Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Runar Solvik

1
Transport / Re: Online fergebilletter
29. Aug 22, 18:56:25
Brukte Ferryhopper appen vi også i sommer, funket fett!
2
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1018
22. Aug 22, 17:38:53
Er det ikke noen hus vi ser på toppen til høyre? Kan det være Folegandros?
3
25 dager og 19 timer til innsjekk åpner 8) Livet trenger ikke å være komplisert :)
4
Alt annet / Hellenic Seaways
14. Apr 22, 18:24:14
Er på en liten roadtrip på Vestlandet i dag og der passerte vi Brødrene Aa skipsverft i Hyen. Der lå to splitter nye hurtigbåter til Hellenic Seaways til havn, kanskje klar til avreise? Kanskje vi ser de i Egeerhavet til sommeren? IMG_20220414_143732.jpgIMG_20220414_143732.jpg
5
Kultur / Re: 100 åringer på Ikaria
17. Feb 22, 18:22:54
Vi var en tur til Ikaria for noen få år siden for å se og oppleve hva som gjør denne øya så spesiell. For dere som ikke har vært der så anbefales et besøk. En flott øy der det ikke er noe stress og mas. Masse trivelige folk, flotte strender og veldig god mat. Kan greit kombineres med kykladene da Blue Star båtene går flere ganger i uken. Vi fløy fra Aten til Ikaria og tok Blue Star tilbake fra Evdilos til Mykonos. Den turen tar ca. 2 timer.
6
Quote from: marjana on 06. Feb 22, 11:14:15
Quote from: Runar Solvik on 06. Feb 22, 01:03:03Jeg vil alltid dra tilbake til Antiparos da dette var den første øyen vi kom til, og der vi knyttet våre første kontakter. En fantastisk øy for barnefamilier, men også for oss voksne. Naxos ble den neste som vi alltid må tilbake til da denne øya har alt. De siste årene har vi "plukket" øyer etterhvert, og det har blitt noen flotte opplevelser vi har erfart. Den som står øverst på lista i dag er Donoussa. En øy som har få men fantastiske strender, men kanskje det beste av alt er det såååå vanvittig stille og rolig der. En helt egen sjarm der det ikke eksisterer verken solsenger, bilutleie eller bensinstasjoner. Men best av alt, veldig lite turister. Som et godt alternativ er Astypalea. En øy som ikke så mange besøker, men som er fantastisk flott. Vil absolutt anbefale å begynne her, dra videre innom Amorgos, Donoussa, Naxos og Antiparos før turen går til Aten og videre hjem etter tre uker på loffen. Dette er årets rute , som det har vært flere ganger før.

Siden du/dere drar via Amorgos, Dounossa og til Naxos, så er det en fin reise med Express Skopelitis via Små-Kykladene. Samme rute, men den tar lenger tid, og er mye hyggeligere enn Blue Star.
En venninne som leide et hus på Syros har flyttet til Iraklia, og hun sier at øya er helt spesiell og flott. Der er det bare noen få fastboende som lever av nesten ingenting. Få turister, litt fisking og noen geiter på en karrig øy i Små-Kykladene.

Har vært i småkykladene flere ganger med Express Scopelitis. Iraklia er kanskje den stilleste og roligste øya, men kanskje litt for kjedelig. Det er omtrent ingen verdens ting å hverken se eller oppleve, men for de som liker det sååå stille er den fin. En ting skal de ha, og det er at de lager vanvittig god honning på Iraklia.

7
Jeg vil alltid dra tilbake til Antiparos da dette var den første øyen vi kom til, og der vi knyttet våre første kontakter. En fantastisk øy for barnefamilier, men også for oss voksne. Naxos ble den neste som vi alltid må tilbake til da denne øya har alt. De siste årene har vi "plukket" øyer etterhvert, og det har blitt noen flotte opplevelser vi har erfart. Den som står øverst på lista i dag er Donoussa. En øy som har få men fantastiske strender, men kanskje det beste av alt er det såååå vanvittig stille og rolig der. En helt egen sjarm der det ikke eksisterer verken solsenger, bilutleie eller bensinstasjoner. Men best av alt, veldig lite turister. Som et godt alternativ er Astypalea. En øy som ikke så mange besøker, men som er fantastisk flott. Vil absolutt anbefale å begynne her, dra videre innom Amorgos, Donoussa, Naxos og Antiparos før turen går til Aten og videre hjem etter tre uker på loffen. Dette er årets rute , som det har vært flere ganger før.
8
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1014
23. Jan 22, 00:16:24
1. Amorgos
2. Katapola
3. Hotel Minoa ?
4. ??
5. Express Scopelitis
9
Om forumet / Booking
11. Jan 22, 15:27:26
Det er så deilig med planlegging  :) Flybilletter er i boks både innenriks og utenriks, bosteder på Astypalea, Amorgos, Donoussa, Naxos og Antiparos er også i boks. Da er det bare ventetiden igjen og selvfølgelig at ting og tang ordner seg til sommeren med tanke på Co19. Viktig å ha noe å se frem til så dimmelenka er leita frem, "kun" 168 dager igjen til avreise. Lykke trenger ikke å være komplisert :)  :)  8)  8)
10
Om forumet / Re: Booking
10. Dec 21, 15:43:08
Nei, jeg flyr med KLM fra Ålesund. KLM er det greieste å fly med fra Ålesund da bagasjen blir sjekket inn helt frem i stedet for å fly om f.eks Oslo. Da må du ta ut bagasjen og deretter sjekke den inn på nytt da Oslo er første ankomst i Norge på returen. Dessuten er det omtrent håpløst å fly med SAS eller Norwegian via Oslo da det blir så lang reisetid og flere mellomlandinger. Når jeg reiser med KLM så er det ca. 7t nedover med en to timers mellomlanding i Amsterdam og 6 1/2 time hjem med mellomlanding på ca 1 time i Amsterdam.
11
Om forumet / Booking
12. Nov 21, 23:58:53
Da er neste tur forhåpentligvis klar. Billetterer er booket med KLM neste sommer, så da er det frem med dimmelenka igjen. Bare 221 dager igjen til avreise........ :)  :)  :)  :) Lykke trenger ikke å være komplisert.......
12
Hellas generelt / Re: Coronavirus
05. Nov 21, 22:03:19
Quote from: Ole on 04. Nov 21, 16:51:51Jeg snakket akkurat med en lokal dame som driver en kafe i Naxos by, og hun sa at i sommer ble 'alle' i turistbransjen på Naxos smittet av corona. De tok hjemmestester og de fleste var positive, men ingen rapporterte resultatene, for da måtte de ha stengt virksomhetene. Hun vet helt sikkert hva hun snakker om.

Det du sier det hørte jeg også når jeg var på Naxos i begynnelsen av oktober. Det har vært mye mer smitte på Naxos enn det som har kommet frem da de har underrapportert smittetilfeller for at det ikke skulle gå ut over turismen. Det er naturligvis i de tetteste områdene som Chora, Agia Anna og Agia Prokopios de fleste har blitt smittet.