Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Runar Solvik

1
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
27. Apr 21, 21:50:50
Vi har øyhoppet fra Astypalea til Rafina to ganger, og det er ikke noe problem. Vi startet om morgenen med innenriksfly fra Aten til Astypalea. Hadde fire dager der før Blue Star balja tok oss til Aegiali på Amorgos. Tre dager der før vi tok balja videre til Donoussa for 3 dager. Deretter ble det Naxos i fire dager før turen gikk til Antiparos. Etter 5 dager på Antiparos dro vi til Andros for 3 dager før vi avsluttet i Rafina og fly hjem til Ålesund fra Aten dagen etter. To år senere tok vi båt fra Pireus til Naxos først for å vente på noen venner som skulle komme ett par dager etter oss. Dro deretter med Blue Star fra Naxos til Astypalea der vi møtte vennene våre. Dro videre til Amorgos, Donoussa, Koufinissi og Antiparos før turen gikk tilbake til Rafina og fly hjem. Denne turen brukte vi tre uker på. Vi har vært på alle øyene før, så derfor tar vi ikke så mange dager på hver øy. Noen mener det er for mange øyer og ønsker å være mer i ro på færre øyer, men dette er smak og behag. For oss er det helt greit å være litt på loffen. Savner alle øyene vi har besøkt tidligere, og derfor så vil vi tilbake på flest mulig uten at det blir altfor mye stress. 8)  8) 
2
Om forumet / Tv program
25. Apr 21, 21:53:16
Fantastisk serie programmer på National Geographic som heter Europa fra oven. I kveld var det Hellas det handlet om. Meget interessant.
3
Fascinerende å se hva dere klarer å finne ut. Flott å se så flotte bilder og reportasjer fra denne kirken. Litt artig at vi plutselig kom over dette bygget på en ATV tur langt utenfor allfarvei for å finne en øde strand. Det er jo også litt artig at det skapte litt problemer for flinke detektiver å finne ut hvor bildet var tatt. Regner med det blir en tur i retning varme Kalados for deg Jan Be for å besøke kirken når vi endelig kan begynne å reise igjen.
Jeg må jo også sende en liten takk til deg Jan Be for at du lagde www.islandstrolling.com. Det var ved en tilfeldighet jeg oppdaget den siden som ga oss mange tips, og som fattet interessen vår for øyloffing i Hellas og da spesielt Antiparos på slutten av 1990 tallet. Kanskje vi tilfeldigvis treffes der en gang da vi alltid legger inn siste uken der hvert år av ferien.
4
Quote from: JanBe on 24. Feb 21, 14:40:27Woow...

Det var flere ting som pekte mot Naxos, men jeg har virkelig søt etter kirker på Naxos uten at det har dukket opp bilder av den på noen søk.

Har du det greske navnet på den?

Den øya som man såvidt kan skimte i bakgrunnen må være Ios, tro til og med at man kan skimte omrisset av en Blue Star Ferge?

Først trodde jeg det var en gammel kirke, men det klokketårnet finnes jo ikke på gamle kirker så det er nok en nyere kirke, spesielt på Naxos som har kirker som har aner som er over 1000 år gamle. Dessuten så skal det være over 200 kirker på øya...........

Det er nok Amorgos eller Nisida Drima man ser langt i bakgrunnen bak Schinoussa. Navnet på kirka ser du på Google maps Hvis du ser Phiva stranden og Rhina cave så ser du enda litt til høyre der står det Ancient Marble Quarry. Rett over der ligger kirken. Man ser taket på satelitt bildet hvis man zoomer inn.

5
Nei, det er ikke Iraklia men naboøya Schinoussa vi ser i bakgrunnen. Da skjønner vi at kirka er på Naxos. Jan Be var inne på at han ikke trodde det var på Naxos, men det er på Naxos. Vi bruker å kjøre ned til Kalados hvert år vi er på Naxos da det er en fin tur og veldig lite turister, samt at vi bare MÅ ha en lunch og ei kald Mythos på den ene tavernaen som ligger der med en fantastisk utsikt og en veldig behagelig ro over seg. Når man kjører fra Kalados og begynner på stigningen oppover mot Troulos så er det ulike små grusveier som tar av fra hovedveien. Vi tok sjansen på en av de engang og det var da denne kirken dukket opp. Hvis man "googleoversetter" det greske navnet på kirken så heter den "Brigadegeneral Spedos Naxos"  ;)   
6
Ser ut som den er litt vanskelig, så her kommer et lite tips. Hvis man legger merke til øya i bakgrunnen så hadde den i 2011 ca.256 innbyggere.
7
Jeg vet rett og slett ikke. Vi dumpet bort i den når vi var på leting etter en øde strand.Kan røpe at det ikke er en opplagt vei å kjøre på, og at det er ei øy i kykladene. Vi kjørte ATV på en litt "hårete" vei, og at vi snudde der bildet er tatt fra. Vi våget rett og slett ikke å kjøre lenger ned.
8
Ja, den ligger "godt gjemt" på en øy.
9
Nope, det er ikke noen av de øyene.
10
Da prøver jeg meg på nr 1000
11
 Chalki på Naxos lager de noe som heter kitron, det ligner men er visst ikke helt det samme. Mener på at frukten de bruker ikke er sitron men en blanding av sitron og en annen frukt(kiwi eller lime) som er podet. Forsto det slik at det er kun på Naxos denne frukten vokser. De lager den i tre ulike styrker, men utgangspunktet er HB styrke på rundt 90% som blandes ned til ca 60 og 35% der de tilsetter grønnfarge på 35% og gulfarge på 60% hvis ikke jeg husker helt feil. Det er noen år siden vi besøkte destilleriet og fikk omvisning. 
12
Hei.
Prøv å kontakt Aegean på messenger. Jeg har holdt på med samme problem med KLM i lang lang tid, og i går (etter jeg egentlig hadde gitt opp da jeg ikke har fått noe svar) fikk jeg en mail fra de der jeg fikk beskjed om at skatter og avgifter ville bli refundert. Jeg kontaktet de i april ang refusjon på billetter vi hadde bestilt og fikk en del automatiske "svadasvar" ang voucher etc. og kom ingen vei. Gikk derfor til forsikringsselskapet og fikk billettene refundert på reiseforsikringen, men ikke skatter og avgifter. Sendte derfor en ny henvendelse til KLM på messenger og ba om refusjon av skatter og avgifter. Hørte ikke noe fra de før det kom en mail i går om at de refunderte kr. 1360,-
Det viser vel at de leser henvendelsene som kommer på Messenger da dette er eneste mulighet å nå de på bortsett fra telefon.Ting tar bare litt tid i disse Co19 tider.