Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Runar Solvik

1
Dette er på en måte en bekreftelse på det jeg har erfart på mine to turer i juni og nå i september. Omtrent alt har endret seg prismessig, og jeg synes det var værst på Naxos og Antiparos. De siste årene har det blitt flere og flere "jålebutikker og jålestrender" med ekstreme priser på både solsenger, mat, drikke og ikke minst på en del av klær som blir solgt. Ei jeg møtte på Antiparos hadde ikke fått bagasjen sin og måtte en tur opp i gata på Antiparos og kjøpe seg litt klær, og hun fortalte at flere butikker solgte bikinier til den nette sum av 230Euro!!!!!  Har ikke så mye greie på bikiner og prisninå på de, men at dette er helt på trynet skjønner jeg også. Som jeg har skrevet tidligere så virker det som at spesielt Antiparos og Naxos ser ut til å bli det nye Santorini og Mykonos, og hvor bra det er vet jeg ikke helt.
2
Om forumet / To og ei halv uke unnagjort
20. Sep 23, 01:04:12
Da var to og ei halv uke unnagjort, og det ble en tveegga opplevelse. Planen var noen dager på Naxos først, deretter en pit-stop på Antiparos før Kythnos og Serifor sto  for tur. Det er ikke enkelt å reise på "tvers" i Kykladene, men jeg fant en båttur som ikke var så gærn, bortsett fra prisen. La det være sagt med en gang, alt har blitt dyrere i Hellas, og hurtigbåter har blitt ekstremt dyrt! Dagene på Naxos ble som forventet bortsett fra noen dager med mye vind. Det som er fint med Naxos er at man alltid finner en plass der det ikke er vind, og denne gangen ble det to netter i Kalados i stille og fint vær mens det blåste hunder og katter på Plaka stranden. Den korte pit-stoppen på Antiparos ble til en hel uke da det selfølgelig ble en 24-timers havnestreik den dagen i uka det gikk en båt fra Paros via Syros til Kythnos på et passende tidspunkt og til en grei pris. Hotellet som var bestilt måtte kanselleres, og dermed ble det noen dager ekstra på Antiparos før det ble en lang tur fra Paros via Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos til Milos. Der ble det båtskifte og ei Mythos før turen gikk via Sifnos til Serifos. Jeg hadde jo selvfølgelig bestilt overnatting på Serifos i samme rennet som jeg bestilte på Kythnos, så da var det bare å komme seg avgårde. Serifos var ei ny øy for meg, og den anbefales virkelig. Selv om det ble mye vind der også fikk jeg sett og opplevd øya på en fin måte.Etter tre døgn på Serifos gikk turen til Aten med hurtigbåt til den nette sum av 58 Euro. Som sagt tidligere har alt blitt dyrere i Hellas, men når det gjelder båter og overnatting har det blitt ekstremt dyrt, og da spesielt hurtigbåter. Jeg så antydningene i fjor og fikk det bekreftet i år at ting har endret seg mye på øyene. Antiparos som har vært favoritten i 25 år ser ut som det blir det nye Santorini og Mykonos. Når man må betale 40 Euro for å leie to solsenger og en parasoll for en dag sier det seg selv at dette ikke er bra. Det blir heller ikke bedre når man må ut med 7 Euro for en milkshake. Det skal bli spennende å følge utviklingen videre, men jeg sitter dessverre med en følelse av at det muligens blir et nytt reisemål neste år.
3
Flott program som jeg også fikk med meg, og som med Mouche så endte det opp med at jeg bestilte meg ny tur til Hellas allerede førstkommende søndag. Da blir det godt og vel to uker på i allefall Naxos og Antiparos 8)  8)
4
Transport / Re: Fergerutene 2023
09. May 23, 13:27:33
Det er helt riktig, så jeg prøver å ta litt høyde for at det kan bli en eller flere dager enn planlagt på disse øyene. Det er også ekstra vanskelig i og med det er litt tidlig i sesongen, og i tillegg ikke de mest besøkte øyene heller. Det fine er at det ikke er vanskelig å kunne utvide oppholdet da det mest sannsynlig er lite turister og god kapasitet hos overnattingsstedene. Minuset er jo at det kan bli for kjedelig med mer enn tre dager på så små øyer. Spennende blir det uansett :-)
5
Transport / Re: Fergerutene 2023
08. May 23, 19:00:45
Ja, det stemmer. Finner de på gtp.gr men ikke andre plasser. Sendte en mail til seajets i dag og spurte de, og det de sier er at;

