Logg inn med Facebook eller Google!

Gresk matblogg på norsk

Started by Admirala, 26. Sep 10, 19:33:46

Previous topic - Next topic

Admirala

Tusen takk, igjen!  :compress:
I dag blir det pastitsio her i huset, det er knallgodt!
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

brit

Gleder meg til å prøve disse oppskriftene dine. Supert!!

Stedvard

Kjempebra!
Takk for inspirasjonene.   :)
I don\'t suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Ninette

For en herlig side! Her var det mye flotte oppskrifter som maa proeves ut!

Og det som er ekstra morsomt, er at jeg den siste uken har vaert rundt paa Kreta sammen med flere nordmenn. En av disse fikk helt dilla paa frappe og lurte veldig paa hvordan hun kunne lage like god frappe hjemme i Norge som den hun fikk servert her. Jeg skal selvfoelgelig sende henne lenke til bloggen din, Admirala, med oppskriften paa frappe med vikingmelk. Tusen takk!
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

nille

Takk, dette var jo virkelig et funn! Her er det mye å bli inspirert av utover vinteren, til neste Hellasreise.
The traveler sees what he sees.  The tourist sees what he has come to see.  ~G.K. Chesterton

brit

I dag har jeg laget Gigantes etter oppskriften jeg fant i denne bloggen....NAM!!!!!
Anbefales!

Eureka

Supert -lagret under favoritter for nærmere studering.
Takk skal du ha  :iconbiggrin:

Admirala

Må bare takke igjen  :cheers:
Er glad for at gigantesene falt i smak, Brit, jeg er veldig glad i denne retten selv også. Ninette: Det er sånn frappé skal lages \"på ordentlig\", men har man ikke Vikingmelk går det nok med lettfløte eller noe sånn også. Håper venninnen din klarer å gjenskape smaken av Kreta!
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Johanne

Åh, villken bra side Admirala! Nå i dag har jeg testet både Panos poteter og små otstepajer fyllte de med spenat også som du föreslog. Jättegott! I tillegg hade vi gårdens eget lamm - lammsida fyllt med köttfärs och feta som göttat sig i ugnen länge. Masse av bra tips her som jeg kommer å pröve :)

Johanne

Admirala

Tusen takk, Johanne! Lammeside med kjøttfarse og feta hørtes himmelsk ut! Kan du dele oppskriften med oss?
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Johanne

Quote from: \"Admirala\"Tusen takk, Johanne! Lammeside med kjøttfarse og feta hørtes himmelsk ut! Kan du dele oppskriften med oss?

Det gör jeg gjerne Admirala.

Lammeside fyllt med kjöttfärs och fetaost. Blir litt från en höft for det kan se litt ulikt ut fra gang till gang.

1 urbenad slaksida av lamm
ca 300 gram lammfärs/eller blandfärs som jeg brukte nå sist
1-2 msk blandade örtkryddor  t.ex timjan oregano, rosmarin
200 gram fetaost som jeg smuler in i kjöttdeigen
1 bunt persille finhakket
2 vitlöksklyftor som jeg bruker rive in i kjöttdeigen
lite kyllingfond bruker jeg også blande i
1/2rödlök
salt och peppar

Jeg bruker å rive i en vitlöksklyfta eller to sammen med litt rosmarin i litt olivolja som jag gnir in i lammesiden innen jeg fyller den med den ferdigblandede kjöttfärsen. Binder runt steketråd og steker lammrullen litt i stekepannen innen jeg legger den i en stekepose og så in i ovnen på 200 grader (180 varmluft) i ca en time  - da bruker den å bli litt mörere eftersom lammsiden kan bli litt seg ellers - men man kan sikkert steke den mer eller mindre  etter smak og behag.

Håper det var greit att jeg la in oppskriften i din tråd Admirala.

Johanne :)

Admirala

Bare hyggelig at du la den inn her. Det ser kjempegodt ut, jeg gleder meg til å lage dette snart!
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...