Hellasforum.no
Om Hellas => Gresk natur => Topic started by: espeno on 17. Jan 18, 15:41:26
Jordbærtre blir normalt opp mot tre meter høyt, og i januar har det frukt og blomster samtidig. Det sies gjerne at fruktene ikke er modne før de nye blomstene har kommet, men vi har plukket moden frukt også i oktober før de nye blomstene har kommet. Fruktene kan se ut som jordbær, men ikke smaken. De er søte, men kanskje litt flaue i smaken - artsnavnet skal være undeo fordi man bare spiser én om gangen. Men dette kan være folkeetymologi for alt hva jeg vet. Uansett, jeg er enig i at det er hyggelig å spise én, men man får ikke lyst til å hive innpå. Slik ser treet ut:
Og nærbilde med blomster:
Og frukt og blomster:
Vi fant ut at vi skulle prøve å lage likør med dem. Vikk etterpå bekreftet at dette er noe man gjør i Albania ihvertfall. Vi kjøpte lokal tsipouro og laget et lite glass for å ha påskelikør.
Glasset til høyre kommer jeg tilbake til under en annen art, men til venstre er begynnelsen på jordbærtre-likør. Dagen etter var fargen på væsken også blitt enda rødere. Mange anbefaler at man har sukkeret i med en gang, men siden dette skal stå for seg selv i litt over to måneder, er det bare sprit og bær nå, så sukrer vi når vi siler fra bærene (som kanskje kan bli spennende dessert ...)