Hellasforum.no

Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: xristina on 09. Mar 07, 17:22:56

Title: Bekrí meze
Post by: xristina on 09. Mar 07, 17:22:56
Denne retten finnes i utallige variasjoner (som de fleste andre greske retter), men dette er hvordan de lager den på Plaza på Kos - sånn cirka i alle fall...  :D

Kylling eller svinekjøtt (ca 200 gr pr pers) - stekes i litt olje
Skjær paprika og en chili i tynne ringer og ha i panna
Hell over litt rødvin og la det surre
Finhakk en løk og ha i panna
Ha i 3-4 tomater som er finhakket
Ta i litt sopp om ønskelig
Rør ut en skje med tomatpuré i litt vann og hell over
Smak til med salt og pepper og litt tabasco etter smak

La dette koke til kjøttet/kyllingen er mør og server med ris og salat!

Kali orexi!
Title: Re: Bekrí meze
Post by: Barbro on 09. Mar 07, 18:58:44
Du sier ikke hvor mye chili eller paprika,og det er bra :grin: !
 Masse,masse av det,brennhett må det være :wink: ,og gjerne med mye hvitløk!
Title: Re: Bekrí meze
Post by: xristina on 09. Mar 07, 19:14:34
Nei, det er valgfritt! :grin: Jeg tror nok ikke jeg bruker så mye som deg, winther! :shock:
Title: Re: Bekrí meze
Post by: Barbro on 09. Mar 07, 19:18:03
Det tror ikke jeg heller :grin:
Title: Re: Bekrí meze
Post by: Camillchen on 09. Mar 07, 21:15:18
Nam - denne må jeg prøve.

Er forresten mye som må prøves fremover - fikk Kreta-kokeboka (en smak av ...) i bursdagsgave, og den er perfekto! Veldig artig å lese og bla i! (forhåpentligvis like bra når teorien omsettes i praksis)