 "Regarding your inquiry you are correct. The schedules from Anafi to Sikinos are operated every Wednesday and Sunday. 11/6 is a Sunday. Unfortunately these particular schedules -the remote islands ferry routes- are open for booking week by week and you will be able to book probably at the end of this month."

 

Kind Regards,
6
Transport / Re: Fergerutene 2023
08. May 23, 12:35:55
Virker ikke som alt er klart ennå. På appen Ferryhopper og på sidene danae.gr og ferries.gr står ikke en avgang fra Anafi-Sikinos lenger mens på gtp.gr står den. Den har lagt ute tidligere men den forsvant for en uke siden.
Det samme gjelder avgang fra Sikinos til Naxos med samme hurtigbåt(Caldera Vista)som SeaJets opererer. Har booket tre netter på Anafi og tre netter på Sikinos i forhold til den ruten jeg fant, men nå er jeg litt usikker på om denne båten går allikevel. Må vel smøre seg med litt tålmodighet, men nå er det bare en måned igjen til avreise så det hadde vært greit om rutene for sommeren snart blir bekreftet.
7
Forhåpentligvis så blir det litt mer aktivitet fremover. Nå begynner alt av båt/fergeruter å bli klar så da går det an å planlegge litt mer. For egen del så har jeg laget meg en "bucketlist", og den består av øyer jeg ikke har vært på i kykladene. Tenkte å få tatt Anafi, Sikinos og Serifos i første omgang men det var ikke så enkelt. Det er vanskelig å kombinere disse tre, så da blir det innenriksfly fra Aten til Santorini 8. juni, deretter båt til Anafi. Tar tre netter på Anafi før turen går direkte til Sikinos med hurtigbåten Caldera Vista. Kunne reist videre til Serifos fra Sikinos, men å komme seg videre fra Serifos til Paros/Antiparos er vanskelig. Derfor blir det tre netter på Sikinos før turen går til Naxos og deretter til Antiparos. Når denne turen er ferdig er det Serifos, Kea, Kythnos og Tinos som ikke er besøkt, så da får jeg se om det blir disse på neste tur i september.
Planlegging er halve moroa, så lykke trenger ikke være komplisert :-)
8
Om forumet / Re: Båt og fergeruter
16. Apr 23, 08:57:50
Hvor finner du at de skal gå hver dag med ei stor ferge? Prøvde å søke avgang rundt 8.juni men det kommer ikke opp noe.
9
Om forumet / Båt og fergeruter
14. Apr 23, 14:09:57
Jeg vet at det er litt tidlig og at alle båt- og fergeruter ikke er helt klare før i mai, men er det noen som husker fra i fjor om det gikk vanlige ferger til Serifos fra Rafina, Lavrio eller Pireus? Har prøvd å søke litt og det eneste som kommer opp er hurtigbåt fra Pireus til en skrekkelig pris.
10
Noen som har vært på Anafi, Sikinos og Serifos de siste årene og som kan komme med tips om overnattingssteder? Dette er tre av seks øyer som jeg ikke har besøkt i kykladene, og disse skal besøkes på første tur i år i begynnelsen av juni. Når de er huket av på bucketlista er det bare Kea, Kythnos og Tinos igjen, og de blir forhåpentligvis besøkt på tur nummer to i september.
Tar gjerne imot tips om Anafi og Sikinos da det er lite å finne om spesielt disse to øyene.
11
Transport / Re: Online fergebilletter
29. Aug 22, 18:56:25
Brukte Ferryhopper appen vi også i sommer, funket fett!
12
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1018
22. Aug 22, 17:38:53
Er det ikke noen hus vi ser på toppen til høyre? Kan det være Folegandros?