28. Nov 21, 03:26:17

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

25
Hellas generelt / Re: Kalo mina 2020-2021
01. Jul 21, 18:41:08
Quote from: kaka on 01. Jul 21, 10:15:41Kalo mina :)

Jeg har hørt det er varmt nedover nå.


Jepp! Vi har 41 grader i skyggen og på et tidspunkt viste termometeret i bilen 43 grader så det holder! For første gang bruker vi nå AC i stuen og holder oss mest inne i 28-30 grader som er svalt og behagelig, men nå blir det tur på stranden og bade i solnedgangen.
26
Vi fikk mail fra vår forsikringsagent om at reiseforsikringen gjaldt nå, også for corona. Den har jo allerede en stund vært på plass/i orden for alt annet og siden vi begge nå er fullvaksinerte og er forsiktige så reiste vi ned med godt humør og nyter Kreta med hetebølge og det hele!

Var tidlig ute på Gardermoen og innsjekkingen var en KATASTROFE, likeså boarding, dessverre. Vi hadde også betalt for priority boarding, men den ble aldri kalt opp! Vi kom allikevel først ombord, plasser helt foran hvilket ikke var så greit mht at toalettet foran var forbeholdt mannskapet så et besøk på toalettet betød å gå gjennom hele flyet som forøvrig var helt fullt!

Sjekking av papirer i Chania gikk like greit som det var fullstendig ugreit på Gardermoen/Norwegian! Fra flyet landet til vi satt i leiebilen med bagasjen så tok det ikke mer enn rundt 40 minutter!
27
Vi drar nedover nå på lørdag, til Kreta! <neste tur i august og så igjen i oktober/november!

Varmebølge på gang så blir rundt 35 grader hele neste uke, men helt greit.
28
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
08. Jun 21, 16:33:19
Quote from: anemos on 07. Jun 21, 20:44:53
Quote from: mouche on 07. Jun 21, 12:44:02Både fruen og jeg blir fullvaksinert nå og har bestilt billetter med Norwegian 26.juni. Da er det mer enn to uker siden vi begge var fullvaksinerte, men hva trenger man egentlig for å "slippe inn" i Hellas rent konkret av dokumentasjon? Kan jo logge oss inn på Helsenorge og skrive ut bekreftelser, men godtas det. Per i dag ser det ut til at vi ( i Norge) får på plass vaksinesertifikat først i begynnelsen av juli måned. Ganske forvirrende det hele og endre seg hele tiden, men heldigvis er alle tegn, tall og signaler nå at vi er ganske nær slutten på hele dette marerittet!

Står ganske utfyllende her hva som trengs pr. nå: https://travel.gov.gr/#/

Tipper at de godtar bekreftelser fra Helsenorge.

Har selv fått til å flytte reiseplanene, og satser nå på tur nedover i midten av juli.

Jeg "tipper" også at de godtar utskrift fra Helsenorge, men vil helst vite og ikke tippe! Jeg er forøvrig klar over hva som trengs, og siden vi er fullvaksinert før ankomst med minst fjorten dager så er det eneste jeg etterspør konkret hvilken dokumentasjon av dette som kreves.
29
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
07. Jun 21, 12:44:02
Både fruen og jeg blir fullvaksinert nå og har bestilt billetter med Norwegian 26.juni. Da er det mer enn to uker siden vi begge var fullvaksinerte, men hva trenger man egentlig for å "slippe inn" i Hellas rent konkret av dokumentasjon? Kan jo logge oss inn på Helsenorge og skrive ut bekreftelser, men godtas det. Per i dag ser det ut til at vi ( i Norge) får på plass vaksinesertifikat først i begynnelsen av juli måned. Ganske forvirrende det hele og endre seg hele tiden, men heldigvis er alle tegn, tall og signaler nå at vi er ganske nær slutten på hele dette marerittet!
30
Det "lysner" litt mht restriksjoner både her og der, så kanskje det blir en impulstur i juni hvis "forholdene" ligger til rette for det? 11 juni er vi begge ferdig vaksinerte med runde to!
31
Hellas generelt / Re: Coronavirus
01. May 21, 18:30:55
For egen del er jeg svært skuffet over tallene med tanke på hvor strengt det er over alt mht kontroller, bøter osv Har nettopp vært sammen med gode venner som har en sønn bosatt på Kreta og fått en del informasjon om status rent praktisk den veien også. Har også regelmessig kontakt med venner bosatt på Paros, samme der også. <vi har gitt opp tanken på å reise nedover før i august. Det dør like mange på en drøy uke i Hellas på en drøy uke som totalt antall døde i hele perioden fra mars i fjor i Norge!
32
Hellas generelt / Re: Coronavirus
26. Apr 21, 10:10:40
It is reminded that Greece last week lifted its quarantine rule for travelers from all EU member states and the members of the border-free Schengen area, the United States, the United Kingdom, the United Arab Emirates, Serbia and Israel, provided they have been vaccinated or tested negative for Covid-19.

https://news.gtp.gr/2021/04/25/greece-lifts-mandatory-quarantine-for-covid-free-travelers-from-7-countries/

Vi har i grunnen kommet frem til at vi venter litt til så vår første tur blir neppe før i august. Liker dårlig smittetallene i Hellas.
33
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
22. Apr 21, 08:07:27
Min kommentar om fargen på flyet var litt "flåsete", eller "tounge in cheek" for jeg synes egentlig at del felste flyene er helt like med unntak av fargen på selve flykroppen, interiøret og antrekket til personalet ombord. Med Aegean har jeg en ubrukt "tilgodelapp" og fra Skyexpress har jeg fått penger refundert så kan ikke klage.
34
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
19. Apr 21, 19:49:39
Quote from: Diddi on 19. Apr 21, 18:31:11Praktisk med samme selskap t/r nå i disse tider

Hvorfor det, eller rettere sagt; hvordan da? Selv reiser jeg med de som tilbyr den beste og billigste tjenesten og er ikke så nøye på fargen på flykroppen.
35
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
15. Apr 21, 19:35:51
Nå har jeg allerede fått refundert mitt utlegg for reisen som ble kansellert (29.mai), men klarte ikke å "lure" Norwegian. Billetten ble kjøpt med cashpoints så nå har jeg fått tilbake disse, men samtidig kan de jo ikke brukes så vi får se hva som skjer etter hvert.
36
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
15. Apr 21, 18:00:19
Quote from: marjana on 15. Apr 21, 17:11:53Jeg så på billetter Oslo-Athen i september, og med bagasje så blir det en vei ca 800 NOK.

Til en slik pris kan man vel ikke akkurat forvente VIP-service og limousin som venter ved ankomst? ):