19. Jun 24, 23:10:35

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - marjana

1
Syros / Syros mai 2024
19. May 24, 17:21:27
Hei fra Ermoupolis! Tok direktefly til Athen i morges, og rakk akkurat innenriks flyet videre til Syros. Var jo fremme her på et blunk!
Blir på Syros til 4.juli, men flytter over til Galissas 1.juni.
Har fått handlet det nødvendigste på minimarkedet like ved, så nå har jeg både kalde Fix og vann og annet i kjøleskapet. Har en gjennomtrekk gjennom leiligheten, for da blir det ikke så varmt. Liker å bo her, foresten!
Utsikten fra balkongen opp mot Ano Syros.


2
Kykladene / Steingjerdene i Kykladene
29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kykladene:
https://www.syrostoday.gr/News/156765-Oi-lithines-grammes-toy-kykladitikoy-topioy.aspx
3
Syros / Artikkel om buegangene i Ano Syros
24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle buegangene i Ano Syros:

https://www.syrostoday.gr/News/156240-Ta-panemorfa-paradosiaka-Stegadia-tis-Ano-Syroy.aspx
4
Her er en artikkel med fine bilder om alle trappene og buegangene i Ano Syros.

https://www.syrostoday.gr/News/156058-Posa-einai-ta-skalakia-kai-oi-kamares-stegadia-tis-Ano-Syras.aspx

5
Syros / Nytt webkamera i Ermoupolis
06. Dec 23, 16:43:29
Her er et nytt webkamera fra rådhusplassen in Ermoupolis, - som akkurat nå er pyntet til jul.

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/naigaio/kyklades/syros-miaouli-square.html
6
Det er dessverre altfor mange av de flotte praktbygningene som står og forfaller i Ermoupolis. Det er en gruppe med arkitekter og ingeniører som prøver å få støtte fra blant annet kulturdepartementet til å bevare disse flotte bygningene fra 1860-tallet. Det er altfor mange som bare står og forfaller og blir til ruiner.

Her er en artikkel fra syrostoday.gr som skriver at en av de flotte herskapsboligene, som står og forfaller, vil bli gjort om til et hotell:

https://www.syrostoday.gr/News/154248-To-Megaro-Negreponte-metatrepetai-se-ksenodoxeio.aspx
7
Metroen er endelig ferdig i Pireus! Jeg kom med Blue Star fra Kykladene/Syros i kveld og da legger fergen til i gate 7, som er rett foran metroen, som nå går direkte til/fra flyplassen.
Inn/utgangene er på begge sider av veien og gangbroen, altså tre, eller fire inn/utganger.
8
Syros / Mai og juni 2023
06. Jun 23, 12:39:46
Ankom Syros 14.mai og bodde i Ermoupolis til 1.juni. Dagene gikk med til hverdagsliv med hårklipp, reparasjon av PCen, bære matvarer opp alle trappene til der jeg bodde, være sammen med min gode venninne og barna hennes, og ellers gå rundt i byen. Bilde fra den berømte, gamle kirkegården med alle de vakre marmorskulpturene.

Jeg flyttet til Galissas 1.juni og blir her til 5.juli. Her er det allerede mange av de som alltid kommer tilbake år etter år, og noen nye bekjentskaper også. Fint vær, og fint å gå rundt på tur. Det er fortsatt litt friskt i vannet, men det varmes opp raskt nå.

Legger ved noen bilder fra Ermoupolis.
9
Transport / Fergerutene 2023
06. May 23, 16:10:43
Her kan man begynne å planlegge:

https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
12
Transport / Blue Star ferries 2023
25. Jan 23, 08:43:29
Lander i Athen 14.mai på formiddagen, og antok at Blue Starfergen gikk kl 17.30 til Syros, som vanlig. Sjekket på gtp.gr og på bluestarferries.com for å se hele vinter- og vårrutene. De ligger ikke der, sånn som før, og det går ingen ferge på søndag 14.mai.
Mandag morgen med hurtigbåten Worldchampion jet er det eneste som er satt opp foreløpig.

Er det i det hele tatt færre fergeavganger i år? Det strammes jo inn overalt på grunn av dyre priser på brennstoff og generell dyrtid.

Noen som vet?

13
Jeg hadde en prat rundt en fredagspils om reiseplaner i år, 2023.

Mens snøen lavet ned her i Oslo nylig, så booket jeg likegodt flybilletter og rom på Syros for denne våren. Samme pris både for fly og rom som i fjor. Fergene har blitt dyrere.

Noen andre venner har planlagt en reise i vår rundt i Italia, der de har vært før, og sier at fly, rom, og alt har gått opp en tredel.

Inflasjonen gjelder jo for oss alle nå i Europa, så et prishopp blir det uansett.


Hva synes dere her i forumet?

Reise til Hellas i 2023?

