Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Runar Solvik

1
Reisetips og spørsmål / Kea og Kythnos
26. Mar 24, 17:30:24
Jeg skal snart begynne å planlegge for sommeren og lurer på om noen vet hvordan fergene og hurtigbåtene gikk i fjor når det gjelder øyene Kea og Kythnos. Jeg vet at man må reise fra Lavrio når man skal til disse øyene, men lurer på om fergene går videre fra Kea til Kythnos før de returnerer til Lavrio. Er også ute etter ferge/hurtigbåt videre fra Kythnos til Paros/Naxos. Jeg er fullstendig klar over at rutene ikke er lagt ut ennå og at de bekreftede rutene ikke er klar før i april/mai, men tenkte bare å høre om noen reiste på disse øyene sist sommer og hvilken reiserute dere brukte.
2
Om forumet / To og ei halv uke unnagjort
20. Sep 23, 01:04:12
Da var to og ei halv uke unnagjort, og det ble en tveegga opplevelse. Planen var noen dager på Naxos først, deretter en pit-stop på Antiparos før Kythnos og Serifor sto  for tur. Det er ikke enkelt å reise på "tvers" i Kykladene, men jeg fant en båttur som ikke var så gærn, bortsett fra prisen. La det være sagt med en gang, alt har blitt dyrere i Hellas, og hurtigbåter har blitt ekstremt dyrt! Dagene på Naxos ble som forventet bortsett fra noen dager med mye vind. Det som er fint med Naxos er at man alltid finner en plass der det ikke er vind, og denne gangen ble det to netter i Kalados i stille og fint vær mens det blåste hunder og katter på Plaka stranden. Den korte pit-stoppen på Antiparos ble til en hel uke da det selfølgelig ble en 24-timers havnestreik den dagen i uka det gikk en båt fra Paros via Syros til Kythnos på et passende tidspunkt og til en grei pris. Hotellet som var bestilt måtte kanselleres, og dermed ble det noen dager ekstra på Antiparos før det ble en lang tur fra Paros via Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos til Milos. Der ble det båtskifte og ei Mythos før turen gikk via Sifnos til Serifos. Jeg hadde jo selvfølgelig bestilt overnatting på Serifos i samme rennet som jeg bestilte på Kythnos, så da var det bare å komme seg avgårde. Serifos var ei ny øy for meg, og den anbefales virkelig. Selv om det ble mye vind der også fikk jeg sett og opplevd øya på en fin måte.Etter tre døgn på Serifos gikk turen til Aten med hurtigbåt til den nette sum av 58 Euro. Som sagt tidligere har alt blitt dyrere i Hellas, men når det gjelder båter og overnatting har det blitt ekstremt dyrt, og da spesielt hurtigbåter. Jeg så antydningene i fjor og fikk det bekreftet i år at ting har endret seg mye på øyene. Antiparos som har vært favoritten i 25 år ser ut som det blir det nye Santorini og Mykonos. Når man må betale 40 Euro for å leie to solsenger og en parasoll for en dag sier det seg selv at dette ikke er bra. Det blir heller ikke bedre når man må ut med 7 Euro for en milkshake. Det skal bli spennende å følge utviklingen videre, men jeg sitter dessverre med en følelse av at det muligens blir et nytt reisemål neste år.
3
Om forumet / Båt og fergeruter
14. Apr 23, 14:09:57
Jeg vet at det er litt tidlig og at alle båt- og fergeruter ikke er helt klare før i mai, men er det noen som husker fra i fjor om det gikk vanlige ferger til Serifos fra Rafina, Lavrio eller Pireus? Har prøvd å søke litt og det eneste som kommer opp er hurtigbåt fra Pireus til en skrekkelig pris.
4
Noen som har vært på Anafi, Sikinos og Serifos de siste årene og som kan komme med tips om overnattingssteder? Dette er tre av seks øyer som jeg ikke har besøkt i kykladene, og disse skal besøkes på første tur i år i begynnelsen av juni. Når de er huket av på bucketlista er det bare Kea, Kythnos og Tinos igjen, og de blir forhåpentligvis besøkt på tur nummer to i september.
Tar gjerne imot tips om Anafi og Sikinos da det er lite å finne om spesielt disse to øyene.
