28. Nov 21, 03:57:54

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

1309
Quote from: \"Heidrun\"Så kanskje man rett og slett for seg en bolig med svømmebasseng med tiden til godt under millionen

Det kan nok tenkes, men det blir i såfall kortvarig og på de husene som allerede er bygd og ikke solgt. Hvorfor det? Jo for ingen vil bygge et hus med mindre man får dekket alle sine utgifter og en margin på toppen. Og de færreste, om noen, vil selge tomter da den nye valutaen i Hellas sannsynligvis vil bli gjenstand for stort verdifall slik at det siste man vil selge er tomter, nettop slik det var før Hellas gikk med i EU.

Vi har forøvrig kjøpt huset med ca 40% rabatt av tidligere pris og tok derfor sjansen siden også vi har tenkt å beholde huset og la våre barn overta det til slutt.

Nå er jeg forøvrig meget skeptisk til hva \"alle\" sier da erfaring til sier at \"alle\" tar feil, som regel!

Det heter seg vel også at; når den siste optimist har blitt pessimist, ja da skal man kjøpe (ikke selge!), og det tidspunktet nærmer seg vel kanskje? Jeg vet ikke, men å tro at man skal treffe \"bunnen\" (eller \"toppen\") er litt naivt, etter mitt skjønn.
1310
Eneste kontorene vi har vært på (måttet) er advokatens kontor, banken en gang, notarius i eetasjen under advokaten og alt dette var gjort på to timer. Resten har vært ordnet av advokaten og arbeidet har inngått i avtalte total betaling med utbygger.
Utbygger har kjørt oss rundt til flisebutikk, leverandør av kjøkken og bad osv og introdusert oss. Vi har en avtalt standard som vi kan velge fra og ønsker vi å avvike denne så er det opp til oss om vi vil og da betale eventuelt mellomlegg. Vi bestemmer selv hvor alt av lyspunkt, kontakter, vannkraner osv skal plasseres og har kun stipulert et antall av hver. Selvfølgelig blir det en del ekstra, men det visste vi fra dag en og vi ligger på/under vårt budsjett.
Vi velger selv og betaler for alt av lamper ute/inne, og også her gjør vi som diverse kjente har gjort før oss og benytter samme butikker. Betaler et depositum, butikken bestiller inn og lagrer for oss, og leverer til huset når de respektive håndverkere trenger dette.
Har også bestilt alt av hvitevarer og får gode rabatter på alt via vår utbygger som jo selvfølgelig har gode kontakter/bekjente som han naturlig introduserer oss til. Hva/om han får noe ut av dette spiller ingen rolle for meg så lenge vi er fornøyde.
1311
Vi kjøpte en eiendom hvor huset var påbegynt, direkte fra utbygger og har betalt ca 2% av total kjøpesum i ALLE gebyrer totalt. Kjøper man noe som er ferdig, nytt eller brukt så kan det fort bli 10% eller mer så det er mye å spare på å bygge selv. Vi bruker samme advokat som utbygger, samme bank som utbygger og advokaten tar vare på alle praktiske ting som ordne med bestilling og betaling av vann og strøm, årlig selvangivelse osv osv
Man undertegner en prokura hvor advokaten får stort sett blanco fullmakt til å representere oss i alle henseende, men han står selv ansvarlig overfor greske myndigheter på våre vegne. Vi har åpnet egen konto på Kreta og også en euro-konto i egen bank i Norge så vi kan kjøpe euro når vi mener kursen er bra, overføre til egen konto på Kreta, og gir advokaten fullmakt til å utbetale til utbygger når denne har kommet dit i prosessen som kontrakten stipulerer. Vår utbygger er norsk og har vært etablert på Kreta i nesten femten år og med godt renomme etter det jeg har hørt/funnet ut. Vi har tillit til ham og regelmessig kontakt per telefon og mail, samt at vi reiser ned regelmessig og følger opp på stedet. På den måten får vi også kontakt med de som murer, rørlegger, elektriker, formann på stedet osv. Lærer utrolig mye av det samt at det er spennende å kunne påvirke så mye underveis.

Ja, Kalimera, huset får den utforming, standard og det hele som vi har blitt enige om, og kontrakten stipulerer. Dette ser vi ved selvsyn samt at våre naboer følger nøye med og sender reglemessig bilder. Utbygger har også bygget deres hus og kjenner ham godt. Våre nærmeste naboer er helåprsboende som vi synes er både hyggelig og betryggende.
1312
Quote from: \"Heidrun\"Jeg er kanskje merkelig. Men skal jeg innvestere i en bolig i Hellas.

