Hellasforum.no
Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: Liv on 08. Dec 07, 14:49:19
Jeg legger inn oppskrift på Saganaki her og ikke i konkurranse-tråden.
Osteretten saganaki har samme navn som den lille runde pannen som den tradisjonelt ble laget i.
Man sier saganaki når man lager den av \"hvit ost\".
Kalles feta saganaki når den lages av fetaost.
Man kan lage den med og uten egg.
Oppskriften her er etter min greske svigermor.Hun brukte egg som er mye brukt i greske oppskrifter.
400 g ost
(en fast hvit ost,eller vellagret gulost)
F.eks velllagret Jarlsbergost hvis man ikke får tak i noe annet.Det som er viktig er at osten ikke er for fet.
2 ss hvetemel
1 egg
olivenolje til steking
sitron
Er osten veldig salt,skyll den gjerne i vann og få ut saltet.
Skjær osten i ca 2 cm tykke skiver
Pisk egget i en bolle,og dypp osten i egget før den dyppes i hvetemelet. Dryss av overflødig mel før steking.
Stekes i varm panne på begge sider til osten er gylden.
Server den med sitron ved siden av,eller press litt sitron over før servering.
Takk Liv,dette skal skal jeg nok prøve meg på en gang.