dec 15, 20:41:02
Jeg tuslet videre mot utkanten av byen, mot østsiden, og der var det et lite torv med noen gamle nyklassiske herskapshus. Det var utsikt oppover i dalen og mot havna i Chora. Det er grønt og frodig med mange trær oppover i dalen.

Jeg gikk videre bort til bussholdeplassen, men det viste seg at de plutselig hadde endret busstidene til høstruter denne mandagen, så jeg måtte vente enda en drøy time på bussen tilbake til Gavrio.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 04. Dec 15, 20:49:16
(Bildene kommer ikke i riktig rekkefølge, så jeg må legge dem inn i flere omganger).

Bilder fra dalen og havna i Chora Andros.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Fia on 04. Dec 15, 23:32:00
Flotte bilder, marjana! :)
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 05. Dec 15, 15:40:46
Takk, Fia!
Siden bussen ikke gikk før om ca 1,5 time så gikk jeg tilbake til torvet der det var noen få serveringsteder som fortsatt var åpne selv om det var mesimeri.
Jeg slo meg ned på en restaurant med utsikt til stranden til høyre.

Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 05. Dec 15, 15:45:34
Bareieren ved siden av var tydeligvis veldig glad i kattene sine. Han lekte og koste med katten i treet lenge, og etter en stund kalte han på flere katter og matet og klappet dem også. Han satte katten i treet tilbake etter at den hadde spist. Det var koselig å sitte der i skyggen og følge med på det som skjedde, selv om det ikke var så veldig mange folk på torvet nå.

Så var det på tide å dra tilbake med bussen til Gavrio, og nå gikk den.

Dette var de bildene jeg har fra Andros.
Tusen takk til alle som har fulgt med på turen!
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: kaka on 05. Dec 15, 19:57:42
Så koselig, marjana!
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: marjana on 06. Dec 15, 17:02:28
Takk kaka.
Andros er en flott øy, men for å se det hele: Fine strender, steinbroer, vannfall og da må man rundt med bil.
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: Anders on 06. Dec 15, 19:20:08
Nå er ikke "koselig" et veldig fremtredende ord i mitt vokabular, men det var kjekt å se bildene og mimre litt. :-) Takker marjana
Title: Sv: Fra Rafina til Andros
Post by: fila on 07. Dec 15, 10:27:33
Takk for turen!