Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Hellasfrelst

1
Peloponnes / Endelig tilbake
08. Nov 22, 14:41:09
Hei på dere!  ;D

Jeg har vært borte fra forumet i flere år, og jeg har ikke vært i Hellas siden 2017. Etter to år med turer til Kroatia ++, og to år med pandemiferier i Norge, så var vi overklar for en tur til vakre Hellas igjen. Vi har vært en gang i Stoupa, og tre ganger i Kardamili tidligere, og stortrives på Peloponnes. Så valget falt på Kardamili da vi skulle på vår første utenlandstur siden 2019. Vi ble heller ikke skuffet denne gang. Det var helt herlig å komme tilbake til Anniska studios, den flotte stranda, sentrum og omgivelsene med koselige restauranter og butikker. Ettersom vi tidligere har kjørt rundt på Peloponnes med bil og scooter, valgte vi denne gangen å bare bruke beina som fremkomstmiddel. Vi gikk lange og korte turer, nyta strandlivet og lange luncher på Elies og kosa oss med god mat på de gode restaurantene som finnes i Kardamili på kveldene. Vi var endelig tilbake!!  :) 
Og det skal ikke bli like lenge til neste gang.  :solbriller:
2
Hilsen fra Hellas / Hilsen fra Kardamili
03. Sep 17, 17:47:24
Vil bare melde om sol fra skyfri himmel, nydelig badetemperatur, lange luncher på Elies, fløyelsvarme kvelder med god mat og vin og en biltur østover i vente, .....i Kardamili  :D
3
Reisetips og spørsmål / Hotell Kardamili
17. Aug 16, 09:01:26
Ikke mye ledig om en vil til Kardamili nå. Noen som har bodd på Patriarxeas, i rommene på oversiden med fjellutsikt?
(Vil ha minst mulig trafikkstøy).
4
Har kikka litt på flere reisemål for begynnelsen av september, og Kardamili et et av dem.
Hvordan er været vanligvis i begynnelsen av september? Blir det oftere skyet der enn ute på øyene?
Ligger de fleste av restaurantene i hovedgata mot trafikken, eller er det noen ved sjøen eller i sidegatene?
Var innom stranda i Kardamili for en del år siden, men hvordan er det nå når det gjelder solsenger og
tavernaer for dagens lunch?
Anniska  apartements ved sjøen har ledig leilighet, noen som har erfaring med det?

5
Alt annet / Oliventre
25. Sep 14, 09:35:35
Jeg kjøpte et lite oliventre i vår som jeg har ute på min glassveranda. Det trives, og har vokst en del i sommer/høst.
Noen som vet hva jeg skal gjøre i vinter for å bevare det best mulig til våren? Skal det beskjæres litt? Kan jeg ha det i stuevinduet i vinter?
6
Amorgos / Hellasfrelst på Amorgos
31. Aug 10, 11:29:36
Da var årets sommer over, og dermed også sommerens tur til Hellas.
Vi bestilte flybilletter til Santorini allerede i januar, og var vel egentlig klare for Milos. Men etter å ha oppdaget de fine bildene fra Katapola/Xilokeratidi og  Egiali som Sjøløve la ut på forumet tidligere på vinteren , så ble fristelsen alt for stor. Vi bare MÅTTE til Amorgos.

Vi rakk SuperJet`n fra Santorini med et nødskrik, da den går en time etter flyet fra Trondheim lander. Og det var ikke taxisjåførenes velvilje som gjorde at vi rakk det, de ville helst bare kjøre folk til Fira???!!  :huh:
Så de samla sammen folk bak oss i køen som skulle dit, og kjørte.
Men omsider kom det en som ville kjøre oss til havna, og da var det virkelig knapt med tid.
Men vi rakk det. Og etter 3 timer og en behagelig reise via Naxos og Koufonissi, så var vi endelig i Katapola. Og vi ble ikke skuffet. Vi hadde bestilt rom på Eleni, og fikk tildelt det berømte \"rom nr. 5\" i øverste etasje. Der hadde vi panoramautsikt til solnedgangen og innseilinga til Katapola.
Men det skulle vise seg etterhvert at vi nok hadde Katapola`s mest vindutsatte balkong. Vi trengte ikke bruke aircondition eller vifte på rommet, og mygg så vi ingenting til. Den blåste vel bort.

Første dag rusla vi til Maltezi for å bare roe ned og ta oss igjen etter reising og lite søvn.
Og så, var vi klare for å se øya. Første dag besøkte vi det berømte klosteret Panagia Chozoviotissa :priest: , Agia Anna, byene Egiali, Langada, Tholaria og Potamos. Og den andre dagen kjørte vi over fjellene sørover og var innom stranda Mouros på veg til vårt mål helt i sør, nemlig stranda Kalotaritissa. Å hvilket herlig sted. En liten innbydende bukt med noen få parasoller og solsenger og en liten snack-bar som solgte drikke, toast og hjemmelaget ostepai. Og jeg kan ennå høre den herlige musikken som bølget seg utover stranda fra snackbaren utover ettermiddagen.

