Hellasforum.no
Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: Eureka on 30. Sep 08, 14:15:37
Jeg spiste en nydelig dessert i sommer som jeg kunne tenke meg og lage selv.
Det smakte litt som en frossen sjokolademousse med kjeks i :laughing6: Dette var skjært opp i ganske tynne skiver.
Aner ikke om dette er en gresk oppskrift -noen som vet :?:
Oi, den hørtes god ut. Tror ikke jeg har vært ute for noe liknende. Altså, har jo smakt kombinasjonen kjeks-sjokolade.... Men ikke i mousse-aktig utgave, i tynne skiver.
Var det \"sammenhengende\" kjeks, eller mer krokan-aktig?
Quote from: \"operafantomet\"Oi, den hørtes god ut. Tror ikke jeg har vært ute for noe liknende. Altså, har jo smakt kombinasjonen kjeks-sjokolade.... Men ikke i mousse-aktig utgave, i tynne skiver.
Var det \"sammenhengende\" kjeks, eller mer krokan-aktig?
Det virket som en sammenhengende kjeks -muligens med en tynn marengsbunn :?
Har tenkt og prøve meg litt frem uten oppskrift da ,men det pleier sjelden bli det samme :laughing6:
Du kan jo prøve å lage bunnen a la ostekake - altså en tynn kjeksaktig bunn som henger sammen. Og en kald sjokolademousse bør ikke være vanskelig. En tilfeldig oppskrifter:
http://dinmat.bt.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Dessert/Mousse/Frossen-sjokolademousse-med-rabarbrasaus
Du må selvfølgelig droppe rabarbadasausen...
Takk for tips operafantomet :)
Etter et \"mislykket\" forsøk på å lage denne desserten har jeg lagt hele greia \"på is\" bokstavelig talt :lol:
Har funnet ut at det får bli enda en ting å glede seg til til neste gang jeg skulle være på de trakter :wink: