Hellasforum.no

Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: BjørgD on 17. Oct 18, 21:54:29

Title: Meze - med ingredienser fra havet
Post by: BjørgD on 17. Oct 18, 21:54:29
Kan noen hjelpe med oppskrifter.
Finner minimalt i kokebøkene..
Jeg har mange forslag med kjøtt og grønnsaker..
Title: Sv: Meze - med ingredienser fra havet
Post by: Gooner on 17. Oct 18, 22:44:55
Tok bare bilder av de Meze-rettene med sjømat som sto i boka mi (er vel egentlig ikke fullgode oppskrifter, mer tips):

















Title: Sv: Meze - med ingredienser fra havet
Post by: Admirala on 20. Oct 18, 22:44:18
Mezedes er jo litt hva du gjør det til, fordi du kan velge å servere både hovedretter og småretter som en meze. Etter utallige måltider hjemme hos grekere og på tavernaer, vet jeg at det vanligste, når vi bestemmer oss for et mezedes-måltid, er å dele på rettene som kommer på bordet, enten de heter forrett, smårett eller hovedrett på menyen. Her er oversikten på min blogg med gresk mat, du vil finne fiskeretter både under overskriften "Mezedes" og "Hovedretter, fisk": https://godgreskmat.wordpress.com/oppskriftregister/

Title: Sv: Meze - med ingredienser fra havet
Post by: marjana on 08. Nov 18, 17:57:31
De som hadde en hyggelig restaurant i Lagada på Amorgos hadde på tavlen og på menyen alt om Meze;
http://hellasforum.net/index.php?topic=10936.0

Fra havet er det vel små fisk stekt gjerne med løk, sardiner i forskjellige former, oktapus salata...