Som sagt var det mye vind, så de dagene vi ikke var på farten rusla vi eller tok badebåt til Maltezistranda som lå godt i le for nord/vest-vinden. Der er det også noen parasoller m/solsenger og en liten snack-bar som selger drikke og påsmurte baguetter. Der spilte de også samme type behagelig beach-musikk utover dagen.

Vi  var oppe i Chora en kveld for å se oss om og spise middag, og det var en opplevelse å rusle rundt i smugene der. Vi dro opp med taxi så tidlig at vi fikk tatt bilder i det jeg kaller den rosa timen. Og det er den tiden fra sola går ned og til det mørkner, når himmelen har det nydelige grå-rosa farven. Etterpå fant vi en liten pizzarestaurant med nydelig mat. Og som tilbehør fikk vi et høylytt foredrag fra en østfolding til sin kone på bordet bak som tok for seg særpreget til bergensere, møringer, trøndere og nordlenninger. Ganske så underholdende.  :laughing6:
Og da vi skulle hjem spurte vi en mann på en taverna om han ville ringe etter taxi for oss. Det gjorde han med glede, og vi fikk beskjed om å sette oss ned og vips var to glass vente-likør på bordet. Vi fikk en utrolig trivelig prat med han om mangt og mye mens vi ventet.

Ellers tilbragte vi kveldene nede Katapola eller Xilokeratidi, og spiste på mange forskjellige steder. Trivelig å rusle rundt i bukta og finne seg et spisested for kvelden. Og siden det var VM i fotball var det ekstra mye liv de kveldene det var semifinale og finale. Da gikk alle mann av huse. Vi var litt overrasket over hvor mye folk som egentlig var i Katapola, både på dagene og på kveldene. Og de vi prata med kunne fortelle at der var det like mye turister som før, de hadde ikke merket noe nedgang.
Maten var utrolig bra samme hvor vi spiste. Et spesielt godt matminne er en kveld med nydelig kleftiko. Mmm!! :hail:

Etter våre åtte avtalte døgn på Eleni var vi ikke klare for å reise fra øya ennå. Så vi gikk til Big Blue og prata med en trivelig eier, og dermed hadde vi ordna med rom for et par døgn til.
Big Blue ligger veldig fint og høyt til, og der hadde vi også solnedgangen. Og det lå mye mindre vindutsatt til.
Så var vi klare for to nye dager på scooter. Det er liksom det som er livet da da. Å kjøre over fjellene og kjenne den gode lukten av varme og krydderurter. Og stikke innom en landsby her og der, og ta et dupp i sjøen der det passer.
Første dag kjørte vi over fjellene til Kalotaritissa igjen, og på tilbaketur tok vi små avstikkere innom små landsbyer og strender sør på øya.
Neste dag kjørte vi nordover til Ag. Pavlos, den hvite strandspissen som stikker ut i sjøen mot den lille naboøya Nikouria. Den dagen var det virkelig varmt, og vi lå vel like mye i sjøen som på land. Og vi spiste lunch på tavernaen ovenfor stranda. Men der var det jammen ikke enkelt å få tak i betjening og meny. Så vi gikk inn og fant oss en meny selv og etterhvert fikk vi spora opp ei som var mest opptatt med mobiltelefonen. Men maten var riktig god den, da den endelig kom.

Vi hadde vel egentlig tenkt å ta noen dager på Naxos. Men i og med at vi ikke klarte å rive oss løs fra Amorgos tidligere så bestemte vi oss for å  bare roe ned de tre siste dagene på Santorini før vi skulle fly hjem. Tok en telefon til Honeymoon Beach i Perissa og overnatting var ordnet. På returen gikk SuperJet direkte til Santorini, og den turen tok bare en time.
Ble henta i havna og fikk en fin toroms med balkong nesten rundt det hele i 2. etg. Honeymoon er et trivelig hotell og har en taverna med god mat. Og det ligger svært så landlig til, våre nærmeste naboer var et esel og to hester som vi og de under oss mata med loff. Det ble tre late dager på stranda, vi har vel egentlig sett det meste av øya før. Og  stranda ja, det ble litt av en overgang fra Amorgos. Her gikk det strandselgere med 10 meters mellomrom tur retur hele dagen. Klokker og solbriller og kjoler og vesker og ørepynt og smykker og jeg vet ikke hva. Men noe skal folk leve av.

Så, etter to herlige uker i Hellas var det på tide å reise hjem, og håpe at trøndersommeren hadde bestemt seg for endelig å bli til sommer mens vi var borte.

