19. Jun 24, 22:54:42

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fila

1
I det gamle Hellas og Roma var en asclepeion et helbredende tempel, viet guden Asclepius, den greske medisinske gud. Disse helbredende templene var et sted hvor pasienter besøkte for å motta behandling eller en form for helbredelse, enten det var åndelig eller fysisk.
Det totale antall Asklepioner i verden var mer enn 300. Asklepion på Kos var en av de største og velkjente av dem alle. Det dateres til rundt 400 f.Kr. Asklepion-komplekset ligger på en liten ås rundt 4 km øst for Kos by.

2
Agios Prokopios ligger 5,7 kilometer fra Naxos by. Stranden i Agios Prokopios prisbelønnet for sitt kvalitetsvann på både gresk og internasjonalt nivå, og er virkelig fantastisk.
Denne lange stranden med lys sand og turkis vann tiltrekker seg mange besøkende, noe som gjør den til den nest mest populære stranden på Naxos.
Agios Prokopios er definitivt et området for å bo, spise og ha det gøy fra tidlig til sent.
Selve landsbyen Agios Prokopios har mange restauranter, tavernaer, hoteller og snackbarer. Motorsykler og ATV-er kan også leies der for å reise rundt på vakre Naxos. (Fra et besøk der i 2010)

4
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
19. Jan 24, 10:55:48
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere og her kommer 2 vakre strender til:
Petra beach (Patmos), Lothiarika (Rhodos)

5
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene.

6
Elven Acheron (elven Styx i gresk mytologi) er en mindre elv i den nordvestlige delen av Hellas. Elven har sitt utspring i fjellet Tomaros, som er en del av fjellkjeden Pindos. Den har en lengde på 52 kilometer. Den renner vestover til fiskerlandsbyen Ammoudiá, hvor den danner et delta og munner ut i Det joniske hav.
Styx-elven er et sted i gresk mytologi. Det er en elv som fungerer som en barriere som skiller de levendes verden fra de dødes verden. Det er også i denne elven Thetis dyppet sønnen Akilles, for at han skulle få kraften til usårbarhet.
For å krysse elven Styx og nå Hades, må en død person betale en avgift til fergemannen, Charon. Hvis den riktige avgiften betales, vil Charon ta de døde over. Hvis de døde ikke har råd til avgiften, vil de imidlertid bli tvunget til å vandre langs bredden av elven Styx for alltid.

7
Denne nydelige stranden ligger på sørvestkysten av Kos, og har med rette fått navnet sitt. Fin hvit sand, rent grunt vann og en perfekt utsikt mot de storslåtte greske solnedgangene. Paradise-stranden er alltid full av mennesker som nyter det innbydende vannet, variasjonen av vannsport og den nydelige utsikten fra kafeene og tavernaene langs stranden. Det er 33 kilometerne fra Kos by til denne stranden.

8
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
27. Oct 23, 20:28:43
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere.
Plaka (Naxos), Naoussa (Paros), Agia Eleni (Skiathos), Agios Georgios (Naxos)

9
Det går små taxibåter til og fra Telendos til Myrties på Kalymnos hver halvtime fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, så det er en veldig enkel å ta en tur over til den vakre og rolige lille øyen. Det koster bare et par euro hver vei. Telendos er atskilt fra Kalymnos med en sund på omtrent 1 kilometer, så potensielt kan du til og med svømme over hvis du virkelig føler for det. Det er ingen biler på Telendos, så det er det ideelle stedet for en spasertur langs strendene etterfulgt av et godt måltid på en taverna ved vannkanten.

10
Dette er en snart 20 år gammel video og jeg beklager videokvaliteten. Diros-grottene, også kalt Vlychada-hulen, ligger omtrent 10 kilometer sørvest for Areopoli ved landsbyen Pyrgos Dirou, på vestkysten av Kassandra-halvøyen i Peleponnes. Den er blant de vakreste dryppsteinsgrottene i Hellas. Skal du på ferie i området er et besøk i grottene et tips.  De første 1300 meterne blir man fraktet med robåt. De siste 200 meterne går man til forts. Totalt er lengden på Diros-hulen 14 kilometer og ble først oppdaget i 1900.
Du kan parkere bilen like ved inngangen til grottene. Her finner du også suvenirbutikk og restaurant. Litt lenger bak ligger museet.

11
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene. Denne gangen er vi på Samos12
Taverna Hide Away, Ag. Prokopios, Naxos.
Tango Mar, Parikia, Paros
Taverna Vaggelis, Chora Patmos
Cecar Meze Bar, Lindos Rhodos
Agia Marina, Symi
Taverna Dolphin, Lampi, Patmos
Metaxi Mas, Chora Naxos