5
Alt annet / Hellenic Seaways
14. Apr 22, 18:24:14
Er på en liten roadtrip på Vestlandet i dag og der passerte vi Brødrene Aa skipsverft i Hyen. Der lå to splitter nye hurtigbåter til Hellenic Seaways til havn, kanskje klar til avreise? Kanskje vi ser de i Egeerhavet til sommeren? IMG_20220414_143732.jpgIMG_20220414_143732.jpg
6
Om forumet / Booking
11. Jan 22, 15:27:26
Det er så deilig med planlegging  :) Flybilletter er i boks både innenriks og utenriks, bosteder på Astypalea, Amorgos, Donoussa, Naxos og Antiparos er også i boks. Da er det bare ventetiden igjen og selvfølgelig at ting og tang ordner seg til sommeren med tanke på Co19. Viktig å ha noe å se frem til så dimmelenka er leita frem, "kun" 168 dager igjen til avreise. Lykke trenger ikke å være komplisert :)  :)  8)  8)
7
Om forumet / Booking
12. Nov 21, 23:58:53
Da er neste tur forhåpentligvis klar. Billetterer er booket med KLM neste sommer, så da er det frem med dimmelenka igjen. Bare 221 dager igjen til avreise........ :)  :)  :)  :) Lykke trenger ikke å være komplisert.......
8
Om forumet / Tv program
25. Apr 21, 21:53:16
Fantastisk serie programmer på National Geographic som heter Europa fra oven. I kveld var det Hellas det handlet om. Meget interessant.
9
Andros og Tinos / Andros
10. Jul 19, 22:02:56
Nok en øy krysset av på bucket listen, og denne gang Andros. Det er en øy med store kontraster. Fra å komme i land i Gavrio , som virket som en veldig ok by, til å passere Batsi med flotte strender havnet vi i Andros by. Første øyekast var ikke spesielt bra med masse gamle falleferdige hus, søppel og skrot til gamle store og flotte eiendommer og hus. Her var det ikke mye som ligner på Kykladene med små sukkerbithus med blå dører og karmer. Vi klarte å gå så feil som det var mulig, og havnet ned i havna på en nitrist taverna for å spise. Der satt vi og lurte på hvor byen var og hvor folkene var. Det var rett og slett nitrist. Vi hadde booket to netter, men fant fort ut at vi sjekker ut etter en natt for å bo i Batsi/Gavrio i stedet. På vei tilbake til hotellet oppdaget vi hvor vi hadde gått feil og tok en tur for å se, og da skjønte vi raskt at dette var noe helt annet. En flott gågate med mange butikker og restauranter, vanvittig mye folk ute og levende musikk på torget. Det hele toppet seg med en prest som satt på en utekafe og tok seg en ouzo, telefonen hans ringte, og vi fikk oss en god latter da ringetonen på telefonen hans var lyden av greske kirkeklokker!😂
10
Reiseskildringer / Ikaria
30. Jun 19, 00:07:15
En liten oppdagelse av den rareste og en av de fineste øyene vi har vært på er unnagjort. En øy med 8500 innbyggere, der ca 500 bor i Evdilos og ca 1200 bor i Ag Kirikos, der det er hus overalt, over ett hundre såkalte landsbyer som kun er en liten samling av hus på et stort område er så uvant det vi har sett før i den greske øyverdenen. Ikaria er spesiell, den er flott, den har flotte strender, høye fjell, flotte turområder for de som vil gå turer i fjellet, den har dårlige veier, ingen bussforbindelser og den har vanvittig god mat samt veldig lite turister. Dette er den grønneste og mest fruktbare øya vi har besøkt etter 25 år på loffen og 23 øyer på bucket lista. Vil du oppleve noe nytt og annerledes så er dette øya for de som er glad i det gode liv, hyggelige folk, god mat og drikke samt en eventyrlig måte å leve på. Just try it!!
11
Rom/studios/hotell / Overnatting Mykonos
19. Feb 19, 19:49:09
Noen som kan anbefale et overnattingssted på Mykonos der man ikke blir ruinert? Vi må ha en overnatting der på vei fra Ikaria til Naxos da vi ikke kommer oss videre samme kveld. Ønsker å bo i byen/havna på et rolig sted uten for mye trafikk/støy. Noen som har overnattet på Mykonos som kan komme med en anbefaling?
12
Ikaria / Ikaria
01. Sep 18, 22:54:50
Ønsker tips om Ikaria. Vi ankommer Ikaria med fly fra Aten, og reiser fra Ikaria med båt til kykladene.
Hvor er det best å bo? Tar gjerne mot anbefalinger på bosted, ønsker studio/rom.
