Kan noen gi meg et tips på en god oppskrift jeg kan bruke store hvite bønner i? Jeg tar i mot alle gode oppskrifter med stor takk :)
Vi har fått en enkel god kombinasjon med bønner, men det eneste jeg husker av innhold er gulrot, urter, tomat og selvfølgelig bønner. Jeg tror retten heter noe på gresk som starter på F.... Kan noen synes dette er gjenkjennelig? ::)
Jag har alltid kallat dom "Gigantes", stora vita böner i tomatsås, men det finns också något som heter "Fassolia" eller liknande. De förstnämnda kan vi köpa färdiga på Lidl som konserv - mycket välsmakande, nästan som i Grekland! Det är bara miljön som inte finns där...
For eksempel:
http://www.mygreekdish.com/recipe/gigantes-plaki-greek-baked-giant-beans/
Kanskje du finner en oppskrift på Admiaralas side? Den heter godgreskmat. https://godgreskmat.wordpress.com/ :)
Takk, polyanna!
Lavendel, om du skriver gigantes i søkefeltet på matbloggen min, får du opp mange oppskrifter. Denne er min favoritt: https://godgreskmat.wordpress.com/2015/01/13/gigantes-skordati-hvitloksbakte-bonner/
Admirala, siden din er bra!
Spiste en gang noe som kanskje heter Fasolaki ? , fantastisk godt. Tror det var litt hakket tomat og hvitløk sammen med grønne bønner. Det var 'sesong' for bønnene fortalte kokken, i mai. Vi var de eneste gjestene den dagen. På Soros-stranden.
Quote from: polyanna on 17. Nov 16, 08:31:28
Admirala, siden din er bra!
Spiste en gang noe som kanskje heter Fasolaki ? , fantastisk godt. Tror det var litt hakket tomat og hvitløk sammen med grønne bønner. Det var 'sesong' for bønnene fortalte kokken, i mai. Vi var de eneste gjestene den dagen. På Soros-stranden.
Så kjekt å høre at du liker den!
Fasolakia, ja, det er godt :) Denne er uten tomat, men du kan jo bare skjære opp en, fjerne frøene og blande resten med dressingen? Halve cherrytomater er sikkert også godt oppi: https://godgreskmat.wordpress.com/2010/11/05/fasolakia/ Vi er så glade i disse bønnene at de har fått fast plass ved siden av julekalkunen!
Tusen takk for oppskriften, Admirala!
Jeg liker også veldig godt gigantes. Min venninne Lambrini fra Trikala sa at på en del tavernaer rundt i Hellas så får man servert gigantes fra hermetikkboks!! Lambrini kunne se og smake alt som var ordentlig laget, og hun laget mat helt fra grunnen av. Jeg er faktisk veldig imponert hvordan mine greske venninner rekker å lage alle disse greske rettene for familien, for det tar litt tid, og så er de ute og jobber også...
Quote from: marjana on 19. Nov 16, 01:13:36
Tusen takk for oppskriften, Admirala!
Jeg liker også veldig godt gigantes. Min venninne Lambrini fra Trikala sa at på en del tavernaer rundt i Hellas så får man servert gigantes fra hermetikkboks!! Lambrini kunne se og smake alt som var ordentlig laget, og hun laget mat helt fra grunnen av. Jeg er faktisk veldig imponert hvordan mine greske venninner rekker å lage alle disse greske rettene for familien, for det tar litt tid, og så er de ute og jobber også...
Gigantes fra hermetikkboks :) Håper juksemakerne ikke er i flertall ! Men i fht andre retter, her tradisjonelle greske gryteretter servert i små keramikkboller, har jeg jo flere ganger blitt servert mat som sannsynligvis i k k e er laget fra bunnen av. Med seigt ostelokk på toppen.
Hvis du har fått seigt ostelokk på ovnsretter, så er det vel inn og ut av mikrobølgeovnen før de gir det til deg da?
La oss si det på den måten; enkelte steder besøker en K u n en gang - så får jungeltelegrafen ta seg av omdømme:) :). Nytter ikke å lure erfarne Hellas-reisende.