Vi reiser gjerne tilbake til Amorgos igjen, det var en øy for oss på alle måter. :love4:

Legger ved et par bilder nå, det kommer mer når jeg får tid.
7
Kultur / Gammel film fra Hellas
18. Mar 10, 12:15:39
Jeg har mange ganger i de senere årene tenkt på en film jeg så da jeg var i tenårene. Tror filmen var amerikansk og jeg synes også å huske at den var i svart/hvitt. Den lille jeg husker er at det handlet om en mann som kom til en gresk øy, og han opplevde grekerne på øya som ganske fiendtlig og uvennlig. Han klarte etter mye om og men å komme seg fra øya. Har tenkt på hvilken øy dette ble innspilt på. Noen som husker å ha sett den?
8
Hellas generelt / Bryllupspynting
03. Mar 10, 08:09:35
Sånn pynter man utenfor lokalet når det er bryllup i Hellas.
Disse to bildene er fra Chios i fjor sommer.
9
Legger ut noen bilder fra vår tur til Rhodos og Symi i september 2009.
På grunn av at vi har vært der før og tatt av alle de fine motivene da, så ble det ikke tatt like mye denne gangen. Men noen ble det.

10
Hvor er dette? / Hvor er dette? 191 Løst
14. Oct 09, 07:27:51
Og hvor er dette da?
11
Chios / Bilder fra Chios
25. Sep 09, 11:02:52
Har omsider somla meg til å lære meg å legge inn bilder. Så dette er en prøve. Bildene er fra vår biltur til nord-vestkysten av Chios i sommer. Det var et av ønskene for årets Chiosferie. Turen gikk fra Karfas via Chios by, Volissos, oppom Agiasmata på nordkysten, så rundt om  vestkysten og ned til Volissos igjen.
12
Dodekanesene / Rhodos og Symi på sparket
14. Sep 09, 07:29:45
Her sitter jeg en uke og frister KnutB med Symi og Tilos, og neste uke legger Apollo ut flybilletter til Rhodos til 395 kroner tur/retur, FRA VÆRNES!!!!  Jeg var heldig og kapra de to siste billettene en torsdag morgen siste uka i august, og da var det bare å finne frem kofferten som var i Hellas bare fem uker tidligere. Jeg sjekka litt på forumet om tips til overnatting på Rhodos første og siste natt. Og jeg falt for tipsene fra flere av dere om Kristinas rum i gamlebyen, ringte henne og avtalte overnatting.
Trivelige Ann Kristin henta oss på flyplassen da vi ankom på søndag og tok oss med inn i gamlebyen til sin oase som de har bygd opp der. Du verden for et trivelig sted de har der, vi følte oss hjemme fra første øyeblikk.
En stor stor takk til dere som anbefalte stedet. :flower:

Mandag morgen tok vi ferje over til lille Symi, en av våre yndlingsøyer. Der ble vi godt mottat av Manolis oppe i Chorio. Vi hadde fem herlige dager på Symi med mye vandring, svømming og båtturer. Været var topp, sol fra skyfri himmel om dagene og varme kvelder. Lørdag tok vi ferje tilbake til Rhodos og Kristinas rum for en kveld og natt i trivelige omgivelser før retur til Norge på søndag.
(Skal snart ta meg tid til å lære meg å legge inn bilder!!)

