19. Jun 24, 23:07:29

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kabi

1
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros bueganger og klatret i trappene- har virkelig kost meg ;) Er fascinert av hvelvingene,og det møysommelige arbeidet med å bygge dem. Bjelkene av oliventre er så vakre, og over dem ligger det forskjellige typer greiner/strå- til og med store steiner!Takhøyden er så lav at jeg lurer på hvordan eselet kom gjennom!
Skiferen og steinene på bakken er lagt i nydelige mønstre som sniker seg rundt hjørner og opp trapper.Menneskene har alltid hatt behov for å gjøre det vakkert rundt seg.
TAKK for disse glimtene fra Ano Syros, Marjana - ser fram til fler :)
2
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da blir det nok enda flere bilder å glede seg til fra Kardamili!
3
Alt annet / Re: Nye branner
09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorlig skadet.

https://www.keeptalkinggreece.com/2024/04/06/forest-fire-crete-injuries-evacuations/
4
Alt annet / Nye branner
09. Apr 24, 09:43:44

Nok en gang er det storbrann i Hellas. Denne gang nord for Aten, rundt byen Larissa.

 Larissa er hovedstad og største by i Thessalia i Hellas. Den er et sentrum for jordbruk og et kommunikasjonsknutepunkt, forbundet via veg og jernbane med havnebyen Volos, Thessaloniki og Athen. Befolkningen i området utgjør 165 000 mennesker, ifølge Wikipedia.

https://www.ekathimerini.com/news/1235904/larissa-battles-forest-blaze-amid-nationwide-firefighting-effort/

Sist høst ble området fullstendig ødelagt av voldsomt regn og stormer.Veldig trist at befolkningen nok en gang må oppleve store ødeleggelser....
5
Håper vi kan følge deg i Kardamili! Det er minst 15 år siden sist vi var der, men har ofte lengtet tilbake. Til høsten har vi lurt på et gjensyn, men er litt bekymret for at stedet er blitt mer turistifisert. Har sett at at nye hoteller dukker opp overalt, og at vår favorittstrand ved Patrick Leigh Fermor`s hus har blitt befolket med hoteller.Blir spennende å høre fra deg:)
7
Takk for en nydelig rusletur opp og ned trapper, inn og ut av smug, rundt hjørner,overaskende glimt av utsikt - så mye vakkert å se! La merke til at trappene har ofte lave "opptrinn" og lange "inntrinn", noe som gjør det mye lettere å gå oppover. Passer bra for oss som ikke er unge lenger ;)
8
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pelopennes!

http://www.visitnafplio.net/
9
Hellas generelt / Re: Kalo mina!
01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !

167.JPG

Utsikt til Poros.
10
Det er riktig, Kaka! På toppen av Acro Korint er det 360`fantastisk rundskue.Man kan kjøre nesten til toppen, og det er greit å gå rundt på stiene inne på området. Det heter seg at det var her stakkars  Sysifos ble dømt til å rulle en stor stein opp til toppen - det er meget bratt!
11
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1032
27. Feb 24, 11:05:59
Det stemmer ;)
12
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1032
26. Feb 24, 09:12:58
Det er ikke Naxos.