Hellasforum.no
Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: xristina on 09. Mar 07, 17:22:56
Denne retten finnes i utallige variasjoner (som de fleste andre greske retter), men dette er hvordan de lager den på Plaza på Kos - sånn cirka i alle fall... :D
Kylling eller svinekjøtt (ca 200 gr pr pers) - stekes i litt olje
Skjær paprika og en chili i tynne ringer og ha i panna
Hell over litt rødvin og la det surre
Finhakk en løk og ha i panna
Ha i 3-4 tomater som er finhakket
Ta i litt sopp om ønskelig
Rør ut en skje med tomatpuré i litt vann og hell over
Smak til med salt og pepper og litt tabasco etter smak
La dette koke til kjøttet/kyllingen er mør og server med ris og salat!
Kali orexi!
Du sier ikke hvor mye chili eller paprika,og det er bra :grin: !
Masse,masse av det,brennhett må det være :wink: ,og gjerne med mye hvitløk!
Nei, det er valgfritt! :grin: Jeg tror nok ikke jeg bruker så mye som deg, winther! :shock:
Det tror ikke jeg heller :grin:
Nam - denne må jeg prøve.
Er forresten mye som må prøves fremover - fikk Kreta-kokeboka (en smak av ...) i bursdagsgave, og den er perfekto! Veldig artig å lese og bla i! (forhåpentligvis like bra når teorien omsettes i praksis)