Logg inn med Facebook eller Google!

Hvordan grekerne drikker ouzo

Started by Admirala, 19. Nov 10, 13:34:28

Previous topic - Next topic

Admirala

Splittet fra denne tråden: http://hellasforum.net/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&t=5718


Quote from: \"JohnS\"Han var forresten ganske klar på at ouzo alltid skal blandes ut, det er bare \"idiots and drunks\" som drikker bar ouzo, ifølge ham...  

Nå må selvsagt du og andre drikke ouzoen akkurat som dere vil  :cheers: , og har man ikke vann oppi ouzo-glasset, drikker man vann til ouzouen om man er greker (Kanskje ikke \"idiots and drunks\" gjør det...). Men det finnes faktisk en korrekt måte å drikke den på, for å få mest mulig ut av smaken:

1.Ha aldri is i ouzoen. Da formes krystaller, og drinken blir litt kornete. Det sies også at krystallene forårsaker hodepine og bakrus!
2.Hvis du vil tynne ut ouzoen, bruk litt kaldt vann. Tøm glasset helt før du lager deg en ny drink.
3.Ouzoglass må være smale. Det er ikke meningen at du skal puste inn lukten mens du drikker.
4.Du skal alltid spise litt til ouzoen, enten det bare er noen oliven eller et helt mezémåltid.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Ole

Quote from: \"Admirala\"1.Ha aldri is i ouzoen. Da formes krystaller, og drinken blir litt kornete. Det sies også at krystallene forårsaker hodepine og bakrus!
2.Hvis du vil tynne ut ouzoen, bruk litt kaldt vann. Tøm glasset helt før du lager deg en ny drink.
3.Ouzoglass må være smale. Det er ikke meningen at du skal puste inn lukten mens du drikker.
4.Du skal alltid spise litt til ouzoen, enten det bare er noen oliven eller et helt mezémåltid.

Ooops! Her var det mye å passe på! Tror jeg må printe ut denne listen neste gang jeg skal ha meg litt ouzo, eller kanskje jeg skal slutte å drikke det? :smile:

Admirala

Skal gjøre det enkelt for deg, Ole, nå får du plass til alt på en post-it-lapp:

Bruk smalt glass.
Evt. fortynn med vann (ikke is).
Drikk opp før du lager ny drink.

Synes ikke det var så veldig komplisert, jeg  :evil3:

 :drunken:  :drunken:  :drunken:
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

IngeS

Og så litt kaldt vann i blodet..........OUZO ØKER BLODTRYKKET
Athen, Pireus, Samos, Ikaria, Patmos, Marathi, Lipsi, Kalymnos, Telendos, Fourni, Leros..........    www.pithagorio.net

JohnS

Da er kanskje ikke mine ouzo-vaner så aldeles håpløse likevel, Admirala, siden jeg liker å drikke ouzoen bar, men med et glass vann ved siden av.

Jeg har flere ganger og på forskjellige steder sett grekere, bl.a. fiskere på Lesvos, som drikker sin formiddags-ouzo blandet med halvparten vann.  Når glasset er halvt, fyller de opp med vann igjen, og dette kan de gjøre flere ganger, slik at drikken blir tynnere og tynnere etter hvert, men den varer jo lenge på den måten da  ;-).
At appellere til fornuften er verdens største slag i luften (Kumbel)

Admirala

Quote from: \"JohnS\"Da er kanskje ikke mine ouzo-vaner så aldeles håpløse likevel, Admirala, siden jeg liker å drikke ouzoen bar, men med et glass vann ved siden av.

Jeg har flere ganger og på forskjellige steder sett grekere, bl.a. fiskere på Lesvos, som drikker sin formiddags-ouzo blandet med halvparten vann.  Når glasset er halvt, fyller de opp med vann igjen, og dette kan de gjøre flere ganger, slik at drikken blir tynnere og tynnere etter hvert, men den varer jo lenge på den måten da  ;-).

Neida, John, du drikker på godkjent vis :cheer:

Mange drikker ouzoen slik som fiskerne du nevner, akkurat som noen drikker maltwhiskyen sin med soda, eller foretrekker rødvin som holder 25 grader. Det er jo forskjell på hva ekspertene sier er rett måte å drikke noe på for å få maksimalt utbytte av smaken, og hva endel folk fortrekker. Og det er jo helt greit.
Selv liker jeg forøvrig rødvinen på 15 - 18 grader, ouzoen med en liten vannskvett i, og ikke whisky i det hele tatt  :wynar: :sunny:
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Ole

Quote from: \"Admirala\"Skal gjøre det enkelt for deg, Ole, nå får du plass til alt på en post-it-lapp:

Bruk smalt glass.
Evt. fortynn med vann (ikke is).
Drikk opp før du lager ny drink.

Synes ikke det var så veldig komplisert, jeg  :evil3:

 :drunken:  :drunken:  :drunken:

Jeg prøvde bare å være litt humoristisk, men det er mulig jeg uttrykte meg litt utydelig.

Admirala

Jeg prøvde også bare å være humoristisk, Ole! Kanskje burde jeg tatt meg en ouzo eller tre før jeg forsøkte?  :drunken:
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

operafantomet


Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

Heidrun

Foretrekker Raki jeg




































Men nå har jeg et Marsvin som heter Raki da

:-)  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :cheers:
Yamas til livet og til

Heidrun

Foretrekker Raki jeg




































Men nå har jeg et Marsvin som heter Raki da

:-)  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :bom:  :cheers:
Yamas til livet og til

marjana

Det var forresten et interessant program om ouzo på travel channel en gang, the \"Thirsty traveller\" viste hvordan man drikker ouzo, eller raki som de kaller det i Tyrkia!
Og isen må oppi glasset til slutt ellers blir det kornete flak, som Admirala skriver.

Det er litt pussig at de samme tingene heter helt forskjellig i Hellas og Tyrkia.

Og marsvinet Raki blir vel til Kari på norsk?
Glika i zoi

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...