Hvor er de fineste strendene?
Hva er det å se/oppleve på denne øya?
Hvor er det best å leie ATW/bil?
Muligheter/anbefalinger på turer? Fourni eller andre steder?
Hva skjer og hvor på Ikaria i slutten av juni, festivaler/dans/musikk?

Har lest en del om øya, men er ute etter litt mer konkrete ting bortsett fra det som står skrevet. Noen som har vært på øya de siste årene og som er godt kjent?
Planlegginga for sommeren 2019 er i gang.  :-)
13
Naxos / Naxos juni 2017
24. Jun 17, 23:34:26
Vi har nå fartet rundt i ca to uker og har nå kommet til ei av favorittøyene, som er Naxos. Vi har vært henholdsvis tre døgn på Astypalea, fire døgn på Amorgos, to døgn på Donoussa og nå fire døgn på Naxos. Det vi har opplevd så langt er helt fantastisk, og det vi har bitt oss merke i er at det i år er veldig mye mer folk på Naxos, dette kan vi si da det er 15. gang vi er på denne øya. Man gjør seg noen skildringer underveis, og det har også vi gjort. Vi har truffet veldig mye "eldre"  par, 60+, på alle øyene, på Astypalea var det mye italienere, på Amorgos mye franskmenn, på Donoussa mye svensker og nå på Naxos veldig mye tyskere. Vi har som regel reist til kykladene hvert år de siste 20 årene fra omtrent st.hans, og da har vi vært vant med å treffe stort sett nordmenn. Det har vært en fornøyelse disse to ukene å se at spesielt litt eldre folk har vært på øyloffing, og ikke bare norske storfamilier /vennegjenger som vi har sett og hørt mye av før. Etter årets opplevelser sitter jeg igjen med ett spørsmål, hvor er de norske pensjonistene?? Har alle kjøpt seg hus /leilighet i Spania eller Oba i Tyrkia? Noen som har noen tanker om hvor den eldre norske garde er, når det er såååå mye italienske, franske, svenske og tyske " pensjonister " på de greske paradisøyene?
14
Reiseskildringer / Donoussa
20. Jun 17, 20:42:49
Ja hva skal man si.....? Det er litt fristende å si at Donoussa er ei møkkaøy som ligger i ingenmannsland i småkykladene, men det blir litt feil. Skulle ikke ha sagt så mye fint om denne øya, for da kunne den blitt en liten hemmelighet jeg kunne hatt for meg selv. Det blir litt feil det også. For Donoussa er en vanvittig flott øy med en særegenhet jeg knapt har sett maken til. Såååå rolig og avslappende med utrolig flotte strender! Den følelsen av å kunne gå seg en tur på godt merkede stier, dumpe bort i en badebukt der man kan dyppe skrotten nedi for så å gå videre til neste flotte strand. Makan........!!  Say no more!! Anbefales på det sterkeste!!
15
Reiseskildringer / Amorgos
17. Jun 17, 22:05:31
Sommerturen 2017 fortsetter, og nå har vi kommet til Aegiali på Amorgos. Vi bor på et fantastisk flott Aelia Studios,som er et nokså nytt sted, veldig bra standard og for første gang etter 20 år på loffen i Hellas har vi fått ordentlig trykk i dusjen ;-)
Etter en lang dag på stranden ble det tid til en rusletur i både Tholaria og i den kanskje fineste choraen i det greske øyhav. Her kommer noen bilder av dagens utflukter.
16
Reiseskildringer / Astypalea
13. Jun 17, 17:30:55
Slett ikke verste plass på jorden  8)
Etter en lang natt på flyplassen i Aten landet vi på Astypalea i morges, og etter noen timers søvn har vi gjort oss litt kjent med øya. En positiv overraskelse, lite turister og genuint ekte gresk er det vi står igjen med etter første dag.
17
Sekken er pakket for 3 uker på loffen, og nedtellingen nærmer seg slutten. 18 timer og 35 minutter igjen til KLM-maskinen letter fra Ålesund/Vigra. Lander 01.10 på natten i Aten, og etter noen timer på flyplassen i Aten tar vi innenriksfly til Astypalea for noen dager. Deretter går turen til Amorgos, Donoussa, Naxos og til slutt vårt kjære Antiparos. Det gledes til 3 uker på øyloffing for n´te gang!! :-) 8) 8) 8) 8) 8)
18
Sitter og venter på innenriksflytider med aegean/olympic. Søker man på innenriks nå, så får man bare frem til og med mars. Når kommer resten skal tro? Begynner å bli utålmodig...........;-/
19
Alt annet / For den som lengter......
