Logg inn med Facebook eller Google!

Hjelp til en enkel gresk rett...

Started by xristina, 11. Mar 07, 19:32:52

Previous topic - Next topic

xristina

Pinlig å si det, men jeg liker ikke varme reker... :oops: Men jeg vet at min favorittrestaurant lager en fantastisk god rekesaganaki. Folk på øyhopping har til og med reist tilbake til Kos bare for å få spise den en gang til...

Men takk for tipset! Sikkert noe andre her som kaster seg over denne oppskriften! :grin:

Liv

Sjekk nettet f.eks etter oppskrifter med kylling,potet i ovnen.Om du ikke finner det på norsk,gresk,så fins det mange greske oppskrifter på engelsk hvis du skriver \"chicken recipes  greek\".

Admirala

Her er en oppskrift - uten varme reker - som jeg ikke husker hvor jeg har fått fra, men god er den.
Enkel også, den gjør seg selv, men du må begynne i god tid:

Bekri meze

1 kg oksekjøtt (eller kalv) i biter
3,5 - 4 dl rødvin
1 ts allehånde
1 laurbærblad
1 ts sennep
1 kanelstang
2 dl olivenolje
2 hakkede løk
2 hvitløkfedd, hakket
5 tomater, finhakket
1 ss tomatpuré
4-5 dl vann
salt og pepper

Ha kjøtt, vin, krydder og halvparten av oljen i en pose og knyt godt igjen, eller mariner i en bolle. La det ligge i kjøleskap over natten. Neste dag varmer du resten av oljen og steker løk og hvitløk forsiktig. Hell oppi alt fra posen, ha i tomater og tomatpuré samt vannet og kok opp. La det småputre under lokk til vannet forsvinner, ca 3-4 timer. Smak til med salt og pepper.

Til dette kan du servere ris eller denne greske potetretten:

Skrell poteter og skjær dem i båter. Bland dem med olivenolje i en langpanne. Hell over saft av en sitron, tilsvarende mengde vann, salt, pepper og oregano. Stek v 200 grader til potetene får fin farge, snu dem en gang underveis. Det tar ca 45 minutter. De siste ti minuttene kan du ha oppi sorte oliven, et par knuste hvitløkfedd samt kuber av fetaost, hvis du vil.

Potetretten kan også stekes sammen med kyllingbryst, om du heller vil det. Stikk noen hull i filetene og mariner dem et par timer i sitronsaft, olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Stek sammen med potetene.
Bruk helst kyllingbryst med skinn, men det går fint uten også.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...