Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

1
Det blir å reise med innsjekket bagasje 28.08. Må ha med PCen, og gode sko også, for jeg skal ut og gå og ta bilder. Bare å bære matvarer fra byen opp til det lille huset som jeg leier i oktober trengs det en ryggsekk. Det er så mange bratte trapper opp dit.

Tar også med en tube kaviar til Alex, ikke for at det gir noe særlig utslag i vekten i bagasjen altså, men jeg delte det jeg hadde av kaviar i juni, så da trengs det litt påfyll nå.


2
Jo, tar med det viktigste i håndbagasjen. Det var ikke noe problem med innsjekket bagasje tur-retur Oslo-Aten i juni, så satser på at det går greit igjen. Men skal virkelig prøve å pakke alt i en håndbagasjekoffert på utreisen. Tilbake er det jo bare skittentøy, så det kan få reise jorda rundt for min del!
3
Nå er ny tur bestilt til Syros 28.08. Enveis billett med Flyr, så får se hvordan det er å fly med dem. Ok avgang kl 07.30 fra Oslo til Athen direkte. Det er en "long lost friend" fra USA som ikke har vært på Syros på over 10 år som kommer tilbake, så vi gleder oss til å møtes der igjen.
Jeg har like godt booket et lite hus til leie via Airbnb i Ermoupolis i hele oktober, så foreløpig har jeg ingen returbillett.
Det lille huset har jeg sett på mange ganger før, gått forbi og tatt bilder av det, og det er litt lenger opp i gata fra der jeg pleide å leie før med den flotte utsikten fra takterrassen. Se "Himmelbilder" i tråden Syros. Så regner med like fin utsikt fra de to verandaene fra det lille huset også. Det kommer nok noen bilder derfra etter hvert.
Så denne høsten blir på Syros ut oktober i hvert fall.
Må ta sjansen på å reise med innsjekket bagasje siden jeg blir borte minst to måneder, så satser på at det verste kaoset er over i slutten av august. Noen som har noe å kommentere angående Flyr, forresten?
4
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
06. Jul 22, 13:44:42
Nedover til Monastiraki igjen.
5
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
06. Jul 22, 07:52:51
Videre gatelangs.
6
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
05. Jul 22, 22:08:50
Anafiotika.
7
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
05. Jul 22, 21:46:25
Med nødpasset godt forvart så ble det som nevnt tidligere en tur rundt opp fra Monastiraki, i skyggen rundt de romerske ruinene og Hadrians bibliotek, og opp til Anafiotika, og ned igjen forbi Vindenes tårn. Ganske mange kom ned fra Akropolis temmelig varme, så det var fullt av folk i skyggen på restaurantene nedenfor Akropolis.
Her er kommer noen bilder:
8
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
04. Jul 22, 21:10:06
Det var en grunn til at jeg hadde en hel dag i Aten før jeg skulle dra hjem. Da jeg dro fra Oslo, så sjekket jeg inn på internett hjemmefra, fikk bagasjelapper og skannet bare koden i sikkerhetssjekken på Gardermoen. Lenge etterpå så merket jeg at jeg hadde glemt passet hjemme! Ingen spurte etter det på Gardermoen, og det var jo for sent å gjøre noe med det etterpå.

I Hellas så mailet jeg den norske ambassaden i Aten, som svarte at enten så måtte jeg få noen til å sende meg passet i kurier post, eller så måtte jeg få et nødpass. Jeg avtalte å få et nødpass, og fikk en time kl 11 på den norske ambassaden dagen før jeg skulle dra hjem. Nødpasset kostet 160 euro!

På ambassaden var det en norsk, hyggelig mann som utstedte nødpasset. Selv om jeg ikke hadde mistet passet så blir det normale passet makulert når man får et nødpass. Jeg skal dra til Lisboa i 11 dager neste mandag, og lurte på hva jeg skulle gjøre siden det tar opptil seks uker å få et nytt pass, og jeg ikke har et nasjonalt ID-kort. På grunn av den spesielle situasjonen angående å få nye pass, så varer nødpasset mitt ut hele juli, heldigvis! Normalt varer det kun for en reise.
Så jeg søker vel kun for et nasjonalt ID-kort når jeg er tilbake fra Lisboa, for jeg har planer om en ny tur til Hellas i september. Får se hva de sier hos politiet.

Heldigvis så gikk det jo veldig greit å få et nødpass, og jeg måtte bare dra en dag tidligere fra Syros, og fikk til gjengjeld en hel dag i Aten til å se meg om. Det er mange år siden sist jeg var innom Aten, forresten.

Så, dette var en dyr lærdom, men en stor takk til den norske ambassaden i Aten som fikset dette kort og greit uten mange dager å vente osv.
9
Athen og Pireus / Re: Aten 29.06. 2022
01. Jul 22, 17:18:47
Ja, kaka. Med vingene ute, så tar det tre seter på flyet bare for gåsa. Det var en utstoppet rev der også som så opp på gåsa, så da må vi ha tre seter til. Ett for meg, to for reven, og resten for gåsa.

Norwegian har vel spesialbagasje for dette?
10
Athen og Pireus / Aten 29.06. 2022
30. Jun 22, 23:07:22
Jeg hadde god tid, en hel dag i Aten, før jeg skulle dra hjem. Det var veldig varmt, så jeg gikk i skyggen ved Hadrians bibliotek og opp til Anafiotika, tilbake rundt Vindenes tårn, og rundt på Monastirakis Flea Market.

Legger ut bilder fra loppemarkedet. Der har de jo alt mulig til salgs, og de har jo en del fine, gamle møbler og andre antikviteter, og ikke minst en utstoppet gås! Det hadde sikkert vært noe å ta med seg på flyet!
11
Her i Hellas nå så bruker folk munnbind på bussen osv. På Blue Star fergen fikk jeg beskjed om å bruke munnbind, men ute på dekk så brukte folk ingen ting. Folk tok på seg masker i trengselen da vi skulle gå av fergen.

De sier at det er kun når det er trengsel det er nødvendig med munnbind.
Man får ikke en bot lenger for å ikke bruke munnbind.
12
Fra i morgen, 1.juni 2022 blir påbud om munnbind opphevet. Unntakene er i helsesektoren og på offentlig transport som t-bane, trikk, buss osv. Der det er nummererte seter som på fly osv. trenger man ikke munnbind.

https://www.syrostoday.gr/News/143816-Koronoios-Arsi-metron-apo-ayrio-Tetarti-1-Ioynioy.aspx

Regner med at man trenger munnbind på Blue Star-fergen hvis man sitter ute på økonomidekket. Jeg reiser til Syros i morgen, så jeg finner fort ut hva som gjelder!