Tar denne Mythos`n først jeg, Ole :P :-* ;D
Øla kommer først, vet du! :)
Quote from: Ole on 02. Aug 12, 17:19:57
Øla kommer først, vet du! :)
Og godt er det, for da kan jeg ta en til etter pizza`n ;)
Og gå mett og fornøyd videre ;D
Gjerne øl etter pizzaen også, hvis det er plass i magen... :)
Menyen.
Jeg bestiller en Mafiosa!
Så er det bare å lene seg tilbake og vente på at pizzaen blir laget...
Fristende, når pizzaen kommer fra åpen steinovn!
Så koselig ut der inne (men antagelig veldig varmt )
Ja, der inne var det varmt! Ute var det også varmt, men tross alt litt mer behagelig.
Pizzaen kommer, og den var, meget bra! Kelneren reklamerte med "verdens beste pizza", og den dagen var den faktisk verdens beste!
Spaghettien var visstnok veldig bra også...
Det var liksom litt mere glød over pizzaen, da. :)
Vi er på Hibiscus, som ligger i den enden av bystranda som vender mot havna. Altså ved den lange havnepromenaden i Parikia. Hibiscus er den eldste greske restauranten på Paros, og åpnet i 1952. I tillegg til pizza har de typisk mat som vi forbinder med greske tavernaer. Servicen er god og her er ofte mye folk. Men noen turistfelle er det ikke!
Hærlig kvelds-sol på de øverste bildene :sol: :hjerte:
Ja, det er alltid fin solnedgang i Parikia. De to første bildene (som faktisk er samme bilde), er tatt fra nabotavernaen, Ta Kymata.
Her er noen flere bilder fra Hibiscus...
År og dag siden jeg har spist pizza i Hellas, kan nesten ikke huske sist.. Av en eller annen grunn blar jeg nokså automatisk forbi pizza- pg pasta-sidene i de greske menyene, med unntak av pastitio da.....
Jeg blar også ofte over jeg også, men når jeg er litt ekstra sulten er det ingenting som er bedre enn en pizza! Jeg syns grekerne har blitt mye flinkere til å lage pizza de siste årene. Før var det ofte alt for mye ost på, og de var stort sett for lite stekt.
Det å ta seg en pizza har vel også litt med å leve på restaurantmat 1-2-3 eller 3 1/2 uke som vi skal i september. Da kan det være godt med litt avveksling innimellom. Pizza, Omelet, for den saksskyld en suppe med brød til.
:P
Forøvrig, de hadde gode pizzaer på Amorgos, Katapoula, langt inne i havna og helt ytterst, Italiener? med motorsykkel med sidevogn. Tynne og knasende sprø uten å være steinharde
Også i år ble det pizza på Hibiscus! Pizzaen er rett og slett knallgod, og en gang reklamerte de med pengene tilbake hvis vi ikke likte pizzaen. Ingen fare.....ikke noe penger tilbake! :)
Her og må jeg si meg enig med deg Ole, at grekerne har blitt mye bedre til å lage pizza som jeg liker, for mitt inntrykk av Pizza i Hellas var alt, alt for mye ost og gjerne for lite steikt. Har derfor holdt meg unna Pizza i mange, mange år før jeg prøvde en på Rafina og en på Syros i år og begge var veldig gode og lignet mye på dem du har bilde av. Denne tavernaen har jeg ikke prøvd, så den må lagres i bakhodet og tas frem neste gang jeg er i Parikia på utkikk etter sted å spise.......
Da har vi vært veldig heldige med valg av spisesteder når vi har vært rundt i Hellas. For vi har fått servert veldig god pizza alle steder bortsett fra ett sted i Naoussa på Paros. Den var kjevlet tynt som et flatbrød, og det som var oppå var nesten like tynt. Heldigvis fant vi et bedre sted en kveld senere. :D
Og heldigvis har Susanna startet oppigjen på Naxos :-) Selv om stedet som fortsatt bærer hennes navn serverer mye god mat, så dalte pizza-smaken noen små hakk uten henne (ikke så veldig mange hakk altså!) Men på Su e Giu nedi havna finnes den "gode, gamle" Susanna-pizzaen :-)
Pizzaen på gamle Susanna er himmelsk, og den på den nye er enda bedre? Tror jeg må ro over sundet neste sommer for å smake! :)
Hvor ligger Su d Giu? Forstår at det er nede havnen; er det en av restaurantene som ligger i helt nederste rekke ut mot veien eller?
Kunne vært greit å vite for å ha et alternativ når vi skal nedover snart :D
Den beste pizza får jeg hos min gode venn Andreas som driver Erato i Katapola på Amorgos. Hans italienske kone lager en gudommelig pizza. Også på Rock Cafe på Sikinos har de veldig god pizza.
Smakte ikke pizzaen på Erato i Katapola, men kan skrive under på at pizzaen på Rock var aldeles fortreffelig :P :-* Bodde der (Vrahos) i juni, og Pavlos - som er halvt italiensk - kunne bakesakene sine ;D Passe tynn bunn med masse "pålegg", akkurat som jeg liker den. NAM!!! Stjernehimmelen og utsikten der oppe fra var gratis tilbehør. Sukk :-*