Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Heidrun

1
Quote from: Kritios on 07. Nov 20, 10:51:36
Quote from: Ole on 07. Nov 20, 10:32:52Takk for fersk rapport fra Hellas! Kanskje er det slike tiltak vi burde ha i Norge også, og ikke så mye 'bør gjøre'.
Ja det blir spennende å se hvordan det utvikler seg her de neste tre ukene kontra i Norge.

Tja. Å måtte sende melding bare for å få gå ut av sin egen leilighet er ihvertfall noe som jeg selv ville hatt problemer med. Å kunne gå ut å få seg litt luft er ikke noe man må kunne be om. Sunn fornuft når man går i butikken er noe man heller burde innføre uansett hvor man er
2
Synd de ikke legger en slik rute fra Hania ( Souda )
3
Quote from: Kritios on 24. Jun 20, 19:20:30
Quote from: Heidrun on 24. Jun 20, 11:14:29Gresk musikk. Ja det er spesielt. Spesielt, når man hører disse gamle sangene / Bouzoki / Kithara og musikken som blir spilt på diverse tavernaer, da vir øra seg hos meg.
Sjelden god musikk i den sjangeren. Blir som at Norge skulle være gnikkefelemusikk og folkemusikk. Ikke direkte vakkert i mine ører. men heldigvis så finnes det nyere Gresk musikk som feks Giorgos Papadopoulos, Stan og Elena Paparizou med flere, som ikke høres ut som tradisjonell gresk musikk.
Vangelis !!!Ja gode unntak finnes, heldigvis
4
Gresk musikk. Ja det er spesielt. Spesielt, når man hører disse gamle sangene / Bouzoki / Kithara og musikken som blir spilt på diverse tavernaer, da vir øra seg hos meg.
Sjelden god musikk i den sjangeren. Blir som at Norge skulle være gnikkefelemusikk og folkemusikk. Ikke direkte vakkert i mine ører. men heldigvis så finnes det nyere Gresk musikk som feks Giorgos Papadopoulos, Stan og Elena Paparizou med flere, som ikke høres ut som tradisjonell gresk musikk.
5
Hellas generelt / Re: Coronavirus
21. May 20, 10:49:16
Quote from: Kritios on 20. May 20, 21:06:01
Quote from: marjana on 20. May 20, 20:12:31
Quote from: Kritios on 20. May 20, 13:06:44KLM starter opp igjen ruta fra Amsterdam til Athen med 5 ukentlige avganger fra 6. Juni:
https://news.gtp.gr/2020/05/19/klm-start-athens-amsterdam-service-june-6/
Så da skal det la seg gjøre å komme seg nedover i juni :-)

Men hva med reiseforsikring da? Norge har jo reiseråd om å ikke reise utenlands før etter 20.august, så blir du dekket av reiseforsikringen din hvis du reiser før 20.august?
Nei, ikke dersom de opprettholder reiserådet.
Men dersom nå hele Europa åpner opp senest 1. Juli kan jeg vanskelig se for meg at UD opprettholder dette.
Men for oss som pleier å være der nede i mange måneder så gjelder ikke reiseforsikringa uansett :-)

Helfo kortet holder da i massevis
6
Hellas generelt / Re: Coronavirus
22. Mar 20, 10:05:08
Tipper det verste er over om et par måneder, og da gir jeg beng. Går det fly til sommern, da er jeg på vei til Hania.
7
Syros / Re: Megaron
10. Mar 20, 09:50:48
Quote from: marjana on 08. Mar 20, 04:46:36Min venninne Maria jobbet i baren på Megaron før, også kalt "rokokkobaren". Bygningen ligger parallelt med havnepromenaden i gågata innerst i havna i Ermoupolis. Megaron er en av de eldste bygningene i Ermoupolis, og bygd av en flyktning fra Chios. Maria hadde nøkler til hele bygningen, og viste meg rundt i etasjene over baren. Vi hadde bare lyset fra mobiltelefonene våre, og det var som å gå inn i en Stephen King's skrekkfilm. Det var masse gamle dukker, og mye merkelig og rart skrot der oppe, men selvfølgelig kunne vi se alle de vakre veggmaleriene også.

Vi får håpe at de greske myndighetene begynner å forstå verdien av å bevare gamle bygninger, selv om ingen har råd til å vedlikeholde dem, tydeligvis.

https://www.syrostoday.gr/News/120171-Megaro-Isidoroy-Androyli--Enas-kosmos-gematos-erga-texnis-ksexasmenos-kyriolektika-stin-skia-toy-xronoy.aspx

Bare det ikke går sport i det med å bevare gamle bygg. Har man ikke økonomi til å bevare, da er det like godt å rive, uansett hvilken betydning bygget har hatt. Falleferdige bygg er noe av det styggeste som finnes i et bybilde
8
Om forumet / Re: Sitia på Kreta
21. Feb 20, 10:59:59
Sitia er en meget fin by. Masse trapper i byen. men du finner nok et lite paradis i denne byen, hvis da det ikke er party du er ute etter.
Byen er nr 2 på min liste over favorittsteder på Kreta, etter Hania. Så kan vel si at det er et godt valg du har foretatt deg
9
Fodri jeg har savnet reisende Ole, med reportasje fra Salamina
10
På tide, Ole
11
Quote from: Karina on 09. Jan 20, 21:22:25Takk til deg, Ole🇬🇷 Alltid morsomt med julekalender! Irriterende med den ENE feilen🙄

Hvilken feil  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)  ;)
12
Vært vått på Kreta de siste vintrene ja. I min perfekte verden så hadde det regna mindre på vintern, men fått regn på sommeren også. Trenger ikke sol hele tiden når jeg er på Kreta. Litt regn frisker opp lufta på en varm sommerdag/natt