26. Feb 24, 12:24:58

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - kaka

1
Hvorfor funker ikke  forhåndsvisning i enkelte tråder (prøvd flere ganger i "godt nytt år 2024"?
2
Takk igjen, Kabi! Spennende! I går var jeg innom å fly fra Athen (flyplassen) til Skiathos, og så ferge over til Volos :) Tenkte jeg kunne gå litt på Skiathos før overfart. Men, dårlig korrespondanse mellom fly.
Moro å lete etter muligheter, og morsomt med innspill :)
(kanskje feil tråd etterhvert, men satser på at Ole er raus med det nå)
4
Quote from: Kabi on 28. Mar 19, 09:02:00Når dere er på vei sørover fra Halkidiki til Aten, vil jeg anbefale å ta turen innom Pelion og den utrolig sjarmerende byen Makrinitsa. Den ligger ovenfor Volos og har en spektakulær utsikt, der den klamrer seg til fjellsiden. (Både Tjorven og Bengalow skrevet om området.) Vi var der for snart 1 år siden, og ble helt betatt ;) Pelionhalvøya er verdt en ferie alene!

Jeg har fått så veldig lyst på en tur til det området. Er det veldig kronglete å komme seg dit uten leiebil?
5
Om forumet / Re: Zakynthos
20. Jan 24, 13:02:24
Jeg ser at Apollo ikke har reiser fra Norge til Zakynthos i 2024
6
Om forumet / Re: Godt Nytt År 2024 !
10. Jan 24, 10:51:02
Nå må jeg sjekke litt tider og priser (igjen) skjønner jeg :)
7
Om forumet / Re: Godt Nytt År 2024 !
05. Jan 24, 20:50:21
Quote from: Kabi on 05. Jan 24, 18:29:38Godt nytt år!
Planene og ønskene for årets Hellasferie er mange - blir det mulig å realisere dem sånn som situasjonen er nå? Krig og ufred er en ting, naturkatastrofer en annen. Sist høst hadde vi planlagt tur til Meteora og Ioaninna. Turen skulle gå fra Aten og nordvestover.Få dager før avreise kom det fryktelige regnet og uværet som tok med seg over 200 000 dyr, utallige hus og 1/3 av den dyrkede jorda i nettopp dette området. Hovedveien og toget i retning Tessaloniki var stengt i 1 mnd. Like etterpå kom en ny storm med ødeleggelser. Vi dro til Pelopennes, men langs kysten til Korint var trærne svarte etter brann tidligere på året. Brannen var nådd helt ned til motorveien - skremmende syn.
Mennesker vi snakket var redde for fremtiden - for ufreden i Europa og naturkatastrofene. "Hva slags liv vil barna mine få?"sa en ung mor.En annen sa"Det eneste gode som kom ut av dette voldsomme regnet og uværet er at det nå på høsten er naturen grønn og frodig, istedenfor brun og tørr."
En ny tur i 2024 synes egoistisk, men samtidig tenker jeg på henne som sa: "Vi trenger inntekten dere turister gir oss, så vær snill:  Kom tilbake!"
Har ikke bestilt ny tur ennå, men er i tenkeboksen....

Det kjentes neste feil å trykke "liker" på innlegget ditt, Kabi. Det var veldig tankevekkende.
Som du er inne på mot slutten, tror jeg fortsatt vi er ønsket som besøkende
Godt nytt år!
8
Jeg kjenner igjen den turen, ja :)
9
Hellas generelt / Re: Godt nytt år 2023!
01. Dec 23, 10:17:11
Takk, trofaste marjana :)
10
Om forumet / Re: samos for barn?
12. Nov 23, 10:28:29
Jeg bodde en uke i Pythagorion for mange år siden. Litt utenfor/i utkanten av byen er det en lang sandstrand, - og langgrunt. I selve byen var det ikke de beste strendene. Mye bratte gater. Men, det er så forskjellig hva folk liker.
11
Alt annet / Re: Oktober i Hellas
31. Oct 23, 09:55:21
Quote from: Kabi on 30. Oct 23, 16:56:47Vi har ofte vært i Hellas i oktober, kom hjem 18.10 i år.Kan anbefales :)
Fant disse tipsene i gresk/engelske avisen Ekathimerini:

https://www.ekathimerini.com/society/1221957/10-of-the-best-greek-destinations-to-visit-in-october/ 

Jeg har også vært i oktober mange ganger. I år var det spesielt fint, - deilig temperatur i vannet, men det virket som høsten for fiken og granatepler var litt sen i år.
Takk for veldig fristende tips.
12
Årets høstferie på Peloponnes var med bla to badeglade gutter, som helst studerte livet under vannskorpen.
Det ga noen flotte opplevelser. Det mest magiske var kveldsbadet i utkanten av Agios Nikolaos, der sola sank stadig dypere, og farget omgivelsene, - en opplevelse som huskes (men svømmerne kom ikke gjennom security checks her inne  Byttet til annet bilde)