I så fall er du ikke alene om å være merkelig! Vi bygger for tiden hus på Kreta og gleder oss stort til dette blir ferdig i oktober.
Utbygger har bygget for kjente, og bygger også nå for andre vi kjenner, og vi bruker samme advokat osv som de andre så vi går en oppgått løype, og det gjør det betryggende. Hadde ellers vært skeptisk/nervøs for å gå gjennom denne prosessen, men alt har gått helt etter planen så langt. Vi betaler etter som bygget blir ferdigstilt (etterskudd) og eiendommen ble skjøtet over til oss før vi betale en krone! Hadde garanti for hva alt av gebyrer, advokat, notarius osv skulle koste i konkret beløp i euro - gudskjelov, for der var det blitt endringer/dyrere siden utbygger sist solgte en eiendom!
Vi bygger stor bolig med basseng og rett i utkanten av en landsby hvor det er liv hele året, og samtidig nær sjøen og innenfor grei distanse til både CHania og Rethymnon. Ja, vi gleder oss til det blir ferdig og skal ned dit snart. Kommer også til å være der i septemeberog oktober og være med på hele sluttspurten.
Og med det været vi har på østlandet/sørlandet for tiden, og det langtidsvarselet som foreligger, ja så ser jeg frem til varme!
1313
Hellas generelt / Taxistreik nå
18. Jul 11, 22:10:30
Hva streiker de for, eller er det imot? Og hva forventer de å oppnå? Vel,. sånn rent bortsett fra å miste to dagers inntekt i den mest travle perioden samt gjøre seg upopulære blant sine kunder?

Kan noen hjelpe?
1314
Quote from: \"Kalimera\"Et lite hus i Hellas "gratis"!
.. prisen er 0,55 € dvs. 4 kroner og 34 øre kw/time.

Blir ikke det omtrent 400% av dagens markedspris (?), og hvem skal ha gleden av å ta regningen for differansen?
1315
Hellas generelt / Arv til Norge
16. Jul 11, 20:06:01
Arveavgiften som nevnes her er annerledes, andre satser, enn hva som er tilfelle i Norge og hvis mottager av arven er norsk statsborger og bosatt i Norge så vil vel også norske myndigheter ha noe å si i saken les; ha a piece of the action? Tror at man i et slikt tilfelle vil måtte betale arveavgift til Norge etter norske regler, men får kreditert den avgift man har betalt til Hellas slik at man ikke må betale dobbelt opp siden Norge har en skatteavtale med Hellas.
Reglene for skatt ved salg med fortjeneste er også forskjellige i Norge og Hellas. I Norge er gevinst skattefri etter fem års eiertid (fritidseiendom), mens det i Hellas ikke er skattefritt før etter 25 års eiertid.
1316
Hellas generelt / Re: Arv til Norge
16. Jul 11, 15:21:20
Quote from: \"Admirala\"Igjen: Skal en eiendom eid av ikke-grekere i Hellas gå i arv til ikke-greske barn, må man ha skrevet testament i Hellas.

Hva skjer hvis man ikke har skrevet testamente?
1317
Hellas generelt / Re: Arv til Norge
15. Jul 11, 20:01:19
Quote from: \"Admirala\"Du ha gresk testament. Gå til en gresk advokat som vil ordne alt det praktiske.

Må man det? Eller bør man det, og eventuelt hvorfor? Bygger hus på Kreta nå (eiendommen er skjøtet over til oss) og alt er ordnet via lokal advokat som tar vare på alt av dokumentasjon, papirer, registrering, skaffe taxnummer, skal gjøre selvangivelse til neste år, bestiller strømm og vann og betaler regningene på disse, overfører penger (etter skriftlig instruks fra oss)  til selger/utbygger fra min konto på Kreta etter hvert som byggingen skrider frem osv, men noe testamente har vi ikke blitt fortalt må lages. Har faktisk spurt advokaten vår om vi bør ha det, men ikke fått noe svar på dette. Nå kommer vi ikke til å ha noe gjeld på eiendommen, og vi har livsarvinger, barn, som skal overta etter oss, men ikke skrevet testament hverken på denne eiendommen eller hva vi eller eier i Norge av eiendommer og annet da lovens bokstav/fordeling er grei for oss.
1318
Hellas generelt / Re: GMT
04. Jul 11, 07:46:08
Quote from: \"IngeS\"Ikke en eneste gang har de klart å holde avtalen. Varene har kommet på døren fra et kvarter opp til halvannen time senere.

Hvis man her i landet trenger service fra f.eks Get eller leveranse av varer fra Elkjøp så kommer de mellom 08.00 og 16.00 og man må da ta fri en arbeidsdag for å være tilgjengelig. Deres forståelse for ens argument om at det blir dyrt for meg/oss blir møtt med taushet, take it or leave it! God service?
1319
Hellas generelt / Hellas i pressen
02. Jul 11, 16:59:28
Jeg reagerte særlig på en NRK-journalist som snakket om krigslignende tilstander i Athen med gateslag og store ødeleggelser osv osv og neste dag allerede snakket samme journalist om alt som ble gjort for å rydde opp, knuste vinduer ble skiftet ut og nye satt  og at man nesten ikke kunne se spor av gårsdagens gatekamper. Snakker om helomvending!

For egen del drar jeg/vi til Kreta i august og neste tur deretter blir allerede 17. september, men da har jeg kun bestilt enveis billett og har tenkt å bli en stund!
1320
Av og til kan det være greit med en kvittering, om ikke annet så som en \"huskelapp\". I begynnelsen av juni var vi innom hotellet vi skal bo på i august på Kreta for å betale et depositum og betalte selvfølgelig kontant siden det er et lite hotel/ingen kredittkort kan brukes der. Fikk ingen kvittering, men nå husker jeg ikke engang hvor mye jeg betalte i depositum!

Ser forøvrig ike noe problem i å spørre om kvittering, men ingen grunn til å gjøre noe \"nummer\" av det hvis man ikke får noen. Snakker da om besøk på restauranter og slikt.