Hei
Tenkte å gi meg i kast med å fylle blekksprut, noen som har lagd dette med hell og uten at den blir seig?
Del gjerne en oppskrift som er god :)
Hvorfor fylle den, og med hva? Vi spiser den naturell bare med litt frisk sitron og olivenolje.
Det er vi enig i den smaker best som den er med enkelt tilbehør. (nydelig)
Når det er sagt er det mange varianter der ute blant annet er det populært å fylle den med krabbe og urter, men da er det en forutsetning at man liker krabbe. Håper vi får høre hva dere hvordan dere gjorde det og hvordan det falt i smak.
Lykke til :)
Har sett flere oppskrifter med fylt blekksprut; bl a en med krabbefyll og kapers. Og masse sitron selvfølgelig :) Høres godt ut.
Her er en link til norske oppskrifter. Håper du finner noe der. :)
http://matartikler.com/2014/blekksprut-fyllt-med-noe-godt/
Var inne å så, dette så meget godt ut :)
Når jeg leser/hører blekksprut så tenker jeg på octopus (octopada), men her er det vel snakk om akkar eller calamares? Begge deler hører med til vår favorittmat i Hellas.
Akkar, som er den store ovale blekkspruten, med korte armer, er vel den som vanligvis blir fylt og bakt i ovn eller grillet.
Jeg fikk servert en god versjon av akkar, oppskriften var fra La Gomera, Kanariøyene. Mange fedd med hvitløk inni, sitron, og et dryss med karri og chili over. Grillet i ovn. Det er så lenge siden, men husker at det var veldig godt!
Finnes sikkert massevis av oppskrifter på nettet, og det er vel bare å prøve seg litt frem?
Forresten, grekerne fyller den gjerne med feta og litt røde paprika/chili og sikkert sitron og annet.