Logg inn med Facebook eller Google!

ekte tzatziki

Started by eva, 06. Jul 08, 11:13:05

Previous topic - Next topic

eva

legger også inn oppskriften på ekte tzatziki. Det er egentlig min søsters oppskrift som hun fikk av sin daværende greske \"svigermor\" da hun var samboer med en greker på Rhodos

Den er kjempegod  :bounce:

1 beger youghurt (gresk, tyrkisk eller matyoughurt , om du bruker vanlig youghurt skal denne filtreres/avrennes i et kaffefilter først)
1 slangeagurk
6-10 hvitløksfedd
+ salt

vask agurken og finstrimle den på rivjern eller i foodprosessor. Agurken skal ikke skrelles eller renses. Legg så den finstrimlede agurken i en skål og strø minimum en ts salt over. Sett dette i kjøleskap i min 1 time (gjerne lenger)


ta agurkstrimlene ut og klem ut vannet av dem. (saltet har trukket ut det meste)

Legg dette i en skål og bland inn youghurt tilpasse mengde. Finhakk eller press hvitløksbåtene og ha dette i.

Settes kaldt helst 1 døgn så den får trekke seg og få den gode smaken

Athina

Takk for oppskriften, eva, denne skal prøves ut med det samme :flower:
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

eva

Moro at du likte det.

Athina

Quote from: \"eva\"Moro at du likte det.

Ja den ble kjempegod :iconbiggrin:
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

Admirala

Med så mye hvitløk den jo bli god...!
For de litt eksperimentelle blant oss er det godt mulig å tilsette litt hvitvinseddik, litt olje og/eller litt hakket mynte. Enhver gresk husmor har sin egen vri.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

brit

Quote from: \"Admirala\"Med så mye hvitløk den jo bli god...!
For de litt eksperimentelle blant oss er det godt mulig å tilsette litt hvitvinseddik, litt olje og/eller litt hakket mynte. Enhver gresk husmor har sin egen vri.
Den kjenner jeg igjen Admirala!
Slik lager jeg den. Den blir kjempegod :flower:

Mixelite

Når det gjelder tzatziki er jeg helt basic. Tzatziki skal inneholde yoghurt, agurk og hvitløk. punktum! Alt annet blir helt feil for meg :-s Spesielt hvis det er dill i!

Og det var det jeg hadde tenkt å bidra med i tråden: Noen bruker dill i tzatzikien.

Nå har kanskje noen gjettet at _jeg_ ikke gjør det ;-) -men det kunne jo hende det var noen dill-elskere her, tenkte jeg.

IngerMarit

På restaurant Poseidon på Samos tilsetter de litt Ouzo, det er deres \"hemmelighet\"

Anita

Tusen takk for oppskriften - den skal prøves ut  :flower:

Har laget Tzatziki tidligere men ikke hatt så mange fedd med hvitløk oppi. Det er nok derfor jeg ikke har fått den rette smaken.

Vennlig hilsen Anita
med sunn galskap og dårlig hukommelse blir livet en fantastisk reise

Athina

Quote from: \"Anita\"Tusen takk for oppskriften - den skal prøves ut  :flower:

Har laget Tzatziki tidligere men ikke hatt så mange fedd med hvitløk oppi. Det er nok derfor jeg ikke har fått den rette smaken.

Ja, dette var tzatziki med snert i, en skikkelig hvitløkbombe. Fantastisk god :bom:
Den som kan se skjønnheten i de små detaljer, vil alltid finne noe å glede seg over.

eva

Jeg har aldri prøvd med alle disse andre ingridiensene selv. Det hørtes da godt ut det også.
Selv lager jeg alltid tzatziki som i oppskriften.

Frappe

Som Admirala säger viktigast för mig är den där skvätten Olivolja!

Camilla

Siste innlegg i forumet

Re: Syros mai 2024
by kaka | 20. May 24, 21:46:28
Ja, det var dyrt! Men ellers virker det som du har...
Sifnos
by Runar Solvik | 20. May 24, 13:32:45
Er det noen som har anbefalinger på bosted på Si...
Re: Transport fra Athen lufthavn til Rafina
by Frynse | 03. May 24, 09:16:44
Det tar fort 30-45 minutter før du får bagasjen,...
Steingjerdene i Kykladene
by marjana | 29. Apr 24, 17:05:52
Her er en artikkel om de gamle steingjerdene i Kyk...
Re: Artikkel om buegangene i Ano Syros
by Kabi | 29. Apr 24, 10:27:08
Nok en gang har jeg ruslet gjennom Ano Syros buega...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...