Logg inn med Facebook eller Google!

greske kjøttboller

Started by Margrethe, 31. Jul 07, 16:16:26

Previous topic - Next topic

Margrethe

Er det noen som har en god oppskrift på greske kjøttboller? Jeg har fått i oppgave å lage bl.a. det til familiens årlige sommerfest.
Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å dra til Japan. Rett og slett fordi jeg ikke liker fisk. Og jeg vet at det er veldig populært der nede i Afrika. (Britney Spears)

Tommy

Quote from: \"Margrethe\"Er det noen som har en god oppskrift på greske kjøttboller? Jeg har fått i oppgave å lage bl.a. det til familiens årlige sommerfest.

Blanda till färsen (  blanda till exempel fläsk o lammfärs ) som till vanliga köttbullar o så kryddar du lite annorlunda bara, med mynta, persilja, o så släng dit lite koriander, o vitpeppar o salt förståss det blir nokk hur bra som helst tror jag  zthhhhhhttttt
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

Margrethe

Jepp, nå har jeg funnet en oppskrift på nettet, som så veldig god ut. Jeg skal teste den, og blir de bra, skal jeg legge den ut her.
Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å dra til Japan. Rett og slett fordi jeg ikke liker fisk. Og jeg vet at det er veldig populært der nede i Afrika. (Britney Spears)

Tommy

Ellers finnes dei ei beprövet oppskrift haer ;

ΚεφϿÏ,,εδεÏ, (Keftedes. Frityrstekte kjøttboller.)  
 
1/2 kg. kjøttdeig. (gjerne av lam/sau)
1 kopp malt tørt brød (ikke alt for stor)
1 løk. (Ikke alt for stor)
1 ts. mynte
1 ts. oregano
1-2 ss. persille
½ -1 ss. presset sitron
1 egg
Salt og pepper etter smak
Olje til koking
(kanel, timian og muskatnøtt kan også brukes som krydder)  
 
Grovrasp løken og bland alt sammen til en deig. Bruk hendene. La deigen gjerne stå litt. Lag bollene på størrelse som en hvalnøtt. Rull dem i mel og kok i godt varm olje til de er brune. Bollene serveres som forrett i Hellas. De er også gode sammen med brød og tsatsiki. Prøv også med syltede rødbeter til. Det er mitt påfunn og jeg synes det er nydelig. Hva med en solskinnsdag på verandaen med keftedes, tsatsiki, brød og Retsina? (Gresk kvaevin).
 
Til middag, lag en frisk lys saus.
40 gr. margarin
40 gr. mel
Ca. 7 dl. kjøttkraft/buljong
 
Smak til med salt og ønsket krydder. Mynte passer godt, men alt annet kan også brukes. En skvett fløte i sausen gjør bestandig godt. Lag bollene som ovenfor og kok dem i sausen.



Hilsen Inge o Norunn

 Genom  zqr2333222222  Tommy ( jag skulle nokk skippat tzatsikin o prövt med en rödvinsås o klyftpotäter till anrättningen  zwwhhhhaaaxx  )
 


--
\"Det är aldrig försent att ge upp :-)\"

kari

Har smakt Norunn sine kjøttboller, og de er kjempegode.  zqr2333222222 Kan anbefales.
Snille jenter kommer til himmelen, slemme jenter får det som de vil.

Ole

Quote from: \"Margrethe\"Jepp, nå har jeg funnet en oppskrift på nettet, som så veldig god ut. Jeg skal teste den, og blir de bra, skal jeg legge den ut her.

Ble kjøttbollene gode? Eller var det det de ikke ble siden du ikke har lagt ut oppskriften? :grin:

Liv

Quote from: \"Margrethe\"Jepp, nå har jeg funnet en oppskrift på nettet, som så veldig god ut. Jeg skal teste den, og blir de bra, skal jeg legge den ut her.

Lykke til med oppskriften du har funnet.Ble de bra?
Del den gjerne med oss.Det er alltid morsomt å prøve noe nytt,syns jeg,hvis den er veldig annerledes enn min.

Min opskrift på \"Keftedes\" er slik;
(4 personer)

0.5 kg kjøttdeig
I vispet egg
120 g revet brød
0.5 ts pepper
2 ts salt
1 ss eddikk
1 ts oregano
0.5 kopp vann
(eller halvparten vann og rødvin)
2 middels store hakkete gule løk
litt hakket persille eller mynte( oftest bruker jeg mynte)
0.5 kopp mel
0.5 kopp olivenolje

Jeg presser gjerne litt sitron over kjøttbollene når de spises. Det gir en ekstra god smak.

Ole

Greske kjøttboller er godt ja! Her er to bilder fra forrige lørdag da menyen besto av kjøttboller i tomatsaus, tzatziki, gresk salat og stekte poteter.




Barbro

Det så jammen godt ut! Nå tar Hellaslengselen nesten overhånd her ztweeeeeeeee ..
Med sunn galskap og dårlig hukommelse blir livet en fantastisk reise..

Liv

Så veldig godt ut det der ja!

Sigbjorn

Hvis du tar litt kanel i deigen, så blir det kjøttboller fra Izmir.

Sigb
Δεν πειραζει

venke

Et lite tips i diskusjonen rundt de greske kjøttbollene. Har oppdaget Bifteki-blandingen til Santa Maria-krydder. Kjøttbollene jeg lager blir små, deilige smaksbomber. Lar jeg dem svømme i god, hjemmelaget tomatsaus, er suksess garantert.
Livet er for kort til å la engasjementet drepes av fornuften.

Siste innlegg i forumet

Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....