Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

3445
Transport / Re: Ferge billetter
17. Mar 07, 19:19:43
E 09 er stedet: Jeg rakk det på minuttet, men aldri løpe innerhavna i varmen, aldri mer. Og med de taxifolka koster det 5 euro +.

High Speed og Blue Star er om morgenen inne i havna til høyre når man går av flybussen.
 
E 09. Der er de sakteste fergene, Daliana, fra Pireus til Syros tok det nesten 6 timer.

Fikk god tid til å lure på om jeg gikk på feil båt også, kom jo ingen vei.
Fikk synet av Syros etterhvert, og kom i prat med en pansjonert kaptein.
Han hadde selvfølgelig seil for Wilhelmsen, og seilt opp til Narvik.

Etter en stund sa han navnet sitt, som var Stratos. Jeg forteller ham da at det er en norsk sjokolade. Så forter vi oss av båten på Syros, i farta sier han takk for samtalen, \" I hope I was sweet as chokolate.\"
3446
Transport / Re: Ferge billetter
17. Mar 07, 18:53:39
Og jeg så vifting og fløyter da et helt sirkus kom av fergen. Stakkars dyr med så mye dieselgass der elefanter og tigre og motorsykler skulle i land.
3447
Transport / Re: Ferge billetter
17. Mar 07, 18:37:21
De sier 30 minutter før avgang, men jeg kom en gang 2 minutter før avgang, og rakk det! Anbefales ikke å stresse i varmen.
Og båten gikk en halv time senere....

Blue Star er alltid i tide, kjapt inn og ut. Det kan virke slemt og rasende, men sånn er det. Ha billetten i hånden, og finn et sted å slå dere ned underveis.
3448
Språk / Re: Et gresk ord om dagen
17. Mar 07, 18:22:30
Innmari enig!

En venn fra Irland, som vil lære, og snakker litt gresk, men saaakte, var så frustert fordi alle svarer ham tilbake på engelsk. Han lot også en mann bo hos seg, fra Kreta, mot å få et lite greskkurs over kaffekoppen på morgenen.
Og han bøyer i vei og gir ikke opp. Men man må snakke litt fort hvis de grekerne gidder å høre i motorduren.
3449
Transport / Re: Ferge billetter
17. Mar 07, 18:05:39
De har faktisk fersk mat i de døgnåpne restaurantene, i hvertfall i Pireus.

Jeg ble så opptatt av de som jobbet der, skravlet i vei på merkelig gresk/engelsk, og fikk vite alt om sønnen som var i marinen, og fikk med meg en deilig matpakke gratis på huset. Moderlig omsorg.

Vann fra et stort kjøleskap på vei ut betalte jeg for.

Og de ga vann til de hundene som ingen tar vare på.

Det er fint i Pireus, som Rolle har fortalt også her i forumet.
3450
Riita, du kan fortsatt lese Margrethe sin reiseskildring i det gamle forumet, du må bare logge deg på med ditt gamle nick og passord!

Ellers er det fint om flere skriver litt om sine reiseopplevelser i Hellas!
3451
Transport / Re: Ferge billetter
14. Mar 07, 13:00:28
Uansett så er det ganske dyrt på fergene, både mat og drikke, i tillegg til at maten ikke er særlig god heller....
3452
Transport / Re: Ferge billetter
14. Mar 07, 12:29:41
Blue Strar-fergene har forskjellige kafeteriaer ute på dekk og inne. Man får toast, baguette, sandwich og annet som er plastpakket, og Goodys.

Synes å huske at de serverer varm lunsj og middag i noen timer også...

Men står det ikke på Blue Star sine hjemmesider hva de eventuelt serverer ombord?

Om morgenen er det også mange som selger nystekte kringler i havna, og man kjøpe med mat fra de døgnåpne restaurantene. De har bakervarer, drikke, gyros og mye annet.
Man sulter aldri Hellas!
3453
Det virker som mange er innom og utforsker radioene, så jeg synes de skal få stå. Det er jo plass, er det andre ting du heller vil legge inn der?
3454
Skal du boltre deg i alle statistikkmulighetene som ligger her i forumet nå?  :wink:
3455
Transport / Re: Ferge billetter
13. Mar 07, 22:50:32
Det lureste er vel å sjekke feks. www. gtp.gr om fergetidene, der ser du også om det er plasser ledig. Stort sett er det ledige plasser, hvis det ikke er en spesiell reisehelg for grekerne.
Det pleier å være greit å kjøpe fergebilletter når man kommer frem, men har du tid til å kjøpe dem på internett før du skal dra, så har du jo billettene, og kan også velge plasser selv.

Men fra hvor skal du dra og til hvor? Har du dårlig tid kan det jo være greit å ha kjøpt billettene på forhånd. Da er det bare å dra rett til fergen fra hotellet.

Hvis ikke hotellet serverer frokost, er det alltid noen døgnåpne kafeteriaer i de større havnene. Jeg har dinglet rundt i Pireus og ventet i en del timer på første båt om morgenen, og til og med sett noen bestille en diger porsjon koteletter til frokost klokken 5-6 om morgenen, så det meste er mulig.
3456
Chios / Re: Chios, hvordan kommer man dit?
12. Mar 07, 15:38:28
Quote from: \"Svein~B\"Ja, jeg vil tro at det vil ta omtrent fire timer fra Lavrio til Mesta. Det jeg håper at de får til først, og det er kanskje en grunn til at det vil ta litt tid, er jernbane til Lavrio sånn at du ikke får et nytt trafikk-kaos der. De holder på å bygge en ny forstadsbane til flyplassen. Det hadde vært fint om den kunne vært forlenget til Lavrio. En annen mulighet er Porto Rafti som ligger nærmere flyplassen. Hvis den hadde blitt bygd ut og det ble bygget jernbane dit, da hadde det nesten ikke vært noen grunn til å fly direkte lenger. Men her sitter jeg og drømmer...  :smile:

Jeg er innom Lavrio gjerne en gang hvert år og besøker en venninne der, så jeg har sett siste års utvikling.
I forbindelse med OL bygde de ut fergehavnen i Lavrio, og flere ferger som går i Kykladene går nå innom Lavrio. Nå vet jeg ikke hvordan det er med andre ruter, men havnen har blitt ganske stor. Et nytt veinett har også blitt laget i Lavrio.

Det tar ca en halv time med bil fra flyplassen til Lavrio, og et godt stykke er motorvei. Jeg har bare blitt kjørt i privatbil eller tatt taxi, og taxi koster 25-30 euro.
Det går også buss fra flyplassen til Lavrio med et bussbytte i Markoupolo, det tar litt lenger tid enn med bil. Den bussruten ligger under flyplassen: www.aia.gr