I går kveld ble det giouvetsi her hjemme, - og det falt godt i smak hos gjestene. :cheese:
Giouvetsi for 5.
Drøyt 2 kg lammebog (mer enn i oppskriften), Snaut 2 bokser tomater/evt hakkete. 4-6 hvitløksfedd delt i skiver.
Olje (etter smak) . Ca 2 dl buljong (varmt vann). Salt, kvernet pepper og oregano.
Ca 1 time på 200 grader i ovnen. Snu kjøttstykkene noen ganger under stekingen.
Oppskriften er med \"dråpepasta\"/krithariki eller spaghetti. Jeg baker i tillegg potetbåter i ovnen.
Serveres gjerne med salat, tzaziki, fetaost mm ved siden av.
Dette er en rett jeg har laget ofte, så jeg ble veldig forbauset da jeg fikk servert lam med kraftig sitronsmak da jeg bestilte det på Lesvos.
Nå fant jeg endelig en taverna, Yalos på stranda på Naxos, som serverte retten ganske tett opp til slik jeg kjenner den.
Da fikk jeg lyst til å lage den selv igjen, - og det gjorde jeg altså. Deilig var det!
Giouvetsi for 5.
Drøyt 2 kg lammebog (mer enn i oppskriften), Snaut 2 bokser tomater/evt hakkete. 4-6 hvitløksfedd delt i skiver.
Olje (etter smak) . Ca 2 dl buljong (varmt vann). Salt, kvernet pepper og oregano.
Ca 1 time på 200 grader i ovnen. Snu kjøttstykkene noen ganger under stekingen.
Oppskriften er med \"dråpepasta\"/krithariki eller spaghetti. Jeg baker i tillegg potetbåter i ovnen.
Serveres gjerne med salat, tzaziki, fetaost mm ved siden av.
Dette er en rett jeg har laget ofte, så jeg ble veldig forbauset da jeg fikk servert lam med kraftig sitronsmak da jeg bestilte det på Lesvos.
Nå fant jeg endelig en taverna, Yalos på stranda på Naxos, som serverte retten ganske tett opp til slik jeg kjenner den.
Da fikk jeg lyst til å lage den selv igjen, - og det gjorde jeg altså. Deilig var det!