Logg inn med Facebook eller Google!

Til 14-16 personer hjemme

Started by Bjørg, 17. Oct 08, 20:09:47

Previous topic - Next topic

Bjørg

serverer jeg mousaka, gresk salat og tzatsiki. Men til så mange så vil jeg gjerne ha en rett til. Ikke for tidkrevende, og annerledes enn mousaka.
Hva anbefaler du??

Ole


Bjørg

Kan de lages av elg/rein?Egentlig spør jeg også om mousaka kan lages av slikt kjøtt og ikke bare av lam??

Ole

Quote from: \"Bjørg\"Kan de lages av elg/rein?Egentlig spør jeg også om mousaka kan lages av slikt kjøtt og ikke bare av lam??

Her er jeg på gyngende grunn.........

Bjørg

Det må være noen kokker i nærheten....  :drunken:
Hvilken type kjøtt kan man ha :angel12:  i de typiske greske rettene?

Tommy

Förra helgen grillade jag \"souvlaki\" här, av vildvinskött, jag vill tro det är kryddorna som ger den \"grekiska\" aromen ? Använde timjan o rosmarin o vitlök o krossad vitpeppar o olivolja o finhackad rödlök samman med citronsaft till marinad. I det lät jag köttet ligga en natt, innan jag spettade opp det samman med lök o paprika samt grillade det samma. Det smakade hur grekiskt som helst samman med vinet därtill  :drunken:
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

JohnS

Jeg ville uten tvil satse på ei gryte med stifado, og har servert det selv i slike lag flere ganger.  Viltkjøtt egner  seg yppelig til denne retten, jeg lager den med hjortekjøtt.

En annen fordel er at den er som fårikål, blir aller best når den kokes dagen i forveien og bare varmes opp før servering, slik at alt arbeidet er gjort på forhånd.  Og det beste av alt, jeg har ennå til gode at noen av gjestene ikke liker det!!

Vi pleier å supplere med kokt ris, men godt brød er egentlig tilstrekkelig.
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Sognekaten

Quote from: \"Bjørg\"serverer jeg mousaka, gresk salat og tzatsiki. Men til så mange så vil jeg gjerne ha en rett til. Ikke for tidkrevende, og annerledes enn mousaka.
Hva anbefaler du??

18 personar. Lammesteik ca 6-7 kg (ca 3-4 utbeina steiker) med masse kvitlauk, fersk rosmarin og olivenolje.  :wav: Marinerast to dagar før. Serverast med fløytegratinerte poteter, gresk salat, tsasiki, og sjøvsagt rødvin. Knall suksess!!  :cheers:  :idea:
Sjå alltid framover!

Sognekaten

Quote from: \"Bjørg\"Det må være noen kokker i nærheten....  :drunken:
Hvilken type kjøtt kan man ha :angel12:  i de typiske greske rettene?

Hjortekjøt passar yperlig til stifado og andre greske gryterettar!  :cheers:
PS. Eg er ikkje kokk men elektrikkar.
Sjå alltid framover!


Bjørg

Quote from: \"Mixelite\"Briam! Grønnsaksform. Namnam.
Har du oppskrift på denne??

Ellers takk for alle andre gode innspill :reindeer:

operafantomet

Jeg ville rett og slett laget små kjøttboller (med en dæsj sesamfrø, hvitløk, kanel og brødsmuler - og et egg, hvis du føler for det). Godt til nær sagt hva som helst (så sant man ikke er vegetarianer), og kan lages med de fleste typer kjøtt. Vet ikke hva det er med komboen kanel og sesamfrø, men det gir en fantastisk smak.

En annen lite tidkrevende ting, som kan lages samtidig med moussakaen, er ovsnbakte potetbåter. Potetbåter i form, ha over olivenolje, sitronsaft, salt, pepper, hvitløk og oregano, så står de i ovnen og jobber av seg selv.

Ha det kjempekoselig!

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...