14
Hellas generelt / Gresk ortodoks jul
06. Jan 23, 19:58:55
I dag er det Hellige tre kongers dag med velsignelse av sjøen. Ds svømmer en flokk med menn ut for å hente opp et velsignet kors fra sjøen. Det er en stor begivenhet overalt i greske havner og med mange tilskuere. Her fra havnen i Pireus i dag.
God gresk jul!

https://www.syrostoday.gr/News/147916-O-Syrianos-Kostas-Xatzidakis-epiase-to-Stayro-sto-limani-toy-Peiraia.aspx

15
Hellas generelt / Godt nytt år 2023!
01. Jan 23, 14:19:18
Godt nytt år 2023!

Kalo mina Januari!
17
Andros og Tinos / Tinos en formiddag.
07. Nov 22, 16:07:06
Siden jeg må ut fra hotellet her på Syros kl 11, og ikke skal dra med Blue Star før kl 16.45 til Pireus når jeg skal dra hjem, så tenkte jeg at det kan være like morsomt å ta Blue Star kl  11.30 over til Tinos og være der i 3.5 timer og ta Blue Star derfra i stedet. Det er den samme fergen som går i ring.
Så, har dere noen gode forslag til hva jeg bør se og gjøre i Tinos Chora? Et godt spisested for lunsj? Det er mange år siden sist jeg var på Tinos, og lurer også på om de har bagasje oppbevaring ute i den nye havna?
18
Jeg er IKKE på Facebook, men så tilfeldigvis da jeg var inne på Tripadvisor og bildene der at mange av mine bilder ligger ute på Facebook. Går alt automatisk fra Hellasforum her over til Hellasforumet på Facebook?
19
Jeg så på nyhetene på tv i dag, - ()Jeg er fortsatt på Syros). Vinden og regnet har skapt store ødeleggelser på Kreta, særlig i Sitia. Flom nedover fra flere retninger, inn i hus og butikker, og mange biler sto oppned, og flere hadde havnet langt ute i sjøen. Masse rot og kaos overalt.
Det er kanskje noen forumister som er der nå, og som kan fortelle hvordan det står til. Ser ut som oppryddingen kommer til å ta sin tid.
20
Syros / September og oktober 22:på Syros.
09. Oct 22, 19:22:27
Jeg har vært i Galissas på Syros i hele september. Stort sett sol og bad, men med veldig skiftende vær. Der kom også masse folk som jeg ikke har sett på flere år! Veldig hyggelig!
Jeg flyttet inn til Ermoupolis 1. oktober og blir her ut måneden, kanskje utover november også hvis været er ok. Skal prøve å legge ut noen bilder:
21
Athen og Pireus / Aten 29.06. 2022
30. Jun 22, 23:07:22
Jeg hadde god tid, en hel dag i Aten, før jeg skulle dra hjem. Det var veldig varmt, så jeg gikk i skyggen ved Hadrians bibliotek og opp til Anafiotika, tilbake rundt Vindenes tårn, og rundt på Monastirakis Flea Market.

Legger ut bilder fra loppemarkedet. Der har de jo alt mulig til salgs, og de har jo en del fine, gamle møbler og andre antikviteter, og ikke minst en utstoppet gås! Det hadde sikkert vært noe å ta med seg på flyet!
22
Fra i morgen, 1.juni 2022 blir påbud om munnbind opphevet. Unntakene er i helsesektoren og på offentlig transport som t-bane, trikk, buss osv. Der det er nummererte seter som på fly osv. trenger man ikke munnbind.

https://www.syrostoday.gr/News/143816-Koronoios-Arsi-metron-apo-ayrio-Tetarti-1-Ioynioy.aspx

Regner med at man trenger munnbind på Blue Star-fergen hvis man sitter ute på økonomidekket. Jeg reiser til Syros i morgen, så jeg finner fort ut hva som gjelder!
23
Kultur / Syros
10. Apr 22, 18:32:38
En dag på Syros:


24
Etter lenge å ha vært frivillig i flyktningeleirene på Lesvos, og tatt fotografier av folk og alt rundt der, så ble fotografen Knut Bry arrestert for å ha tatt bilder av marine skip, så derfor er han siktet som en spion!

Det virker som om alt i verden har gått av skinner! Det virker som om ingen tenker klart lenger.


https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jaJRye/fotograf-knut-bry-siktet-for-spionasje-i-hellas-latterlig


25
Det ser litt dårlig ut for tiden, men en tur til Hellas har jeg bestilt og betalt, så det blir i hele juni 2022.

Norwegian hadde noen sene nattreisetider, men det ser ut som de har fått noen bedre tider tur/retur fra Oslo til Athen, som også kan ombookes hvis man kjøper innen april.

Da jeg dro fra Syros i oktober i fjor, så lurte de på når jeg skulle komme tilbake. Juni vil jeg tro, sa jeg, må bare ordne en del først. Juni er jo fint for å plukke både kapers og timian, og vi er her, sa de.

Det er mange grekere blant annet i Odessa i Ukraina som er drept, og i greske nyheter følger de selvfølgelig med, sånn som her. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal hjelpe til, utenom penger. Denne galskapen må bare stoppe!
27
Hellas satser på en svært god og lang turistsesong i 2022. De åpner for turister allerede i mars.

https://news.gtp.gr/2022/02/09/greece-ready-to-welcome-travelers-earlier-this-year/
28
Mange av dere, meg selv inkludert, har fått deres favorittsteder i Hellas.
Hvor er det dere vil dra tilbake igjen, og hvorfor?

(Jeg har lyst til å utvide "horisonten" og dra til et annet sted i tillegg til min favorittøy som er Syros).