Logg inn med Facebook eller Google!

Magiske øyeblikk i Hellas

Started by fila, 21. Apr 13, 22:11:14

Previous topic - Next topic

fila

Elafonisi ligger 76 km vest for Chania på den sørvestligste spissen av Kreta. Elafonisi er en avlang halvøy, som ofte deles i to deler av vannet, slik at det ser ut til å være en egen øy. Øya er full av sanddyner.  Den truede sjøskildpadden og flere flere sjeldne dyr og planter finner ly på øya. Vi var der i 2006 og i 2012. På de årene hadde det skjedd en stor utvikling på godt og ondt.


fila

Vi besøkte Lesvos og Molyvos i 2003. Dette viser veldig godt på kvaliteten på videoen. Mithymna, eller Molyvos som byen ble kalt i middelalderen, er virkelig en fantastisk by. Når du passerer gjennom Petra og følger kystveien er du virkelig uforberedt på den dramatiske første utsikten du får når du kommer rundt den siste svingen. Havnen er Molyvos er et godt utgangspunkt for besøket i byen. Det er en levende fiskehavn. Turen gjennom selve landsbyen bør tas selv av de som er redd for å gå i motbakke. Hovedgaten i Molyvos er laget av brostein og dekket helt av blåregn som ser ut til å blomstre selv når en ikke skulle forvente det. Gaten er fullstendig skyggelagt av disse utrolige vinstokkene og gjør det ganske behagelig å gå selv på de varmeste dagene. Byen ligger på en ås toppet av det dramatiske slottet Mithymna.


fila

I denne gamle videoen fra 2004 deler jeg med dere en gresk aften på Taverna Kalogria som ligger på Kalogria-stranden i Stoupa i Peleponnes. Tavernaen ligger bare noen meter fra hytten der den virkelige Zorba bodde. Det var en sen kveld med mørke og regnvær ute. Inne i tavernaen var det derimot svært hyggelig med god mat, god musikk og dans med innlevelse.


fila

Chora er hovedstaden på Patmos og ligger i den sørlige sentrale delen av øya og noen få km sør for Skala, hovedhavnen i Patmos. Den tradisjonelle bosetningen er bygget rundt det imponerende klosteret Saint John the Theologian på 1100-tallet. Chora blomstret mellom 1500- og 1600-tallet, da vakre herskapshus og kapteinboliger ble bygget av de velstående familiene på den tiden.
Chora har sjarmerende butikker, tavernaer, restauranter, barer og kafeer samt små hoteller og rom til leie.
Det er bare en hyggelig spasertur fra Skala og opp til Chora, dels etter vei og dels på sti. På turen opp er det verd å stoppe ved kirken som er bygget over Apokalypsehulen der Agios Ioannis (Johannes) skrev åpenbaringen.


fila

Dette er en snart 20 år gammel video og jeg beklager videokvaliteten. Diros-grottene, også kalt Vlychada-hulen, ligger omtrent 10 kilometer sørvest for Areopoli ved landsbyen Pyrgos Dirou, på vestkysten av Kassandra-halvøyen i Peleponnes. Den er blant de vakreste dryppsteinsgrottene i Hellas. Skal du på ferie i området er et besøk i grottene et tips.  De første 1300 meterne blir man fraktet med robåt. De siste 200 meterne går man til forts. Totalt er lengden på Diros-hulen 14 kilometer og ble først oppdaget i 1900.
Du kan parkere bilen like ved inngangen til grottene. Her finner du også suvenirbutikk og restaurant. Litt lenger bak ligger museet.


fila

Det går små taxibåter til og fra Telendos til Myrties på Kalymnos hver halvtime fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, så det er en veldig enkel å ta en tur over til den vakre og rolige lille øyen. Det koster bare et par euro hver vei. Telendos er atskilt fra Kalymnos med en sund på omtrent 1 kilometer, så potensielt kan du til og med svømme over hvis du virkelig føler for det. Det er ingen biler på Telendos, så det er det ideelle stedet for en spasertur langs strendene etterfulgt av et godt måltid på en taverna ved vannkanten.


