30. Sep 23, 08:43:11

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fila

25
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere

Nos beach, Symi
Chrissi Akti, Kreta

26
Den lille vakre landsbyen Zia ligger 16 km sørøst for Kos by og nær Asfendiou i fjellsiden av Dikeos. Rundt Zia er det frodige, grønne skoger. Den idylliske beliggenheten i fjellet Dikeos byr på fantastisk utsikt over hele Kos og til naboøyene Pserimos og Kalymnos.


27

I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:
Det har skjedd mye på hjemmebane de siste årene. Derfor har det ikke kommet så mye nytt fra meg, men jeg skal prøve å dele med dere det jeg har. Så satser jeg på at det blir mulig å reise masse til Hellas igjen, nå når coronaen forhåpentlig er på retur. Så får vi også håpe at det blir fred i Europa

Paradise Beach, Thassos
Argassi, Zakynthos
Lampi, Kos
Loutro, Kreta
Limenaria, Thassos

28
10 minutters gange fra Lindos og opp på klippen ligger Acropolis Lindos. Utsikten fra Acropolis er definitivt verdt turen.
Murene rundt Akropolis er restene av et ridderhovedkvarter  bygget i det 14. århundre. Hellenistiske, romerske, bysantinske og osmanniske påvirkninger kan sees i de ulike strukturer, men de mest bemerkelsesverdige er den hellenistiske Stoa (200 f.Kr.) og tempelet til Athena i Lindos (rundt 300 f.Kr.).


29
Flere landskap i Hellas som vi har besøkt:
Meganisi
Paleros
Skiathos
Symi30
Tavena Efkalyptus, Lampi, Kos
Taverna Kartoulis, Kefalos, Kos
Taverna Omorfi Limni, Kournas, Kreta
Paradise Nos Beach Bar, Gialos, Symi
Porto Katsiki, Lefkada
Paradise Garden, Flerio, Naxos

31
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
18. Feb 20, 18:57:32
Nr 12 i serien om greske strender: Navagio (Shipwreck beach) på Zakynthos og Lampi på Patmos.

32
Vel 1 kilometer fra havnen i Gialos på Symi ligger Nos Beach. Spaserturen dit, langs sjøen, er en opplevelse i seg selv. På Nos Beach kan en bade i klart vann, nyte solen på solsengene og spise et godt måltid mat på tavernaen der.


33
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.
Ekatontapiliani, Parikia, Paros
Apocalypse-grotten, Patmos

34
Ingen tur til Symi ville være komplett uten et besøk i det fantastiske klosteret av Taxiarchis Michail Panormitis. Klosteret ligger ved strandpromenaden til den lille landsbyen Panormitis på sørkysten av øya.
Klosteret fra 1700-tallet er en stor bygning med venetiansk stil, med det høye, barokke klokketårnet og den lange, hvite fasaden til hovedbygningene som strekker seg bort på hver side av hovedporten. Den indre gårdsplassen har sin egen kirke. Kirken inneholder fantastiske lysekroner samt et sølvbelagt ikon av erkeengelen Michael, skytshelgen for Symi og beskytter av sjømenn. Det er også et lite museum der. Det bor fortsatt munker i klosteret og det er mulig å leie både munkeceller og leiligheter for overnatting.
Du kan komme til Panormitis med ferge eller utfluktsbåt. Hvis du allerede er på øya, kan du nå Panormitis med bil fra Gialos på en time eller så.
I Panormitis er det også en liten strand som består av fin sand, så ta med badetøy

35
Vi hadde 2 flotte uker på Samos og bodde i Pythagorion. Taverna Lakis ble vår stamtaverna og eieren, Marinos Lykos,  tok svært godt vare på oss. Som på mange andre tavernaer i Hellas er mange mennesker innom i løpet av sesongen. Vi kom tilbake til Pythagorion etter et par år. Denne gangen i transit til Patmos. Vi måtte innom Taverna Lakis en tur. Vi hilste pent og fortalte at vi hadde vært der flere ganger for et par år siden. Hr. Lykos svarte med at det husket han godt og vi trodde at det bare var en hyggelig gest mot oss. Vi ble derfor overrasket da han pekte på det bordet vi ofte hadde sittet med ved de tidligere besøkene der og sa: "Da vil dere vel gjerne ha det samme bordet som sist". Et, av mange, morsomme og hyggelige Hellasminner.Pythagorion Lakis.jpg
36
Her kommer noen flere videosnutter fra landskap i Hellas:
Telendos
Pothia, Kalymnos
Lindos, Rhodos
Pedi og Chora, Symi
Paleochora til Anydri, Kreta