27. Feb 17, 19:34:16
Jeg fant en litt artig sak når jeg satt og googlet flere plasser i det greske øyriket. Jeg vet ikke om noen har tipset om denne før, men uansett  var det artig. Ta en titt på www.tripinview.com. Søk opp steder du er nysgjerrig på og du finner både bilder og filmer tatt fra helikopter. Jeg har akkurat tatt meg en "helikoptertur" rundt hele Amorgos for å se øya fra luften, og dette kan gjøres på mange flere plasser. Med fare for at flere kan finne alle mine "hemmelige små strender", så lar jeg det stå til. Her er iallefall en helikoptertur rundt Naxos.

https://www.tripinview.com/en/presentation?layer=video&datasetId=55066&id=3123
20
Reisetips og spørsmål / Donoussa ?
08. Jan 17, 18:58:26
Noen som vet om det er utleie av ATW, scooter , sykkel eller bil på Donoussa? Tar gjerne imot tips om steder å bo også.
21
Reisetips og spørsmål / Ferge/Hurtigbåt
05. Jun 16, 16:12:38
Noen som vet om det snart går mot slutten for vanlige ferger mellom øyene. Har søkt turen Santorini-Ios 24. juni, men det er bare små eller store hurtigbåter som kommer opp. Før om årene har det vært flere vanlige ferger, og da spesiellt Blue Star båtene, som har gått "E6" Santo-Ios-Naxos-Paros-Pireus hver eneste dag, men nå ser det ut som de er borte vekk. Anyone.......?
22
Rom/studios/hotell / Ios/Milos/Kimolos
24. May 16, 21:16:11
Noen som kan anbefale en plass å bo på Ios. Vi ønsker oss litt opp i høyden slik at vi får utsikt mot sjøen fra en forhåpentligvis stor terasse. Vi vil ha det stille og rolig, men samtidig sentralt i forhold til tavernaer/restauranter og matbutikk. Har vært på Ios en gang før og da bodde vi nede i havna, men det ble litt tungvint med tanke på choraen og hovedstranda. Derfor ønsker vi oss opp i eller i nærheten av choraen eller  Milopotasstranden. Ønsker ikke å bo på en plass med mye ungdommer og festing. Tar gjerne imot tips om overnattingssteder på Milos og Kimolos også. På Milos vil vi bo enten i Adamas eller oppe i Plaka.
23
Dette er tre lite omtalte øyer. Noen som har vært på noen av disse øyene de siste to årene som kan fortelle litt om de? Hva er det å se der, hvor skal man bo, hyppighet på ferge/båtforbindelser med Anafi som ligger litt utenfor allfarvei, prisnivå på overnatting, anbefalte overnattingssteder, ATV/mopedutleie, restaurant/tavernaanbefalinger? Planleggingen for sommerens tur er i gang, og vi lurer litt på disse øyene i tillegg til de sikre som vi har vært på før. Just wonder.............
24
Jippi! Nå reiser jeg! / Båttider i år?
12. Oct 15, 12:29:37
Da er flybilletter bestilt, og det er "bare" 253 dager igjen til neste års loffetur. Tankene begynner å svirre, og da kommer spørsmålet ang. båttider som var i år fra Santorini-Milos-Kimolos, Milos-Sikinos-Ios-Koufinissia. Noen som vet/husker når første tur om morgenen gikk fra Santorini til Milos, og om det går direkte? Den andre blir kanskje litt mer kronglete med stopp og ventetid på f.eks. Ios, men det har vel gått båter fra Milos/Santorini til Koufinissia i år eller? Anyone?  8)
25
Transport / Flybilletter 2016
20. Sep 15, 01:43:54
Sitter i september som vanlig og prøver å orientere seg litt ang. flybilletter for neste sommer, og dette er bare forunderlig og begredelig!!! Er det flyselskapene som er sent ute, har det skjedd noen endringer i søkemotorene eller er det noe annet?? Det jeg finner av flybilletter er skrekkelig dårlig og skrekkelig dyrt i forhold til tidligere. Det jeg søker etter er rimelige billetter til enten Aten, Santorini eller Mykonos med max 1 mellomlanding fra enten verdens navle, Ålesund, eller pottittlandet Trøndelag med Værnes som asfaltert landingsplass. Det jeg finner er enten ingenting på mine reisedatoer nedover rundt St.Hans eller ugunstig lange flytider samt dyre billetter. Hva skjer?? Vi har alltid bestillt billetter i sept/okt og har aldri hatt noen problemer med det, men i år ser det ut som om alt er satt litt på vent. Greit at prisene har økt litt pga. av svakere krone, men at flytidene skal være så dårlig synes jeg er litt rart, og at ingen fly lander i Aten før langt ut på ettermiddagen/kvelden er merkverdig. Det har vi aldri opplevd før. Noen som har noen tanker om hva en rimelig oppegående Sunnmøring, på søkemotorer, har gått glipp av, eller har han gått glipp av noe i det hele tatt??
