Logg inn med Facebook eller Google!

Øyhopping Skiathos-Skopelos-Alonissos

Started by Ebre, 01. Apr 17, 13:27:14

Previous topic - Next topic

Ebre

Vi er en familie på fire (barn på 9 og 11 år) som planlegger ferie på Skiathos - Skopelos-Alonisos. Lurer på om noen av dere har erfaring fra de siste par årene og om du har en favoritt. Vi trenger ikke nødvendigvis å bo på alle øyene, men kan ta en dag eller to på en av disse tre.Vi ønsker å bo på et lite sted med små tavernaer, nære stranda.

Lurer også på prisene, er redd for at prisnivået er noe høyere enn ellers i Hellas pga. Mamma Mia. 

vlangber

Jeg og samboer var to uker på Skiathos, Skopelos og Alanissos siste halvdel av juni i 2013. Vi var først noen dager på Skiathos, så var vi 3-4 dager på Skopelos. Deretter var vi 3 netter på Alanissos, før vi avsluttet med noen dager på Skiathos.

Vi var veldig fornøyd med hele ferien, men vi liker oss best på Skiathos. Mye bedre strender og mer som skjer. Alanissos var også verdt turen synes vi. For oss var Skopelos den store skuffelsen. Vet det er mange som liker Skopelos, men for oss var det en skuffelse. Spesielt strendene synes vi var mye dårligere enn Skiathos.


Hellasfrelst

03. Apr 17, 09:24:26 #2 Last Edit: 03. Apr 17, 09:27:54 by Hellasfrelst
Vi har vært på alle tre øyene, og er vel ikke i tvil om hvem vi liker best. Og det er Alonissos og Skopelos. Og for oss er det helt motsatt av innlegget til vlangber, vi trives bedre der fordi det er mindre folk og at det er roligere og mer genuint. Men for dere som reiser med barn er det sikkert andre ting som er viktigere.
Det var lett å komme seg mellom øyene med  ferje eller hurtigbåt, da det var flere avganger pr. dag.

Alonissos er en perle. Begge gangene vi har vært der har vi bodd på Ninna studios & appartements i koselige Patitiri. Det ligger like ovenfor havna med herlig utsikt. Det er fullt mulig å bade på bystranda, men det er mange fine strender nordover på øya. Vi kjører bestandig til Ag. Dimitrios som er vår favoritt. Der finnes en god taverna og solsenger. Det gikk båtturer fra havna i Patitiri, og vi var med på en tur til øya Peristrera med mye bading og herlig lunch en dag. Alonissos by, ovenfor Patitiri er også verdt et besøk.

Skopelos er også en øy vi trives kjempegodt på. Den har også bystrand som er "grei nok" å bade på, og det ligger ei strand til i gangavstand nord for byen, Ag. Konstantinos. Men de beste strendene ligger på vestsiden av øya, som bl.a. Stafilos,, Panormos og Milia, og da var det bare å ta bussen som gikk flere ganger per dag. Skopelos by er en veldig trivelig by med mange bra butikker og tavernaer. Og maten på tavernaene er det beste vi har fått i Hellas. De hadde det lille ekstra på tallerkenen som gjorde rettene svært innbydende og smakfulle,

Når vi kommer tilbake til Skiathos etter disse to øyene så får vi litt "kultursjokk". Øya har flotte strender og en trivelig by og er bra på alle måter, men det er så trangt. På bystranda var det så trangt mellom solsengene at en ikke fikk sola hele kroppen samtidig på grunn av de fastmonterte parasollene. Og på kvelden gikk vi i kø nedover gata for å finne et sted å spise, og der var det også kø. Det kommer selvsagt mye an på når dere skal reise, hvor fullt det er. Vi var der i juli begge de siste gangene. Det var litt bedre på strender litt unna byen, og det gikk også båt ut til øya Tsougria som har herlig strand og taverna.

Dette er vår opplevelse av øyene. Uansett, ha en riktig fin ferie samme hvilken av øyene dere velger. :D

i zoi ine tora - livet er nå

stein

Støtter Hellasfrelst angående Ninna på Alonissos. Vi bodde en uke der før vi seilte en uke i området. Det har jammen blitt 10 år siden, tida flyr. Barna var da 13, 13 og 19. Flotte bademuligheter. Vi lå en god del på noe klipper nær Ninna. Der var det badestige. Gangavstand til sandstrand.

