Hellasforum.no
Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: ChristineA on 07. Aug 15, 10:15:25
Ofte når jeg er nedover har noen venner spurt meg om mat og kaker som jeg selv lager her hjemme, og jeg skulle gjerne bake litt med noen greske venninner, men jeg klarer ikke helt å finne ut av alle ingrediensene...
Mangler f.eks:
Melis
Hornsalt (kom bare opp med samme navn som vanlig salt (αλάÏ,,ι) )
Kremfløte og matfløte
Mens disse forhåpentligvis er riktige... :)
Egg - αÏ...γά
Hvetemel - αλεÏÏι
Sukker - ζάχαÏη
Bakepulver - μπÎικιν πάοÏ...νÏ,,εÏ
Vaniljesukker - ζάχαÏη/βανίλια
Melk - γάλα
Margarin - μαÏγαÏίνη
Kanel - κανÎλα
Nellik - γαÏίφαλο
Ingefær - Ï,,ζίνÏ,,ζεÏ
Kakao (Kakaopulver) - Κακάο (σε σκόνη)
Natron - μαγειÏική σόδα
Salt - αλάÏ,,ι
Olje - λάδι
Kardemomme - κάÏδαμο
Mandler - αμÏγδαλα
Hasselnøtter - ΦοÏ...νÏ,,οÏκια
Kjempe-takknemlig hvis noen kunne hjelpe meg med de siste hvis det er noen som kjenner til det, og evnt gir meg tilbakemelding hvis de andre ble feil... Var litt i tvil om natron... Men håper det ble riktig. :)
her må det nok noen eksperter til :)
Hjort(horns)salt = ammonium carbonate/ammonium bicarbonate på engelska
Flöte heter krema på grekiska, och du får själv se skillnaden på fetthalt på förpackningen.
Pudersocker(melis) kan delas upp i två ord - poudra = puder och saxari=socker
Kanske till lite hjälp...?
Takk for tips! :)
Og så får jeg evnt ta med en pakke av hver ingrediens jeg ikke har klart å finne ut av neste gang, og spørre om de kjenner det igjen, og kan gi meg tips om hva tilsvarende produkt er. :)
Men dette var absolutt gode tips!
Takk!