En perfekt uke ble det, på sparket.  :flower:
13
Vi lå en god del lengre enn normalt i tenkeboksen før vi bestilte årets ferie. Blant andre lå Milos der i bakhodet, og Kalymnos fristet. Men Chios vant.  
Etter 14 dager der i fjor sommer var vi ganske så Chiosfrelst. Vi som vanligvis velger oss stadig nye reisemål i Hellas tok sjansen og håpet at det ikke ville bli nedtur å komme tilbake igjen. Og det ble det definitivt ikke.
Vi laget oss en liten liste i hodet over steder vi ønsket å besøke som vi ikke vant med i fjor. Så etter to dager på stranda i Karfas var vi klare for landeveien. Vi leide bil i to dager. Første dag kjørte vi opp via Chios by til Volissos og Agiasmata og videre rundt om nordvestkysten og ned til Ag. Markella. Etterpå ble det en bedre lunch i Limnos med påfølgende sol og bad.
Dag to kjørte vi sørover via Nenita og Komi til Emborio. Etter å ha sett oss rundt der kjørte vi til Pirgi og tok av en sideveg ned til Karintas. Etter en litt tvilsom grusveg den siste biten åpenbarte det seg en herlig bukt med turkis vann, en liten taverna og en tre-fire parasoller med solsenger. Der ble vi resten av dagen.
Så, etter et par dager i ro på stranda igjen bestemte vi oss for å gjøre alvor av å besøke naboøya Oinousses. Det ble en herlig dag. Båtturen tar en times tid. En dame med privatbil kjørte oss ut til klosteret Moni Evangelismos hvor vi ble tatt godt imot og måtte påføre oss riktig antrekk fra klosterets rikholdige kleslager. Det ble en trivelig omvisning i det fine klosteret og den velstelte haven rundt.
Eterpå tok vi en runde rundt i den lille byen blant alle de fine og velholdte husene der. Et besøk på sjøfartsmuseet tok vi oss også tid til, det er vrkelig verdt et besøk. Etter en bedre lunch og litt rusling rundt omkring var det tid for avreise fra Oinousses. Båten gikk så til lille vakre Lagada på østkysten av Chios hvor vi fikk en time før vi returnerte til Chios by.
Etter en rolig dag på stranda var vi klare for landeveien igjen, men nå på scooter. Vi hadde fire dager med masse opplevelser og tråla vel det meste av den sørlige delen av øya. Her begynner vi å bli så godt kjent at vi kjører uten kart. Vår yndlingsstrand Ag. Irini ble besøkt tre ganger. Et besøk i klosteret Nea Moni fikk vi også med.
Grillfest i Tholopotami, en kveld i Chios by, kveldsvandringer til Thymiana  og Ag. Ermioni med påfølgende middager fikk vi også med oss. Godt å få bruke beina litt, det blir mange gode lange greske måltider i løpet av disse 14 dagene.
Etter denne ferien er vi blitt ennå mer glad i øya, så vi kommer nok helt sikkert tilbake. Om ikke neste år, så blir det i vertfall snart.
 :flower:
14
Mat og drikke / Gresk brød/allergi
28. Apr 09, 11:25:42
Da jeg i fjor høst fikk påvist allergi for melkeprodukter og egg lurer jeg på om noen har peiling på om det vanligvis brukes noe av det i de greske brødene en får kjøpt i butikk eller servert på tavernaer/restauranter?
Jeg må vel kanskje spørre hver gang jeg skal ha noe?
 :flower:
15
Kalymnos og Telendos / Kalymnos
19. Nov 08, 07:50:24
Noen her som kjenner til bostedene Eleni og Plaza som Apollo har i Massouri på Kalymnos? Og hvordan er øya og strendene?
Vi driver fortsatt og roter rundt på Hellaskartet for å finne nye reisemål for neste sommer. Gudene vet hvor vi havner til slutt.
 :flower:
16
nåskalvise
17
nåskalvise......
18
nåskalvise......
19
Nå skal jeg prøve å legge inn et bilde her
20
Milos / Milos
09. Sep 08, 10:04:38
Noen der ute som vet om det mulig å komme seg med ferje til Milos fra Santorini på lørdag ettermiddag eller søndag? Vi pusler litt med neste års ferie, og Milos frister. Vi har mulighet for direktefly fra Trondheim til Santorini på lørdag morgen, har egentlig ikke så lyst til å tilbringe alt for mange dager der i påvente av ferje til Milos
Tar også gjerne i mot tips om bra bosteder i Adamas.
 :flower:
21
Mat og drikke / Zuccini balls
12. Aug 08, 11:39:19
Noen som har en god oppskrift på zuccini balls eller squasjboller som det heter på norsk? Har spist av dem til lunch noen ganger i Hellas, og de er bare herlige. Så nå må jeg prøve å lage dem her hjemme.
22
Språk / Spørsmål
22. Apr 08, 09:57:53
Jeg vet at for eks. \"To spiti mou\" betyr huset mitt, og \"To spiti sou\" betyr
huset ditt. Hvordan sier du huset hans, hennes, vårt, deres?
23
Språk / Spørsmål
03. Mar 08, 11:20:30
Er disse to setningene riktig oversatt?

Apo po ise;   Hvor er du fra?

Ime apo tin Ellada.    Jeg er fra Hellas.\'

Eller er det andre måter å oversette det på?
24
Språk / Spørsmål
19. Dec 07, 13:45:42
Til dere som er flinke i gresk, og dem er det visst mange av her på forumet.

Stemmer det at Y ZOI INE TORA = LIVET ER NÅ?
25
Chios / Karfas, Chios
15. Nov 07, 09:35:36
Etter mange gode anbefalinger så har vi vurdert Chios for sommeren 2008.
Og vi har vurdert å bo i Karfas. Men hvordan er Karfas egentlig? Er det et sted for to voksne som liker å bo rolig og ha litt å rusle på om kveldene? Er det mange restauranter, barer og butikker der? Er det mye trafikk, i sentrum og områdene rundt? Vi har sett på bostedene Moutafis og Zodiac, er det mye trafikkstøy der? Det går en vei forbi de to bostedene. Fint om noen som har vært der og er kjent på stedet kan svare meg på dette.