26
Reiseskildringer / Iraklia og Schinoussa
26. Jun 15, 21:56:59
I skrivende stund sitter jeg på en terrasse på den lille fascinerende og forførende øya Schinoussa. Det ble litt tilfeldig at vi havnet her,men desto bedre. Vi hadde planer om 3-4 dager på Iraklia, men etter 1 1/2 var det nok. Det genuine greske fant vi på Iraklia med stillhet og ro,men det får jaggu meg være grenser. Vi leide hver sin ATW og"gjorde" øya på en sein ettermiddag på noen få km med ok vei før vi prøvde oss offroad for å finne mer.Men det var ikke noe mer å se. Vi var ikke imponert over noe som helst bortsett fra evnen til å ta livet helt med ro. Absolutt alt gikk i slow motion,og det var vi forberedt på,men jaggu meg går det ei grense. Vi bestemte oss for å se om naboøya Schinoussa var noe bedre, og her må jeg bare komme med en anbefaling for dem som ikke har vært her. Etter en liten dag på denne øya er vi helfrelst! Stille og rolig, sjarmerende by, flotte strender, fine motiver for de som liker å ta bilder. Vi fortsetter med kjempetrivelige folk og sist men ikke minst så har de en helt annen standard når det gjelder mat. Her er det ikke bare gresk husmannskost men også virkelig gode restauranter. Vi skulle egentlig bare innom denne øya for å krysse den av på been there done that, men her tar vi noen dager ekstra. For de av dere som ikke har vært i småkykladene så anbefales denne perlen av en øy sammen med Koufinissa. Absolutt å anbefale for de som liker å slippe unna den norske turiststrømmen i kykladene. Vi har ennå ikke hørt nordmenn blant de få turistene som er her, men en del svensker, tyskere, italienere og hollendere. Da er det fortsatt god øyferie for oss grekofile, og ikke glem at det finnes mange flere øyer i kykladene enn Naxos ,Paros og Antiparos. Dette er suverent flotte øyer, men det finnes mange flere. Vi fortsetter til to nye øyer for oss,og det blir Amorgos og Kimolos, hvis vi blir ferdig med Schinoussa. ;-)
27
Alt annet / Olympic/Aegean
19. May 15, 13:54:41
Noen som har noe erfaring med tilbakemeldinger fra disse flyselskapene ang. tillbakemeldinger på mail? Sendte en mail for flere uker siden ang billettbestillinger, men har ikke hørt et kvidder fra dem. Det jeg lurer på er flybilletter fra Aten til både Milos og Naxos onsdag 24. juni kl. 18.00. Får opp tidspunktet på hjemmesidene deres, men ikke muligheten til å bestille. Lurer på om det er fullbooka? Vi lander i Aten ca. 16.30, og skulle gjerne kommet oss videre med ett av innenriksflyene samme ettermiddag. Anyone"¦..?? :o 8) :-\
28
Astypalea / Astypalea og Amorgos
07. Mar 15, 01:59:27
Vi lurer på å besøke Astypalea og Amorgos til sommeren og lurer på om det er noen som har noen erfaringer de siste årene fra disse litt "avsidesliggende" øyene. Det ser ut som litt spennende og fine øyer som er lite besøkt pga. beliggenhet. Vi tenkte å fly til Astypalea fra Aten, være der noen dager for så å loffe seg videre til Amorgos og deretter  avslutte på Naxos som så mange ganger før. Hvor skal man bo på Astypalea og Amorgos, og hva skal man få med seg på disse øyene? Det vi ønsker av bosted er i nærheten av sandstrand, med tilgang på kafeer, tavernaer og restauranter på kveldstid. Noen som har vært på disse øyene siste par årene??