Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

1
Sentralt og enkelt i forhold til Piraeus er Hotel Triton i havna i Piraeus. Jeg overnatter alltid der på vei til og fra øyene.
Nå er det også direkte metrolinje til Aten - og videre til flyplassen. Bagasjen kan man ha på Hotel Triton og dra til og fra Aten på ca en halv time. Da er det kort vei til båten også uansett når på døgnet dere drar eller kommer tilbake.
Rett ved hotellet er det i hvert fall to helt ok typisk, greske tavernaer. Vil man "dine and wine" så er det ikke langt til den lille, runde havna Zea med litt mer eksklusive restauranter.
https://htriton.gr/

2
Husker at Anders tok noen flotte bilder fra takterrassen på Attalos med en stor fullmåne over Akropolis!
3
Hva med Attalos Hotel, som mange forumister har anbefalt tidligere? Det ligger midt på Monastiraki, og da er det bare å ta metroen rett til Piraeus fra Monastiraki. Det er mange hoteller og leiligheter i dette området, og da er man også i hjertet av Aten, og kan gå til fots til Akropolis, Flea Market, Psirri og bort til Syntagma osv.

4
Inn/utgangen til den nye metroen er 20-30 meter til høyre for gangbrua, med sjøen rett fram. Rett på fergen til Kykladene i Gate 7.
5
Det ble ingen formiddag på Tinos denne gangen for jeg fikk beholde rommet til klokken 16, og dro fra Syros med Blue Star klokken 16.45.
7
Rart så fort dagene bare har glidd forbi, for nå drar jeg tilbake til Oslo på fredag 18.11.

En tur rundt i havna i Ermoupolis i formiddag i mye vind, så alle hadde vinterjakker på, men det er fortsatt fint og varmt i sola i et lunt hjørne.
Ut til Kymata (bølger) der bølgene virkelig slo inn og det blåste kraftig. Fristet ikke å bade i det hele tatt! Men, der kom det en dame som skiftet kjapt til badedrakt og kastet seg uti bølgene! Og var der lenge og vel!
8
Fant igjen tråden da jeg var på Tinos forrige gang, i 2013.

https://hellasforum.no/index.php?topic=8420.0
9
Takk for svar, Frynse! Sist gang jeg var på Tinos så var jeg ikke inne i selve Mariakirken. Det var midt i en messe, så vi var flere som satt utenfor. Får vel kjøpe et av disse to meter høye lysene og tenne på for hele verden. En lokal kafenion med sjømat hadde vært fint å finne for lunsj. Ellers går jeg nok bare rundt og tar bilder, som vanlig. Men kom gjerne med tips om hvor man bør gå, hva man bør se, og hvor man kan spise. Er det noe ute i den nye havna mens man venter?
10
Andros og Tinos / Tinos en formiddag.
07. Nov 22, 16:07:06
Siden jeg må ut fra hotellet her på Syros kl 11, og ikke skal dra med Blue Star før kl 16.45 til Pireus når jeg skal dra hjem, så tenkte jeg at det kan være like morsomt å ta Blue Star kl  11.30 over til Tinos og være der i 3.5 timer og ta Blue Star derfra i stedet. Det er den samme fergen som går i ring.
Så, har dere noen gode forslag til hva jeg bør se og gjøre i Tinos Chora? Et godt spisested for lunsj? Det er mange år siden sist jeg var på Tinos, og lurer også på om de har bagasje oppbevaring ute i den nye havna?
11
Jeg har overført noen bilder fra småbåthavnene i dag: Den nærmeste havna med kafenionen er rett ved siden av det store Neorion skipsverftet, og i den havna er det flest småbåter/fiskebåter.
Skipsverftet Tarsanas ligger litt lenger bort, og der både bygger de trebåter etter den gamle tradisjonen, og reparerer båter også.
12
Nå har det blitt november, og fortsatt er det rundt 25 grader. Det blir visst regn og vind i et par dager, men her sier de at det vil bare blåse forbi Syros.
En tur til i småbåthavna i dag, tok bilder, og spiste en god lunsj nok engang på en kafenio her i havna rett ved siden av Neorion skipsverftet. Her får de fersk fisk rett fra fiskebåtene.