Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Perigahre

25
Jeg har sett passasjerer bli sluppet igjennom en slik snarveg, men det være en person til å låse opp døren. Hvordan de får til en slik ordning aner jeg ikke. Kanskje med kontakt direkte fra flyet. De kommer da rett fra ankomst-tuben og inn i avgangshallen. Men hvis du skal ut igjen med Olympic så skal du vel som regel ned i kjelleren for å bli satt på en buss.
26
Mat og drikke / Sv: Politiki salata
18. Jan 15, 11:28:40
Vi fikk en deilig Politiki salat på Naxos nettopp. Der syntes jeg absolutt at jeg også kjente smaken av selleri innimellom alt det andre gode.
27
Det er altfor dyrt i forhold til hjemme. Og vi har i mange tilfelle mye bedre fisk hjemme.
Når rød mulle prises til 40€ kiloen synes jeg at det er dyrt. Når lobster, som langt fra kan sammenliknes med norsk hummer, koster 80€ kiloen (eller endatil mer), synes jeg det også er for dyrt. Og hvis kelneren foreslår "One big fish for two persons", kommer sjelden måltidet under 50-60€.
Jeg synes også at det er en skam at det serveres frossen kalamaris som er importert fra Marocco.
Men de har noen uovertrufne salater. Ikke bare Gresk salat, men en rekke andre varianter. Og alt som stammer fra både sau og geit er fantastisk.
28
Den greske maten, eller kanskje heller det greske måltidet, er noe av grunnen til å besøke Hellas til alle årets tider. Noen favoritter er Grillet sardin, Grillet Rød Mulle, Grillet Octopus med saus av olje og sitron, Kalamaris  selvfølgelig, Xorta, Taramasalata, lokale pølser,. Det er egentlig bare å ramse opp.

Hvis jeg skal gå til den andre siden å nevne det som ikke er spesielt bra, vil jeg nevne den greske hummeren og måten som den tilberedes. Når de presterer å servere hummer med spagetti i tomatsaus sier jeg takk for meg. Ikke at det smaker vondt, men å ødelegge en god råvare på den måten. Og prisen er langt høyere enn hjemme. I det hele tatt er det mye fisk og skalldyr som er altfor dyrt i Hellas.

Så skal jeg over til positive igjen. Ouzo og Meze er og blir dagens høydepunkt. Bestill ouzo, og se hva som kommer av følge. Det er like spennende hver gang. En gang en ost og skinkebit. En gang et hardkokt egg og en sardin. Spekemakrell. Hjemmelaget spekeskinke. Grillet blåskjell. Stekte pølsebiter. Oliven. Kalamaris boller. Spicy cheece. Vi blir i like godt humør hver gang. Men aller best er det når du kommer deg bort fra turistløypa. På Paralia Naxos kan du risikere å bli avspist med peanøtter eller chips, samtidig som du betaler dobbelt så dyrt for ouzoen.