Her er link til en liten rapport fra turen. Mest fra andre uka da vi seilte. http://www.stein-edgar.com/2007.htm
Navigare necesse est, vivere non est necesse

hakon57

Jeg har vært på alle tre nevnte øyer - flere ganger og i hovedsak mai/juni og september/oktober - lavsesong mao. Hva en er ute etter og liker varierer. Selv liker jeg Alonissos og Skopelos best - mindre forhold og mindre folk. Skopelos by er veldig trivelig med stort utvalg av bosteder og spisesteder. Bystranda er ikke spesielt bra, men det er mange fine strender rundt på øya og bra bussforbindelse til de. Min (og min datters) favoritt er Agnondas - trivelig og lun strand med bra taverna og busstopp rett ved. Mange vil like å se innspillingssteder til Mamma Miafilmen. Har bodd flere steder på Alonissos inkl. Nina. Nina var et svært trivelig sted med smakfulle rom. Eneste ulempen - og som var nok til at jeg ikke valgte bostedet neste tur - var støy fra hurtigbåten hver morgen. Den går ca. halv sju (tror jeg), men motorene på båten startes en time før og for meg var det utrivelig støy. Dette vil være likt for alle bosteder i samme område. Jeg sover helst med vindu åpent slik at for de som sover med lukket vindu og aircondition er nok støy fra båten en mindre sak. Hadde valgt Nina igjen hadde det ikke vært for dette. Har funnet et annet bosted litt lenger oppe i veien - Kalithea studios. Ligger på veien mot stranda nærmest byen (bortsett fra selve bystranda). Rene fine rom og stedet har et lite basseng.Patitiri er en hyggelig liten by - betydelig mindre utvalg av butikker, bosteder og spisesteder enn Skopelos. Gamlebyen er svært trivelig og det går jevnlig buss til/fra slik at en kan dra dit for å spise om kvelden uten å måtte gå eller kjøre selv. Flere fine strender og mulig for buss til noen av de. Skiathos er det mye mer av alt - folk, spisesteder, bosteder og butikker. Og utelivet er mer heftig. Dersom en ikke bor i/nær Skiathos by er det mer rolig. Fine strender og bystranden er en av de, men mye folk når det er høysesong.
De strender som jeg i lavsesong opplevde som fredelige og hyggelige kan være overfylte i høysesong (har sett bilder). Dersom dere kommer med fly så lander dere på Skiathos. Jeg ville valgt de to-tre siste dager på Skiathos og så vært på Alonissos og Skopelos mesteparten av tiden. Men det er meg...........

Siste innlegg i forumet

Re: Høsten på Syros 2021
by marjana | Today at 16:56:02
Her kommer enda en henslengt katt fra Barok bar. D...
Re: Tilbake i turløypa
by Kabi | Today at 10:27:39
Herlige bilder, Kaka  ;D ...
Re: Aegialis og landsbyene rundt høsten 2021
by marjana | 23. Oct 21, 18:24:30
Her er noen flere bilder fra stranda i Aegialis....
Re: Lugar på Blue Star fergene
by marjana | 22. Oct 21, 11:32:17
Lugar på Blue Star fergen var fint å ha siden de...
Re: Hilsen fra Glyfada og Athen
by Ole | 15. Oct 21, 13:57:12
Bedre i dag, selv om det kom en kraftig byge for l...
Re: Hvor er dette? 1010
by Kabi | 09. Oct 21, 23:10:36
Helt riktig, Frynse :) Etterkommerne bor i underet...
Re: Ett år til - Donasjon 2021
by TOMS | 02. Oct 21, 18:22:53
Arrh - gjekk meg forbi med støtte i år. Har ikkj...
Re: Kalo mina 2020-2021
by kaka | 02. Oct 21, 14:30:44
Takk! Nei, vi skal ikke innom Gardermoen, men deri...
Re: Avinors nettside ang. reising fra norske flyplasser i koronatider.
by kaka | 26. Sep 21, 21:13:14
Jeg lastet opp både PLF-form og koronapasset (beg...
Re: Flyruter 2022
by Frynse | 23. Sep 21, 11:41:27
Sky Express og en del andre har allerede lagt ut s...
Rom Paros
by Diddi | 20. Sep 21, 16:35:57
Ja, nå er vi over halvveis på vår turné i øyv...
Re: Endelig tur igjen…
by JanBe | 10. Sep 21, 01:15:51
Endelig tilbake på flyplassen i Athen. Alt gikk v...
Gresk påske 2022
by Marit | 09. Sep 21, 21:02:56
Den greske påsken i 2022 er i april (1. påskedag...
Re: Kreta september 21.
by Anders | 06. Sep 21, 21:04:18
Noe annet som jeg liker mye bedre er at jeg allere...
Re: Mikis Theodorakis har gått bort
by kaka | 05. Sep 21, 18:57:15
En ganske gripende sending fra Kefalonia med sange...