fila

Denne nydelige stranden ligger på sørvestkysten av Kos, og har med rette fått navnet sitt. Fin hvit sand, rent grunt vann og en perfekt utsikt mot de storslåtte greske solnedgangene. Paradise-stranden er alltid full av mennesker som nyter det innbydende vannet, variasjonen av vannsport og den nydelige utsikten fra kafeene og tavernaene langs stranden. Det er 33 kilometerne fra Kos by til denne stranden.


fila

Elven Acheron (elven Styx i gresk mytologi) er en mindre elv i den nordvestlige delen av Hellas. Elven har sitt utspring i fjellet Tomaros, som er en del av fjellkjeden Pindos. Den har en lengde på 52 kilometer. Den renner vestover til fiskerlandsbyen Ammoudiá, hvor den danner et delta og munner ut i Det joniske hav.
Styx-elven er et sted i gresk mytologi. Det er en elv som fungerer som en barriere som skiller de levendes verden fra de dødes verden. Det er også i denne elven Thetis dyppet sønnen Akilles, for at han skulle få kraften til usårbarhet.
For å krysse elven Styx og nå Hades, må en død person betale en avgift til fergemannen, Charon. Hvis den riktige avgiften betales, vil Charon ta de døde over. Hvis de døde ikke har råd til avgiften, vil de imidlertid bli tvunget til å vandre langs bredden av elven Styx for alltid.


kaka

Jeg kjenner igjen den turen, ja :)
KariK

fila

Agios Prokopios ligger 5,7 kilometer fra Naxos by. Stranden i Agios Prokopios prisbelønnet for sitt kvalitetsvann på både gresk og internasjonalt nivå, og er virkelig fantastisk.
Denne lange stranden med lys sand og turkis vann tiltrekker seg mange besøkende, noe som gjør den til den nest mest populære stranden på Naxos.
Agios Prokopios er definitivt et området for å bo, spise og ha det gøy fra tidlig til sent.
Selve landsbyen Agios Prokopios har mange restauranter, tavernaer, hoteller og snackbarer. Motorsykler og ATV-er kan også leies der for å reise rundt på vakre Naxos. (Fra et besøk der i 2010)


fila

I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et helbredende tempel, viet guden Asclepius, den greske medisinske gud. Disse helbredende templene var et sted hvor pasienter besøkte for å motta behandling eller en form for helbredelse, enten det var åndelig eller fysisk.
Det totale antall Asklepioner i verden var mer enn 300. Asklepion på Kos var en av de største og velkjente av dem alle. Det dateres til rundt 400 f.Kr. Asklepion-komplekset ligger på en liten ås rundt 4 km øst for Kos by.


Siste innlegg i forumet

Re: Vaporia
by marjana | 14. Jul 24, 22:05:07
Vaporia....
Ano Syros
by marjana | 14. Jul 24, 15:57:29
Her er noen bilder av Ano Syros. Det er flere gode...
Re: Turister mister livet på øyer i Hellas
by kaka | 06. Jul 24, 21:27:30
Viktige påminnelser....
Re: Magiske øyeblikk i Hellas
by fila | 18. Jun 24, 23:03:45
I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et he...
Re: Innførsel av bil til Hellas
by mouche | 18. Jun 24, 10:23:03
Har sett dette spørsmålet stilt en rekke ganger ...
Re: Syros mai 2024
by marjana | 13. Jun 24, 19:32:24
Hetebølgen fortsetter, og mye tyder på at det bl...
Re: Hvor er dette? 1032
by kaka | 31. May 24, 09:52:14
- og hva er fasiten, Katherina?...
Re: Sifnos
by Runar Solvik | 21. May 24, 14:46:56
Takker 👍 Har vært på Sifnos en gang før...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...