27. Apr 24, 16:09:08


Logg inn med Facebook eller Google!

anka

Started by Tommy, 05. Nov 07, 12:35:12

Previous topic - Next topic

Tommy

Nu är ankan levererad o klar för tillagning, det blir enligt receptet som Kyria tipsade om..... Ska bli spännande, möjligtvis tillsätter jag även lite basilika och/eller dragon i anrättningen på lördag.

KVACK KVACK Så länge :D

\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Mikke

....hm...vill du ha lite lagerblad, månne ?? :D
...dagen idag är en underbar sak,
evighet fram och evighet bak....
(Alf Henriksson)

Utan tvivel är man inte klok....
(Tage Danielsson)

Tommy

Quote from: \"Mikke\"....hm...vill du ha lite lagerblad, månne ?? :D

Ja Mikke, det passar ju inte till ugnsstekt anka, men har du nåra tillövers tackar jag allra ödmjukast o tar gärna emot en bunke :D
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Tommy

Nu är ankan tillredd o klar att förtäras, skvätte till lite dragon oxå, luktar gott gör det, o gästerna står här o dreglar strax klara att spisa av ugnsverket. Så nu utbringar vi en skål för att besvärja den stundande vintern o värma oss med lite umgänge o glamm i den mörka kvällen.

Så här ser den stakkars ankan ut just nu :



Skål på er grefar o patroner :D
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Tommy

och så här ser den stakkars ankan ut nu :-), resterna blir nokk till en \"Pytt i panna\" i morgon. Gott i gott, gott var det, o lite speciellt med olivjuxet i innanmätet som smaksättare till anrättningen, o nu sätter vi åt resterna av cognacen till desserten o kaffet. Hip häp allesamman  :bounce:

\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

ROLLE

Är du säker på att du fick en anka och inte en broiler ? Den ser så fanånamma ynklig ut så här på bild, kålla du att den hade simhud mellan klorna då du köpte den ? Men den ser ut att ha haft bra åtgång ! Var det någon annan än du som karva på den :axe:  ?

Tommy

Här följer ett modifierat recept på härligheten  :cheers:

-Salta o peppra ankstakkarn o gnid in den med olivolja

-bryn bacon o lök

-blanda olivhacket med ströbröd, cognac o buljong ( ca hälften ) o baconet o löken.

-stoppa in härligheten i ankan

-snöra igen öppningen på ankan så gott det går

-släng in ankan i ugnen i ca 175 grader celsius 1/2 timme

-sänk värmen till ca 150 grader celsius och låt den vara kvar i ugnen ca 1 o en halv timme till.

-häll buljong i en långpanna i ugnen under grillgallret varpå ankan är placerad under hela tillagningsprocessen, med jämna mellanrum.

-O sist men inte minst ta en eller två cognagare medans du väntar på middags-gästerna.  

Vi voro alla förnöjda med anrättningen som intogos i afton, lite annorlunda piff på ankan, men ikke alls att förakta ur smaklig synponkt, tyckte vi. Gott härtill var ett lätt rödvin, inlagd gurka, kokta potäter, äpplemos o rödvinsås.

Ha en fortsatt goder afton, where ever you are :D
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Tommy

Quote from: \"ROLLE\"Är du säker på att du fick en anka och inte en broiler ? Den ser så fanånamma ynklig ut så här på bild, kålla du att den hade simhud mellan klorna då du köpte den ? Men den ser ut att ha haft bra åtgång ! Var det någon annan än du som karva på den :axe:  ?

Näe, det var mest jag som karva Rolle, o andra som åt, men man får vara glad för det lilla som blev över ändå ;-)
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Mikke

ack,ack...den som va me där å mumsa på anka
 i Malmoe... :D
Här äre starka vindar och vinterns första snö...Dax att sätta på dubbdäcken på cykeln....
Trevlig helg till alla og enhver!!
MikkePikkePö
...dagen idag är en underbar sak,
evighet fram och evighet bak....
(Alf Henriksson)

Utan tvivel är man inte klok....
(Tage Danielsson)

Tommy

Quote from: \"Mikke\"ack,ack...den som va me där å mumsa på anka
 i Malmoe... :D
Här äre starka vindar och vinterns första snö...Dax att sätta på dubbdäcken på cykeln....
Trevlig helg till alla og enhver!!
MikkePikkePö

Shit, samma väder där som här alltså, det är för j-la trist , hagel o skitväder. Men i brist på anka i malmoe Mikke, får du trösta dig med bamse så länge tills vårvindarna vänder åter  :D

\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Mikke

...Jaha,då är jag tröstad, takk takk.... :D
...dagen idag är en underbar sak,
evighet fram och evighet bak....
(Alf Henriksson)

Utan tvivel är man inte klok....
(Tage Danielsson)

KyriaT

Gud det så godt ut!!!  :tongue:
Eia var vi der...
Livet har ingen generalprøve, det er premiere hver dag!

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...